تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲۱:۵۳
کد مطلب : ۴۴۲۰۷۷
سهیل اسلانی کتولی جوان‌ترین پرنده پرواز با پاراگلایدر کشور و نفر دوم مسابقات کشوری بزرگسالان:

علاقه، پشتکار و تمرین رمز موفقیت در ورزش است

۰
علاقه، پشتکار و تمرین رمز موفقیت در ورزش است
کبنا ؛پرواز را می‌توان اولین آرزوی بشر دانست که برای تحققش زمان بسیاری طی شد و مشخص نیست زمانی که برادران رایت با اولین پرواز آزمایشی‌شان، بشر را به آرزوی دیرینه‌اش رساندند، چند هزار سال از رویای اولین نفری که این آرزو را در سر داشت، گذشته بود!
بشر از دیر باز رویای پرواز در سر داشت. در نقاشی‌ها و اشعار شعرا هم این موضوع به کرات دیدیه و شنیده می‌شود. اما امروز همین حس برتری جویی بشر باعث شد رویای پرواز امروز دیگر به واقیعت بپیوندد و انواع و اقسام وسایل پرواز تفریحی، تجاری، مسافری، نظامی، امدادی، تحقیقاتی و … اختراع شود.
هر چند شاید پرواز به سادگی شنا کردن در آب یا قدم زدن در دل کویر نباشد ولی امروزه اکثر مردم تجربه پرواز با هواپیما را داشته‌اند ول در کنار هواپیما وسایل پروازی جدید ابداع شده‌اند که پاراگلایدر یکی از آنهاست. پاراگلایدر یک وسیله پروازی است که نه موتور دارد و نه بدنه فلزی و پرواز با این وسیله علاوه بر داشتن شجاعت نیاز به مهارت و تجربه هم دارد.
شما در ارتفاعی بلند می‌ایستید و تجهیزاتی برای شروع تجربه‌ای هیجان‌انگیز در اختیارتان قرار می‌گیرد. حس جدا شدن از زمین، شوری بر دلتان می‌اندازد. دل را باید به آسمان بزنید و چند قدمی به جلو بردارید و ناگهان خود را معلق بین زمین و آسمان می‌بینید. از زمین و همه متعلقات آن جا می‌شوید و در کرانه آسمان گم می‌شوید و تنها چتری در بالای سر و طنابی به کمر همراهی‌تان می‌کند.
پرواز با پاراگلایدر که شباهت زیادی به پرواز پرندگان دارد نیاز به یک منطقه جغرافیایی خاص دارد که استان گلستان به سبب اقلیم خاص به یکی از قطب‌های پروازی این وسیله شده است و همه ساله مسابقات مختلفی در این استان برگزار می‌شود.
سایت پروازی ترسه، چراغ‌تپه، زنگلاب، ریگ چشمه، رامیان و درازنو از سایت‌های معروف استان گلستان هستند و پرنده‌های زیادی در این استان به پرواز با پاراگلایدر مشغول هستند. همه سایت‌های استان دارای جذابیت‌های خاصی هستند اما  سایت پرواز رامیان مجهز به چمن مصنوعی با ارتفاع ۴۳۰ متر از سطح دریا، با داشتن طبیعت چشم‌نواز و امنیت کافی، تجهیزات لازم در چهار فصل سال، علاقمندان زیادی از  داخل و خارج از کشور را برای پروازهای آموزشی، انفرادی و تفریحی به سمت خود جذب می‌کند. سهیل اسلانی کتولی یکی از این پرنده‌های جوان  و ورزشکاران رشته پاراگلایدر است که با ۱۵ سال سن در مسابقات امسال در رقابت با بزرگسالان موفق به کسب عنوان دوم شد. او که پرواز را از ۱۳ سالگی و زیر نظر فرهاد غریب آغاز کرده است مهارتش در اوج نوجوانی، باعث جلب توجه اساتید این رشته شده است و از او به عنوان یکی از پدیده‌های این ورزش یاد می‌کنند. او در نخستین دوره مسابقات لیگ قهرمانی “فرود دقت پاراگلایدر”که ماه گذشته در رامیان برگزار شد در رقابت با بزرگسالان به عنوان دوم دست یافت. با او به گفتگو نشستیم و از مسیر پر نشیب و فراز این رشته پرسیدیم.
از نحوه آشنایی‌تان با این رشته بگوئید
من چند باری به همراه یکی از آشنایان خانوادگی به سایت پرواز که نزدیک یکی روستاهای اطراف شهر خودمان بود رفتم و پرواز ایشان را از نزدیک نگاه کردم. واقعاً از دیدن پرواز ایشان و سایر پرنده‌ها لذت می‌بردم و با خودم تصمیم گرفتم که پرواز را تجربه کنم. بعد از اولین تجربه که یک پرواز دونفره با یکی از اساتید بود عاشق این رشته شدم و تصمیم گرفتم پرواز را به صورت حرفه‌ای دنبال کنم.
مربی یا مربیان شما چه کسانی هستند؟
اولین مربی من و مشوق اصلی من آقای فرهاد غریب بودند که همیشه و باحوصله زیاد در همه‌ی مراحل مرا همراهی کردند و بعد از ایشان اقای فرهاد مکاری در سایت رامیان که یک سایت بسیار پیشرفته است و از تمام نقاط کشور برای پرواز به این سایت می‌آیند، نکات تخصصی را به بنده آموزش دادند.
اولین باری که به تنهایی پرواز کردید چه حسی داشتید؟
اولین باری که پرواز تجربه کردم بسیار هیجان داشتم و برام یک تجربه‌ی فوق العاده بود بطوری که حتی چندین روز بعد این هیجان همچنان در من وجود داشت و دوست داشتم هر کسی را که می‌بینم این تجربه را براش تعریف کنم.
چه توصیه‌ای به هم سن و سال‌های خودتان دارید؟
علاقه، پشتکار و تمرین رمز موفقیت در هر کاری است و در ورزش و زندگی هم اگر کسی این سه عامل را داشته باشد موفق می‌شود. امیدوارم همه بچه‌هایی که یک ورزش را آغاز می‌کنند، آن را به صورت حرفه‌ای دنبال کنند و از تجربیان مربیان و بزرگان آن رشته استفاده کنند.
چه آرزویی دارید و دوست دارید این ورزش را تا کجا ادامه دهید؟
دوست دارم این ورزش را تا سنین بالاتر ادامه بدم و موفقیت‌های بیشتری کسب کنم و باعث افتخار خودم و خانواده‌ام شوم. امیدا وارم روزی در مسابقات خارج از کشور شرکت کنم و پرچم کشورم را به اهتزار در بیاورم.







 
نام شما

آدرس ايميل شما

علاقه اصولگرایان به دولت در سایه

علاقه اصولگرایان به دولت در سایه

دولت در سایه امر سیاسی مرسومی در کشورهای توسعه‌یافته است و اگر به صورت سازمان‌یافته پیش ...
ایده آقا‌محسن در دست رئیس

ایده آقا‌محسن در دست رئیس

صاحب‌نظران معتقدند وضعیت فعلی کشور فعلا اجازه هیچ آزمون و خطایی، آن‌هم در حد تغییرات ...
هرگز این نوع چایی را ننوشید

هرگز این نوع چایی را ننوشید

چای تازه‌دم یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌هاست که مصرف آن در جامعه ما طرفداران زیادی هم دارد،...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1