تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۵۹
کد مطلب : ۴۱۴۶۴۷
واکنش های تند به سخنان افشاگرانه رییس جمهور؛

بلوای روحانی!

۴
۱
حسن روحانی در یزد از تبعیض در برخورد با مفاسد اقتصادی انتقاد کرد
حسن روحانی در یزد از تبعیض در برخورد با مفاسد اقتصادی انتقاد کرد
کبنا ؛اظهارات رییس جمهور در یزد جنجالی بزرگ به پا کرده و از روز گذشته حسن روحانی تحت شدیدترین انتقادات و حملات از سوی رسانه‌های و شخصیت‌های اصولگرا و مقامات قضایی است. روحانی روز گذشته در یزد از عدم برخورد قضایی با برخی مفاسد به تندی انتقاد کرد.
به گزارش کبنا، رییس جمهور که در میدان امیر چخماق سخن می‌گفت از مسئولان قوه قضاییه خواست "حالا که فساد‌های میلیون و میلیارد تومانی را رسیدگی می‌کنند، درباره فساد‌های میلیارد دلاری هم برای مردم توضیح دهند."
روحانی بدون نام بردن از بابک زنجانی به پرونده او اشاره کرد و گفت چند سال بعد از صدور حکم اعدام برای فردی که ۲۷۰۰ میلیون دلار پول بیت‌المال را خورده هنوز مشخص نیست که این پول کجا رفته و چه کسانی در این پرونده نقش داشته‌اند.
 
روحانی همچنین به پرونده دیگری اشاره کرد و گفت: «همه مسئولین و ارگان‌ها می‌خواهم درباره ۲ میلیارد دلار پولی که به حلقوم آمریکا ریخته شد و دولت قبل ۱۰ ماه فرصت داشت که آن پول را از حلقوم آمریکا درآورد، اما دست روی دست گذاشت به مردم توضیح دهند. چند سال پیش شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد که باید به سرعت به این پرونده رسیدگی شود، اما تا امروز رسیدگی نشده است.»
رییس جمهور پرونده سومی را هم مطرح کرد او از نهادی سخن گفت " ۹۴۷ میلیون دلار پول گرفته و تاکنون پس نداده است. روحانی افزود " به مردم توضیح داده شود و بایستی حسابرسی شده و این مبلغ پس گرفته شود."
 به نظر می رسد منظور رییس جمهور از این نهاد صداوسیماست.
او همچنین از بدهی ۷۰۰ میلیون دلاری برخی نهاد‌ها سخن گفت و خواستار توضیح در این رابطه شد.
روحانی همچنین به یک ادعا درباره گم شدن ۱۸ میلیارد دلار پول که از سوی رسانه‌های اصولگرا مطرح می‌شود، واکنش نشان داد. او گفت: "یک عده آدم بداخلاق در روزنامه‌ها نوشتند این دولت با ارز ۴۲۰۰ تومانی ۱۸ میلیارد دلار را بر باد داد".
 او افزود: "به ملت ایران قول می‌دهم که در این دولت یک دلار هم گم نشود، آن دوران دیگری بود که میلیارد‌ها گم می‌شد و هنوز معلوم نیست چه شده است" و "به رییس بانک مرکزی دستور دادم تمام هزینه‌ها و محل‌های هزینه ارز‌ها بوده را به مردم معرفی کند."
بلوای روحانی!
سخنگوی قوه قضائیه سخنان رییس جمهور را درباره پرونده بابک زنجانی رد کرده است
پاسخ قوه قضائیه
اظهارات روحانی با واکنش سریع قوه قضائیه روبه رو شد. غلامحسین اسماعیلی سخنگوی این قوه از "بی‌اطلاعی" روحانی ابراز تعجب کرد و پرسید چرا او بعد از شش سال در سمت ریاست جمهوری الان درباره پرونده‌های قدیمی صحبت می‌کند.
