تاریخ انتشار
شنبه ۶ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۳۵
کد مطلب : ۴۲۸۹۵۰
چه کسی نامزد اصلی اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ است؟

اختلاف در زمین بازی خالی

۰
اختلاف در زمین بازی خالی
کبنا ؛
به نظر می‌رسد اصولگرایان با بیش از دو نامزد در انتخابات حضور پیدا می‌کنند، اتفاقی که در سال ۹۲ نیز برای این جریان رخ داد.
به گزارش کبنا نیوز، این روز‌ها بازهم اصولگرایان خبر از وحدت می‌دهند برای ۱۴۰۰، کلیشه‌ای که به هنگامه هر انتخاباتی سر داده می‌شود، اما این بار به نظر می‌رسد انتخابات عرصه‌ای فراخ برای اصولگرایان را فراهم آورده و آن‌ها در غیاب رقیب اطلاح‌طلب خود، یکه تاز میدان خواهند بود، اما نکته مهم نیز مشارکت پایینی است که ممکن است به مانند انتخابات مجلس در ۱۴۰۰ نیز دامن اصولگرایان را بگیرد.
با توجه به اینکه بسیاری از ناظران سیاسی اصولگرایان را از الان برنده می‌دانند، به نظر می‌رسد وحدت آن‌ها عملی نخواهد شد، در حال حاضر دو طیف در جریان اصولگرایی مقابل هم هستند، جریان معتدل اصولگرایی که با دولت روحانی هم همکاری‌های نزدیکی دارد، مهم‌ترین چهره این جریان علی لاریجانی به حساب می‌آید، هر چند که افرادی همچون حسین دهقان و عزت الله ضرغامی را نیز نباید از قلم انداخت.
اما در جریان تندرو ریاست جمهوری مدعی کم ندارد، از قالیباف که امروز ریاست انقلابیون بهارستان نشین را برعهده دارد، تا سعید جلیلی که خود را مدعی تمام عیار پاستور می‌داند، در این بین شخصیت‌هایی نظیر پرویز فتاح، رستم قاسمی، علیرضا زاکانی، قاضی زاده هاشمی، سعید محمد و ... نیز در لیست بلند بالای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری قرار دارند.
به نظر می‌رسد اصولگرایان با بیش از دو نامزد در انتخابات حضور پیدا می‌کنند، اتفاقی که در سال ۹۲ نیز برای این جریان رخ داد، از هم اینک می‌توان تصور کرد که تعداد زیادی از اصولگرایان در مناظرات انتخاباتی حضور پیدا کنند، اما می‌توان بر اساس شواهد و قرائن پیش بینی کرد که حضور افرادی نظیر لاریجانی، قالیباف و جلیلی در انتخابات تقریبا محتمل است، اما در این بین حضور یک نامزد نظامی همچون سعید محمد می‌تواند تمامی معادلات را بر هم بزند، حال باید دید در نهایت قدرت چانه زنی چه شخص اصولگرایی از همه قدرتمند‌تر است تا از این طریق بتواند بیشترین حمایت‌ها را برای حضورش در پاستور به دست آورد.
سعید جلیلی نامزد تندرو‌ها در ۱۴۰۰ است
صادق زیباکلام با اشاره به اینکه رقابت در سال ۱۴۰۰ بین اصولگرایان خواهد بود، گفت: در این بین آن‌ها با توجه به اختلافات عمیقی که با هم دارند، نمی‌توانند، به تفاهم و یا به قول خودشان به وحدت دست پیدا کنند، در انتخابات مجلس نیز در غیاب اصلاح طلبان آن‌ها به یک وحدت صوری دست پیدا کردند، هرچند که قالیباف توانست رئیس مجلس شود، اما تمام کرسی‌های مهم دیگر را به تندرو‌های اصولگرا واگذار کرد.
وی افزود: به طور مثال زاکانی به عنوان رئیس مرکز پژوهش‌ها انتخاب شود، قاضی زاده هاشمی نایب رئیس شد و آقا تهرانی و ذوالنور نیز رئیس کمیسیون شدند، به نوعی جبهه پایداری و تندرو‌های اصولگرا در حال حاضر عنان کار مجلس را در اختیار دارند و هر زمانی که قالیباف مخالف خواست عمل آن‌ها حرکت می‌کند، او را تحت فشار قرار می‌گذارند، تا در نهایت به خواسته خود برسند، در انتخابات آینده نیز جبهه پایداری و امثالهم با توجه به زیاده خواهی‌های که دارند نمی‌توانند با طیف معتدل این جریان به وحدت برسند.
زیباکلام اظهار داشت: اصولگرایان دو شقه خواهند شد که در یک طرف معتدلین حضور خواهند داشت، افرادی از جنس لاریجانی، ناطق نوری، توکلی، باهنر و... و در سوی مقابل نیز جریان تندرو و رادیکال شامل، جبهه پایداری، طرفداران احمدی نژاد، جمعیت ایثارگران، رهپویان و... نامزد تندرو‌ها به احتمال زیاد سعید جلیلی خواهد بود، این جریان از قالیباف حمایت نخواهند کرد، زیرا او را واجد شرایط انقلابی گری نمی‌دانند و به سوی جلیلی خواهند رفت و در این بین پایداری‌ها نقش اصلی را بر عهده دارند.
این استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: جریان معتدل و میانه رو اصولگرا نیز در وهله اول از لاریجانی حمایت خواهد کرد، اما افرادی نظیر قالیباف، دهقان و ضرغامی نیز در صورت حضور ممکن است، حمایت این طیف را داشته باشند، هرچند که احتمال همزمان آن‌ها نیز وجود دارد که ممکن است سبد رای آن‌ها در اکثر موارد یکسان باشد و این شانس آن‌ها را در برابر جلیلی کمتر خواهد کرد. این در حالی است که شانس تندرو‌ها خیلی بیشتر است زیرا که بسیاری از طرفداران اصولگرایان معتدل نیز از وضعیتی که در کشور وجود دارد ناراضی هستند و احتمال اینکه رای ندهند، بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: اما در سوی مقابل طرفداران تندرو‌ها به صورت تشکیلاتی و تحت هر شرایطی رای می‌دهند، که به مانند انتخابات مجلس می‌توانند در ۱۴۰۰ نیز به پیروزی برسند، این در حالی است که احتمال حضور یک نظامی مانند سردار محمد وجود دارد که می‌تواند یک بازی تبلیغاتی باشد، برای ترساندن مردم از روی کار آمدن نظامیان و افزایش مشارکت، اما اگر این ترفند را نیز به کار ببرند، باز هم افاقه‌ای نخواهد کرد، زیرا که جواب نمی‌دهد.
زیباکلام همچنین با اشاره به اینکه اگر رئیس جمهور حتی قالیباف و با جلیلی شوند، در اوضاع فرقی به وجود نخواهد آمد، یادآور شد: اصولگرایان می‌خواهند تا زمانی که روحانی سر کار است، اوضاع به همین منوال ادامه پیدا کند، اما در تابستان و پاییز ۱۴۰۰، به آن‌ها خواهند گفت که باید باب مذاکره با دولت بایدن را باز کنند تا تحریم‌ها برداشته شود، برای همین می‌خواهند مذاکرات را خودشان انجام دهند، از سویی حتی مذاکرات مقدماتی نیز با برخی از مقامات آتی دولت بایدن صورت گرفته و تمامی این‌ها در سال ۱۴۰۰ و دولت بعدی رونمایی خواهد شد، فقط باید منتظر بود که روحانی از قدرت برود، تا اوضاع دگرگون شود.
اصولگرایان به احتمال زیاد به وحدت خواهند رسید
امیررضا واعظ آشتیانی فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با فرارو با اشاره به اینکه اصولگرایان به مانند اصلاح طلبان فعالیت‌های انتخاباتی خود را برای سال ۱۴۰۰ کلید زده اند، گفت: قدر مسلم اصولگرایان در این دوره با سازوکار جدید انتخاباتی حضور پیدا خواهند کرد، زیرا که باید از تجربیات گذشته درس گرفت و با آسیب‌شناسی که انجام می‌شود، نسبت به برنامه ریزی برای آینده اقدام کرد، از سوی دیگر باید نقاط قوت را نیز شناسایی و آن‌ها را تقویت کرد.
وی افزود: در جریان اصولگرایی نیز به هر ترتیب تفکرات و نگرش‌هایی فراوان و متفاوتی وجود دارد، اما آن چیزی که مهم است، توافق در اصول است که از اهمیت بسزایی برخوردار بوده، اما به تبع آن در فرعیات تفاوت در نگرش‌ها وجود دارد، اما این تفاوت‌ها قابل جمع شدن است، با توجه به توافقاتی که در اصول در جمع جریان اصولگرایی وجود دارد، بنابراین با توجه به این مسئله موضوع وحدت در انتخابات پیش رو برای اصولگرایان در دسترس است و به دست خواهد آمد.
واعظ آشتیانی با تاکید بر اینکه اگر اصولگرایان به وحدت برسند و زیر یک چتر واحد جمع شوند، دیگر میانه‌رو و تندرو معنی خود را از دست می‌دهند، اظهارداشت: جمع بندی بنده این است که اصولگرایان در سال ۱۴۰۰ می‌توانند به یک نامزد واحد برسند، که این موضوع شانس موفقیت در انتخابات را بسیار زیاد خواهد کرد، اما در این بین این احتمال وجود دارد که دو نامزد از بدنه اصولگرایی در انتخابات حضور پیدا کند که در چنین شرایطی یک رقابت شکل می‌گیرد و این صندوق رای است که برنده انتخابات را مشخص خواهد کرد.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به شاخصه‌هایی یک نامزد اصولگرا باید از آن برخوردار باشد، یادآور شد: در درجه اول یک نامزد اصولگرا باید حافظ ارزش‌های نظام و انقلاب باشد، در درجه بعدی نیز باید با فرمول عقلانیت و منطق با مسائل مختلف برخورد کند، در سیاست خارجی به دنبال عزت جمهوری اسلامی باشد و در سیاست داخلی نیز وفاق ملی و همگرایی داخلی را نیز دنبال کند، همچنین در مسائل اقتصادی نیز خبره باشد و بتواند وضعیت معیشتی و درآمدی مردم را بهبود ببخشد و آن‌ها را از زیر فشار اقتصادی که در حال حاضر گرفتار آن هستند، بیرون بکشد.

منبع: فرارو
نام شما

آدرس ايميل شما

همه چيز درباره واكسن كرونا

همه چيز درباره واكسن كرونا

  سخنگوي دولت : در حال حاضر واكسن ساخت ستاد اجرايي به تست انساني رسيده است. موسسه رازي ...
عطش برای دیده شدن / یا بمیریم یا مشهور شویم

عطش برای دیده شدن / یا بمیریم یا مشهور شویم

: فضای مجازی فضایی است که به‌عنوان قلمرو سایه فرض شده و به کناری گذاشته شده است. امروز ...
تصويرگراني سبد غذايي در پايان پاييز

تصويرگراني سبد غذايي در پايان پاييز

روز دوشنبه مركز آمار نرخ تورم در آذرماه را اعلام كرد كه بر اساس آن نرخ تورم ماهانه، نقطه ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1