تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۵۵
کد مطلب : ۴۴۸۷۵۸
کبنا گزارش می دهد؛

افزایش چند برابری اجاره بها در دوره پساکرونایی / دهن کجی به مصوبه دولت و نبود نظارت در بازار مسکن گچساران

۴
۰
افزایش چند برابری اجاره بها در دوره پساکرونایی / دهن کجی به مصوبه دولت و نبود نظارت در بازار مسکن گچساران
کبنا ؛
گزارش ها حاکی از افزایش بیش از 50 تا 100 درصدی اجاره ها در شهرستان گچساران می دهد، در حالی که قدرت اقتصادی مردم در گچساران با وجود تورم و گرانی ها در گچساران کاهش پیدا کرده است. مصوبه دولت در 29 اردیبهشت ماه 1401 ، سقف افزایش اجاره بهای مسکن نسبت به اجاره بهای سال ۱۴۰۰  در شهرهای کوچک را  ۱۵ درصد تصویب کرده است، اما گویا اینجا کسی به این مصوبه اعتنایی نمی کند، تکلیف برای دستگاه هایی (صنعت، معدن، تجارت و اداره تعزیرات حکومتی) که باید به این موضوع رسیدگی کنند مشخص است. اگر مصوبه دولت همین است که در اخبار منتشر شده و اگر این مصوبه بر اساس بررسی های لازم تصویب شده پس چرا در عمل اجرایی نمی شود؟ اگر این مصوبه عوامل مختلف مثل تورم و ... را در نظر نگرفته و بدون هیچ پیش بینی منطقی تصویب شده، پس چرا اینگونه تصویب می شود؟
به گزارش کبنا، مردم می گویند گچساران به نسبت خدماتی که دارد و به نسبت اینکه مرکز استان هم نیست شهر گرانی محسوب می شود، بهبهان در همسایگی گچساران شهری با قیمت های مناسبت تری است، اما در اینجا نظارتی وجود ندارد، چه در بازار و چه در بازار مسکن نظارتی نمی شود و سلایق و کوتاهی ها جای ضوابط را می گیرند.
بی قانونی در افزایش رهن و اجاره
بنگاه دارها نیز از افزایش بیش از 30 درصد و تا 100 درصد قیمت اجاره می گویند. یکی از بنگاه دارها می گوید: خیلی از خانه ها هستند که 100 درصد افزایش قیمت پیدا کرده اند، صاحبخانه دلش خواسته که افزایش قیمت بدهد، هیچ قانون و قاعده ای هم وجود ندارد. خانه در کارکنان داریم با 500 میلیون رهن کامل. خانه های محله سادات و رادک هم پیدا می شوند با 50 پیش، 1 میلیون تومان اجاره.
اینکه چرا در قسمت کارکنان دولت افزایش قیمتی شکل می گیرد که چندان هم منطق درستی ندارد، عجیب به نظر می رسد، اما متأسفانه بین مردم و صاحبخانه ها جا افتاده است که کارکنان دولت قسمت بالا شهر محسوب می شود  و به همین خاطر هم خرید خانه و اجاره خانه در این قسمت از همه جای شهر گران تر است.
طرح بازسازی بافت فرسوده مزیتی برای قشر محروم نداشت / موجب افزایش قیمت اجاره شد
یکی از مردم منطقه کیامرثی که اجاره نشین است از افزایش قیمت ها در این بخش از شهر می گوید. آقای غریبی می گوید: منطقه کیامرثی از زمانی که در طرح بازسازی بافت فرسوده قرار گرفته قیمت های این منطقه بالا رفته، اجاره ها هم بالا رفته، در حالی که هیچ مزیتی برای اهالی نداشته و هیچ اتفاقی در این قسمت صورت نگرفته، همان خانه های قدیمی حالا با قیمتی بالاتر اجاره داده می شوند.
یک بنگاه دار خیابان امینی می گوید: ابتدای کرونا به خاطر مشکلات اقتصادی گفتند که اجاره در شهرهای کوچک 15 درصد بالا برود، اما هیچ بخش نامه و مصوبه ای نیامد، فقط وزیر در تلویزیون این حرف را زد. این که قانون نمی شود، هیچ کس هم گوش نمی کند، امسال هم مثل سال قبل گچساران بیشتر از 50 درصد و تا 100 درصد قیمت اجاره بالا کشیده است.

