تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۳۰
کد مطلب : ۴۴۳۳۴۵
دولت دفاع مي‌كند مجلس استيضاح

خاندوزی می ماند يا می‌رود

۲
۰
خاندوزی می ماند يا می‌رود
کبنا ؛سایه گرانی‌ها بر سر مردم و شمشیر استیضاح بر سر خاندوزی؛ این حال و روز این روزهای اقتصاد کشور و وزیر آن است؛ حتی اگر سخنگوی دولت در توییتی به دفاع از احسان خاندوزی و عملکرد او پرداخته باشد و با این کار بخواهد فرصت بیشتری برای وزیر طلب کند.
روزنامه شرق: وزیر اقتصاد در توییتر نوشته: «با تلاش ویژه همکارانم در آذر‌ماه، چند هزار مؤدی جدید که فرار مالیاتی کامل داشتند، شناسایی شدند (به ترتیب 4 و 5 برابر تعداد کشف‌شده در آبان و مهر) درآمد مالیاتی دولت باید از کاهش مالیاتی باشد، نه از محل فشار بر تولیدکنندگان، اصناف، حقوق‌بگیران و اقشار شفاف» و علی بهادری‌جهرمی، سخنگوی دولت نیز به این توییت واکنش نشان داده و نوشت: «تلفیق عناصر تخصص، تعهد و جوانی در وزارت اقتصاد، نوید روزهای خوب را می‌دهد؛ منتظر تحول اقتصادی به نفع مردم باشید». حدود پنج ماه است که وزیر اقتصاد دولت سیزدهم در تکاپوی مبارزه با مشکلات اقتصادی است؛ اما حتی نتوانسته رضایت 254 نماینده مجلسی را که به او رأی اعتماد دادند، جلب کند و در نیمه آبان او را به‌عنوان اولین وزیر دولت ابراهیم رئیسی برای پاسخ به سؤال نمایندگان درخصوص بورس به صحن پارلمان کشاندند. خاندوزی البته در آن جلسه تقصیرات را گردن دولت حسن روحانی انداخت و گفته بود بیش از یک دهه رشد اقتصادی صفر و تورم بی‌سابقه بخش عمده‌ای از بنگاه‌های اقتصادی را با چالش مواجه کرده است. او که برای پاسخ‌گویی به شرایط نابسامان بورس به مجلس احضار شده بود، در توییتی با این طعنه محمدحسن آصفری، نماینده مجلس مواجه شد: «آقای خاندوزی پیش از وزارت دائم توییت می‌کردند و در مورد خروج بورس از وضعیت بحرانی راهکار می‌دادند. حالا همان راهکارهایی را که توییت می‌کردند، اجرا کنند».
سایه استیضاح
اما حرف‌های خاندوزی و عملکرد او باعث نشده تا اوضاع اقتصادی کشور بسامان شود و بارها شایعه استیضاح او مطرح شده است. علیرضا پاک‌فطرت، عضو کمیسیون عمران مجلس درباره عملکرد وزیر به رویداد 24 گفته بود: «روزی که وزیر اقتصاد برای گرفتن رأی اعتماد به مجلس آمد، هیچ برنامه دقیقی را ارائه نداد، بلکه بیشتر کلیات را بیان کرد و به نظرم نماینده‌ها احساساتی رأی دادند و امروز مجلس به این نتیجه رسیده که وزیر اقتصاد توانایی حل مشکلات اقتصادی کشور را ندارد. او فرد ضعیفی است و برنامه خاصی هم ندارد. اگر وضع به همین منوال پیش برود، طولی نخواهد کشید که طرح استیضاح وزیر اقتصاد به مجلس بیاید و مجلسی‌ها هم با کسی تعارف ندارند».

