تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۴۲
کد مطلب : ۴۱۵۱۰۶
بررسی مواضع رئیس‌جمهوری در یک هفته گذشته

دولت، اصلاح قیمت سوخت و پذیرش انتقادات کارشناسانه

۰
دولت، اصلاح قیمت سوخت و پذیرش انتقادات کارشناسانه
کبنا ؛اصلاح قیمت سوخت به عنوان ضرورتی گریزناپذیر هر چند با تصمیم مشترک سران قوا و حمایت رهبری به انجام رسید ولی رئیس جمهوری می گوید: دولت از انتقاد مردم و صاحبنظران در اجرای این طرح استقبال می‌کند و اگر منتقدین و صاحبنظران انتقادی داشته باشند، بدون تردید در روند اصلاح آن تردیدی نخواهیم داشت.
مسائل مرتبط با ضرورت‌های اصلاح قیمت سوخت، نقش بازیگران خارجی در بروز ناآرامی‌ها و هوشیاری مردم از محورهای مورد تاکید در اظهارات یک هفته گذشته رئیس‌جمهوری بوده‌است.
افزون بر آن، سفر یک‌روزه دکتر «حسن روحانی» به استان آذربایجان شرقی و برخی مناطق زلزله‌زده استان، بخشی از اظهارات رئیس‌جمهوری را به بیان الزامات رسیدگی به وضعیت زلزله‌زدگان و نیز برنامه‌ و طرح‌های دولت برای این استان اختصاص داد.
این گزارش به طبقه‌بندی و بررسی مواضع و اظهارنظرهای رئیس‌جمهوری در این حوزه‌ها طی یک هفته منتهی به یکشنبه دهم آذرماه پرداخته است.
اصلاح قیمت سوخت گریزناپذیر بود
اصلاح قیمت سوخت همچنان یکی از محورهای مورد توجه در اظهارات مسوولان کشور به ویژه رییس دولت است.
رئیس جمهوری در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه در شرایط سخت کنونی اقدامات مهم و جراحی‌های مهمی هم انجام شده است، اظهار داشت: البته در چنین شرایطی می‌توانستیم این جراحی‌ها را انجام ندهیم، اما بی‌تردید دولت بعد دچار مشکل می‌شد. می‌توانستیم اصلاح قیمت سوخت نداشته باشیم و همان قیمت ادامه می‌یافت، اما نتیجه این می‌شد که در سال ۱۴۰۰ باید بنزین وارد می‌کردیم.
رئیس جمهوری گفت: امروز در بنزین خودکفا هستیم و این دولت تولید بنزین را از ۵۲ میلیون لیتر به ۱۰۷ میلیون لیتر در روز رسانده است. یعنی بیش از ۲ برابر شده است درحالی که ابتدای دولت یازدهم بنزین و  گازوئیل وارد می‌کردیم اما امروز آن را صادر می‌کنیم.
دکتر روحانی با اشاره به افزایش مصرف بنزین در سال جاری به ۹۷ میلیون لیتر در روز، گفت: با ادامه این روند به زودی واردکننده بنزین می‌شدیم و این کار در شرایط سخت اقتصادی کنونی فشار مضاعفی برکشور بود، چنانچه روند افزایش مصرف بنزین ادامه می‌یافت آیا مردم در سال ۱۴۰۰ به ما نمی‌گفتند که چرا برنامه‌ریزی نکردید تا به این شرایط گرفتار نشویم؟
رئیس جمهوری با بیان اینکه ما بیشترین یارانه سوخت را در دنیا می‌پردازیم، اظهار داشت: محاسبات مراکز اقتصادی دنیا حاکی از آن است که ۲۶ میلیارد دلار در سال یارانه سوخت در کشور ما پرداخت می شود.
دکتر روحانی با طرح این سوال که آیا همه مردم به یک اندازه و به طور یکسان بنزین مصرف می‌کنند و آیا همه خودروی شخصی دارند، گفت: بنزین به عنوان یک سرمایه متعلق به همه مردم ایران است. با توجه به اینکه امروز هر لیتر بنزین را حدود ۶ هزار تومان صادر می‌کنیم، لذا با اصلاح قیمت بنزین هم به دنبال عدالت در جامعه و هم به دنبال خودکفایی بودیم.
رئیس جمهوری در پاسخ به این سوال مطرح که چرا دولت یک مرتبه تصمیم به افزایش قیمت بنزین گرفت، اظهار داشت: سال ۹۵ مصمم بودم که تغییر کوچکی در قیمت بنزین بدهم، اما در دولت همه با آن مخالفت کردند، لذا بنده نیز منصرف شدم.
دکتر روحانی ادامه داد: در سال ۹۶ هم این موضوع در دولت مطرح شد که طرح اصلاح قیمت را به طور مشترک با مجلس ارایه دهیم و تصمیم مشترکی بگیریم، اما کمیسیون تلفیق مجلس به همراه رئیس مجلس عنوان کردند که اجرای این طرح را به عقب انداخته و در سال ۹۷ اجرا کنیم. در سال ۹۷ هم که با اعمال تحریم‌های شدید مواجه شدیم و گفتند در شرایط کنونی به صلاح نیست و باز هم اجرای آن را به تعویق انداختیم.