تبعه های افغان خانه ها را اجاره کرده اند؟
یکی از اجاره نشین ها که امسال باید خانه را خالی کند می گوید: خانه گیر نمی آید، رهن خانه خیلی بالا رفته، یک کسی مثل من که مستمری بگیر همسر مرحومم هستم خانه پیدا نمی کنم، خانه ای که تمیز باشد و حداقل بشود مهمان به خانه آورد.
این خانم می گوید: من پولی ندارم که برای رهن بگذارم، انقدر تبعه افغانستانی در گچساران زیاد شده که همین ها خانه ها را گرفته اند، خانه ای نمانده است.
وام های 18 درصدی برای مستأجران!؟
وضعیت وام های مستأجرها هم وضعیت نامطلوب و گرانی است. در حالی که یک مستأجری که توان اقتصادی پایینی دارد و عموما هم اقشار کارگر جامعه اجاره نشین هستند، وام ها غیرمنصفانه اند، وام های 18 درصدی برای یک اجاره نشین تماما ضرر است، اما مستأجرها گاها مجبورند که تن به این وام ها بدهند، چرا استان کهگیلویه و بویراحمد که منطقه محرومی محسوب می شود نباید از وام های کم بهره برای اقشار ضعیف تر قرار دهد؟
یکی از بنگاه دارها می گوید: این وام ها فقط برای این است که مستأجر لنگ پول نماند وگرنه 18 درصد است و پول زیادی را باید به بانک پس داد.
تورم، گرانی مصالح ساختمانی و پروانه ساخت شهرداری از عوامل افزایش اجاره بها
ایزدی رئیس اتحادیه بنگاه داران شهرستان گچساران گفت: گرانی اجاره بها و بازار مسکن به میزان تورم بازار برمی گردد، قبلا عدم افزایش اجاره بها بخشنامه شد و ما هم به زیرمجموعه گوشزد کردیم. با توجه به نامه ای که قبلا دادستان، اداره مسکن و شهرسازی، ستاد مقابله با کرونا داده است شهرهای کوچک مثل گچساران 15 درصد افزایش قیمت می توانند داشته باشند. الان افزایش قیمت ها از صد در صد گذشته، به دلیل اینکه تورم در حال حاضر به 200 و  300 درصد رسیده و کرونا هم خیلی کمتر از قبل شده است. وقتی یک مالک آبگرمکنی را با 300 هزار تومان می خرید ولی الان باید 5 میلیون تومان بخرد قطعا اجاره بها را افزایش می دهد. قبلا یک کیلو گوجه سبز 50 هزار تومان بود الان 150 هزار تومان است. برای مالک نمی صرفد.
وی گفت: سال های گذشته غالبا افزایش 15 درصدی داشتیم و همه راضی بودند و مشکلی نبود ولی الان تورم بالا رفته است.
ایزدی در خصوص گران قیمت ترین منازل گچساران گفت: منطقه کارکنان دولت و سه راهی گران قیمت ترین نقاط شهر، بعد از آن شهرک نفت، بعد از آن قسمت گلستان و بهارستان و بعد هم مناطق دیگر شهر. منطقه کارکنان از قدیم الایام از نظر فرهنگی متفاوت با بقیه شهر بوده، منطقه آرام و خلوتی بوده، افراد شناخته شده ای در این منطقه ملک داشتند و امکانات این منطقه هم خوب است، از داروخانه شبانه روزی بگیر تا بقیه امکانات در این منطقه وجود دارد. به همین دلیل قیمت بالا رفته است.
وی گفت: یکی از دلایل گران شدن ساخت و سازها و کاهش ساخت و ساز، گرانی مصالح ساختمانی و پروانه ساخت است. پروانه ساخت ها 3 تا 4 برابر افزایش قیمت پیدا کرده است، اگر برای یک زمین 80 متری قبلا 5 میلیون پروانه ساخت می دادند، الان این 5 میلیون بین 15 تا 20 میلیون تومان شده است. الان قیمت یک منزل تازه ساز 80 متری در منطقه کارکنان دولت 500 میلیون است، هزینه ساخت به دلیل گران شدن مصالح ساختمانی افزایش پیدا کرده است.
ایزدی بیان کرد: قبلا سنگ نما حول و حوش 200 میلیون تومان بود، الان یک میلیون تومان شده است، قیمت سیمان و ... افزایش پیدا کرده است. همه اینها دخیل هستند.

