تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۰۸
کد مطلب : ۴۴۱۰۵۲
کبنا وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را بررسی کرد

فیاضی رای اعتماد می‌گیرد؟

۳
۱
آموزش و پرورش هم، «داماد» می‌شود!
کبنا ؛نزدیک 3 ماه است که وزارتخانه آموزش و پرورش بدون وزیر و با سرپرست اداره می‌شود و مثل برخی مقاطع گذشته بازهم سال تحصیلی بدون حضور وزیر آغاز شد. با این حال فرهنگیان منتظرند تا پس از این همه انتظار برای معرفی وزیر جدیدی شخصی از بدنه خود آموزش و پرورش و آشنا با مشکلات معلمان به وزارت پای بگذارد. در این راستا پس از حدس و گمان‌های بسیار روز گذشته مسعود فیاضی که خود سابقه تدریس در دوره متوسطه را داشته و سوابق اجرائی زیر مجموعه اینم وزارتخانه را دارد از سوی رئیس جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شده است. اما آنچه که موجب شده این انتخاب با برخی انتقادات مواجه شود نسبت فامیلی گزینه پیشنهادی با علیرضا زاکانی شهردار تهران است که باعث شده برخی حواشی درباره وی به‌وجود آید. آنچه مسلم است معلمان جزء اقشار زحمت‌کش و موثر جامعه هستند و انتظار دارند که وزیری کارآمد و بر اساس شایسته سالاری برای حل مشکلات جامعه فرهنگیان روی کار آید. حال باید دید که مجلس با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش چگونه برخوردی خواهد داشت. 
 وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
به گزارش کبنا، آرمان ملی در این زمینه نوشت: اواسط مرداد ماه بود که رئیس جمهور پس از استقرار در پاستور نسبت به انتخاب و معرفی وزرای پیشنهادی خود به مجلس پرداخت و در همین راستا حسین باغگلی را به عنوان نخستین وزیر پیشنهادی در آموزش و پرورش مطرح و معرفی کرد. چهره‌ای که معرفی وی از همان ابتدای کار با مخالفت‌هایی از سوی جامعه معلمان و نمایندگان مجلس مواجه شد و از نوع موضع گیری‌ها نیز می‌شد متوجه شد که باغگلی حتی با دفاع رئیس جمهور از وی نیز رای اعتمادی از مجلس نخواهد گرفت. همین اتفاق نیز رخ داد و در روز سوم شهریور که وزرا در مجلس برای رای اعتماد حاضر شدند فقط وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش از خانه ملت رای اعتماد نگرفت و از سوار شدن بر قطار دولت بازماند.  هر چند در همان روز معین گردید که دولت موظف است حد فاصل 45 روز کاری گزینه پیشنهادی جدید را برای وزارت آموزش و پرورش معرفی کند. از همین رو فردای آن روز در 4 شهریور رئیس جمهور طی حکمی علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش را تا زمان معرفی وزیر پیشنهادی به مجلس به سمت سرپرست این وزارتخانه منصوب کرد. طی دو ماه اخیر نیز مسئولان در دولت بارها به این نکته تاکید و اشاره داشته‌اند که به جهت اهمیت حوزه آموزش و پرورش وزیر پیشنهادی با دقت و تامل و در اسرع وقت معرفی خواهد شد. مساله‌ای که حتی موجب شد بارها شاهد برخی تجمعات در خصوص وضعیت شغلی و معیشتی از سوی معلمان در برخی نقاط کشور هم باشیم. حال که زمزمه‌هایی مبنی بر اعلام گزینه‌های پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش مطرح شده بد نیست که این موضع را نیز در نظر بگیریم که برای انتخابات وزیر دولت بهتر است مطالبات فرهنگیان و معلمان را مد نظر داشته باشد و شخصی را به وزارت برگزیند که از بدنه آموزش و پرورش و خود معلم بوده و درد معلمین و زندگی توام با تورم و مشکلات معیشتی را چشیده باشد. قدر مسلم اگر چنین گزینه‌ای انتخاب گردد قطعا هم فرهنگیان از وی حمایت خواهند کرد و هم مجلس بر خلاف گزینه پیشنهادی قبلی به وی رای اعتماد خواهند داد.  با این حال پس از گمانه زنی‌ها در خصوص گزینه‌های پیشنهادی برای معرفی به عنوان وزیر چهره‌هایی همچون محمد طیب صحرایی، احمد حیدری و مسعود فیاضی در فضای رسانه‌ای و مجازی مطرح شدند که روز گذشته پس از این گمانه زنی‌ها رئیس جمهور در نامه‌ای به مجلس مسعود فیاضی را به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس معرفی کرد. علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس نیز با اعلام این خبر گفته که به زودی زمان جلسه رای اعتماد به مسعود فیاضی در هیأت رئیسه مجلس مشخص خواهد شد.