دکتر روحانی ادامه داد: وقتی خواستیم سال گذشته آن را اجرا کنیم، در دولت مطرح شد که تا ۲۲ بهمن صبر کنیم و بعد از آن اجرا کنیم، پس از ۲۲ بهمن نیز گفته شد که شب عید است و به بعد از عید موکول شود. ...اردیبهشت ماه امسال هم وقتی خواستیم اجرا کنیم، یک خبرگزاری روز سه‌شنبه اعلام کرد که دولت قصد دارد پنج‌شنبه در قیمت بنزین تغییر ایجاد کند و بلافاصله پس از آن صف‌های طولانی و کیلومتری در پمپ بنزین‌ها شکل گرفت و شلوغی به حدی بود که بنزین تمام شده و ارسال بنزین نیز امکان نداشت، لذا وزیر نفت تماس گرفت و خواستار لغو اجرای آن از روز پنج‌شنبه شد، لذا این تصمیم نیز لغو گردید.
رئیس جمهوری با بیان اینکه نحوه و زمان اجرای سهمیه‌بندی بنزین  به وزیر کشور و شورای امنیت کشور واگذار شده بود، اظهار داشت: به آنها گفتم که نحوه تبلیغات، برنامه‌ریزی و اجرای آن را خودتان مدیریت کنید. با صدا و سیما هماهنگ باشید و هر زمانی را که مناسب دیدید آن را اجرا کنید و تأکید کردم که حتی زمان اجرای آن را به من هم نگویید و خود من هم همزمان با مردم متوجه اجرای این طرح شدم.
دکتر روحانی گفت: هدف ما از اجرای این طرح کمک به مردم بود. چرا که از مدت‌ها قبل دنبال راهی بودم که بخاطر فشاری که بر دوش مردم قرار دارد، بتوانیم به آنها کمک کنیم. البته قرار نبود پولی به مردم پرداخت شود، بلکه قرار بود اعتبار بدهیم که مردم خرید انجام دهند. اما با توجه به اینکه تعداد فروشگاه‌ها به حد کافی نیست و ممکن بود مردم در خرید کالا دچار مشکل شوند، لذا پرداخت پول انجام گرفت.
رئیس جمهوری گفت: محاسبات اینگونه بود که حدود ۲۴ میلیون خانوار در کشور وجود دارد که از این تعداد وضعیت ۷ میلیون خانوار مناسب است اما ۱۸ میلیون خانوار وضعیت متوسط و یا سطح پایینی دارند و باید به آنها کمک شود.
دکتر روحانی تصریح کرد: در طرح اجرای اصلاح قیمت انرژی هیچ چیزی نصیب دولت نمی‌شود و کل درآمد به مردم برگردانده می‌شود. البته این موضوع مغایر قانون بود به همین خاطر برای اجرای آن از رهبری اجازه گرفتیم و ایشان اجازه دادند که کل پول به مردم برگردانده شود و هر مقدار درآمد حاصل شود آن را به خانوارها خواهیم داد. ضمن اینکه آمار و ارقام را به طور دقیق به مردم گزارش می‌دهیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت از انتقاد مردم و صاحبنظران در اجرای این طرح استقبال می‌کند، اظهار داشت: اگر منتقدین و صاحبنظران انتقادی داشته باشند، بدون تردید در روند اصلاح آن تردیدی نخواهیم داشت.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: دشمنی که ۲ سال خودش را برای ایجاد آشوب آماده کرده بود، اجرای طرح اصلاح قیمت را فرصت مناسبی برای خود دانست، از این رو به آتش کشیدن مراکز درمانی و فروشگاه‌ها و حمله به مراکز نظامی، هیچ ارتباطی به قیمت سوخت ندارد.
رئیس جمهوری گفت: از وزارت اطلاعات و کشور می‌خواهم تا به مردم توضیح دهند افرادی که دستگیر شده‌اند و در خانه‌هایشان سلاح‌های فراوانی پیدا شده و خانه‌های تیمی داشتند، چگونه ساماندهی شده بودند.
دکتر روحانی تصریح کرد: اصلاح قیمت انرژی یک موضوع ضروری بود اما اینکه شیوه‌ای که اجرا شد، دقیق بود یا نه به عنوان دولت آن را به شورای امنیت کشور واگذار کردیم و از نظر ما آنان نیز همه تلاش خود را بکار گرفتند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه طرح اصلاح قیمت‌ بنزین با حضور سران سه قوه، تصویب شده است، گفت: وقتی آن را خدمت مقام معظم رهبری ارایه کردم، ایشان فرمودند آیا سران هر سه قوه با آن موافقید؟ و مصوبه‌ای که هر سه آن را امضاء کرده بودیم، به ایشان نشان دادم و ایشان نیز آن را پذیرفتند.
