تاریخ انتشار
يکشنبه ۲ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۱۸
کد مطلب : ۴۰۵۶۸۰
بهترین روش خوردن شلغم برای حفظ خواص آن
۰
کبنا ؛شلغم یکی از سبزیجات مفید و پر خاصیت است که به عنوان آنتی بیوتیک کاربرد دارد و برای درمان سرما خوردگی و بسیاری از بیماریهای دیگر بسیار مفید است. شلغم موجب بهبود سرفه میشود و نوشیدن آب آن قند خون را پایین میآورد، همچنین شلغم به طور فوق العاده ای ضعف جنسی را درمان کرده و اسپرم را زیاد میکند و اگر تخم آن را سرخ کرده و بخورید برای ضعف جنسی مؤثر است.
همچنین شلغم برای درمان یبوست، تقویت بینایی و بهبود التهابهای مجاری تنفسی توصیه میشود. اما آیا می دانید چگونه باید آن را مصرف نمود تا از اثرات آن بیشترین استفاده را ببریم.
بهترین روش خوردن شلغم
به روشهای مختلفی میتوان از شلغمها استفاده کرد (هم به صورت خام و هم به صورت پخته). آنها براساس اندازه ای که دارند و روش طبخ مورد نظر شما میتوانند خرد و ریزریز شوند، به قطعات نازک بریده شوند یا به شکل کامل به کار روند.
روشهای طبخ آنها نیز متنوع است، مانند پختن، جوشاندن، تفت دادن یا بخارپز کردن. به یاد داشته باشید که برای حفظ بافت ترد شلغمها نباید آنها را بیش ازحد یا به مدت طولانی بپزید.
بخارپز کردن شلغم
بهترین شیوه برای تهیه شلغم بخار پز کردن آن است زیرا با این روش تمام ویتامین و خواص درمانی شلغم حفظ میشود. این روش در مقایسه با آب پز شدن شلغم بهتر است زیرا در این روش آب شلغم که دارای مواد مفیدی برای جلوگیری از سرطان است حفظ میشود ولی هنگام آب پز شدن بخشی از خواص درمانی شلغم که مانع از ابتلای مصرف کننده به سرطان میشود از شلغم خارج میگردد.
طرز تهیه معجون شلغم و عسل برای سرماخوردگی
خوردن معجون شلغم و عسل کمک میکند تا سرماخوردگی و سرفه و گلودرد خود را بدون نیاز به داروهای شیمیایی بهبود ببخشید.
برای تهیه شلغم و عسل یا معجون عسل در شلغم، ابتدا شلغمها را شسته وپوست بگیرید. سپس داخل شلغمها را با قاشق خالی کنید. داخل هریک از شلغمها را با یک قاشق مرباخوری عسل پر کنید البته دقت کنید که لب به لب پر نکنید.
حالا شلغمها را داخل یک ظرف مناسب مثل ظرف پیرکس که حمل حرارت داشته باشد یا قابلمه ای با دیواره بلند قرار دهید. درب ظرف را ببندید. حالا یک ظرف دیگر مثل قابلمه را تا نیمه آب کنید و ظرف حاوی شلغمها را داخل آن قرار دهید.
میتوانید شلغمها را مستقیم داخل آب قرار دهید. قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و شعله را خیلی کم کنید. حدود 2 ساعت بعد، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید شلغمها خنک شوند. وقتی شلغمها خنک شدند، مایع داخل آنها را درون لیوان بریزید. این معجون را روزی 3 وعده میل کنید تا سرفه و سرما خوردگیتان بهبود یابد.
استفاده از شلغم در غذاها
اضافه کردن شلغم به غذایتان به شما کمک میکند از تمام مزایای اصلی آن بهره مند شوید. شما میتوانید از شلغم و برگهایش در پخت انواع سوپها و خوراکها استفاده کنید بدین صورت که شلغمها را به شکل مکعبی برش دهید و به خوراک سبزیجات شامل سیب زمینی، هویج، موسیر و کلم قمری و خوراک مرغ، گوشت گاو و بره اضافه کنید.
استفاده از شلغم در سالادها:
شلغمهای جوان یا کوچک را که در مراحل اولیه برداشت میشوند و دارای طعم شیرین و ظریفی هستند به صورت خام به همراه کلم، هویج و چغندر به سالاد سبزیجات اضافه کنید. شلغمهای بزرگ تر طعمی شبیه به چوب پیدا میکنند و برای استفاده در سالاد مناسب نیستند.
استفاده از شلغم در ترشی:
بسیاری از مردم ایران، با شلغم و هویج، تربچه و فلفل قرمز ترشی درست میکنند.
استفاده از شلغم در انواع دیپ:
شلغم را به شکل خلالهای نازک ببرید و از آن در انواع دیپ و یا کولسلو استفاده کنید.
