تاریخ انتشار
سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۱:۳۸
کد مطلب : ۴۲۷۸۶۶
کبنا گزارش می‌دهد

کمبود داروی بیماران پیوند کلیوی زیر چرخ طغیانگر کرونا

۱
۰
کمبود داروی بیماران پیوند کلیوی زیر چرخ طغیانگر کرونا
کبنا ؛داروی مایفورتیک در کنار داروی سلسپت دو داروی اصلی است که بیماران کلیوی بعد از پیوند کلیه باید برای جلوگیری از پس زدن پیوند تا آخر عمر مصرف کنند هر یک از بیماران پیوند کلیه باید با دستور پزشک روزانه این داروها را مصرف کنند و معمولاً با توجه به ترس و نگرانی از خطر پس زدن کلیه بیماران پیوندی داروی خود را تغییر نمی‌دهند و ریسک و خطر تغییر دارو را نمی‌پذیرند. شهریورماه 99 این داروها [مایفورتیک و سلسیت] بیش از هر زمان دیگر در کشور کمیاب شد.
به گفته عضو هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی، داروی مایفورتیک که برای جلوگیری از پس زدن پیوند بیماران کلیوی کاربرد دارد، مدتی است نایاب شده و بیماران مصرف کننده این دارو برای تأمین آن دچار مشکل شده‌اند.
محمد سعید الموسوی گفته بود: داروی مایفورتیک در کنار داروی سلسپت دو داروی اصلی است که بیماران کلیوی بعد از پیوند کلیه باید برای جلوگیری از پس زدن پیوند تا آخر عمر مصرف کنند هر یک از بیماران پیوند کلیه باید با دستور پزشک روزانه این داروها را مصرف کنند و معمولاً با توجه به ترس و نگرانی از خطر پس زدن کلیه بیماران پیوندی داروی خود را تغییر نمی‌دهند و ریسک و خطر تغییر دارو را نمی‌پذیرند.
وی گفت: داروهای مشابه ایرانی نیز برای جلوگیری از پس زدن پیوند کلیه در بازار وجود دارد و ممکن است تعدادی از پزشکان این داروها را برای بیماران پیوندی تجویز کنند اما اکثر بیماران دیالیزی بعد از پیوند کلیه با تجویز پزشک از یکی از دو داروی اصلی سوئیسی که سلسپت یا مایفورتیک است، استفاده می‌کنند.
عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی افزود: در مورد این دو داروی اصلی بیماران پیوند کلیه متاسفانه به صورت گردشی هر چند ماه یک بار با کمبود و نایاب شدن دارو مواجه می‌شویم و موج استرس و نگرانی به سراغ این بیماران می‌آید، چند ماه پیش داروی سلسپت در ایران نایاب شده بود که خوشبختانه با همکاری مسئولان وزارت بهداشت و بانک مرکزی این دارو فعلاً برای مدتی تأمین شده اما اکنون با کمبود شدید و در واقع نایاب شدن داروی مایفورتیک مواجه هستیم و بخش بزرگی از بیماران پیوندی اکنون در نگرانی تأمین این دارو به سر می‌برند.
وی گفت: بررسی‌های انجمن حمایت از بیماران کلیوی نشان می‌دهد، علت کمبود و نایاب شدن داروی مایفورتیک، تأمین نشدن ارز مورد نیاز برای واردات آن است. به طوری که ثبت سفارس واردات این دارو انجام شده و شرکت سوئیسی نیز آمادگی لازم را برای ارسال دارو دارد اما برای هزینه خرید این محموله دارویی، دو میلیون یورو ارز (۴۲۰۰ تومانی) لازم است و در صورتی که این ارز تأمین شود، این داروی مورد نیاز بیماران پیوند کلیه نیز تأمین می‌شود.
الموسوی افزود: اکنون در شرایط کرونایی، پیوند کلیه بسیار کم انجام می‌شود و بیماران پیوندی به علت کمبود این دارو، نگران پس زدن کلیه هستند، داروی سلسپت تا حدی تأمین شده اما در زمانی که سلسپت نایاب شده بود عده زیادی از بیماران پیوندی که سلسپت مصرف می‌کردند با دستور پزشک داروی خود را عوض کردند و به جای سلسپت مصرف کننده مایفورتیک شدند. اکنون عده زیادی از این افراد به علت کمبود مایفورتیک دچار مشکل شده‌اند و تغییر داروی این بیماران و رفتن به سمت مصرف سلسپت نیز امکانپذیر نیست زیرا میزان داروی سلسپت موجود در بازار جوابگو نیست و دوباره دچار کمبود این دارو می‌شویم.
وی گفت: اگر بیماران پیوندی به موقع داروی خود را مصرف نکنند، دوباره به چرخه دیالیز بر می‌گردند، حتی عده‌ای از این بیماران در خطر مرگ قرار می‌گیرند به همین علت اکنون بیماران کلیوی و پیوندی به شدت نگران هستند و مدام در تماس با انجمن حمایت از بیماران کلیوی، درخواست دارند که برای رفع کمبود این دارو کاری انجام شود.
 عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی افزود: در هر صورت اکثر بیماران کلیوی چه آنان که روی داروی ایرانی هستند و چه آنان که داروی خارجی مصرف می‌کنند با توجه به دستور پزشک و نوع داروی تعیین شده، تمایلی به تغییر دارو ندارند و می‌ترسند داروی خود را عوض کنند.
 وی گفت: داروی مایفورتیک بیماران پیوند کلیه تحریم نیست و شرکت سوئیسی نیز با توجه به کانال مالی ایجاد شده آمادگی لازم را برای ارسال این دارو دارد، فقط لازم است با همکاری بانک مرکزی ارز مورد نیاز برای واردات آن تأمین شود.
 الموسوی افزود: داروی مایفورتیک هم مانند داروی سلسپت تحت پوشش حمایت دولت و وزارت رفاه است. دولت حدود ۹۰ درصد هزینه آن را می‌پردازد و ۱۰ درصد هزینه آن سهم بیمار است که ماهانه حدود ۱۲۰ هزار تومان می‌شود، البته بیماران پیوندی هزینه‌های دیگری هم دارند و هر ماه باید یک بار به پزشک مراجعه کنند و نسخه جدید بگیرند که هزینه دارد. ضمن اینکه در این شرایط سخت کرونایی باید در شهر بچرخند و از این داروخانه به آن داروخانه بروند تا بتوانند داروی خود را پیدا کنند.