تقدیر از هوشیاری مردم در حوادث اخیر
رییس جمهوری روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه دشمنان از اواخر سال ۹۶ با آموزش و ارسال تجهیزات در کنار فشار سهمگین اقتصادی سرمایه‌گذاری عظیمی برای بهم ریختن اوضاع کشورمان انجام داده بودند، اظهار داشت: مردم انقلابی ایران با هوشیاری و وقت ‌شناسی همیشگی خود برای حفظ امنیت، ناموس، استقلال و عزت خود فداکارانه به صحنه آمدند و با همه وجود دشمن را مأیوس کردند.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از حضور پرشور مردم تبریز در راهپیمایی پس از اغتشاشات، گفت: دیروز خدمت مقام معظم رهبری بودم، ایشان فرمودند که مردم تبریز راهپیمایی بسیار شکوهمندی انجام دادند که انصافاً جای سپاسگزاری و قدردانی دارد و این راهپیمایی‌ها از تبریز و زنجان آغاز شد و در تمام شهرها و حتی روستاهای کشور برگزار گردید.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: دشمن از ۲ سال پیش یعنی از اواخر ۹۶ آموزش، پول و تجهیزات فراوانی بکار گرفته بود و در کنار فشار و تحریم اقتصادی به دنبال آن بود که مردم را عصبانی کند و با اینگونه اقدامات تصور می‌کرد اگر حادثه‌ای پیش بیاید دیگر کار نظام تمام شده است.
دکتر روحانی اضافه کرد: پس از اصلاح قیمت‌ها تقریباً از غروب جمعه برخی از حرکت‌ها آغاز شد و از روز شنبه با همه توان وارد عمل شدند و فکر می‌کردند تحرکات آنها ماه‌ها طول می‌کشد و کشتار و جنگ داخلی را به دنبال خود خواهد داشت.
رئیس جمهوری افزود: آنان تصور می‌کردند که اگر بانک‌ها و خانه مردم را آتش بزنند می‌توانند استقلال و آزادی را از مردم بگیرند و مردم را تسلیم کنند. اما مردم با عمل خود به صراحت به دنیا نشان دادند که در برابر توطئه خارجی تسلیم نشده و ایستادگی خواهند کرد.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: البته ممکن است مردم انتقاد و انتظاراتی داشته باشند، اما اجازه نمی‌دهند عده‌ای از شرایط موجود سوء استفاده کرده و امنیت مردم را به خطر بیندازند. اغتشاشگران حتی به کودکان و مدرسه دخترانه نیز رحم نکرده و آنان را مورد حمله قرار دادند.
دکتر روحانی تصریح کرد: وقتی عده‌ای وابسته و اوباش اینچنین وحشیانه عمل می‌کنند، آحاد مردم با حضور مقتدرانه خود می‌توانند بهترین پاسخ را به آنان بدهند که اینچنین هم کردند.
رئیس جمهوری گفت: اگر چه نیروهای انتظامی و امنیتی در صحنه بودند ولی مشت گره‌ کرده‌ای که قدرت ملت را به رخ دشمنان و آشوبگران کشید، حضور باشکوه مردم در اجتماعات و راهپیمایی‌ها بود. لذا جا دارد از مردم تبریز و آذربایجان و نماینده ولی فقیه در استان و همه مسئولین استانی که مردم را برای این حرکت بزرگ تشویق کردند و از خود مردم که خالق این حرکت بزرگ بودند تشکر و سپاسگزاری کنیم.
دکتر روحانی افزود: به قول استاد شهریار هم آزادی ایران و هم آبادانی ایران از آذربایجان است و هر زمان که مشکلی برای کشور بوجود آمده مردم این خطه با دل و جان به صحنه آمده و فداکاری نشان دادند.
رئیس جمهوری در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه مردم ایران در ۲ سال اخیر آزمایش بزرگی را پشت سر گذاشته و در حال گذراندن شرایط سخت هستند، اظهار داشت: خداوند در این آزمایش بزرگ پیروزی بزرگی را هم نصیب مردم ایران کرده است.
رئیس جمهوری افزود: البته مردم سختی‌ها و مشکلاتی هم دارند که حتماً باید مورد توجه قرار بگیرد اما این مردم هیچگاه حاضر نیستند در برابر غرب و آمریکا تسلیم شوند و بدون تردید در برابر آنان تسلیم نخواهیم شد و این افتخار و قدرت بزرگی برای کشورمان است.
روحانی در نشست خبری با خبرنگاران در آذربایجان شرقی هم با اشاره به اعتراضات و اغتشاشات اخیر در کشور،از مردم قهرمان و وقت شناس آذربایجان برای برگزاری راهپیمایی باشکوه قدردانی و تاکید کرد: مردم زنجان و تبریز همیشه جزء پیشروهای انقلاب بودند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه مردم نشان دادند استقلال و عزت برای آنان تا چه اندازه مهم است و توطئه دشمنان نمی تواند این ملت را به زانو دربیاورد، تاکید کرد: مردم در عین اینکه در فشار اقتصادی هستند تسلیم نمی شوند و راه خود را ادامه می دهند.
دکتر روحانی با بیان اینکه مردم تبریز همواره و در زمان بروز مشکلات در ۵۰۰ سال گذشته در صحنه بوده اند، گفت: مردم این خطه به دشمنان اجازه پیروزی ندادند و با بیرون راندن آنان استقلال و عزت خود را حفظ کردند و امروز نیز با همین عزت راه را ادامه می دهند.