مصوبه جدید مجلس / چشم اجاره نشينان به اجرايی شدن قانون
نمایندگان مجلس درآخرین اقدام خود برای کنترل بازار اجاره بها مسکن طرح دوفوریتی را به هیات رئیسه تقدیم کردند که براساس آن موجرانی که در قرارداد اجاره نرخ اجاره بها را به میزان بیش از سقف تعیین شده افزایش داده باشند در ازای مبلغ مازاد، مکلف به پرداخت مالیات بر درآمد اجاره به نحو مضاعف می‌شوند تا موضوع اجاره بها را که ورود ممنوع دولت به صورت مستقیم است را با ابزار مالیات و به عنوان تنبیهی برای موجران متخلف بتواند استفاده کند.
به گزارش کبنا به نقل از آرمان ملی، این درحالی است که با طرح این مساله و تعیین افزایش 25درصدی نرخ اجاره بها بلافاصله شوک جدیدی به قیمت‌ها وارد شد و بسیاری از مالکان همین مسئله را بهانه خوبی برای افزایش قیمت‌ها کردند و قیمت‌ها را به صورت نجومی تکان دادند. گذشته از آن، به گفته مشاوران املاک، دور زدن اين مصوبه به راحتي و در بين مالکان و مستاجران اتفاق مي‌افتد به اين شکل که مستاجران براي اجاره قراردادي را با مالک و از سوي ديگر نيز قراردادي را با مشاوران املاک مي‌بندند و در قراردادي که با مالک بسته مي‌شود افزايش اجاره‌بها از سقف 25درصدي گذر کرده است. براساس اين مصوبه، سازمان تعزيرات حکومتي مکلف شد تا با مشاوران املاک متخلف که اين سقف افزايش را رعايت نکنند، برخورد کند. از سوي ديگر طرح‌هاي ديگر دولت مانند تعيين سقف افزايش اجاره بها در دوران کرونا و يا ماليات بستن بر خانه‌هاي خالي عملا با شکست مواجه شد و بهبودي در اوضاع مستاجران نشد که اين امر نشان دهنده اين است که براي کنترل بازار مسکن اقدامات دستوري کارساز نيست وتنها به تنش در اين بازار دامن مي‌زند. واقعيت موجود در بازار مسکن نشان دهنده اين است که بيش از نيمي از مالکان اجاره‌بهاي خود را در سال 1401 تا دوبرابر افزايش داده‌اند و در اين بين مبلغ رهن را افزايش نداده‌اند و گويا به اين نتيجه رسيده‌اند که از ارزش مبلغ رهن تا پايان قرارداد به دليل فشار‌هاي تورمي کاسته خواهد شد و در اين بين اقبال براي اخذ اجاره ماهانه افزايش پيدا کرده است.
افزایش اجاره بها بدون حساب و کتاب؛ دهن کجی به مصوبه دولت
افزایش اجاره بها در گچساران تابع عوامل گوناگونی است، تورم، کاهش ساخت و ساز، گرانی ساخت و ساز از جمله مواردی است که باعث می شود اجاره بها افزایش پیدا کند، اما موضوع اینجا است که این افزایش تابع قانون و قوانین موجود نیست، بخشنامه ای در این خصوص صادر نمی شود و افراد نیز خود را ملزم به اجرای آن نمی دانند، ادارات صمت و تعزیرات حکومتی مشخص نیست چرا با توجه به مصوبه دولت بر بازار نظارت ندارند. همین باعث می شود که افزایش ها حساب و کتابی نداشته باشد و 15 درصد و 25 درصد سهل است، تا 3 برابر اجاره بها افزایش پیدا می کند. حتی بانک ها هم که جزئی از دستگاه های دولتی محسوب می شوند قوانینی ندارند که به مستأجران کمک کننده باشد، وام های 18 درصدی قطعا سود مستأجر را در نظر ندارند! تنها کار مثبت دولت در این اثنا اجرای پروژه طرح مسکن ملی است که در صورت اجرایی شدن آن، قیمت ها را تاحدودی کاهش می دهد، اما همین منازل هم باید تحت نظارت های حداکثری ساخته شوند تا بتوان از آن نتایج خوبی گرفت.