او سعی کرد بیشتر درباره یکی از پرونده‌های مورد اشاره رییس جمهور یعنی پرونده بابک زنجانی توضیح دهد. اسماعیلی گفت که وزارت نفت ده ماه بعد از دستگیری زنجانی از او شکایت کرده و محاکمه‌های این پرونده به صورت علنی و با حضور وکلا و کارشناسان این وزارت‌خانه برگزار شده است.
او افزود برای بعضی مدیران و معاونان وزارت نفت در این پرونده کیفرخواست صادر شده، اما "متاسفانه برخی از این افراد در دولت جدید ارتقای سمت هم پیدا کردند."
او همچنین یادآوری کرد که زنجانی با درخواست وزارت اطلاعات مدتی در اختیار این وزارت‌خانه و دولت بوده، اما آن‌ها "توفیق چندانی از این مسیر در شناسایی اموال به دست نیاوردند."
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «بار‌ها اعلام کرده‌ایم که همه مقامات و مدیران مکلف هستند هرگاه از فسادی مطلع شدند موضوع فساد را با ذکر ادله و مستندات به دستگاه قضایی اعلام کنند و ما حتما رسیدگی می‌کنیم و نتیجه رسیدگی را هم به اطلاع مردم می‌رسانیم.»
در کنار سخنگوی قوه قضائیه موسی غضنفرآبادی رییس دادگاه‌های انقلاب نیز به حرف‌های رییس جمهور واکنش نشان داد. او گفت: «ما انتظار داشتیم آقای رئیس‌جمهور نیز همچون عموم مردم از اقدامات قوه قضائیه در برخورد با مفاسد خوشحال و خشنود باشد؛ البته احساس درونی ایشان به خودشان مربوط است، اما به لحاظ قاعده‌ی حکمرانی برای آقای رئیس‌جمهور خوب نیست که مردم احساس کنند ایشان از برخورد قوه قضائیه با مفسدین اقتصادی نگران شده است.»
حرف‌های روحانی در میان دیگر مقامات کشور به ویژ نمایندگان مجلس نیز واکنش‌هایی داشته است که عموما انتقادی است. در این بین امروز سرلشکر محمد باقری رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح بدون اشاره مستقیم به رییس جمهور اظهار کرد "مبارزه با فساد به مذاق برخی‌ها خوش نیامده است."
 در همین راستا در مجلس نیز بیانیه ای علیه سخنان روحانی توسط مجتبی ذوالنور نماینده قم و رییس کمیسیون امنیت ملی تهیه و توزیع شده است.
بلوای روحانی!
تیتر بسیار تند روزنامه وطن امروز در واکنش به سخنان روحانی
واکنش رسانه‌های اصولگرا
سخنان "افشاگرانه" روحانی به سرعت در افکار عمومی و رسانه‌ها بازتاب یافت. ساعتی بعد از این سخنان رسانه‌های اصولگرا به نقد تند اظهارات رییس جمهور پرداختند. از همان ابتدا خط نقد این رسانه‌های این بود که رییس جمهور از برخورد قوه قضائیه با مفاسد اقتصادی ناراحت است.
خبرگزاری‌های فارس و تسنیم گزارش‌ها و مطالبی در پاسخ به سخنان رییس جمهور منتشر کردند و عنوان کردند که رییس جمهور "بگم بگم" راه انداخته است.
خبرگزاری فارس سخن روحانی را "اشتباه" خواند و در این باره نوشت: «دولت حسن روحانی در حالی دو سال پایانی عمر خود را سپری می‌کند که رئیس آن، ترجیح می‌دهد به‌جای گزارش میزان عملی کردن وعده‌های خود، به رویارویی با نهادی بپردازد که این روز‌ها در بین مردم، به محبوبیت و کارآمدی شناخته می‌شود.»