نقش بازیگران خارجی در حوادث اخیر
رئیس جمهوری در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی گفت: دشمن تصور می‌کرد بهترین فرصت ایجاد شده و همه توان خود را به کار گرفت، اما فقط ۴۸ ساعت توانست در زندگی مردم و وضعیت خیابانها اخلال ایجاد کند در حالی که در مخیله‌شان نمی‌گنجید که اگر همه توان و افرادشان را به خیابان بیاورند پس از ۴۸ ساعت همه آنها جمع خواهند شد، این موضوع در مخیله آمریکا نمی‌گنجید.
روحانی خاطر نشان کرد: دشمنی که ۲ سال خودش را برای ایجاد آشوب آماده کرده بود، اجرای طرح اصلاح قیمت را فرصت مناسبی برای خود دانست، از این رو به آتش کشیدن مراکز درمانی و فروشگاه‌ها و حمله به مراکز نظامی، هیچ ارتباطی به قیمت سوخت ندارد.
رئیس جمهوری تصریح کرد: البته مردم خسارت دیدند و نگران شدند، اما در نهایت یک پیروزی ملی بزرگی در برابر ابرقدرت‌ها و آمریکا به دست آوردیم و دشمنان دچار یأس بزرگی شدند.
سپاسگذاری از سپاه و بسیج
دکتر روحانی در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی با تبریک هفته بسیج، اظهار داشت: بسیج در همه قضایا نقش بسیار ارزشمندی ایفا کرده است، در دوران جنگ تحمیلی بسیج به جای اینکه از ارتش و سپاه حمایت کند، وارد خط مقدم شد و به ایفای نقش و فداکاری پرداخت.
رئیس جمهوری با بیان اینکه بسیج یک فرهنگ و تفکر است، گفت: بسیج افراد خاصی نیستند و در عنصر بسیج آنچه اهمیت دارد، تفکر بسیج است. اینکه یک فرد همه توان خود را داوطلبانه به میدان بیاورد و بسیجی به معنای داوطلبانه کار کردن است.
دکتر روحانی تصریح کرد: در حوادث اخیر کشور نیروی انتظامی، سپاه پاسدارن و بسیج بودند که توانستند ۴۸ ساعته اوضاع را جمع کرده و صحنه را آرام سازند و البته در این جریان کار اصلی را مردم انجام دادند و حضور باشکوه مردم، دنیا را تکان داد.
رئیس جمهوری گفت: بسیجیان همیشه به عنوان پیشتازان صحنه‌های دشوار بودند و هر جا مشکلی بود، آنان حضور یافته و غائله را خاتمه داند، لذا از همه بسیجیان تشکر و سپاسگزاری می‌کنم.
طرح‌ و برنامه‌های دولت برای آذربایجان شرقی
روحانی در نشست خبری با خبرنگاران در آذربایجان شرقی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بانک ها در استان آذربایجان شرقی سرمایه در گردش و منابع کافی در اختیار کارخانجات تولیدی قرار نمی دهند، تاکید کرد: امسال ۴۰ درصد منابع بانکی به سرمایه در گردش برای صنایع اختصاص یافته است و وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه فعال است.
رئیس جمهوری تصریح کرد: ممکن است این منابع کافی نباشد اما به استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرده ام موارد ضروری را دنبال کرده و در صورت وجود مشکل با وزیر صمت و در صورت لزوم با من در میان بگذارد.
خبرنگاری با اشاره به وجود معادن غنی در منطقه آذربایجان از برنامه های دولت درمورد معادن ارزشمند استان برای جایگزینی درآمدهای معدنی به جای درآمد نفتی سوال کرد که رئیس جمهور در پاسخ تاکید کرد: معادن از منابع بزرگ درآمدی و اشتغالزایی در کشور است .
دکتر روحانی از آزاد کردن معادن و اکتشافات به عنوان دو اقدام مهم دولت تدبیر و امید در این زمینه یاد کرد و  افزود: عده ای در کشور معادن را برای استفاده در اختیار خود گرفته بودند و از آن بهره برداری نمی کردند که دولت در اولین گام این معادن را آزاد کرد.
رئیس جمهوری درخصوص اقدامات دولت در زمینه اکتشافات معدنی تصریح کرد: کشف معادن در دولت یازدهم بیش از کشفیات در کل تاریخ کشور بوده است و معادن آهن بزرگی در شرق کشور کشف شد و در زمینه نفت نیز معدن بسیار بزرگی با ظرفیت ۵۳ میلیارد بشکه نفت کشف شده است که درآمد سرشاری برای کشور خواهد بود.
دکتر روحانی با اشاره به اقدامات خوب دولت در سفر قبلی به این استان درمورد معدن ذوب مس ادامه داد: در این سفر نیز احیای طرح تولید آلومینا افتتاح شد که بسیار اهمیت داشته و معادن دیگر نیز باید در این استان دنبال شود.
رئیس جمهوری تاکید کرد: اگر سرمایه گذار داخلی و خارجی برای معادن پیدا شود و از لحاظ محیط زیستی مشکلی وجود نداشته باشد دولت مشکلی در واگذاری معادن ندارد.
دکتر روحانی در پاسخ به سوالی درخصوص ادامه اقدامات برای احیای دریاچه ارومیه،گفت: سطح دریاچه ارومیه در سال گذشته به حدی رسید که خطر خشکی از بین رفت و امسال نیز وضعیت بهتری نسبت به سال گذشته داریم و تراز دریاچه نزدیک به یک متر بالاتر رفته و وسعت آن ۱۰۰۰ کیلومتر بیشتر شده است.
