تاریخ انتشار
دوشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۰۳
کد مطلب : ۴۱۰۸۷۴
مدیر سابق پایگاه بافت تاریخی دهدشت در گفت و گو با کبنانیوز؛

اداره‌کل میراث کهگیلویه و بویراحمد پایگاه بافت بلادشاپور را برای اعتباراتش می‌خواهد نه خود بافت/ در سال 97 یک ریال اعتبار به بافت اختصاص داده نشده است

۱۷
۲
اداره‌کل میراث کهگیلویه و بویراحمد پایگاه بافت بلادشاپور را برای اعتباراتش می‌خواهد نه خود بافت/ در سال 97 یک ریال اعتبار به بافت اختصاص داده نشده است
کبنا ؛بافت تاریخی دهدشت بدون شک یکی از مواریث ماندگار تاریخ و تمدن ایرانی است که در مهجوریت تمام در حال از دست رفتن بقایای مانده آن هستیم. مسئولین استانی و شهرستانی کمترین توجه را به این بافت داشته‌اند و در حالی که کارشناسان معتقدند همین اثر به تنهایی کافی است که موجبات رشد و توسعه فرهنگی و اقتصادی شهرستان و استان را مهیا کند ولی به نظر می‌رسد هیچ اراده‌ای برای مدیریت آن وجود ندارد.
به همین مناسبت با «علیزاده» مدیر قبلی این بافت مصاحبه‌ای ترتیب دادیم تا از وضعیت این بافت مطلع شویم و ببینیم چه راهی برای حفظ این اثر بزرگ تاریخی وجود دارد.
 
جناب آقای علیزاده قبل از هر چیز اگر ممکن است کمی در مورد بافت تاریخی دهدشت  توضیح  دهید و اینکه این بافت تاریخی از چه سالی مورد توجه قرار گرفت و سازو کار این بافت به چه شکلی است بویژه بودجه آن چگونه تعریف می‌شود؟
  شهرتاریخی دهدشت در سال ۱۳۶۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت تاریخی رسید. در سال ۱۳۶۷ زمانی که اینجانب مشغول خدمت در میراث فرهنگی استان فارس بودم از سازمان میراث فرهنگی کشور به من مأموریت داده شد که میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد را تأسیس و راه اندازی نمایم. لذا با مسافرتی که جهت بررسی بافت تاریخی دهدشت به این شهر داشتم مشاهده گردید بافت به شکل وحشتناکی توسط مردم برای استفاده از مصالح ساختمانیان تخریب و از طرف دیگر با احداث خیابان و کوچه توسط شهرداری، شدت تخریب در حال بیشتر و بیشتر شدن است. به همین خاطر طی تلگرافی به جناب آقای مهندس شیراز معاونت  اجرایی وقت سازمان میراث فرهنگی کشور و با تشریح وضعیت بحرانی بافت تاریخی دهدشت از ایشان خواستم اداره کل میراث فرهنگی استان بجای یاسوج در دهدشت راه اندازی گردد. لذا با این پیشنهاد موافقت و از ۱۵ دی ماه ۱۳۶۷ میراث فرهنگی استان در دهدشت مستقر گردید و تا سال ۱۳۷۵ اداره کل میراث فرهنگی در دهدشت مستقر بود و از نیمه سال ۱۳۷۵ با تغییر مدیریت، اداره کل به یاسوج انتقال یافت. https://www.kebnanews.ir/images/docs/files/000410/nf00410874-1.jpg
اهمیتی که شهر تاریخی دهدشت برای مسئولین کشوری میراث فرهنگی داشت موجب شد که این اثر ارزشمند تاریخی در سال ۱۳۸۲ به عنوان یکی از پروژه‌ای ملی تبدیل و به عنوان یک پایگاه در سطح کشور مطرح گردد. لذا در اواخر نیمه اول سال ۱۳۸۲ با حضور جناب اقای مهندس بهشتی رییس وقت سازمان میراث فرهنگی کشور به دهدشت اینجانب مأمور  به تأسیس پایگاه میراث فرهنگی شهرتاریخی دهدشت گردیدم. از ان تاریخ دهدشت به عنوان یک پایگاه ملی درسطح کشور مطرح و منابع مالی آن نیز از طریق پروژه‌های ملی تأمین می‌گردید. در سال ۱۳۸۴ به خاطر ادامه تحصیل اینجانب، مدیریت پایگاه ملی شهرتاریخی دهدشت به آقای مهندس پرویزیان سپرده شد ایشان تا سال ۱۳۸۶ دردهدشت بودن و به دلایلی آقای مهندس پرویزیان پایگاه را ترک و این پایگاه تا اردیبهشت ۱۳۹۶ تعطیل بود تا اینکه مجدداً به من مأموریت داده شده دوباره پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی دهدشت را  راه اندازی و فعال نمایم.