امروز روزنامه‌های اصولگرا نیز در زیر سوال بردن رییس جمهور سنگ تمام گذاشتند. روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران شعار منتقدان روحانی در یزد را برجسته کرده و نوشته است "اقتصاد اقتصاد صدای جوانان ایران است آقای رئیس‌جمهور! "
این روزنامه همچنین از اینکه روحانی شعار‌های جوانان معترض را صدای "آمریکا" خوانده بود انتقاد کرد.
روزنامه کیهان بخش دیگری از سخنان رییس جمهور را نقد کرد. بخشی که به نظر می‌رسد یکی از مخاطبانش کیهان بود، آنجا که روحانی از گم شدن ۱۸ میلیارد دلار سخن گفت.
رونامه کیهان نوشت: "رئیس‌جمهور روز گذشته در سخنرانی خود در جمع مردم یزد بار دیگر درباره ماجرای برباد رفتن ۱۸ میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور صحبت کرد، اما باز هم مانند دفعه قبل اطلاعات کاملاً غلطی ارائه داد. تفاوت اظهارات دیروز روحانی در این‌باره با دفعه قبل چاشنی کردن توهین به مطرح کنندگان گزاره برباد رفتن ۱۸ میلیارد دلار و تغییر واژه «بر باد رفتن» به «گم کردن» بود. "
روزنامه کیهان همچنین سعی کرده است از "برباد رفته های" دیگری در دولت روحانی نیز سخن بگوید.
اما واکنش تند دیگر روزنامه‌ای اصولگرا متعلق به وطن امروز بود. این روزنامه که وابسته به مهرداد بذرپاش است سخنان روحانی را در ارتباط با محکومیت حسین فریدون برادر او دیده است. این روزنامه تیتر بسیار تند و کنایه آمیز "کلاه فریدونی" را  انتخاب کرده است.
این تیتر از سوی بسیاری "توهین آمیز" تلقی شده است. این عده می‌گویند کلاه اشاره به عمامه روحانی دارد.
وطن امروز همچنین اظهارات روحانی را انتخاباتی دانسته و نوشته است: «حسن روحانی به جای سفر به آذربایجان و پیگیری مسائل زلزله‌زدگان به یزد رفت و با حمله به قوه قضائیه به‌خاطر برخورد با مفسدان دانه‌درشت اقتصادی، پروژه انتخاباتی دولت را کلید زد.»
این برداشت از سوی روزنامه صبح نو وابسته به محمد باقر قالیباف نیز مطرح شده است. این روزنامه تصویر بزرگی از حسن روحانی با تیتر "رونمایی از رییس کمپین انتخاباتی" منتشر کرد.
این روزنامه نوشت: «روز گذشته رییس‌جمهوری در جمع مردم یزد اظهاراتی به زبان آورد که با شائبه سیاسی‌و انتخاباتی‌بودن تفسیر شد. او در حضور اعتراض مردم به عملکرد اقتصادی دولت، اعلام کرد قوه قضاییه باید علاوه بر پرونده‌های میلیونی، پرونده‌های میلیون دلاری را نیز برملا کند.»
روزنامه رسالت نیز با عکسی از روحانی تیتر "فرار ممنوع! " را انتخاب و به فساد در لایه‌های دولت اشاره کرد و نوشت: «رئیس جمهور در سخنان خود در جمع مردم یزد بر شفاف سازی و مبارزه با فساد‌های میلیارد دلاری تأکید ویژه کرد؛ تأکیدی که به نظر می‌رسد باید از مسئولان و وزرای کابینه وی و یا حتی خویشاوندان ایشان آغاز شود.»
دیگر روزنامه‌های اصولگرا هم به همین ترتیب از روحانی انتقاد کرده اند.
در فضای مجازی اظهارات روحانی بیش از همه از سوی اصولگرایان دیده شد، ظاهرا دیگر گروه‌های فعال در این فضا اهمیت چندانی به سخنان رییس جمهور ندادند.
اما اصولگرایان بلوایی به پا کردند. بیشتر کاربران اصولگرا همان برداشت رسانه‌های این جریان را مطرح می‌کنند.