سرگردانی بیماران پیوند کلیه کهگیلویه و بویراحمد در شرایط کرونایی برای ۲ دارو!
https://www.kebnanews.ir/images/docs/files/000427/nf00427866-2.jpg
ایسنا نوشت: سید سعید راستگو یکی از بیماران خاص پیوند کلیه‌ای از شهر سوق در شهرستان کهگیلویه که از کمبود داروهای خاص این بیماری رنج می‌برد، اظهار داشت: دارای بیماری خاص پیوند کلیه هستم نزدیک به چهار سال دیالیز انجام دادم و در شرایط سخت که پزشکان ناامید شدن دیالیز دیگر جواب نمی‌داد، تنها خواهرم یک کلیه‌اش را بهم اهدا کرد تا زنده بمانم و به زندگی‌ام ادامه بدهم و هم اکنون مدت ۶ ماه هست برای داروی «مایفورتیک» مراجعه می‌کنم که در داروخانه بیمارستان موجود نیست و جایگزین آن داروی "سلسپت" به من دادند.
 وی با بیان اینکه داروی "سلسپت" و "مایفورتیک" در استان کهگیلویه و بویراحمد موجود نیست، گفت: با مراجعه به استان‌های همجوار، به ما گفتند؛ به ما مربوط نیست و باید به استان و شبکه بهداشت خودتان مراجعه کنید.
 راستگو سوق افزود: طی مراجعه مکرر به شبکه بهداشت و رئیس شبکه طی نامه‌ای با مرکز استان سازمان غذا و دارو تا حالا سهمیه قرص‌های ما رو تحویل نداده‌اند، از جناب دکتر قائدی معاونت سازمان غذا و دارو و دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مسئولان و متولیان امر در استان و کشور خواهشمندم در این خصوص سهل انگاری صورت نگیرد.
 وی بیان کرد: اگر این داروها به دستم نرسد کلیه‌ام پس می زند و از کار می افتد که این شایسته نیست در مورد ما بیماران خاص هیچ‌گونه حمایتی نمی‌شود و حالا با ندادن سهمیه داروها در این شرایط حاد کرونایی تقاضا داریم توجه ویژه به ما بیماران خاص شود و داروهای ما تهیه شود.
 امام بخش قائدی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با توجه به کمبود داروهای بیماران پیوند کلیه در استان کهگیلویه و بویراحمد ضمن تأیید خبر کمبود دارو بیماران پیوند کلیه، گفت: داروی "سلسپت" شرکت زهراوی به تعداد حدود چهار میلیون قرص پنجشنبه به گمرک می‌رسد و تا سه شنبه هفته آینده در استان‌ها توزیع می‌شود.
 وی اظهار کرد: با توجه به مشکلات ارزی کشور در خصوص ورود بعضی از داروها با مشکل مواجه هستیم.
 قائدی تصریح کرد: با وجود این شرایط مدیران سازمان پیگیر ورود دارو به کشور هستند اما بعضی از داروها با تأخیر تهیه می‌شوند.
 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج کمبود داروی «سلسپت» را کسری کشوری عنوان کرد و افزود: طبق گفته مدیر توزیع داروی کشور، داروی «سلسپت» شرکت زهراوی به تعداد حدود چهار میلیون قرص پنجشنبه به گمرک می‌رسد و تا سه شنبه هفته آینده بین استان‌ها توزیع می‌شود.
 وی عنوان کرد: همچنین تعداد ۱۴ هزار بسته مایفورتیک شنبه آینده وارد کشور خواهد شد.
 روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در متنی نوشت: «کمبود داروی سلسپت شرکت زهراوی بیماران پیوندی به صورت کشوری است و طی دو هفته گذشته در هیچ استانی وجود نداشت. با توجه به اینکه همه استان‌ها متقاضی دارو بودند طبق گفته مدیر توزیع داروی کشوری در روز پنجشنبه هفته جاری چهار میلیون قرص وارد گمرک می‌شود و پس از ورود به کشور تا روز سه‌شنبه هفته آینده بین استان‌ها توزیع خواهد شد و به دست بیماران خواهد رسید.»