  کل اعتبار پایگاه ملی میراث فرهنگی شهرتاریخی دهدشت در سال مالی ۱۳۹۵ مبلغ دویست و هشتاد میلیون تومان بود. از این مبلغ فقط ۱۹۵ میلیون تومان از طرف اداره کل میراث فرهنگی استان به پایگاه دهدشت داده شد. کل اعتبارات سال مالی ۱۳۹۶ پایگاه شهرتاریخی دهدشت مبلغ ۲۷۰ میلیون تومان بود که صرفاً مبلغ ۷۰ میلیون تومان از این اعتبار به پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی دهدشت داده شد و مابقی که ۲۰۰ میایون تومان بود توسط اداره کل میراث فرهنگی استان صرف هزینه‌های اداره کل شد و همین باعث و اعتراضات اینجانب به رفتار اداره کل در قبال بودجه ملی پایگاه و آعاز درگیری‌ها و نامه نگاریهای متعدد اینجانب با مدیر کل و مجموعه میراث استان گردید
 همین مقدار بودجه و پولی  که داده می‌شود خرج چه کارها و برنامه‌های می‌شود؟
 بخاطر رفتار نامناسب اداره کل میراث استان با اعتبارات پایگاه ملی شهر تاریخی دهدشت و در اعتراض به این رفتار، طی سال مالی ۱۳۹۷ (تا این تاریخ که ۱۹ خرداد ۹۸) یک ریال اعتبار از طریق اداره کل امور پایگاههای میراث فرهنگی کشور به پایگاه دهدشت تخصیص نداده‌اند. طی صحبتی که در حضور مدیرکل میراث استان و معاون میراث استان در دفترپایگاه دهدشت داشتم از ایشون سؤال کردم چرا امسال اعتبار به ما ندادید در پاسخ گفت وقتی پول عمرانی را که با چه مشکلاتی بدست می اوریم اداره کل با آن میز و صندلی می‌خرد به همین خاطر اعتبار ندادیم.
 دلیل جابجایی شما چه بود آیا همین صحبت‌ها در جابجایی شما نقش داشت؟
  البته این سؤال را باید از آقای مدیرکل پرسید! منتها قبل از آن یک توضیح را بدهم و آن اینکه من و یا مدیر جدید از بابت مسئولیت پایگاه یک ریال مزایا از نظر مالی و حقوقی نداریم. این مسئولیت  تنها پستی است که فاقد مزایاست. به نظر خودم علت جابجایی اینجانب اعتراضات شدید نسبت به هزینه کرد اعتبارات پایگاه و همچنین مرمتهای غلط و غیر اصولی بناهای تاریخی و سپردن مرمت بناهای تاریخی به افراد غیر متخصص بوده است. به گمان من تعمیرات بناهای تاریخی در استان توسط افراد غیر متخصص، نه تنها تعمیر محسوب نمی‌شوند بلکه تخریب است.
مجموعه میراث استان کهگیلویه و بویراحمد وظیفه و مأموریت اصلی‌اش حفظ و دفاع از منافع میراث فرهنگی است. که متاسفانه این روند در میراث استان مشاهده نمی‌شود. چرا با وجود تعداد زیادی کارشناس مرمت آثار و ابنیه تاریخی در استان که افراد علاقمند و دلسوزی هستند و تخصص لازم را هم دارند، به افرادی سپرده می‌شود که فاقد صلاحیت لازم می‌باشند؟ چرا وقتی به اداره کل نامه زده می‌شود که مرمت خانه پورکپور واقع در شهرتاریخی دهدشت توسط فلان شخص غلط است، مجدداً کار تعمیرات حمام کهیار واقع در شهرتاریخی دهدشت را به ایشون واگذار می‌کنند که به شکل بسیار زننده‌ای مرمت و بهتر بگویم تخریب کرده است. طی چند نامه مراتب اعتراض خود را نسبت به مرمت‌های غیر اصلی و فنی به اداره کل ارسال نمودم و پاسخی نشنیدم. وقتی اقای باقری مدیرکل استان امدند دهدشت به ایشان گفتم برویم مرمت حمام دهدشت را ببینید. به ایشان گفتم این تعمیرات درست نیست اینها تخریب هست در جواب من می‌گوید پیمانکار می‌گوید کارم درست است. خوب وقتی مدیرکل نظر پیمانکار برایش مهمتر از نظر مدیر مسئول پایگاه باشد تکلیف مشخص است. وضع مرمتهای غیر اصولی در سطح کل استان بشدت رواج دارد و قابل قبول نیست. خوب تفاوت دیدگاه و عدم درک درستی از مرمت آثار تاریخی توسط اداره کل، نتیجه‌ای جز جابجایی ندارد. با توجه به تجربه دوساله‌ای که در پایگاه داشته‌ام به این نتیجه رسیدم که اداره کل پایگاه را برای اعتباراتش می‌خواهد نه چیز دیگر.