علی نادری از فعالان سیاسی نزدیک به جبهه پایداری توئیت کرده است "چرا روحانی از برخورد قوه قضاییه با فساد اینقدر نگران شده؟ "
یا تقی دژاکام از نویسندگان سابق کیهان نوشته است: «یک بازی بود تو ابتدایی بازی می‌کردیم؟ یک چیزی رو که قایم کرده بودند هر چه بیشتر بهش نزدیک می‌شدیم، صدای روی میز شدیدتر و هر چی دور می‌شدیم صدا آروم و آروم‌تر می‌شد! همون. جیغ و داد‌های امروز روحانی نشون می‌ده قوه قضاییه هرچه بیشتر به مبدأ فساد نزدیک می‌شه. عالی»
وحید یامین پور مجری تلویزیونی هم معتقد است: «اظهارات امروز جناب رئیس جمهور داغ‌تر کردن تنور عدالت‌خواهی است. او طبعاً برای نعل وارونه زدن و رها شدن از مطالبات، باید از گفتمان عدالت به گفتمان تقلّبی آزادی پناه می‌برد، همان‌کاری که اصلاح‌طلبان در دوم خرداد کردند. اما گویا جناب رئیس جمهور مشاوران خوبی ندارد.»
بلوای روحانی!تیتر روزنامه دولت
واکنش‌های اصلاح طلبان
اما رسانه‌های میانه رو و اصلاح طلب از افشاگری روحانی استقبال کردند. شرق از "توپ پر روحانی" نوشت و آفتاب یزد رییس جمهور را "سپر بلا" خواند. روزنامه اعتماد و دیگر روزنامه‌های اصلاح طلب منتقدان رییس جمهور در یزد را اندک ارزیابی کردند.
در کنار استقبال از سخنان روحانی چهره‌ای اصلاح طلب حرف‌های او را نقد کردند. صادق زیباکلام در این باره معتقد است اظهارات روحانی بسیار "دیر هنگام" بوده است.
محمود صادقی نماینده مجلس از سخنان روحانی انتقاد کرده و در توئیتی نوشته است: «آقای روحانی! فساد فساد است، چه میلیونی چه میلیاردی؛ به جای فرافکنی با غده‌های فساد در دستگاه‌های زیرمجموعه خودتان مقابله کنید. بعضی از همکاران شما در هیأت دولت دست‌کمی از همتایانشان در دولت سَلَف ندارند.»
بلوای روحانی!
توئیت صادق زیباکلام درباره سخنان روحانی

حجّت‌الاسلام سیّد محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات نیز سخنان روز گذشته روحانی را "اشتباه" خواند و گفت: «رئیس‌جمهور نباید مرتکب اشتباه شود و نباید سد راه کسانی شود که در حال حاضر با قدرت و قوت، خدمات ارزشمندی را ارائه می‌دهند.»
انتقادات از روحانی درحالی از سوی اصلاح طلبان مطرح شده است که حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهور معتقد است سخنان روحانی در یزد "یک بیانیه و آمار رسمی برای مواجهه با فساد سازمان‌یافته‌" بوده است..
