تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۱۶
کد مطلب : ۴۲۵۳۰۵
بررسی اظهارات تازه مایک پمپئو در گفت و گو با مهدی مطهرنیا

ائتلاف خطرناک علیه ایران

۰
ائتلاف خطرناک علیه ایران
کبنا ؛
پس از توافق صلح امارات و اسرائیل زمزمه‌های آن وجود دارد که دیگر کشور‌های عرب منطقه نیز به توافق مشابه با اسرائیل برسند. بحرین، عمان، عربستان و ... در صف این توافق قرار دارند. تحلیلگران معتقدند صلح اعراب و اسرائیل می‌تواند برای ایران تهدید مهمی باشد. حالا مایک پمپئو حرف از ایجاد یک ائتلاف در این باره می‌زند.
پس از حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید گفته می‌شد او به دنبال ایجاد یک ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران است، ظاهرا امروز ایالات متحده بیش از همیشه به این ائتلاف نزدیک شده است.
وزیر خارجه آمریکا روز گذشته مدعی شد امارات و رژیم صهیونیستی، ایران را به عنوان تهدید بزرگ به رسمیت می‌شناسند و می‌توانند در این زمینه ائتلاف ایجاد کنند.
او به فاکس نیوز گفت: «آن‌ها اکنون راهی برای ایجاد رابطه‌ای پیدا کرده‌اند که می‌تواند با ایجاد ائتلافی، در نهایت اطمینان حاصل کند که این تهدید هرگز به سواحل آمریکا نمی‌رسد یا به کسی در خاورمیانه آسیب نمی‌رساند.»
رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی ترامپ هم پیش از این در نشست اندیشکده شورای آتلانتیک مدعی شده بود فشار حداکثری آمریکا بر ایران باعث شد تا امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی به توافق دست یابند.
آیا آمریکا به ایجاد یک ائتلاف مهم علیه ایران در منطقه رسیده است؟