در این بین نقش مردم چه چیزی است؟ مردم برای قانونمند کردن اجاره بها و قیمت مسکن چه کاری باید بکنند؟ چرا دستگاه های نظارتی مصوبه دولت را اجرایی نمی کنند؟


 
نام شما

آدرس ايميل شما

دهدشت
Iran, Islamic Republic of
معتمدی جهاد کاری کنه
Iran, Islamic Republic of
فقط باید انقلابی وجهادی کار کنیم
واقتصادان ها به صف بشن
mz
Iran, Islamic Republic of
سلام مهندس مهدی ظفریاری میگوید نظارت روی دفاتر املاک و حتی تمام متن قرار دادهاش امکان پذیر است، بیاد من عملی به شما اثبات کنم ( با 2500 بازید)، بنده خود چندین سال است در این حوزه فعالیت دارم ولی نکته مهم اینکه برنامه و مدیریت دقیق و کارشناس شده و بوجه مالی برای نظارت در این حوزه برای بازرسان صنف مشاور املاک وجو د ندارد ، متاسفانه افرادی هم که نظر می دهند فاقد صلاحیت عملی و علمی هستند ،بابا طرف میاد به صورت فیزیک قرار و ملک رو میبند و قرار داد تنظیم میکند ( اخرش سر کلاه میرود و یک ملک به 100 نفر فروختند) حالا از طریق سیستمی و مجازی بیاد خونه بخره مثل داستان کد رهگیری صوری است که از تهران و خیلی شهر برای شهر های دیگر صادر میشود حتی مشاور املاک ملک ندید و مدارک مالکیت وهویتی طرفین رو نمیدانند واقعی است و یا جعلی و یک کد رهگیری و قرار داد تنظیم کرده با پست و پیک موتور میفرستاند اخرشهم معلوم میشود بیشتر متقاضیان این قرار داد ها افراد کلاهبرداری هستند که از این قرار داد سو استفاده میکنند در پوشش کد رهگیری معتبر با پیک موتوری!! به افراد ساده لوح این املاک رو در سایت مثل دی وا و غیر میفروخته اند حالا کدام شهر بری شکایت کنی اون شهر که ملک فروخته اند و یا اون شهر که قرار نوشته سیستمی نوشته با پست فرستاده ؟؟؟
امیدوار مطالب مفید باشد.
asad
Iran, Islamic Republic of
10ماه از سال 1401 گذشت هیچ اتفاقی نیافتاد وضعیت اجاره بهای مسکن کماکان بسیار آشفته است یه فرمول عرف از قبل وجود داره که ظاهرا با توجه به قیمت خانه مبلغ رهن رو مشخص میکنند که ظاهرا یک دوازدهم قیمت منزل هست و یا اجاره را با توجه به مبلغ رهن مشخص میکنند ولی قیمت یه منزل مسکونی که سال قبل 500 میلیون بوده و الان میفرمایند 3 میلیارد چطور ممکن هست که رهن و اجاره پایین بیاد لطفا یه نگاه به سایت دلالی دیوار بکنید قولنامه ها از 15 سال قبل تماما داره در اداره ثبت اسناد ثبت میشه پارسال و امسال کجا 20 یا 25 درصد اضافه شده ما هم ببینیم و بدونیم تماما اجاره رو 4 یا 5 برابر کرده اند شغلی بهتر از صاحب خانه بودن سراغ دارید ۴ یا ۵ خانه میخرید نه تجربه میخواد که بخواد سختی بکشی و کاری یاد بگیری و نه میخواد دانشگاه بری خانه ملک شماست مال شماست یا هتل آپارتمانش میکنی روزی یک میلیون تومن میگیری که ممکنه ۱۰ روز در ماه خالی بمونه که در نهایت رقم بالایی میشه و اصلا مجوزی هم نمیخواد و یا اجاره میدی 4۰۰ میلیون با 15 میلیون هر ماه مستاجر بیچاره کار میکنه سختی میکشه میده به شما التماست هم میکنه تعظیم و تکریم هم بیچاره میکنه سالم تحویل دادی سالم تحویل میگیری هر چقدر دلت خواست اجاره میدی کسی هم کنترل نمیکنه قانونی هم نیست که جلوی تو رو بگیره مالیات هم اصلا نمیدی هر چقدر میگیری میزاری تو جیبت حالش رو میبری خرج داری دیگه وضعیت اقتصادی مردم هم خرابه وتو هم از این آشفته بازار بی قانون و بی حساب و کتاب هر چی میتونی پول در میاری نه سازمان بازرسی و نه قوه قضاییه و نه شهرداری