تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۴۶
کد مطلب : ۴۴۲۵۵۹
دبیر کمیته علمی کرونا: باید محدودیت‌ها بازگردد

شناسایی اولین مورد ابتلا به اومیکرون در ایران

۰
شناسایی اولین مورد ابتلا به اومیکرون در ایران
کبنا ؛بالاخره اومیکرون به ایران رسید. از هفته‌ گذشته متخصصان نسبت به ورود این سویه جدید کرونا به کشور هشدار داده بودند و امروز ورود اومیکرون به ایران رسما تایید شد. سازمان بهداشت جهانی، این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی کرده است.
به گزارش کبنا به نقل از فرارو، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت صبح امروز گفت: در جلسه اضطراری ستاد کرونا که امروز با حضور دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در محل این وزارتخانه برگزار شد، مشاهده یک مورد سویه اُمیکرون کرونا در ایران تایید شد.
محمد هاشمی سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه در جلسه اضطراری امروز ضمن تایید مشاهده یک مورد از سویه جدید کرونا در کشور از سوی همه اعضا، در خصوص تدوین پروتکل‌های جدید بهداشتی بحث و تبادل نظر شد، گفت: همچنین اعضای ستاد نظرات و پیشنهادات خود را جهت ارائه به ستاد ملی کرونا مطرح کردند.
هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه نتایج جلسه امروز درخصوص تمهیدات اندیشیده شده جهت جلوگیری از شیوع سویه جدید در کشور متعاقبا اعلام و اطلاع رسانی خواهد شد، تاکید کرد: اعضای جلسه به ضرورت استفاده از ماسک، تزریق واکسن بویژه دریافت دز سوم واکسن اعلام شده و رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید کردند.
شناسایی اولین مورد ابتلا به اومیکرون در ایران

جزییات اولین مورد اُمیکرون شناسایی شده در ایران
در همین حال رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز ضمن اشاره به تشخیص قطعی یک مورد ابتلا به کرونای اُمیکرون در کشور در آقایی که به یکی از کشور‌های همسایه مسافرت داشته، گفت: یک یا دو مورد هم مشکوک به اُمیکرون داریم که در حال بررسی هستند.
محمدمهدی گویا در تشریح ورود سویه جدید کرونا با عنوان اُمیکرون به کشور گفت: تاکنون نخستین موردی که در کشور تشخیص داده شده، اقایی هستند که به یکی از کشور‌های همسایه مسافرت داشتند و در آن کشور علائم بیماری آغاز شده، بعد وارد کشور شدند.
وی گفت: بلافاصله آزمایش‌ها برای این فرد انجام شده و نیمه شب گذشته، آزمایشگاه تشخیص قطعی داده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر یک مورد تشخیص در کشور داشته‌ایم و یک یا دو مورد هم مشکوک داریم که در حال بررسی است. به محض اینکه جواب آزمایش‌های قطعی مشخص شود، اعلام خواهیم کرد و همه این افراد تحت مراقبت دقیق قرار گرفته‌اند.