مهدی مطهرنیا تحلیلگر مسائل خاورمیانه دراین باره گفت: "ایالات متحده آمریکا از سال ۲۰۱۵ به این سو در فکر ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی علیه ایران بوده است. آمریکا در اواخر دوران اوباما دکترین خود درباره ایران را شکل داد و محدود سازی فعالیت‌ها بین المللی ایران در قالب تحریم‌های فلج کننده و محاصره منطقه‌ای تهران را آغاز کرد. اوباما بود که اعلام کرد سلاح هسته‌ای این کشور علیه هیچ کشوری جز ایران و کره شمالی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت."
او افزود: «برجام در این مسیر، تحریم‌هایی فلج کننده را در قالب تعریف آمریکا از توافق هسته‌ای از ایران برداشت، اما به دلیل اینکه برجام هیچگاه به صورت یک تعهدنامه در نیامد و نه در تهران و نه در واشنگتن هیچکدام آن را کاملا نپذیرفتند. تا اینکه ترامپ بر سر کارآمد و او دکترین محدودسازی فعالیت بین‌المللی ایران و محاصره منطقه‌ای تهران را بیشتر در نظر گرفت. در سال ۲۰۱۸ عملا سیاست آمریکا متوجه تغییر چالش ایران به تهدیدی برای نظم منطقه‌ای و نظام بین‌الملل تبدیل شد. آمریکا در ادامه دکترین خود و در چارچوب جنگ نامتعادل، تهران را به عنوان تهدید منطقه‌ای و بین المللی در عرصه جهانی معرفی کردند.»
به گفته این تحلیلگر مسائل بین الملل "در نتیجه آمریکا از برجام خارج شد و ایران را تهدید کرد و بعد از اینکه ایران وارد جنگ حیثیت و ابهت با ایالات متحده شد، بار‌ها جاخالی داده و به ایران ضربه زد. اکنون ایران در یک محاصره منطقه‌ای قرار گرفته است. به موازات آن ایالات متحده آمریکا رهبری ائتلاف علیه ایران را با مدیریت اسرائیل و همکاری پایتخت‌های عربی پیش گرفت و توانست به جای آنکه ایران در محور مقاوت تعریف شود و اسرائیل به عنوان دشمن منطقه‌ای و بین‌المللی جهان اسلام معرفی شود، برای اسرائیل یک غشای امنیتی ناشی از برخورد ایران با پایتخت‌های کشور‌های عربی به وجود آورد و آرام آرام ایران هراسی در منطقه و اسلام هراسی در سطح بین‌المللی موجب شد که به جای رودرویی با اسرائیل جبهه موافقتی با ایالات متحده آمریکا و با محوریت اسرائیل به وجود آید."
مطهرنیا درباره جبهه موافقت توضیح داد: «آمریکا مدت‌هاست که به دنبال حل مسائل مربوط به جهان عرب و اسرائیل است. با روی کارآمدن ترامپ و با توجه به فشار‌هایی که روی نتانیاهو بود او از بافت موقعیتی استفاده کرد و توانست یک ائتلاف عربی- عبری را شکل بدهد و اکنون مرکزیت آن در چهارچوب روابط امارات و اسرائیل دیده می‌شود.»
این کارشناس درباره موضع دیگر کشور‌های عربی منطقه به این ائتلاف، گفت: «آن‌ها به این ائتلاف پیوسته‌اند، اما بیان این موضوع در گرو فضاسازی‌های لازم برای آن است. زمانی که کمپ دیوید امضا شد و یا صلح اسرائیل و اردن پبش آمد ما شاهد تظاهرات‌های گسترده در کشور‌های عربی و مخالفت سازمان‌های عربی و اسلامی با این تحولات بودیم، اما حالا نه تنها مخالفتی در میان نیست بلکه از آن پشتبانی هم می‌کنند. هم اکنون عربستان و بحرین اجازه تردد هواپیما‌های اسرائیلی از آسمان کشور‌های خود را صادر کرده‌اند. سیگنال‌های بسیار قوی دیگری هم وجود دارد که نشان می‌دهد پایتخت‌های کشور‌های عربی کاملا همکاری خود را با اسرائیل آغاز کرده‌اند و در مسیر امارات حرکت می‌کنند. اما آنچه که ما مشاهده می‌کنیم بالطبع نمایانگر نوعی محافظه‌کاری در اعلام آن به صورت قطره چکانی با همکاری‌های گسترده و توافق نامه‌های عملی اقتصادی و سیاسی است.»
او درباره کارکرد ائتلاف علیه ایران در کوتاه مدت گفت: «به هر ترتیب سپهر گفتمانی را به وجود می‌آورد که ایران را در قالب یک تهدید منطقه‌ای و بین المللی نشان می‌دهد. انزوای سیاسی ایران را فعال‌تر می‌کند و به تبع زمینه‌های بهره برداری از این فضا در جهت تهدید بیشتر تهران را فراهم می‌نماید. تهران هم اکنون یک اقتصاد بسیار نابسامان دارد، وقتی آمریکا اعلام کرد که فروش نفت ایران را به صفر می‌رساند ایران آن را به مسخره گرفت، اما اکنون فروش نفت ایران نزدیک به صفر رسیده و نوبخت معاون رییس جمهور این موضوع را علنا اعلام کرده است.»
به عقیده این تحلیلگر سیاسی "آمریکا می‌خواهد ایران را در وضعیت انزوا، محدود و فلج کننده قرار دهد و با فشار‌های حداکثری تهران را آرام آرام به گوشه رینگ بکشاند."
نام شما

آدرس ايميل شما

دیپ‌ فیک «ایران من» همایون شجریان و هنرنمایی جمعی از قهرمانان ایران زمین

دیپ‌ فیک «ایران من» همایون شجریان و هنرنمایی جمعی از قهرمانان ایران زمین

جعل عمیق تصاویر و فیلم‌های موجود را بر روی تصاویر یا فیلم‌های منبع قرار می‌دهد و از یک ...
تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1