تاریخ انتشار
شنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۰۷
کد مطلب : ۴۱۹۹۶۴
افت و خیز قیمت طلا و ارز در دو ماه گذشته

در بازار طلا، سکه و ارز چه خبر است؟

۰
در بازار طلا، سکه و ارز چه خبر است؟
کبنا ؛ قیمت‌ها در بازار نیمه تعطیل طلا و ارز در دو ماه گذشته کاملا تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است. از همان خبر‌های اولیه در ابتدای اسفندماه که حاکی از شیوع ویروس در ایران بود، بازار طلا و ارز به هم ریخت. اولین جرقه در روز اول باعث شد همه نرخ‌ها جهش چشمگیری پیدا کند. نرخ‌هایی که تا همین هفته پیش در بازار پا بر جا بود. تازه این در حالی بود که صرافی‌ها و طلافروشی هنوز کسب و کارشان را شروع نکرده بودند. طلافروشی‌ها در شهرستان‌ها از هفته پیش و در تهران از امروز به صورت محدود فعالیت خود را آغاز می‌کنند. البته پاساژ‌ها همچنان تعطیل هستند. بررسی تغییرات قیمت طلا و ارز در دو ماه گذشته نشان می‌دهد با وجود کاهش نسبی قیمت‌ها در چند روز اخیر، دلار نسبت به ابتدای اسفند حدود ۱۰ درصد، طلا حدود ۱۳ درصد و سکه حدود ۲۲ درصد افزایش قیمت را نسبت به روز‌های قبل از شیوع ویروس پشت سر گذاشته است.
دلار؛ افزایش ۱۰ درصدی
به گزارش فرارو، آغاز شیوع ویروس کرونا در ایران، با قرار گرفتن نام کشورمان در لیست سیاه FATF هم‌زمان بود. همان روز اول اسفند دلار در بازار آزاد جهش کم‌سابقه‌ای را تجربه کرد. طوری که در یک روز اول هفته از ۱۴ هزار و ۴۵۰ تومان برای ساعاتی به نزدیکی مرز کانال ۱۶ هزار تومانی صعود کرد و نهایتا در نیمه کانال ۱۵ هزار تومان یعنی ۱۵ هزار و ۵۵ تومان آرام گرفت. این اتفاقی آغازی بود بر یک دوره جدید از تلاطم در بازار ارز که همچنان می‌توان آثار آن را احساس کرد. دلار تقریبا تا نیمه اسفندماه در همان محدوده باقی ماند و بین ۱۵ هزار و ۴۰۰ تا ۱۵ هزار و ۵۵۰ تومان در نوسان بود. از زمانی که قرنطینه خانگی آغاز شد، کمتر کسی در بازار ارز خریدار واقعی پیدا می‌کرد. دلال‌ها مانده بودند و خودشان.
برای همین بانک مرکزی در هفته پایانی اسفند یک استراتژی عجیب در پیش گرفت. با همین استراتژی بود که قیمت فروش ارز در صرافی‌ها به طور ناگهانی اوج گرفت. البته قیمت خرید همچنان سرجایش باقی مانده بود. اسفندماه با اینکه دلار در بازار آزاد ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان معامله می‌شد، صرافی‌ها قیمت فروش را در محدوده ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان نگه داشته بودند نهایتا در روز‌های آخر اسفند، با بالا رفتن قیمت دلار صرافی، نرخ‌ها در بازار آزاد اوج گرفت. چهار روز مانده به پایان سال، دلار از ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۶ هزار و ۱۵۰ تومان رسید و بازار ارز سال ۹۹ را با نرخ ۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان آغاز کرد.
ایام نوروز بازار ارز نوسان چندانی نداشت. دلار در هفته اول سال روی مرز ۱۶ هزار تومان آرام گرفته بود. دلیلش هم تا حدودی مشخص است؛ معامله‌ای در کار نبود. با آغاز روز‌های کاری، آتش بازار آزاد ارز گر گرفت. دلار با جهش دوباره ۵۰۰ تومانی نیمه کانال ۱۶ هزار تومان را پشت سر گذاشت و به ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. البته باید توجه داشته باشید که در این دوره همچنان بازار ارز به طور کامل بازگشایی نشده بود. نرخ‌ها تفاوت زیادی با هم داشتند. دلال‌های خیابان فردوسی و سبزه‌میدان هرکدام نرخ مخصوص خودشان را داشتند. بعضی منابع می‌گفتند دلار در بازار آزاد ۱۶ هزار تومان است. همین مورد باعث شد دلار در نیمه دوم فروردین‌ماه روند نزولی در پیش گرفت و هر روز نرخ‌ها پایین آمد. هفته سوم فروردین، دلار تا ۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان کاهش قیمت پیدا کرد. این روند کاهشی تا امروز ادامه دارد و باعث شده دلار با برگشت به کانال ۱۵ هزار تومانی، تقریبا ۱۵ هزار و ۸۷۰ تومان در بازار آزاد قیمت‌گذاری شود.
طلا؛ افزایش ۱۳ درصدی
اخبار مربوط شیوع ویروس کرونا، همان روز‌های اول اسفند بازار طلا را تکان داد. اتفاقی که یک رکوردشکنی برای قیمت طلا را در پی داشت. طلا از مهرماه سال ۹۷ رکورد ۵۶۰ هزار تومانی را در بازار ثبت کرده بود که نهایتا به دست ویروس کرونا شکسته شد. اول اسفندماه طلا با جهشی بلند از قیمت ۵۵۰ هزار تومان به ۶۲۰ هزار تومان پرید. این نرخ بیشتر از چند ساعت در بازار دوام نیاورد و قیمت‌ها به مرز کانال ۶۰۰ هزار تومانی برگشت تا ادامه روند صعودی به روز‌های بعد موکول شود.