رئیس جمهور با اشاره به طرح انتقال آب و احداث تونل برای احیای این دریاچه، افزود: ۴ کیلومتر پایانی احداث تونل به زودی نهایی می شود که تحول چشمگیری در وضعیت دریاچه ارومیه خواهد بود.
دکتر روحانی طرح احداث تصفیه خانه های فاضلاب را از دیگر برنامه های دولت برای احیای این دریاچه برشمرد و افزود: به مردم آذربایجان های غربی و شرقی اعلام می کنم مساله دریاچه همچنان برای دولت مهم است و برای رسیدن به نقطه مطلوب همواره تلاش می کنیم تا این دریاچه به مرکز باثبات ، درمانی و گردشگری گذشته بازگردد.
عزم دولت برای تداوم خدمت‌رسانی به زلزله‌زدگان
دیدار از مناطق زلزله زده، در دستور کار برنامه های هفته گذشته رییس دستگاه اجرایی در سفر به استان آذربایجان شرقی قرار گرفت. «دستجرد» یکی از این مناطقی بود که رییس جمهوری در دیدار از آن به بازشناسی مشکلات زلزله‌زدگان و برنامه‌های دولت برای این مناطق پرداخت.
روحانی روز چهارشنبه در جمع مردم روستای زلزله زده دستجرد اظهار داشت: در جریان زلزله اخیر حدود ۱۰۶ روستا دچار حادثه شدند و ساختمان‌ها و محل نگهداری احشام مردم دچار آسیب شد.
رئیس جمهوری افزود: به همه اهالی روستاهای زلزله زده قول می‌دهم که دولت به همه وعده‌های داده شده  در زمینه کمک های بلاعوض، پرداخت وام، مرمت و بازسازی یا احداث ساختمان‌های آسیب دیده عمل خواهد کرد.
روحانی با تأکید بر اینکه دولت مشکل شما را مشکل خود می‌داند، اظهار داشت: خوشبختانه از ابتدای این حادثه همه مسئولان و نهادها از هلال احمر و نیروهای امدادی تا نیروی انتظامی، دفاعی و بسیج  پای کار آمده و در کنار شما بودند و براساس گزارش های ارایه شده، حدود نیم ساعت از وقوع زلزله اولین امدادرسانی‌ها انجام شده است.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه تا پایان امدادرسانی‌ها و رفع مشکلات در کنار زلزله‌زدگان خواهیم بود، اظهار داشت: خانه‌های احداثی بایستی مقاوم سازی شده و به گونه‌ای بنا گردد که اگر خدای ناکرده زلزله دیگری اتفاق افتاد دچار آسیب نشود.
روحانی افزود: کشور ما در بسیاری از مناطق در خط زلزله قرار دارد و هر از گاهی ممکن است به واسطه زلزله دچار آسیب شود، لذا باید ساختمان‌های احداثی در برابر زلزله استحکام لازم را داشته باشند.
رئیس جمهوری در ادامه همه مسئولین را خطاب قرار داد و گفت: از همه مسئولین بویژه بنیاد مسکن می‌خواهم که نیازمندی‌های فوری و ضروری مردم را مورد رسیدگی قرار دهند و همه توان و تلاش خود را برای رفع مشکلات و برقراری شرایط عادی در زندگی آسیب دیدگان بکار بگیرند.
دکتر روحانی با بیان اینکه از زمان وقوع زلزله اخیر تا تصویب اعتبارات لازم برای جبران خسارت ها فقط ۴۸ ساعت طول کشید، اظهار داشت: یقین داشته باشید که همه این اعتبارات صرف بهبود شرایط و رفع مشکلات خواهد شد.
رئیس جمهوری تصریح کرد: دولت خادم ملت ایران است و وظیفه خود می‌دانیم در حد توان و امکان در مسیر خدمت به مردم شریف کشور گام برداریم و امیدوارم همه خانه‌هایی که دچار آسیب شده است، به زودی بازسازی و مقاوم‌سازی شود تا در آینده با هیچ مشکلی مواجه نشود.
روحانی همچنین در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی هم با اشاره به بازدید خود از مناطق زلزله زده به عنوان هدف اصلی سفرش به این استان، اظهار داشت: از زمان وقوع زلزله اخیر به طور مرتب شرایط زلزله زدگان را پیگیری می‌کردم و می‌خواستم از نزدیک با مردم ملاقات کرده و شرایط آنان را مورد بررسی قرار دهم .
رئیس جمهور با بیان اینکه اقدامات خوبی برای رسیدگی به امور زلزله زدگان انجام شده است، گفت: تقریباً پس از گذشت نیم ساعت از وقوع زلزله اولین گروه امداد در ساعت ۳ صبح وارد منطقه شده و کمک رسانی را آغاز کرد و این به معنای تلاش، آمادگی، فداکاری مردم و مسئولین است و جا دارد از تمام مسئولین و نهادها بویژه هلال احمر، بنیاد مسکن، وزارت کشور، استانداران، نیروی انتظامی، سپاه، بسیج و همه مردم که وارد عرصه امداد رسانی شدند، تشکر و قدردانی کنم.