اتهام زني در برابر افشاگري روحاني
آرمان نوشت: با اعلام نتايج انتخابات سال 96 و روشن شدن راي 24 ميليوني به حسن روحاني، انتظار مي‌رفت که رئيس‌جمهور در پاسخ به مطالبات راي دهندگان صراحت بيشتري نشان دهد. زمان زيادي نگذشت که در برابر خودداري روحاني از بازگويي برخي مسائل، حاميان او خرده گرفته و از رئيس‌جمهور انتظار صراحت داشتند. در همه آن مدت لايه‌هاي ديگر سکوت کرده و چه بسا از سکوت روحاني خرسند بودند. در هر حال زمان گذشت و حسن‌روحاني دربرابر مردم از جايگاه رياست جمهوري به برخي مشکلات و ابهامات اشاره کرد. سخنان صريح و پرانرژي روحاني بازتاب‌هاي ديگري به خود ديد. در حالي که عموم راي دهندگان به روحاني همين انتظار را داشته‌اند، مخالفان دولت که در اين مدت از سکوت روحاني خوشحال بودند، سخنان صريح روحاني را تحمل نکرده و واکنش نشان داده‌اند. با شناختي که از مخالفان دولت وجود دارد اغلب واکنش‌ها از زاويه مخالفان سياسي روحاني قابل انتظار بود. مثلا بخشي از دلواپسان تلاش کردند سخنان صريح روحاني را با انتخاب تيتري شبيه بگم‌بگم‌هاي احمدي‌نژاد نشان دهند. خبرگزاري فارس از تيتر «آغاز بِگم‌بِگم‌هاي رئيس‌جمهور» براي انتشار سخنان روحاني استفاده کرد و سراغ تعدادي از نمايندگان مجلس رفت و درباره سخنان روشن روحاني با آنها مصاحبه کرد. نکته اين است که چنين افرادي از آن مايه بينش برخوردار نيستند که تهديدهاي هشت ساله رئيس دولت‌هاي نهم و دهم را که با نماد بگم‌بگم شناخته مي‌شود، نمي‌توان مشابه سخنان روحاني دانست. حسن روحاني با صراحت از پرونده‌هاي ناتمام سخن مي‌گويد؛ از 700 ميليون دلار، از 947 ميليون دلار و از پرونده بابک زنجاني.
جايگاه قضا و فعالان سياسي
قوه قضائيه در دوره تحت مديريت جديد در تلاش است با رسيدگي به مفاسد و مفسداني که از رانت‌هاي متعدد برخوردار بوده‌اند، سرمايه‌هاي از دست رفته بيت‌المال را به مردم بازگرداند. رئيس جديد اين قوه مهم که وظيفه احقاق حق عموم مردم را به عهده دارد نشان داده است که در رسيدگي به پرونده‌هاي مهم مماشات نخواهد کرد. اين خبري دو سويه است؛ سويي از آن موجب خوشحالي مردم خواهد بود و سوي ديگر آن موجب نگراني گروه‌ها و جريان‌هايي که دستي در حيف و ميل اموال و سرمايه‌هاي کشور داشته‌اند. حرکت قوه قضائيه افق روشني را نشان مي‌دهد و سهل است که اگر با همين اندازه از جديت ادامه داشته باشد و اگر تحت تاثير هيچ جريان قدرتمندي قرار نگيرد، تاثير پايداري در جامعه خواهد داشت. ادامه اين روند مي‌تواند گلوگاه‌هاي مفسدخيز را مسدود کند. رئيس قوه قضائيه بارها بر اين نکته تاکيد کرده است که در اين راه تا احقاق حق مردم از پا نخواهد نشست. اکنون رئيس‌جمهور در اجتماع مردم يزد به پرونده‌هايي اشاره کرده است که پاسخ روشن مي‌طلبد و نمي‌توان روشن‌گويي روحاني را به ناراحتي او از رسيدگي به پرونده برادرش تقليل داد. در همه اين مدت که دستگاه قضا به پرونده برادر رئيس‌جمهور رسيدگي کرده، مگر روحاني واکنشي در منظر عموم نشان داده است؟ برادر رئيس‌جمهور در دادگاه حاضر شد و قاضي راي خود را صادر کرد و اکنون در حال گذران حکم است؛ اما اينها نافي اين نيست که چرا دولت‌هاي‌ نهم و دهم، وقتي احتمال دست اندازي آمريکا به دارايي‌هاي ايران مي‌رفت، دست روي دست گذاشت و با اهمال‌کاري، چنين اتفاقي را در آن سوي دنيا ممکن کرد. پرونده رسيدگي شده و تمام شده برادر رئيس‌جمهور نمي‌تواند نافي اين مهم باشد که بايد به پرونده تشکيل شده براي اين اهمال رسيدگي کرد. آخر اين چه استدلالي است که وقتي رئيس‌جمهور از عدم رسيدگي شفاف به پرونده‌هاي 700 و 947 ميليارد دلاري سخن مي‌گويد، فردي که در قوه قضائيه آن را به خود بگيرد و واکنشي نشان بدهد که به آقاي رئيس‌جمهور هم توصيه مي‌کنيم که ايشان هر پرونده و موردي از فردي و نهادي سراغ دارند آن را طبق قانون به دستگاه قضائي اطلاع و همراه با مردم منتظر پاسخ قاطع دستگاه قضائي باشد و مطمئن باشند که درباره‌ عدالت هيچ خط قرمزي وجود ندارد؟ آخر مگر پرونده دست اندازي آمريکا بر دو ميليارد دلار دارايي کشور مربوط به الان است؟ مگر نه اين است که شش سال از آن زمان گذشته است؟ چرا بايد ناگهان در برابر سخنان رئيس‌جمهور در نقش يک فعال سياسي قرار بگيريد؟ نماينده‌هاي مخالف دولت، به خوبي کار مخالفت را انجام مي‌دهند، دوستاني هم در خبرگزاري‌هاي دلواپس چشم بر شاهکارهاي دولت مقبول خود بسته‌اند و حالا دارند سعي مي‌کنند با ضعيف‌ترين چسب‌هاي جهان، سستي‌ها، اهمال‌کاري‌ها و تصميم‌هاي غير اصولي دولت معجزه هزاره سوم را به اين دولت بچسبانند و سعي آنها البته مشکور است که گفته‌اند عالم سياست، عالم زورآزمايي است و در اين زورآزمايي کسي از حق سخن نمي‌گويد، اما بهتر بود ايشان که فقط بايد به حق و حقيقت سروکار داشته باشد وارد چنين حيطه‌اي نمي‌شد. مثلا اشکالي ندارد اگر محسن کوهکن از نمايندگان فراکسيون ولايي مجلس در مصاحبه با فارس بگويد: «اظهارات آقاي روحاني در يزد مطابق با روش اداره کشوري نيست که دوم اسفندماه انتخابات دارد. آقاي روحاني، چرا فرافکني مي‌کنيد؟ اگر با ساير قوا هماهنگ هستيد اکنون که قوه قضائيه عزم خود را جزم کرده بايد در کنار آنها قرار بگيريد و کمک کنيد. اينکه صحبت از 2 ميليارد در آمريکا مي‌کنيد بايد بدانيد که اين موضوع نتيجه تصميم مديريتي دولت قبل بود که يا به غلط يا درست تشخيص داد زمان فروش اوراقي که خريده فرا نرسيده سپس شاهد اين اتفاق بوديم».
سپر بلا
آفتاب یزد نوشت: حسن روحانی این روزها، روزهای سختی را تحمل می‌کند و دیروز نیز در شعارهایی که گروهی خودسر و معدود در یزد علیه او دادند این سختی به عینه نمایان بود.
در میدان امیرچخماق یزد عده‌ای از شرکت‌کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض‌هایی را نسبت به دولت مطرح کردند.
رییس‌جمهور هم در پاسخ به این مطالبات در بخشی از سخنان خود تاکید کرد که هر کس در این کشور دستش به فساد آلوده باشد باید با او برخورد شود.
آن طور که ایسنا می نویسد این افراد که صدای شعارهایشان در جمعیت حاضر گم شده بود، تاکید داشتند که مشکلات موجود با سخنرانی قابل حل‌شدن نیست.
اما رییس‌جمهور در بخشی از سخنان خود نیز در واکنش به بخش دیگری از معترضان گفت: اختلاف و فاصله خواست آمریکا است؛ نگذاریم خواست آمریکا از حنجره عده ای معدود وچند جوان بلند شود.