 برادر داماد زاکانی در راه وزارت
هر چند که طی روزها و هفته‌های گذشته بحث انتصابات فامیلی و بر اساس مناسبات خانوادگی بسیار مورد نظر رسانه‌ها و فضای مجازی بوده و هر کسی از طن خود به این مساله واکنش نشان داده اما به نظر می‌رسد که هنوز هم بعضا شاهد چنین مساله‌ای در برخی حوز‌ه‌ها هستیم. شاید بتوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را یکی از اینگونه افراد معرفی کرد. چرا که اگر به سوابق خانوادگی او مراجعه کنیم به وضوح خواهیم دید که مسعود فیاضی برادر داماد علیرضا زاکانی شهردار کنونی تهران است. زاکانی که چندی پیش در ماجرای انتصاب دامادش در سمت مشاور و بازرس ویژه شهردار بسیار مورد انتقاد قرار گرفت تا جایی که از انتصاب خود عقب کشیده و حکم صادره را لغو کرد به نظر می‌رسد که این بار برادر داماد دخترش را در هیبت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش می‌بیند. مسعود فیاضی با حضور زاکانی در مرکز پژوهش‌های مجلس، راهی آنجا شد و برخی معتقد بودند زاکانی در استخدام نیروها، قانون را رعایت نکرده است، اما زاکانی چنین اعتقادی نداشت و برادر دامادش را به آنجا برد و آنگونه که کارشناسان گفته بودند معاونت‌های جدیدی هم درست کرده بود. هر چند که برخی مطرح می‌کنند که وی در ماجرای طرح صیانت از فضای مجازی  نیز دستی بر آتش داشته است. جایی که ماه‌ها قابل در گفت و گو با رسانه‌ها گفته بود:«اگر شبکه‌های اجتماعی خارجی، شرایط ایران را بپذیرند، شبکه‌های آن‌ها فیلتر نمی‌شوند.» حال باید دید در این شرایط که خود رئیس جمهور وزرا و مسئولان اجرائی را به پاسخگویی درباره خبرسازی‌ها و ادعاهای کذب تشویق کرده و حسینی معاون پارلمانی دولت نیز گفته:« فامیل گرایی‌ها را اطلاع دهید تا پیگیری شود» با معرفی برادر داماد شهردار تهران به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش چگونه برخورد می‌شود.
مصائب وزارت آموزش و پرورش
آفتاب یزد در این باره نوشت: وزارت آموزش و پرورش طی سال‌های گذشته یکی از کم برخوردارترین وزارتخانه‌های دولت بوده است که چالش‌های بسیاری در مورد اختصاص بودجه به این وزارتخانه و مشکلات ریز و درشت آن وجود دارد، اما به نظر می‌رسید با روی کار آمدن دولت سیزدهم ورق بر میگردد و این وزارتخانه شرایط بهتری را طی خواهد کرد تا اینکه ابراهیم رئیسی حسین باغگلی را به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد و موجبات تعجب همگان را برانگیخت چرا که باغگلی کمترین تجربه عملی را در حوزه آموزش و پرورش داشت و همین امر نگرانی‌ها را در خصوص آینده این وزارتخانه مغفول مانده که به آینده میلیون‌ها دانش‌آموز گره خورده، بیشتر می‌کرد، اما خوشبتانه این وزیر پیشنهادی نتوانست از مجلس یازدهم رای اعتماد بگیرد و بار دیگر کورسوی امیدی برای آینده وزارتخانه آموزش و پرورش روشن شد.
با این همه طی دو ماه گذشته گمانه زنی‌های زیادی درباره وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش اتفاق افتاد اما در نهایت قرعه به نام مسعود فیاضی افتاد و روز گذشته او به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس شورای اسلامی معرفی شد. فیاضی که نیامده حواشی بسیاری را رقم زد برادر داماد علیرضا زاکانی، شهردار کنونی تهران است که در دوره حضور زاکانی در مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان معاون او معرفی شده بود. این در شرایطی است که همین چند وقت ماجرای انتصاب داماد زاکانی به عنوان دستیار ویژه شهردار تهران حواشی را در پی داشت که در نهایت به لغو این انتصاب منجر شد.