چندی پیش نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم از امضای ۵۰ نماینده برای استیضاح وزیر اقتصاد خبر داده بود، ولی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس این اخبار را تأیید نکرد و گفت هیچ استیضاحی اعلام وصول نشده؛ اما گفته بود که ممکن است برخی تلاش‌ها برای جمع‌آوری امضا وجود داشته باشد و زمزمه‌هایی نیز برای این دست اقدامات وجود دارد و با توجه به وجود مشکلات اقتصادی و وجود نارضایتی از عملکردها، محتمل هست که چنین اتفاقی رخ بدهد. حتی شایعه استعفای وزیر اقتصاد نیز به گوش رسید؛ اما سخنگوی دولت در آخرین نشست خبری خود استعفای خاندوزی را شوخی تلخی خوانده بود که ارزش پاسخ‌گویی ندارد. بهادری باز از عملکرد او دفاع کرده و گفته بود: «وزیر اقتصاد جزء فعال‌ترین، باانگیزه‌ترین و پرکارترین وزرای دولت است که در جلسات هیئت دولت حضوری فعال و مؤثر دارد. ایشان در جلسات ستاد اقتصادی دولت هم از افراد فعال و مؤثر در برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های اقتصادی دولت است». با وجود ‌این و با وجود دفاع تمام‌عیار سخنگوی دولت از وزیر، این خبر غیررسمی نیز وجود دارد که بعضی از نزدیکان دولت سیزدهم گفته‌اند رئیس‌جمهوری به دو عضو کابینه که یکی از آنها وزیر اقتصاد است، تذکر داده است؛ هرچند مدیر کنونی روابط‌عمومی این وزارتخانه در توییتی به‌طور شفاف هرگونه تذکر رئیسی به خاندوزی را از اساس نادرست عنوان کرد. با این حال برخی نامه خاندوزی به ابراهیم رئیسی درخصوص فراهم‌نبودن شرایط را به دلیل تذکر رئیس‌جمهور دانسته بودند.
تیم پر‌جمعیت اقتصادی
یکی از نکات مهم در به‌هم‌ریختگی و نبود یک برنامه منسجم برای اقتصاد را باید در تیم اقتصادی پرجمعیت کابینه رئیسی دانست؛ چرا‌که هم‌اکنون «محمد مخبر»، معاون اول رئیس‌جمهور و مسئول هماهنگی تیم اقتصادی دولت به‌عنوان رهبر تیم است و «محسن رضایی» معاون اقتصادی و دبیر ستاد اقتصادی دولت، «احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد، «مسعود میرکاظمی» رئیس سازمان برنامه‌وبودجه و «فرهاد رهبر» دستیار اقتصادی رئیس‌جمهور هستند که سخنگویی آنها را وزیر اقتصاد بر عهده دارد. جالب آنکه همه این افراد دارای نظریه‌ها و برنامه‌های اقتصادی خاص خود هستند و حتی محسن رضایی برای انجام اصلاحات اقتصادی بارها کاندیدای ریاست‌جمهوری شده است و ناهماهنگی میان آنان اتفاق دور از ذهنی نیست. حتی رئیس‌جمهور نیز در سفر خود به قم در جمع فعالان فرهنگی و اجتماعی این استان به آن اشاره کرد و گفت: «ممکن است اختلاف‌نظرهایی وجود داشته باشد؛ اما تیم اقتصادی دولت در عمل و اجرای تصمیمات اقتصادی، هماهنگ عمل می‌کند». اوضاع اقتصادی کشور و همچنین وزیر اقتصاد دولت مساعد نیست و هرچند سخنگوی دولت در تلاش است با تعریف از خاندوزی برای او وقت بخرد، باید دید مجلس و مردم چقدر به تیم اقتصادی دولت زمان می‌دهند که راه خود را طی کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما

نمی رود
می پرسی چرا ؟
چون خاندوزی ، به خان ها دوخته شده است و خان ها همیشه هوای افرادی را که به آنها دوخته شده اند را دارند.
ولسلام
ممو
Iran, Islamic Republic of
باید رفت
ناگفته‌های جنایت‌های هولناک خرمدین از زبان همسرش

ناگفته‌های جنایت‌های هولناک خرمدین از زبان همسرش

«من همیشه از اکبر می‌ترسیدم. وحشت داشتم که با او مخالفت کنم. برای همین مجبور بودم که ...
مجلس، شورای نگهبان و نظام رتبه‌بندی معلمان

مجلس، شورای نگهبان و نظام رتبه‌بندی معلمان

اجرای نادرست نظام رتبه‌بندی معلمان ضمن سوزاندن فرصت‌های اعتلای کیفیت نظام آموزشی و اعتلای ...
ازدواج به سبک خانواده‌های سیاسی

ازدواج به سبک خانواده‌های سیاسی

ازدواج در نسل اول سیاسی‌ها یا سنتی در قالب معرفی دوست و خانواده بوده یا در خلال مبارزه ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1