وی درباره تشخیص سویه اُمیکرون با کیت‌های موجود در کشور نیز گفت: چندین کیت مختلف داریم که در اختیار آزمایشگاه‌های وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی است و قادر است پیچیده‌ترین انواع اُمیکرون و ویژگی‌های ژنتیکی آن را تشخیص دهد.
درخواست بازگشت محدودیت‌ها
صبح امروز همچنین دکتر حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: باید محدودیت‌ها و قرنطینه‌هایی که وجود داشت، را مجددا انجام دهیم. توصیه ما این است که قرنطینه‌ها را دوباره و حداقل برای چهار هفته بازگردانیم و اجرا کنیم. زیرا اگر قرار باشد پیکی با امیکرون در کشور ایجاد شود، باتوجه زمان شیوع تندی که ویروس دارد، احتمال دارد که طی چند هفته آینده ما شاهد این پیک خواهیم بود.
جماعتی گفت: توصیه‌مان این است که قرنطینه‌ها درباره مدارس، دانشگاه ها، کنسرت‌ها، ورزشگاه‌ها، رستوران‌ها و مجامعی که بیش از ۱۰ نفر در آنجا هستند، حتما انجام و این محدودیت‌ها اعمال شود. زیرا بحث جدی است و اگر این اقدامات را انجام ندهیم، احتمالا طی سه تا چهار هفته آینده شاهد پیک امیکرون در کشورمان خواهیم بود.
برای مقابله با «اُمیکرون» فقط ۱۷ روز وقت داریم
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه خطر اُمیکرون جدی است و می‌تواند ظرف ۱۷ روز کشور را درگیر کند، گفت: علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، نکته مهم تزریق واکسن دز بوستر است برای افرادی بالای ۱۸ سال است و باید حتما در این زمینه اقدام کنند؛ زیرا ممکن است دو تا سه هفته دیگر درگیر موج جدیدی شویم که با امیکرون خواهد بود.
دکتر پیام طبرسی در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کرونا، درباره میزان نگرانی از ورود سویه امیکرون به کشور، گفت: وضعیت کشور‌های دنیا را می‌بینیم که روزبروز تعداد کشور‌هایی که امیکرون در آن‌ها شناسایی می‌شود، افزایش پیدا می‌کند. در کشور ما هم دور از ذهن نیست که وارد شده باشد؛ زیرا بالاخره جلوی مرز‌ها را نمی‌شود گرفت و هر روزه تعداد زیادی مسافر داریم که از کشور‌های مختلف وارد کشورمان می‌شوند.
وی افزود: چیزی که درباره امیکرون وجود دارد، این است که اگر امیکرون وارد شود، طی ۱۷ روز تبدیل به سوش غالب می‌شود که این سرعت درباره دلتا ۱۰۰ روز بوده است. اگر امروز یک مورد امیکرون در کشور تشخیص دهیم، ممکن است تا ۱۷ روز دیگر کشور درگیر امیکرون شود و نقشه آبی کشور ممکن است بلافاصله به یک نقشه قرمز تبدیل شود.
طبرسی گفت: بنابراین چیزی که اکنون مهم است، این است که حتما نکات بهداشتی و موارد مهم رعایت شود. در عین حال ما اکنون در آستانه شب یلدا هستیم که از هموطنان می‌خواهم حتما در حضور در اماکن سربسته خودداری کنند. امروز ما نگران شدیم از اینکه در بسیاری جا‌ها کنسرت‌ها دارد باز می‌شود. در کنسرت فضا بسته است و ممکن است افراد ماسک‌شان را بردارند و این‌ها به شدت می‌تواند منجر به انتقال بیماری شود.