سوابق وزیر پیشنهادی پرحاشیه
مسعود فیاضی در فضای سیاسی- اجتماعی کشور بیش از حسین باغگلی وزیر پیشنهادی پیشین دولت سیزدهم شناخته شده است، اما چهره بودن فیاضی تا اینجا به دلیل هیاهو‌هایی بوده که بیش از نفع برای او ضرر داشته است.
مسعود فیاضی کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران دانشگاه فنی تهران گذراند و بعد از آن و با گذشت ۲۵سال، به مقام استادیاری در رشته فقه و اصول تحلیلی و اجتهادی رسید. از مهندسی تا فقه را می‌شود شروع یک تحول درونی در او نامید، اما فیاضی در همان سال‌های فراگیری فقه و اصول با ورود به سطوح گوناگون مجموعه سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش، خود را در قامت یک پژوهشگر نشان داد و در همان زمان پیشوند‌های زیادی در جلوی نام او با پیوست وزارت آموزش و پرورش آمد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها مدیر کل انتشارات و فناوری آموزشی وزارت آموزش و پرورش، مدیر مسئول مجلات رشد وزارت آموزش و پرورش، مسئول کلان بنیاد ‌ای سی دی ال و رئیس هیئت مدیره انتشارات مدرسه هستند که البته حضور فیاضی در هر کدام از این مسئولیت‌ها با سر و صدا همراه بود.هنگامی که در سال ۱۳۹۵ مدیر مسئول مجله رشد آموزش و پرورش بود، سید امیر موسوی سردبیر مجله رشد استعفا می‌دهد، استعفایی که به یک نامه ختم نشد و به رشته توییت‌هایی که شخص فیاضی و سیاست‌های او را در مجله رشد نشانه گرفته بود، منتهی شد. موسوی در یکی از توییت‌های خود آورده بود: زمانی‌که فیاضی به حکم حجت‌الاسلام و المسلمین علی ذوعلم به مدیرمسئولی مجلات رشد منصوب شده بود، کم‌کم کلمه‌ی«موسیقی» تبدیل به یک کلمه‌ی ممنوعه شد. رمان‌ها هم همه با بهانه‌هایی از قبیل «این عاشقانه است»،« این تخیلی‌ست»،« این جنگ را منفی نشان داده» رد می‌شدند.
البته پس از استعفای موسوی جمعی دیگر از اعضای تحریریه مجله رشد با بیانیه‌ای و در انتقاد به فیاضی، استعفا دادند. نکته مهم این داستان که در زمان خود یک حاشیه‌ی بزرگتر از مجله رشد تبدیل شده بود، عدم واکنش فیاضی نسبت به موضوع بود، او هیچ وقت در این خصوص اظهار نظر نکرد.
یک بار دیگر در سال ۱۳۹۸ نام فیاضی به عنوان یک حاشیه‌ی بزرگتر از متن دیده شد، وقتی که علی زاکانی رئیس وقت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با برکناری سینا کلهر او را به عنوان معاون فرهنگی اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس منصوب کرد، برخی به نسبت فامیلی زاکانی با فیاضی و تاثیر داشتن در این انتصاب، اشاره کردند، اما عموم انتقاد‌ها به عدم تخصص مسعود فیاضی برای این مسئولیت بود که از یک عقب‌گرد در مرکز پژوهش‌ها خبر می‌داد. فیاضی در این موضوع نیز به سکوت خود ادامه داد.
کارشناسان چه می‌گویند؟
با این همه باید دید نظر کارشناسان آموزشی در خصوص وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش چیست؟ محمدرضا نیک نژاد، کارشناس آموزشی در این باره به آفتاب یزد گفت:« متاسفانه این طور که مشخص است آقای فیاضی هم مانند آقای باغگلی چندان تجربه‌ای در حوزه آموزش و پروش ندارد و تنها موضوعی که در رزومه ایشان به چشم میخورد این است که زمانی که آقای زاکانی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بوده‌اند ایشان هم به عنوان معاون آقای زاکانی در این مرکز حضور داشتند. به غیر از آن سابقه‌ای در حوزه آموزش و پرورش در سابقه ایشان وجود ندارد. مدارک تحصیلی ایشان هم مرتبط با حوزه آموزش و پرورش نیست. واقعیت این است که هیچ امیدی هم برای اینکه مجلس به او رای اعتماد ندهد وجود ندارد چون باغگلی هم به دلیل اعتراضاتی که صورت گرفت از مجلس رای اعتماد نیاورد اما با کش و قوس‌هایی که در ماه‌های اخیر به وجود آمد به نظر می‌رسد این اتفاق شامل حال آقای فیاضی نخواهد شد.»