سوپ شلغم
یکی از موثرترین راههای استفاده از این سبزی، تهیه سوپ شلغم است و اگر این سوپ را از ترکیب جو، هویج، شلغم، پیاز و گشنیز تهیه کنید، درمان کننده فوق العاده سرماخوردگی محسوب میشود.
نحوهی انتخاب و نگهداری شلغم
در هنگام انتخاب شلغم، شلغمهای کوچک تر که پوستی سفت و بدون لکههای قهوه ای دارند و برگهایشان سبز و شاداب است انتخاب کنید.
برای نگهداری از شلغم آنها را در کیسههای پلاستیکی بریزید و تا یک هفته و گاهی اوقات بیشتر از یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
قبل از طبخ یا سرو کردن شلغم، آن را تمیز بشویید و پوستش را برس بکشید تا هرگونه کثیفی و باقی ماندهی آفت کش ها از روی آن پاک شود یا میتوانید شلغم را پوست بگیرید و برگهای آن را جدا کنید.
شلغم را با چه چیزی بخوریم؟
شلغم نفاخ و دیر هضم است پس بهتر است آن را با مصلح آویشن یا زیره مصرف کرد.
فواید خوردن شلغم برای زن باردار
خوردن شلغم در بارداری سبب زود حرف زدن و راه افتادن کودک بعد از به دنیا آمدنش میشود و او را در برابر امراض مختلف مقاوم میکند.
ابو علی سینادرباره خواص شلغم در کتاب قانون میگوید:
شلغم یا شلجم بیابانی و کاشتنی دارد. شلغم کاشتنی از بیابانی کم غذاتر است. طبیعت هر دو نوع مرطوب و گرم است. شلجم پخته با گوشت چرب، سینه و گلو را نرم میکند. شلغم در معده زیاد ماندگار است. گویند خوردن شلغم خام و پخته به نفع چشم است. آبش ادرار آور است. شلغم قوای جنسی را زیاد میکند و تخم آن نیز همین خاصیت را دارد.
مختصری از فواید بینظیر شلغم
اگر گلو درد دارید آب پخته شلغم را قرقره کنید.
آب شلغم درمان کننده جوش صورت است.
شلغم شب کوری را درمان میکند
شلغم حافظه را تقویت میکند.
شلغم به دلیل داشتن ویتامین B1 علاج کم خونی است.
شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است.
شلغم آرام بخش و ترمیم کننده سریع زخمها بوده و برای تقویت کبد مفید است.
شلغم به علت داشتن فیبر، پاک کننده قوی رودههاست.
شلغم، یک داروی طبیعی خواب آوربرای کسانی است که از بی خوابی رنج میبرند.
برای بهبودی شقاق، شستشوی ناحیه مبتلا با آب جوشانده شلغم مفید است./ بهداشت
همچنین شلغم برای درمان یبوست، تقویت بینایی و بهبود التهابهای مجاری تنفسی توصیه میشود. اما آیا می دانید چگونه باید آن را مصرف نمود تا از اثرات آن بیشترین استفاده را ببریم.
بهترین روش خوردن شلغم
به روشهای مختلفی میتوان از شلغمها استفاده کرد (هم به صورت خام و هم به صورت پخته). آنها براساس اندازه ای که دارند و روش طبخ مورد نظر شما میتوانند خرد و ریزریز شوند، به قطعات نازک بریده شوند یا به شکل کامل به کار روند.
روشهای طبخ آنها نیز متنوع است، مانند پختن، جوشاندن، تفت دادن یا بخارپز کردن. به یاد داشته باشید که برای حفظ بافت ترد شلغمها نباید آنها را بیش ازحد یا به مدت طولانی بپزید.
بخارپز کردن شلغم
بهترین شیوه برای تهیه شلغم بخار پز کردن آن است زیرا با این روش تمام ویتامین و خواص درمانی شلغم حفظ میشود. این روش در مقایسه با آب پز شدن شلغم بهتر است زیرا در این روش آب شلغم که دارای مواد مفیدی برای جلوگیری از سرطان است حفظ میشود ولی هنگام آب پز شدن بخشی از خواص درمانی شلغم که مانع از ابتلای مصرف کننده به سرطان میشود از شلغم خارج میگردد.
طرز تهیه معجون شلغم و عسل برای سرماخوردگی
خوردن معجون شلغم و عسل کمک میکند تا سرماخوردگی و سرفه و گلودرد خود را بدون نیاز به داروهای شیمیایی بهبود ببخشید.
برای تهیه شلغم و عسل یا معجون عسل در شلغم، ابتدا شلغمها را شسته وپوست بگیرید. سپس داخل شلغمها را با قاشق خالی کنید. داخل هریک از شلغمها را با یک قاشق مرباخوری عسل پر کنید البته دقت کنید که لب به لب پر نکنید.