درمیان اینکه باید گلایه‌های مردم از وضعیت کنونی را نیز حق دانست اما نباید از یک حقیقت دیگر نیز به سادگی گذشت و آن اینکه دیروز در کنار مردم گلایه مند از شرایط موجود، جریانات رقیب هم حضور داشتند که با توجه به شرایط موجود در کشور تلاش می کنند به نوعی از آب گل آلود ماهی بگیرند. برخی نوشته‌های پلاکاردها و شعارهای خاص بیانگر همین تلاش برای سمت و جهت دهی‌های جناحی و سیاسی به این اعتراضات مردمی بود .
اما مقصود حسن روحانی از آن چند جوانی که عده ای معدود نامیده بود، چیست؟ در همین رابطه ایرنا در گزارشی از دو نفر از شاهدان عینی در مراسم سخنرانی دیروز رئیس‌جمهوری درباره هویت معترضان می‌گوید: آنها احتمالاً گروهی غیردانشجو بودند که در جلسه شب گذشته با رئیس دفتر رئیس‌جمهوری هم تحرکاتی داشتند و مقابل استانداری تجمع کردند.
یکی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب یزد، از حاضران در سخنرانی رئیس‌جمهوری، درباره حواشی پیش‌آمده در آن می‌گوید: تاکنون هویت این افراد مشخص نشده است، اما از گروه سنی بسیار پایینی بودند. به نظر می‌رسید حتی دانشجو هم نبودند.
این فعال سیاسی درباره اینکه آیا نشانه‌ای مبنی بر اینکه معترضان از جایی هدایت‌ شده‌اند یا نه، بیان می‌کند: نه! هیچ نشانه یا لباس متحدالشکلی نداشتند.
وی درباره شعارهایی که این گروه سر می‌دادند و پلاکاردهایی که همراه داشتند، تصریح می‌کند: شعار مشخصی نداشتند، بیشتر بنای برهم زدن سخنرانی از طریق ایجاد سروصدا و هو کردن داشتند.
او می‌افزاید: تعدادشان به ۳۰ تا ۳۵ نفر نمی‌رسید، جمعیت هم با آنها همراهی نکردند. حتی در پایان که آقای روحانی از رئیس‌جمهور اصلاحات یاد کردند، جمعیت استقبال و شادی کردند. اینها شب قبل از این نیز با پلاکاردهایی با محور بیکاری و مشکلات مربوط به اشتغال مقابل استانداری تجمع کرده بودند؛ البته مشکلاتی به لحاظ اشتغال در استان وجود دارد و آماری مبنی بر اینکه یزد دومین رتبه بیکاری در کشور را دارد، منتشر شده که این نیز به موضوع دامن زده است.
یک شاهد عینی دیگر از یزد در گفت‌وگو با ایرنا می‌گوید: شب قبلتر جلسه فعالان سیاسی و اجتماعی با آقای واعظی بود که نمایندگان برخی تشکل‌های دانشگاه یزد با سبد گلابی پوسیده در جلسه حاضر شدند. آنها در حین مراسم با اعتراض جلسه را ترک و بعد از آن نیز مقابل استانداری تجمع اعتراضی کردند.
با این حال رئیس جمهور روز گذشته علی رغم تمام انتقادهایی که به او نیز وارد است سعی کرد تا بازهم با مردم سخن بگوید و در مقام یک شخصیت پاسخگو حضور یابد، شاید پیش بینی این را هم می کرد که در شرایط کنونی دیگر خبری از سوت و کف زدن‌های سال 96 یا 92 برای او نیست و شاید می دانست مردم به او ناسزا بگویند و شاید می دانست که دراین بین جریان رقیب هم از موقعیت فعلی به سود خود بهره بجوید اما با تمامی این احوال او باردیگر سپر بلای دیگران شد و در این راستا اعتراضات را به جان خرید . حسن روحانی و عملکردش در طول این سال‌ها بلاشک قابل نقد است اما باید او را به پاس تحمل تمامی مشکلاتی که ناخواسته گریبان دولت او را گرفت شرط انصاف را رعایت کرد. البته آفتاب یزد هشدارهای خود را داده بود ای کاش ...