دکتر روحانی روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی  با اشاره به طرح‌هایی که امروز در آذربایجان شرقی افتتاح شد، اظهار داشت: راه‌آهن یکی از طرح‌های مهم افتتاح شده بود و از مسئولین مربوطه می‌خواهم که تلاش کنند تا خط آهن در سال آینده به تبریز برسد و مردم بتوانند با صرف ساعات کمتری به مقصد خود برسند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه اقدامات خوبی در حوزه راه‌آهن طی سال‌های اخیر در کشور انجام شده است، گفت:‌ اتصال خطوط راه‌آهن همدان، کرمانشاه، ارومیه، رشت و بستان‌آباد به خط آهن سراسری می‌تواند تحولی در این مناطق ایجاد کند و اینها پروژه‌هایی بود که اجرای آن را به مردم وعده داده بودم.
دکتر روحانی افزود: ۲ پروژه مهم دیگر در زمینه خط آهن در دستور کار قرار دارد که تلاش می‌کنیم هر چه زودتر به بهره‌برداری برسد. یکی از این طرح‌ها، راه‌آهن رشت به آستارا و دیگری راه‌آهن چابهار به زاهدان است که از لحاظ ترانزیتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند و در حقیقت شرق آسیا و کشورهای آفریقایی را از طریق دریای عمان و اقیانوس هند به آسیای میانه و اروپای شرقی و اروپای مرکزی و چین متصل می‌کند.
رئیس جمهوری گفت: راه آهن یکی از طرح‌هایی است که از ابتدای دولت یازدهم نسبت به اجرای آن تأکید داشتم و الان هم آن را با جدیت پیگیری می‌کنم چرا که برای ترانزیت، مسافرت و نقل و انتقال کالا بسیار مهم است.
دولت به وعده‌های خود در بستان‌آباد عمل کرد
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه در مراسم افتتاح راه آهن میانه- بستان آباد با اشاره به سفر مرداد ماه سال جاری کاروان تدبیر و امید به استان آذربایجان شرقی افزود: در آن سفر به مردم قول دادم هر زمان راه آهن میانه- بستان آباد آماده شود در خدمت مردم این منطقه خواهم بود و امروز برای من، مردم آذربایجان شرقی و بستان آباد روز خوشحال کننده ای است.
رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه راه آهن میانه- بستان آباد باید تا تبریز ادامه یافته و این طرح تکمیل شود، گفت: به وزیر راه و شهرسازی تاکید کرده و قول گرفتم که تا پایان سال آینده این خط آهن به تبریز متصل شود تا مردم با آرامش و طی کردن مسیر کوتاه تر و سهل تری به مقاصد خود از جمله سفر به مشهد مقدس و  زیارت امام رضا(ع) برسند.
روحانی اجرای دو خطه راه آهن میانه - بستان آباد را آغازی خوب برای راه آهن های کشور دانست و خاطرنشان کرد: افزایش مسیر ریلی از ۱۱ هزار کیلومتر به ۱۴ هزار کیلومتر حرکت بسیار خوبی در کشور است و بسیارخوشحالم که چندین استان در کشور طی این سال ها به راه آهن سراسری وصل شده اند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه قول اصلی دولت تدبیر و امید آماده کردن زیرساخت ها برای رفاه و زندگی مردم و همچنین توسعه کشور است، تصریح کرد: بار اصلی این مهم به عهده مردم است و البته دولت نیز در این زمینه تلاش می کند.
روحانی ادامه داد: وظیفه دولت ایجاد زیر ساخت های مهم کشور از جمله راه ها، بزرگراه ها، لوله کشی گاز ، آب ، برق، احداث مسیرهای ریلی، بنادر ، فرودگاه ها و توسعه ارتباطات و اینترنت است.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه از ابتدای دولت تاکنون در بستان آباد طرح های خوبی در زمینه های تولید، صنعت و امور عمرانی اجرایی شده است، گفت: تاکنون ۳۰۰ طرح تولیدی و عمرانی با ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار توسط دولت در بستان آباد اجرایی و عملیاتی شده است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه در ماه های گذشته چندین پروژه از جمله دو پروژه بزرگ برقی و پالایشگاهی با اعتبار ۱۲ هزار میلیارد تومان در بستان آباد به بهره برداری رسیده است، افزود: امیدواریم هر روز شاهد شادمانی ، افتتاح طرح ها و آسایش مردم عزیز کشور باشیم و همه در کنار ایران عزیز ، ملت بزرگ و انقلاب و رهبری برای آبادانی کشور تلاش کنیم.
دکتر روحانی در جلسه شورای اداری استان هم طرح‌هایی که برای عمران و آبادانی استان آذربایجان شرقی اجرا شده، را مورد اشاره قرار داد و گفت: این حجم از طرح‌هایی که امروز و چند ماه قبل در جریان سفر به این منطقه در سطح استان به اجرا درآمد، به معنای حرکت عظیم ملی برای عمران و آبادانی هر چه بیشتر استان و تبریز عزیز است.