حالا شلغمها را داخل یک ظرف مناسب مثل ظرف پیرکس که حمل حرارت داشته باشد یا قابلمه ای با دیواره بلند قرار دهید. درب ظرف را ببندید. حالا یک ظرف دیگر مثل قابلمه را تا نیمه آب کنید و ظرف حاوی شلغمها را داخل آن قرار دهید.
میتوانید شلغمها را مستقیم داخل آب قرار دهید. قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و شعله را خیلی کم کنید. حدود 2 ساعت بعد، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید شلغمها خنک شوند. وقتی شلغمها خنک شدند، مایع داخل آنها را درون لیوان بریزید. این معجون را روزی 3 وعده میل کنید تا سرفه و سرما خوردگیتان بهبود یابد.
استفاده از شلغم در غذاها
اضافه کردن شلغم به غذایتان به شما کمک میکند از تمام مزایای اصلی آن بهره مند شوید. شما میتوانید از شلغم و برگهایش در پخت انواع سوپها و خوراکها استفاده کنید بدین صورت که شلغمها را به شکل مکعبی برش دهید و به خوراک سبزیجات شامل سیب زمینی، هویج، موسیر و کلم قمری و خوراک مرغ، گوشت گاو و بره اضافه کنید.
استفاده از شلغم در سالادها:
شلغمهای جوان یا کوچک را که در مراحل اولیه برداشت میشوند و دارای طعم شیرین و ظریفی هستند به صورت خام به همراه کلم، هویج و چغندر به سالاد سبزیجات اضافه کنید. شلغمهای بزرگ تر طعمی شبیه به چوب پیدا میکنند و برای استفاده در سالاد مناسب نیستند.
استفاده از شلغم در ترشی:
بسیاری از مردم ایران، با شلغم و هویج، تربچه و فلفل قرمز ترشی درست میکنند.
استفاده از شلغم در انواع دیپ:
شلغم را به شکل خلالهای نازک ببرید و از آن در انواع دیپ و یا کولسلو استفاده کنید.
سوپ شلغم
یکی از موثرترین راههای استفاده از این سبزی، تهیه سوپ شلغم است و اگر این سوپ را از ترکیب جو، هویج، شلغم، پیاز و گشنیز تهیه کنید، درمان کننده فوق العاده سرماخوردگی محسوب میشود.
نحوهی انتخاب و نگهداری شلغم
در هنگام انتخاب شلغم، شلغمهای کوچک تر که پوستی سفت و بدون لکههای قهوه ای دارند و برگهایشان سبز و شاداب است انتخاب کنید.
برای نگهداری از شلغم آنها را در کیسههای پلاستیکی بریزید و تا یک هفته و گاهی اوقات بیشتر از یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
قبل از طبخ یا سرو کردن شلغم، آن را تمیز بشویید و پوستش را برس بکشید تا هرگونه کثیفی و باقی ماندهی آفت کش ها از روی آن پاک شود یا میتوانید شلغم را پوست بگیرید و برگهای آن را جدا کنید.
شلغم را با چه چیزی بخوریم؟
شلغم نفاخ و دیر هضم است پس بهتر است آن را با مصلح آویشن یا زیره مصرف کرد.
فواید خوردن شلغم برای زن باردار
خوردن شلغم در بارداری سبب زود حرف زدن و راه افتادن کودک بعد از به دنیا آمدنش میشود و او را در برابر امراض مختلف مقاوم میکند.
ابو علی سینادرباره خواص شلغم در کتاب قانون میگوید:
شلغم یا شلجم بیابانی و کاشتنی دارد. شلغم کاشتنی از بیابانی کم غذاتر است. طبیعت هر دو نوع مرطوب و گرم است. شلجم پخته با گوشت چرب، سینه و گلو را نرم میکند. شلغم در معده زیاد ماندگار است. گویند خوردن شلغم خام و پخته به نفع چشم است. آبش ادرار آور است. شلغم قوای جنسی را زیاد میکند و تخم آن نیز همین خاصیت را دارد.
مختصری از فواید بینظیر شلغم
اگر گلو درد دارید آب پخته شلغم را قرقره کنید.
آب شلغم درمان کننده جوش صورت است.
شلغم شب کوری را درمان میکند
شلغم حافظه را تقویت میکند.
شلغم به دلیل داشتن ویتامین B1 علاج کم خونی است.
شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است.
شلغم آرام بخش و ترمیم کننده سریع زخمها بوده و برای تقویت کبد مفید است.
شلغم به علت داشتن فیبر، پاک کننده قوی رودههاست.
شلغم، یک داروی طبیعی خواب آوربرای کسانی است که از بی خوابی رنج میبرند.
برای بهبودی شقاق، شستشوی ناحیه مبتلا با آب جوشانده شلغم مفید است./ بهداشت