 از دو روز بعد طلا دوباره به ۶۳۰ هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرد و تقریبا برای یک هفته در محدوده ۶۲۰ تا ۶۳۰ هزار تومان باقی ماند. از هفته سوم اسفند طلا بر سر دو راهی سختی قرار گرفت. در کنار گرانی دلار، عامل جدیدی خودنمایی کرد. از زمان شیوع ویروس در اروپا و آمریکا، طلا در بازار‌های جهانی سقوط کرد.
 انس طلا نیمه اسفندماه در محدوده ۱۶۷۶ دلار قرار داشت و تحت تاثیر اخبار مربوط به اپیدمی، تا پایان سال ۲۰۰ دلار ارزش خود را از دست داد. ۲۹ اسفندماه انس جهانی طلا به محدوده هزار و ۴۷۶ دلار رسید و باعث شد بازار طلای ایران تحت تاثیر قرار بگیرد. البته طلای ایران چندان ارزان نشد. چراکه عاملی به نام گرانی دلار، از کاهش قیمت طلا جلوگیری کرد. هر گرم طلای ۱۸ عیار در نیمه دوم اسفندماه روند ثابتی را در پیش گرفت و در محدوده مرز کانال ۶۰۰ هزار تومانی نوسان داشت. این موضوع باعث شد طلا سال ۹۸ را با نرخ ۶۰۰ هزار تومان به پایان ببرد.
آغاز سال ۹۹ با بازگشت روند صعودی در بازار طلا همراه بود. طلافروشی‌ها بسته بودند، اما قیمت طلا هر روز آپدیت می‌شد و شاهد نرخ‌های جدیدی بودیم که اغلب در یک مسیر رو به رشد حرکت می‌کردند. مسیری که تا پایان تعطیلات قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار را به ۶۵۰ هزار تومان رساند. شاید بتوان دلیل این افزایش قیمت را در اتفاقات بازار جهانی در دو هفته اول فروردین جستجو کرد. از شروع سال ۹۹ انس طلا انگار که دورخیز کرده باشد، شروع به دویدن کرد. انس در کمتر از یک هفته با صعود ۱۵۰ دلاری به هزار و ۶۲۰ دلار برگشت. این روند صعودی با سرعت کمتری تا همین دیروز ادامه داشت تا قیمت انس به محدوده‌ای برسد که در هفت سال گذشته بی‌سابقه بوده. هفته گذشته طلا در بازار‌های جهانی با نرخ هزار و ۷۳۰ دلار معامله شد؛ یعنی افزایش ۱۸ درصدی نسبا به ابتدای سال.
 با این حال در چند روز اخیر قیمت اونس جهانی طلا روند کاهشی به خود گرفته و به محدوده هزار و ۶۸۰ دلار برگشته است. موضوعی که روی قیمت طلای ۱۸ عیار در بازار داخلی تاثیر گذاشته و باعث شکست قیمت طلا در روز‌های تعطیلی طلافروشی‌ها شده است. طلافروشی‌های که از امروز به صورت محدود شروع به کار می‌کنند. اولین قیمت طلای ۱۸ عیار در بازار رسمی، ۶۲۴ هزار تومان است.
سکه؛ افزایش ۲۲ درصدی
دلار از یک طرف و طلا از طرف دیگر سکه را به سمت خود می‌کشند. سکه در این کشمکش دو ماهه مسیر صعودی را انتخاب کرد. رشد قیمت سکه از اول اسفندماه آغاز شد. جهشی که سکه را از هر دو بازار طلا و ارز جلو انداخت. سکه به طور ناگهانی از محدوده پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به شش میلیون و ۱۴۰ هزار تومان رسید. حتی برخی منابع برای ساعاتی از سکه شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی خبر دادند. اتفاق عجیب اینجا بود که با وجود افزایش قیمت چشمگیر سکه، همچنان ارزش واقعی سکه بالاتر از قیمتی بود که دلال‌ها روی آن می‌گذاشتند.
 این یعنی مثل دو سال پیش خبری از حباب و قیمت‌های غیرواقعی نبود؛ سکه واقعا گران شده بود! کل اسفندماه سکه از حرفش پایین نیامد و تا آخر سال در محدوده پنج میلیون و ۹۰۰ تا شش میلیون و ۵۰ هزار تومان نوسان کرد تا نهایتا کارنامه سکه تمام در سال ۹۸ با نرخ شش میلیون و ۳۰ هزار تومانی بسته شود. آغاز سال، نقطه شروع روند صعودی برای سکه بود.
 با اینکه بازار رسمی در تعطیلی به سر می‌برد و طلافروش‌ها همه خانه‌نشین بودند، قیمت سکه در ایام نوروز روند صعودی در پیش گرفت و تا ۱۶ فروردین به شش میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید. این نرخ نجومی در نیمه دوم فروردین‌ماه هم پا بر جا ماند. از آغاز روز‌های کاری سال ۹۹ تا هفته پیش سکه در محدوده شش میلیون و ۵۰۰ تا شش میلیون و ۶۰۰ هزار تومان نوسان داشته. روند نزولی که از هفته گذشته شروع شده، باعث شده قیمت سکه تمام طرح جدید به شش میلیون و ۴۵۰ هزار تومان کاهش پیدا کند. (فرارو)
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1