 گفته می‌شود  تا کنون آقای باقری مدیرکل به صورت کامل از بافت بازدید نداشته است؟
 طی دوسالی که من در پایگاه حضور داشتم آقای باقری دو سه بار آمدن دهدشت و فقط کاروانسرا را دیدند. شهر تاریخی دهدشت فقط کاروانسرا نیست. ایشان طی این دوسال یکبار مرکز و جنوب و شرق بافت را ندیده‌اند. طی اوایل اردیبهشت ۹۸ که به همراه مدیرکل امور پایگاههای کشور جهت تودیع و معارفه آمده بودند دهدشت، وقتی مدیرکل امور پایگاههای کشور از سطح بافت دیدن می‌کردند، ایشان را همراهی نکردند. شهر تاریخی دهدشت دارای عرصه و چهار حریم است که عرصه و حریم چهارگانه برای خودشان تعاریف و ضوابط خاص دارند. وقتی در عرصه بافت اوقاف شهرستان اقدام به ساخت و ساز می‌نماید و پایگاه بمنظور حفظ ضوابط عرصه بافت مانع کار اوقاف می‌شود، مدیر کل ما بجای حمایت از پایگاه از پایگاه می‌خواهد که مانع کار اوقاف نشویم. وقتی مدیر کل بافت را نشناسد، طبیعی است که برای عرصه و حریمان هم شناختی ندارد و نمی‌تواند از منافع سازمان میراث فرهنگی دفاع نماید. مگر اداره کل میراث وظیفه‌ای جز حمایت از منافع سازمان متبوعش دارد؟
موضوع نصب منبع آب مربوط به آب شهر چیست و یا موضوعات مربوط به جهانی شدن این میراث به کجا کشیده شد؟
 در سال ۱۳۹۶ جمعی از کارشناسان امور آب استان امدند پایگاه و عنوان نمودند می‌خواهیم منبع آب جدیدی در خط الراس بلندی‌های جنوبی بافت احداث کنیم. به اتفاق نقطه‌ای را خارج از حریم درجه چهار مکانیابی نمودیم. اما هنگام اجرا چندین متر وارد حریم درجه چهار شدند که یگان حفاظت بافت کار آنها را تعطیل نمود. جناب آقای پوزش فرماندار وقت تماس گرفت و خواستار کمک گردید ولی با توجه به اینکه به حریم درجه چهار تجاوز شده بود گفتم کاری از دست ما ساخته نیست چرا که اینجا تعیین حریم شده و ضوابط خاص خود را دارد. نهایتاً با حضور فرماندار و اعضای شورای تأمین شهرستان و مدیر کل میراث و رئیس میراث شهرستان، با عقب نشینی امور آب از محل اولیه و پذیرش نظر میراث، موضوع حل شد. بنابراین منبع جدید خارج از حریم شهر تاریخی دهدشت می‌باشد.
اما در خصوص منبع قدیمی شهر، با توجه به اینکه منبع قدیمی آب شهر، دچار خدشه به منظر تاریخی شهر می‌باشد بنابراین، اگر خواهان ثبت شهرتاریخی دهدشت در فهرست میراث جهانی باشیم، باید منبع قدیمی آب و خیلی از ساخت و سازهای پیرامون بافت قدیم شهر حذف گردند.
 اگر صحبت و حرف خاصی مانده است که نیاز است اشاره شود بفرمایید؟
 از شما سپاسگزارم امیدوارم میراثهای فرهنگی و تاریخی ما که در حقیقت شناسنامه و هویت ماست به نحو شایسته‌ای حفظ و نگهداری شوند.
