تاریخ انتشار
سه شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۰۴
کد مطلب : ۴۰۰۳۴۹
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد:

استفاده سموم در سبزیجات و میوه‌جات کنترل شود

۰
استفاده سموم در سبزیجات و میوه‌جات کنترل شود
کبنا ؛نشست هم‌اندیشی مسئولان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان و گروه شیمی دانشگاه یاسوج با هدف بررسی موضوعات پژوهشی و تحقیقاتی و با حضور پرفسور مهراورنگ قائدی در این معاونت برگزار شد.
 امام‌بخش قائدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان در این نشست، گفت: این معاونت از طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه غذا و دارو حمایت می‌کند.
قائدی هدف از برگزاری این جلسه را ارائه بخشی از اقدامات و کارهای صورت گرفته به شکل عملی عنوان و اظهار کرد: کارهای پژوهشی و تحقیقاتی زیادی در زمینه گیاهان دارویی در سطح استان انجام گرفته اما هیچ کدام از آنها به مرحله اجرا در نیامده است.
وی تصریح کرد: بیش از هزار پژوهش در زمینه گیاهان دارویی نوشته شده است، چنانچه بتوانیم این پژوهش‌ها را عملی کنیم، هماهنگی بین دانشگاه و صنعت به وجود خواهد آمد.
وی گفت: داروهای گیاهی مورد استقبال مردم است اما عده‌ای داروهای محلی و گیاهی را آورده‌اند و مدعی دارا بودن انواعی از خواص در انها هستند که اگر ما بتوانیم آنها را به مرحله علمی برسانیم، قدم خیلی خوبی در این راستا برداشته‌ایم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: کسانی هستند که با ترکیب داروهای گیاهی توانسته‌اند، داروهایی را تولید کنند اما چون هیچ مبنای علمی نداشته است سازمان مرکزی از آنها این را نپذیرفته و ما باید سعی کنیم که به بررسی و شناسایی این داروها بپردازیم.
وی تصریح کرد: سینره یکی از شرکت‌های کاربردی ما در استان است که این شرکت موفقیت‌هایی به دست آورده و می‌توان با حمایت آن این روند را بهتر از گذشته ادامه پیدا کند.
قائدی با بیان اینکه همه ادویه‌جات در کشور ما به شکل وارداتی هستند، اذعان کرد: ادویه‌جات بسیار زیادی در استان داریم اما آلودگی آنان مشکل‌ساز است و دانشگاه باید در ارتباط با این مشکل چاره‌اندیشی و آلودگی‌ها را برطرف کنند.
وی با اشاره به اینکه تحقیقات باید به شکل کاربردی صورت بگیرد، افزود: در زمینه استفاده از سموم در سبزیجات و میوه‌ها باید کنترل اصولی صورت بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه افراد محلی با ترکیب چند مواد، فرآورده‌هایی را تولید می‌کنند که پایه علمی ندارند، اظهار کرد: اگر چه این فرآورده‌ها با توجه به بررسی‌هایی که خود افراد انجام داده اند، تاثیرات مثبتی دارد،  اما اگر ما روی چنین پروژه‌هایی کار کنیم، احتمال دستیابی به نتایج خوبی وجود دارد.
قائدی عنوان کرد: می‌توان اخلاق برخی از گیاهان دارویی را که بومی‌های منطقه برای درمان از آن استفاده می‌کنند، برای شناخت ترکیبات آنها بررسی و در نهایت به مرحله تولید برسانیم.
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی اعتباراتی را اختصاص و از طرح‌های پژوهشی دارویی حمایت می کنیم.
در این جلسه مصوب شد که اولویت‌های معاونت غذا و دارو شناسایی و برای بررسی و تشخیص در اختیار گروه شیمی دانشگاه یاسوج قرار گیرد تا در نهایت پس از تأیید علمی در اختیار معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان قرار بگیرد.



 
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1