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: کار اقتصادی صرفاً، درآمد، رفاه و صادرات نیست، بلکه باید موجب ایجاد اشتغال برای جوانان ‌شود و این موضوع بسیار مهمی است که باید در اجرای طرح‌ها به آن توجه داشت. لذا هر طرحی که افتتاح می‌شود به معنای آن است که ده‌ها نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم وارد عرصه اشتغال می‌شود.
رئیس جمهوری همچنین در پایان سفر یک روزه به استان آذربایجان شرقی در نشست خبری با خبرنگاران این استان، تسریع در بازسازی مناطق زلزله زده و کمک به مردم حادثه دیده را مورد تاکید قرار داد .
دکتر روحانی با بیان اینکه مسئولان تلاش های خوبی در این مناطق انجام داده اند و مردم از خدمات انجام شده رضایت دارند ،ادامه داد: تاکید مردم بر این بود که هر چه سریع تر به منازل خود بازگردند که همه چیز در این مسیر مهیاست، بودجه لازم برای پرداخت خسارت مردم زلزله زده تصویب شده و در ۷۲ ساعت ابتدایی بعد از حادثه این مبالغ واریز شد.
دکتر روحانی ادامه داد: تمامی نیروهای مسلح، بسیج، سپاه ، ارتش، علما و فرهیختگان در این زلزله به یاری مردم شتافتند و این نشانگر آن است که مردم در روزهای شادی و سختی در کنار یکدیگر هستند.
رئیس جمهوری درخصوص افتتاح طرح ها و پروژه های استان آذربایجان شرقی در این سفر ادامه داد: راه آهن میانه- بستان آباد یکی از مهم ترین طرح های افتتاحی در این سفر بود و امروز اولین قطار از بستان آباد به مشهد حرکت کرد.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه به صدا درآمدن سوت قطار در هر استان موجب شادی مردم و مایه شکرگزاری دولت است، گفت: انشاءالله تا پایان سال آینده این مسیر ریلی به تبریز متصل می شود و مردم در زمان کوتاه تر به مقاصد خود می رسند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه مسیر ریلی میانه- بستان آباد دو خطه اجرایی شد تا قطار با سرعت مناسب و دو برابر خط قدیم حرکت کند، افزود: این مهم باعث شد که با کوتاه شدن مسیر در وقت مردم صرفه جویی شود .
توسعه زیرساخت‌های ارتباط پایدارتر با همسایگان
رئیس جمهوری در نشست خبری با خبرنگاران در آذربایجان شرقی در پاسخ به سوالی درخصوص تمهیدات دولت برای استفاده از مزیت هم مرز بودن منطقه آذربایجان با برخی از کشورهای همسایه، به جایگاه جغرافیایی و قدرتمند آذربایجان شرقی در صنعت و خدمات اشاره و تاکید کرد: مردم تبریز در تجارت سرآمد هستند.
دکتر روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اوراسیا قرارداد تجاری موقت امضا کرده است، تاکید کرد: با اجرای این قرارداد، تحول بزرگی در زمینه صادرات ایجاد می شود و ۸۰۰ قلم کالای صادراتی از تعرفه گمرکی معاف می شوند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه در سفر اخیر به کشور آذربایجان توافقات خوبی با این کشور انجام شده است، افزود: مناسبات تجاری با این کشور توسعه می یابد و ایران در کشور آذربایجان مراکز مهم داروسازی و خودروسازی ایجاد خواهد کرد.
دکتر روحانی ایجاد شهرک های صنعتی، نیروگاه و سد سازی را از دیگر برنامه های ایران در جمهوری آذربایجان برشمرد و گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آذربایجان، ارمنستان و ترکیه صمیمانه و خوب است و با ترکیه نیز در برخی اقلام صادراتی معافیت ها و تخفیف های تعرفه ای ایجاد کرده ایم و از لحاظ سیاسی ، اقتصادی و مقررات تعرفه ای، شرایط خوبی با کشورهای همسایه به وجود آمده است.
رئیس جمهوری بر ضرورت توسعه راه های ارتباطی و حمل و نقلی تاکید و خاطرنشان کرد: امروز از طریق راه آهن، آستارای ایران به آستارای آذربایجان متصل شده است که باید این خط ریلی در آینده به رشت متصل شود.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه ایجاد مسیر ریلی با ترکیه تحولات بزرگی در روابط تجاری دو کشور به وجود خواهد آورد گفت: آذربایجان های شرقی و غربی شرایط خوبی برای صادرات دارند تا صادرات غیرنفتی به ۳ میلیارد دلار ارتقا یابد.
رئیس جمهوری در پاسخ به سوالی درخصوص مخاطرات محیط زیستی استان آذربایجان شرقی و برنامه های دولت در این زمینه، بر اهمیت مساله محیط زیست برای دولت تدبیر و امید تاکید کرد و گفت: در سفر قبلی یک طرح محیط زیستی در پالایشگاه تبریز اجرایی شد که حرکت بزرگی برای سلامت مردم این استان بود.