نام شما

آدرس ايميل شما

شهروند دهدشتی
Romania
با سلام
به نظرم تمام . و به خاطر از دست دادن پست ایشان است
حرفهای آقای علیزاد نشان از ندانستن اطلاعات مالی و موافقتنامه ها و اطلاعات فنی و اجرایی و همچنین سلسله مراتب اداری داره
چون هر پولی یک ردیف اعتباری و بنام پروژه داره و در هیچ جای دیگه نمیشه هزینه اش کرد و دستگاه های نظارتی نظارت کامل بر نحوه هزینه کرد هر پول در جای خودش را دارن .
متاسفانه در این استان باب شده هر مسئولی را به هر دلیلی پستش را ازش میگیرن شروع به تخریب و تهمت زنی میکنه و متوجه اندازه گناه آن هم نیست
یکی از خودش سوال کنه ۴ سال به غیر از سالهای قبل به عنوان مدیر در یک بافت ۳۵ هکتاری چکار مثبتی انجام دادی فقط دنبال تخریب و وقت تلف کردن بودی
اینو تمام مردم این شهر حاضرن شهادت بدن
علیزاده
Germany
دوستی که این پیام را گذاشتی سلام
مطمئن هستم شما از همکاران بنده در اداره کل میراث هستی . انچه در ابن مصاحبه گفته ام عین واقعیت هست و منتظر هرگونه پاسخ میباشم تا مطالب را با سند و مدرک ارائه دهم مطالب دیگری هست که در صورت لزوم بیان خواهم نمود.
گفته اید من بخاطر از دست دادن پستم این حرفها را زده ام . انصاف خوب چیزی است . در متن مصاحبه گفته ام که مدیریت پایگاه تنها پستی است که هیچگونه مزایایی نداره از طرفی بنده حالت اشتغالم و تمام سالهای باقیمانده دوران اشتغالم را چه توی خانه باشم چه توی اداره هیچ تفاوتی نداره .
انچه باعث شد من این مسئولیت بی مزد را بپذیرم صرفا بخاطر علاقه ای بود که به کارم و شهرتاریخی دهدشت داشتم و خرابکاریهایی بود که توسط اداره کل در این اثر ارزشمند تاریخی انجام شد .
امین
Iran, Islamic Republic of
آخی شما با سند پاشو بیا حرفتو بزن ایشونم دعوت کنید حالا بعد از این هم ک یکی یکی رو میشه خوردن پول توسط استان و مسولینش رو رد میکنید استان ما ک چیزی نیس در سطح ملی یکم اخبار دنبال کنید متوجه میشید ک باور این حرفا سخت نیست مگه اینکه شما یا نزدیکاتونم از این کاسه میخورید و بی بهره نیستید
Iran, Islamic Republic of
افرادی مثل تو دارن نون میخورن از این بایدم بیان حرف بزنن. و مثل تو باعث شدن این استان پیشرفتی نکنه
Iran, Islamic Republic of
امثال تو نمی‌ذارن این استان پیشرفت کنن. خود توام یکی از
Iran, Islamic Republic of
الان همه خبر دارن تو استان و ادارات قرار باشه بودجه ای بالا کشیده بشه مثل آب خوردنه و این ک بودجه اختصاص داده شده واس فلان و... اینا کشکن. استان ما چی سر جاش بود که این مورد سر جاش باشه. آقایی ک میگی مردم شاهدن اول از همه بگم مردم آگاهی لازم ندارن. امثال شما اجازه نمیدن آگاهی پیدا کنن و چون خودتون از این سیستم و روندش دارین .این اجازه رو به مردم نمیدین و با حرفاتون مردمو گمراه میکنین. دوم از همه وقتی بوجه ای نباشه کاری هم نیست. همون که شما و امثال شما فقط قبولش دارین شاهده که آقای علیزاده بعضی جاها از جیب خودش و زن و بچش پول کارگر میداد تا زمانی ک پول بیاد و هنوزم طلب داره. خودتونو جمع کنید. و با این لطفتون بذارین مردم پیشرفت کنن
Iran, Islamic Republic of
وقتی بیاد سرکار و مدیر کل بشه انتظاری جز ویرانی نیست
مثل. باشه وای بحال کارمندای دیگه.