وی تصریح کرد:«همسر آقای رئیسی جزو شورای عالی آموزش و پرورش است به همین دلیل به نظر می‌رسید ایشان دغدغه‌های آموزشی بیشتری داشته باشند اما در عمل چیزی که شاهدش هستیم این است که کسانی که به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی کردند اصلا سر رشته‌ای از مشکلات حوزه آموزش کشور ندارند و این موضوع جای تعجب دارد!»
این کارشناس آموزشی افزود:« من و همه معلمان و دیگر کارشناسان حوزه آموزش با وضع موجود انتظار بهبود برای اوضاع آموزش کشور نداریم و تنها امیدواریم با مدیریت آقای فیاضی وضع از این بدتر نشود. چون واقعیت این است که با تحصیلات آقای فیاضی و سن و سالی که دارند بعید به نظر می‌رسد بتوانند گره‌ای از مشکلات بی‌شمار حوزه آموزش و پرورش کشور باز کنند. بنابراین ما فقط امیدواریم مدیریت آقای فیاضی آسیب جدی‌تری به حوزه آموزش کشور وارد نسازد.»
مسعود فیاضی کیست؟
مسعود فیاضی متولد بهمن ماه 1354 در تهران است. او تحصیلات خود را در شهر تهران آغاز کرده و در سال 1373 وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته عمران شده است. وی 7 سال معلم و مدیر امور پرورشی و فرهنگی در مدارس متوسطه دوم بوده است. فیاضی از سال دوم دانشگاه، دروس حوزوی را نیز آغاز کرده و 9 سال دوره سطح و 15 سال دوره خارج را طی نموده است. در سال 1396 از طریق کمیسیون نخبگان بدون ‌مدرک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پس از قبولی در آزمون جامع و دفاع از رساله دکتری با نمره عالی، با درجه استادیاری و در رشته فقه و اصول تحلیلی و اجتهادی عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در حوزه روش‌شناسی و منطق فهم دین شده است. او اکنون در دانشگاه و حوزه تدریس می‌کند. از سوابق شغلی و اجرائی وی نیز می‌توان به عضویت هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (استادیار)، معاون مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس، معاون اجتماعی-  فرهنگی مرکز پژوهش‌های مجلس، مدیر کل انتشارات و فناوری آموزشی وزارت آموزش و پرورش، عضویت هیأت مدیره شرکت افست (چاپ و توزیع کتب درسی وزارت آموزش و پرورش)، رئیس هیأت مدیره انتشارات مدرسه (وابسته به سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش)، مدیر مسئول مجلات رشد وزارت آموزش و پرورش، مسئول جشنواره فیلم رشد وزارت آموزش و پرورش، دبیر علمی جشنواره کتاب رشد وزارت آموزش و پرورش نام برد. 
نام شما

آدرس ايميل شما

ل
Iran, Islamic Republic of
اشتغال خواص مهم تراست/بنده خداها مشکل معیشت ودغدغه پست دارند
Iran, Islamic Republic of
ای کاش در مورد دولت قبل هم صدای از شما شنیده می شد ولی شنیده نشد
Romania
داماد بازی انقلابی اصل است
اصلا اموزش یعنی چه....
صبحانه‌ای با طعم روحانی در دولت رئیسی

صبحانه‌ای با طعم روحانی در دولت رئیسی

ضرغامی گویا بنا بر ترک عادت صبحانه‌های سیاسی‌اش ندارد؛ حتی حالا که در مقام وزارت میراث ...
معلم نان ندارد، آموزش رمق ندارد

معلم نان ندارد، آموزش رمق ندارد

پنج میلیون و 800هزار تومان؛ متوسط حقوق فرهنگیان در سال 99. دریافتی‌ای که به گفته رئیس ...
خاتمی و کروبی پس از سال‌ها روی جلد آمدند

خاتمی و کروبی پس از سال‌ها روی جلد آمدند

مهدی کروبی و سیدمحمد خاتمی پس از یازده سال در نشست‌های جداگانه سخنرانی کردند که بازتاب‌های ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1