بیماران پیوند کلیوی اکنون در شرایط بدی قرار دارند، در داروخانه‌ها این داروها کمیاب شده و یا اصلاً پیدا نمی‌شود و از طرفی مسئولان هم دور در این خصوص اظهارنظرهای دقیق و کارشناسی شده‌ای ندارند. اگر قرار باشد تا روز سه شنبه هفته آینده این دارو به استان‌ها و استان کهگیلویه و بویراحمد نیاید، به نظر می‌رسد برای بیماران کلیوی مشکل جدی به وجود آید. لازم است که مدیران دست بجنبانند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما

United States
ای خبره خبرگزاری فارس یاسوج زیه بی ایسنا جهنمش بی 😕😕😕😕😕😕😕
خانواده‌ای که اثر انگشت ندارند! + تصاویر

خانواده‌ای که اثر انگشت ندارند! + تصاویر

در منطقه راج شاهی بنگلادش اعضای یک خانواده دارای یک تفاوت ژنتیکی نادر هستند و آن نداشتن ...
همه چيز درباره واكسن كرونا

همه چيز درباره واكسن كرونا

  سخنگوي دولت : در حال حاضر واكسن ساخت ستاد اجرايي به تست انساني رسيده است. موسسه رازي ...
عطش برای دیده شدن / یا بمیریم یا مشهور شویم

عطش برای دیده شدن / یا بمیریم یا مشهور شویم

: فضای مجازی فضایی است که به‌عنوان قلمرو سایه فرض شده و به کناری گذاشته شده است. امروز ...
فایل های مرتبط
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1