وی گفت: نکته مهم دیگر هم تزریق واکسن دز بوستر است که افراد بالای ۱۸ سال که سه ماه از تزریق واکسن‌شان گذشته است، حتما برای تزریق دز بوستر اقدام کنند. زیرا ممکن است فرصت دیگری نداشته باشیم و ممکن است تا دو تا سه هفته دیگر درگیر موج جدیدی شویم که با امیکرون خواهد بود، بنابراین هرچه سیستم ایمنی افراد بالاتر رود و ایمنی جمعی بالاتر رود، ان‌شاءالله که بتوانیم موفق باشیم. باید توجه کرد که خطر درباره امیکرون جدی است؛ زیرا همه جای دنیا گرفتار شده و ما هم مستثنی نیستیم.
طبرسی گفت: از آنجایی که طول مدت زمان آن هم خیلی کم است و طی دو سه روز تکثیر می‌یابد، حتما باید نکات بهداشتی را رعایت کرد.
وی درباره وضعیت مدارس و رعایت پروتکل‌ها در مدارس گفت: مدارس بحثی بسیار جدی است. امروز قرار شد نامه‌ای از کمیته علمی به ستاد ملی کرونا ارسال کنیم و توصیه کنیم که یکسری محدودیت‌های جدی را ایجاد کنیم. یکسری کشور‌های اروپایی که در مقابل محدودیت‌ها مقاومت کردند، مجددا محدودیت‌ها را برگرداندند. اکنون هلند در آستانه کریسمس وارد لاک‌داون شد. بسیاری از هموطنانمان برای ایام ژانویه بلیت اروپا گرفتند یا افرادی می‌خواهند به ایران بیایند.
طبرسی گفت: توصیه من این است که نه افرادی که در ایران هستند، به اروپا سفر کنند و افرادی هم که قصد آمدن به ایران را دارند، با این شرایط نیایند. به هر حال این نگرانی جدی است. حداقل برای افراد خانواده خودمان احترام قائل شویم تا بیمار نشوند. طی چند روز اخیر با مواردی مواجهیم که افرادی از خارج از کشور به ایران آمدند، حال در ایران بیماری کنترل شده، اما آمدند و مادر یا پدرشان را بیمار کردند.
وی گفت: باید بر یک نکته تاکید کنیم، اگر می‌خواهیم برای مقابله با امیکرون کاری کنیم، الان وقتش است. الان که ما در حال کنترل نسبی هستیم باید اقدام کنیم، اما زمانیکه وارد پیک شدیم، دیگر بستن یا باز کردن مجامع فایده‌ای ندارد. ما همه این موارد را به ستاد هم اعلام می‌کنیم. بحث امروز این بود که باید با جدیت بیشتری روی محدودیت‌ها اقدام کنیم و الان موقع اقدام است.
طبرسی گفت: برای اُمیکرون فرصت ۱۰۰ روزه دلتا را هم نداریم، بلکه ۱۷ روز وقت داریم. اگر امروز شناسایی شد ۱۷ روز دیگر با موج امیکرون مواجه خواهیم شد. اگر قرار است مرزی را ببندیم، محدودیت می‌خواهیم ایجاد کنیم و... الان وقتش است. این کمک به سلامت مردم است، اگر امیکرون شکل بگیرد با موجی که ایجاد خواهد کرد، مجددا سیستم درمانی و مردم درگیر شده و مجبوریم بسیاری از کسب‌وکار‌ها را ببیندیم.
هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره اومیکرون
سویه امیکرون از ویروس کرونا تاکنون در ۸۹ کشور جهان شناسایی شده و موارد ابتلا به آن در مناطقی که این گونه شیوع یافته طی بازه‌ای یک و نیم تا سه روزه در حال دو برابر شدن است.
بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت، سویه امیکرون به سرعت در حال شیوع در کشور‌هایی است که بخش زیادی از جمعیت آن‌ها با تکیه به کارزار واکسیناسیون در برابر بیماری «کووید ۱۹» مصون شده بودند.
با این حال هنوز مشخص نیست که شیوع سریع سویه امیکرون به مقاومت آن در برابر مصونیت ایجاد شده مرتبط است یا افزایش سطح واگیرداری ویروس.
این در حالی است که این احتمال نیز وجود دارد که ترکیبی از این دو عامل در شیوع گسترده سویه امیکرون نقش داشته باشد.
به گفته متخصصان برای پی بردن به شدت این سویه و تاثیر واکسیناسیون و مصونیت از پیش ایجاد شده بر شدت بیماری به داده‌های بیشتری نیاز است.
یکی از عوامل ناشناخته درباره امیکرون این است که این سویه تا چه حد منجر به موارد حاد بیماری «کووید ۱۹» می‌شود. داده‌های اولیه از آفریقای جنوبی حکایت از این داشت که سویه امیکرون در سطح وسیع باعث موارد حاد «کووید ۱۹» نمی‌شود.
با این حال سازمان جهانی بهداشت روز شنبه تاکید کرد که هنوز داده‌های کافی برای قضاوت درباره شدت بیماری «کووید ۱۹» در مبتلایان به سویه امیکرون در دست نیست.
در بیانیه این نهاد بین‌المللی آمده است: برای پی بردن به شدت این سویه و تاثیر واکسیناسیون و مصونیت از پیش ایجاد شده بر شدت بیماری به داده‌های بیشتری نیاز است.
نام شما

آدرس ايميل شما

علاقه اصولگرایان به دولت در سایه

علاقه اصولگرایان به دولت در سایه

دولت در سایه امر سیاسی مرسومی در کشورهای توسعه‌یافته است و اگر به صورت سازمان‌یافته پیش ...
ایده آقا‌محسن در دست رئیس

ایده آقا‌محسن در دست رئیس

صاحب‌نظران معتقدند وضعیت فعلی کشور فعلا اجازه هیچ آزمون و خطایی، آن‌هم در حد تغییرات ...
هرگز این نوع چایی را ننوشید

هرگز این نوع چایی را ننوشید

چای تازه‌دم یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌هاست که مصرف آن در جامعه ما طرفداران زیادی هم دارد،...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1