رزمه مهندس علیزاده کاملا مشخصه
کارشناس مالی
Romania
با عرض ادب
این حرفها. هست چون هر پولی یک ردیف جداگانه داره ما دو دسته اعتبار داریم اعتبارات عمرانی که برای عملیات اجرایی داخل پروژه هزینه میشه و اعتبارات جاری یا هزینه ای که برای خرید ملزومات اداره و پرسنلی و پول گاز و برق ..هزینه میشه اصلا دو مسیر جداگانه داره فقط اینو تحقیق کنید و بقیه حرفهاش را قضاوت کنید
علیزاده
Germany
کارشناس امور مالی سلام
بله اعتبارات عمرانی و جاری جدای از هم هستن . اما خودتان بخوبی میدانید که با زد و بند میشود خیلی کارها کرد . اسناد هزینه ممکنه درست باشه اما کار انجام شده غلط و زیر سبیلی و عیر اصولی باشه ، چی ؟
امین
Iran, Islamic Republic of
بله بله ما هم تو کار هستیم یدک کشیدن فقط ی اسم کارشناس مالی دلیل بر این نیست. داخلی هم یک سرشون به مالی وصله یکسال با مالیها بودم سهمشون محفوظه این وسط پیمانکار و کارفرما وقتی دستشون تو ی کاسه باشه همه کار میشه کرد
Iran, Islamic Republic of
شما اگ واقعا حرف حق میخوای بزنی میدونی تو استان چطوری بودجه بالا کشیده میشن. وجدان داشته باش
شاهد
Germany
انچه آقای علیزاده گفتنه واقعیت داره .
Iran, Islamic Republic of
صددرصد درسته
پرستار
Iran, Islamic Republic of
تنها راه بازسازی شهر قدیمی بلاد شاهپور ،ورود بخش خصوصی جهت بازسازی است به این شکل که طبق نقشه میراث فرهنگی بازاریان شهر دهدشت بافت قدیم مخصوصا بخش بازار را با سرمایه شخصی و با نظارت کارشناسان میراث فرهنگی به شکل باب باب (مغازه ) بازسازی و به مدت چند سال از آن استفاده کنند .چه اشکالی داره که بازار بافت قدیم دهدشت مانند شهرهایی مثل اصفهان و تبریز مورد استفاده قرار بگیره و از طرفی یکی از جازبه های گردشگری و جذب توریست باشه ،یا مکانهایی مانند حمام و کاروانسرا قهوه خانه یا دیزی سرای سنتی بشن و جذب سرمایه انجام بشه
پرستار
Iran, Islamic Republic of
تنها راه بازسازی شهر قدیمی بلاد شاهپور ،ورود بخش خصوصی جهت بازسازی است به این شکل که طبق نقشه میراث فرهنگی بازاریان شهر دهدشت بافت قدیم مخصوصا بخش بازار را با سرمایه شخصی و با نظارت کارشناسان میراث فرهنگی به شکل باب باب (مغازه ) بازسازی و به مدت چند سال از آن استفاده کنند .چه اشکالی داره که بازار بافت قدیم دهدشت مانند شهرهایی مثل اصفهان و تبریز مورد استفاده قرار بگیره و از طرفی یکی از جازبه های گردشگری و جذب توریست باشه ،یا مکانهایی مانند حمام و کاروانسرا قهوه خانه یا دیزی سرای سنتی بشن و جذب سرمایه انجام بشه
حبیب -گچساران
Iran, Islamic Republic of
از مدیر کل محترم تقاضا داریم که پاسخ بدهند.از کارشناسان دلسوز و کاردان استفاده کنید.اگر بلاد شاهپور در تبریز یا اصفهان بود ایا به همین شکل بود.
ازشهر باشت
Iran, Islamic Republic of
ابنیه های تاریخی در کل استان وضعیت اسفباری دارند.ای کاش درانتصاب مدیران منابع ملی وتاریخی بجای انتخاب باندی وحزبی به کاردانی ودلسوزی مدیر اهمیت میدادند.شهر تاریخی دهدشت میراث قوم لر ویک اثرجهانی است.حیف نیست که باتعلل مسئولین در حال نابودی است.از تمامی مردم وجوانان که به سرگذشت پدرانمان اهمیت میدهند التماس میکنم که حساسیت نشان دهید.تا مردم نخواهند مسئولین کاری ندارند.وبراشان مهم نیست که چه اثری در حال نابودی است.
تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
فایل های مرتبط
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1