دکتر روحانی با اشاره به ورود برخی آلاینده ها از کشورهای همسایه گفت: در ملاقات با مقامات ارمنستان مساله آلودگی رودخانه ها یکی از تاکیدات دولت بود که در این زمینه توافقات خوبی بین دو کشورحاصل شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه اندازه گیری میزان آلایندگی رودخانه ها و راه اندازی مرکزی در این خصوص بین وزارتخانه های نیروی دو کشور همکاری های خوبی انجام شده است، ادامه داد: نخست وزیر ارمنستان قول داده که این روند ادامه یابد و دولت تدبیر و امید مساله محیط زیست را به عنوان موضوعی مهم دنبال می کند.
رئیس جمهوری در پایان این نشست خبری با تبریک به مناسبت هفته بسیج، ادامه داد: بسیج همواره نیرویی عظیم و پشتوانه کشور و انقلاب بوده است.
تبیین دستاوردهای دولت
دکتر روحانی روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند که دولت تدبیر و امید فقط در حوزه مذاکرات سیاسی فعال است، اظهار داشت: این تصورات در حالی است که بزرگترین طرح بهداشت و درمان در تاریخ کشور در طی این دولت انجام شده است. اجرای طرح تحول سلامت به گونه‌ای بود که شگفتی دنیا را به دنبال داشت.
رئیس جمهوری با اشاره به اقدامات دولت در حوزه محیط زیست، گفت: دولت یازدهم و دوازدهم را می‌توان دولت محیط زیست دانست و توسعه خطوط راه‌آهن، احداث پالایشگاه برای تولید بنزین یورو ۴ و ۵ و اقداماتی که برای احیاء دریاچه ارومیه انجام شده همه در راستای توجه دولت به محیط زیست است و به واسطه اقدامات دولت ارتفاع دریاچه ارومیه نسبت به پارسال ۹۳ سانتیمتر بالا آمده و وسعت آن هزار کیلومتر بیشتر شده است.
دکتر روحانی افزود: با تلاش‌ها و اقدامات دولت در توسعه زیرساخت ها، حتی روستاها به اینترنت متصل شده اند و مردم بسیاری از امور خود را از طریق فضای مجازی انجام می‌دهند و همگان می‌بینید که در چند روز اخیر فیلتر اینترنت که بخاطر مسایل امنیتی انجام شده، چقدر مردم را دچار مشکل کرده است. البته امروز وصل مجدد اینترنت بخش بزرگی از کشور انجام شده و بقیه نیز به زودی انجام خواهد شد.
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: با توسعه فضای مجازی تحول بزرگی در زیربنای کسب و کار انجام شده است و امروز بیش از ۶۰۰ هزار نفر در فضای مجازی و سایبری مشغول اشتغال و کسب و کار هستند و بدون تردید این سیستم تحول بزرگی در زندگی و اشتغال مردم ایجاد خواهد کرد، به گونه‌ای که زندگی مردم به طور کامل متحول خواهد شد.
دکتر روحانی گفت: البته در کنار هر کار جدیدی مشکلاتی هم است که باید مراقبت بیشتری داشته باشیم و در این زمینه قوانین و مقررات مورد توجه جدی قرار بگیرد.
استعفای وزیر جهاد کشاورزی؛ تقدیر دکتر روحانی از مهندس حجتی
استعفای وزیر جهاد کشاورزی در هفته گذشته و موافقت رئیس جمهوری با این استعفانامه،‌ بخشی از محورهای مورد اشاره روحانی در یک هفته اخیر بود.
روحانی ششم آذرماه، هنگام افتتاح طرح های کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه انتخاب مدیری که بتواند جایگزین خوبی برای مهندس حجتی باشد، کار دشواری است، افزود: امیدوارم خداوند به همه آنهایی که برای خدمت به مردم تلاش می کنند، اجر بدهد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه مهندس حجتی به دلیل برخی فشارهای سیاسی و مشکلات جسمانی، پیش از این استعفا داده بود، گفت: بنده بیشتر به خاطر حفظ سلامتی، استعفایشان را قبول کردم وگرنه مخالف آن بودم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه مهندس حجتی یک نعمت بزرگ برای دولت بود، خاطرنشان کرد: من به عنوان رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم می گویم که ایشان یکی از وزرای کم نظیر دولت و یکی از خادمان بزرگ مردم و مردی بود که سراسر زندگیش اخلاص، ایمان، تواضع، اخلاق و سخت کوشی بود.(ایرنا)
نام شما

آدرس ايميل شما

نامه نوبخت برای اختصاص 120 میلیارد از اعتبار کرونا به دانشکده محل تدریس دختر حسن روحانی +  سند

نامه نوبخت برای اختصاص 120 میلیارد از اعتبار کرونا به دانشکده محل تدریس دختر حسن روحانی + سند

30 تیرماه نامه‌ای توسط نوبخت به امضا رسیده که در آن آمده، مبلغ 120 میلیارد تومان از محل ...
ناگفته‌های عادل از بی‌عدالتی‌‌ها به«نود»

ناگفته‌های عادل از بی‌عدالتی‌‌ها به«نود»

پس از يک سال و 7 ماه سکوت، بالاخره عادل فردوسي‌پور اشاره‌اي به پايان کارش در برنامه 90 ...
محمد امامی کیست و اتهامش چیست؟

محمد امامی کیست و اتهامش چیست؟

محمد امامی از تهیه کنندگان جوان و مشهور سینماست که در سال‌های اخیر نامش با فساد کلان ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1