دوحاشیه از سخنرانی دیروز رئیس جمهور
عبدالله ناصری: اظهارات آقای حسن روحانی روز گذشته دریزد دو حاشیه متفاوت داشت؛ یکی حواشی سخنان او راجع به پول‌های گم شده و مبارزه با فساد و دیگری شعارهایی که در هنگام سخنرانی نسبت به او داده شد .
رئیس جمهوری دیروز با اشاره به برخی آمارها و یا میلیارد‌ها دلاری که در کشور گم شده یا از مرزها خارج شده است تلاش داشت تا این موضوع را مطرح کند که اولا فسادها فقط مربوط به دولت نیست و ثانیا مبارزه با فساد نباید سیاسی شود و رویکرد جناحی پیدا کند . موضوعی که البته خواست جامعه نیز هست چرا که هیچ یک از مردم نمی خواهند درباره نحوه مبارزه با فسادها تبعیضی وجود داشته و یا نهاد و بخشی نادیده گرفته شود .
رئیس جمهور روز گذشته این مسئله را بیان کرد که در چارچوب مبارزه با فساد نباید تنها سوژه مطرح دستگاه‌های دولتی یا بانک‌هایی که زیر نظر قوه مجریه هستند باشند بلکه نهادهای بیرون از دولت که شکی در فسادشان نیست نیز باید بررسی شوند . فراموش نکنیم مسائلی مانند آنچه در نهاد شهری گذشته رخ داده هنوز مسکوت مانده است. به هر حال ملت در برخورد با فساد خواهان آن هستند تا اصالت و جدیت و حقانیت این مبارزه را باور کنند. بنابراین اظهارات آقای روحانی فارغ از این که اظهارات تبلیغاتی در آستانه انتخابات نیز می‌تواند باشد نکته مهمی درخود نهفته دارد بدین معنا که چه خواسته یا ناخواسته نباید مبارزه با فساد در یک مسیر مشخص و از پیش تعیین شده دنبال شود بلکه میبایست تمام بخش‌های نظام را دربربگیرد. اما حاشیه دوم سخنرانی دیروز شعارهایی بود که علیه رئیس دولت داده شد. این موضوع خود گواه براین است که شرایط فعلی کشور باعث شده تا موقعیت اجتماعی و محبوبیت آقای روحانی کاهش بیابد. به هر حال مردم در این شرایط که شرایط حساسی است دیگر مثل سال‌های گذشته به وی چشم امید ندارند از همین رو بخشی از شعارهای علیه روحانی را باید طبیعی دانست.
به هر حال روحانی وظایفش را نسبت به مردم به خوبی انجام نداده است اما این را هم در نظر بگیرید که گروهی از کسانی که دیروز علیه رئیس جمهور شعار می دادند نیز سازمان یافته و از جریان رقیب روحانی و با برنامه‌ریزی قبلی آمده بودند تا از شرایط موجود به نفع خود استفاده کنند .
نام شما

آدرس ايميل شما

ناشناس
Iran, Islamic Republic of
از کی تا حالا حرف حق شده بلوا فقط عاقلان دانند
Iran, Islamic Republic of
روحانی یارش رفته از عکس دسته جمعی خودش وبابک خان روحانی فقط زورش اومده که برادرشخودش رو زندان کردند
Romania
اینکه ناراختی ندارد که گروهی به رئیس دولت حمله کنند حتما ایشون میداند که کجا فساد شده وبرخورد نشده خواسته به مردم واقعیت را بگه البته مردم هم میدانند که فساد در هردودولت فعلی وقبلی بوده ولی چرا فقط با یک طرف برخورد میشود
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
درود بر رئیسی قهرمان . برای مظلومین عزیزی
تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1