و نه مجلس و نه دولت هم نمیتونند با این قانون های فعلی جلوی صاحب خونه ها رو با این اجاره بهای کلان بگیرین خوب شغل بدون دردسر و مفتی هست اصلا دولت نمیخواد تورم اجاره مسکن رو کنترل کنه چون افراد در بدنه دولت و مجلس و استانداری و فرمانداری خودشون صاحب خانه هستند و قانونی بر علیه خودشون تصویب نمیکنند که براشون دردسر بشه و مجبور به پاسخگویی بشن اگر مغازه داشته باشی باید مالیات بدی و جواز کسب داشته باشی و حرفه ای بلد باشی ، دائم بازرسی میشی و دارایی با مالیات بردرآمد میاد و مالیات ملک تجاری رو باید بدی ، نه دانشگاهی و نه تخصصی ، شهرداری میاد گیر میده باید به ۱۰۰ نفر جواب پس بدی اما خانه که داشته باشی سرمایه گزاری کردی امسال میخری 1 یک میلیارد سال دیگه با برنامه ریزی دقیق دولت میفروشی نه 9 میلیارد از هر طرف که نگاه کنی برد با صاحب خونه هست و کسی جرات حرف زدن نداره اصلا دلت نمیخواد اجاره نمیدی دولت هم که قانونی هنوز برای خانه ها و منازل مسکونی خالی تصویب نکرده که بخواهد مالیات بدی پس راحت باش هر چی میتونی ظلم کن و در بیار و خرج کن دختر دم بخت داری پسر دانشجو داری خرج گرونه و ... !!! قانون جنگل هست بنگاهها هم آتیش بیار معرکه شدن برای سود خودشون برات گرونتر اجاره میدن و گرونتر میفروشن چون اساسا سود بنگاه تو این کاره دولت هم به فکر خودشه مردم خونه ندارن خوب بخرن اما چطوری معلوم نیست نمیتونن با این وضع اجاره بدن خوب برن تو چادر زندگی کنن این یک مساله مهم معیشتی مردم هست اصلا شوخی بردار نیست دولت میل گردو سیمان و آجر و مصالح ساختمانی رو گرونتر کرده و مدام مصالح ساختمانی رو به کشورهای همسایه با میلغ بالاتر و سود بیشتر ارسال میکنه اون دیگه مشکل مردمه ظاهرا دولت وظیفه ای برای مسکن دار شدن ایرانی جماعت نداره حالا چطوری قیمت خانه باید ارزانتر بشه الله و اعلم دولت به بهانه اینکه امر مسکن مربوط به مردم هست و ما دخالت نمیکنیم داره از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کند ، بعد از 15 سال هنوز یک خانه نساختند تا ملت از زیر بار این اجاره بهای سنگین و بی رویه و ناعادلانه کمر راست کنند اصلا متولی و مدیریت خاصی برای امر مسکن در این دولت وجود ندارد. این دولت در ریز ترین مسائل مردم و شخصی ترین مسائل مردم صاحب نظر هست چطور ممکنه که نتونه بازار مسکن و اجاره رو کنترل کنه ، مگر اینکه خود بساز بفروش ها وزیر و معاون این دولت باشند که فقط فکر جیب و منفعت خودشون هستند نه مردم بیچاره,، 1700000000 میلیون متر مربع زمین این مملکت دریغ از یه قبر که قشر کارگر بیچاره بتونه در همون قبر بمیره چه فایده ، کجای دنیا اینجوریه، با این حقوقی که برای کارگر در نظر گرفتن نمیشه حتی منزلی رو اجاره کرد خریدن زمین و خانه که پیش کش تا کی ظلم و بی عدالتی ... دولت واقعا نمیخواد کاری انجام بده چون خودش علت گرانی و تورم هست اجاره بهای خانه نسبت به پارسال ۴ برابر شده قولنامه ها که ثبت شده فقط کافیه قولنامه های پارسال رو با امسال مقایسه کنید تو چند سال گذشته دولت یه خانه درست نکرده برای مردم ، همش ادعای الکی و وعده های بیخود کسی نیست وزیر رو استیضاح کنه و از وزیر توضیح بخواد بگه چرا مردم به این روز افتادن ؟ چرا اینقدر بد مدیریت کردند چرا خانه نساختن ؟ چرا گذاشتن دلال های مسکن وارد ساخت مسکن بشن ؟ چرا خانه ها خالیه چرا اجاره ها ۴ برابر شده ؟ چرا کسی تو ایران الان نمیتونه حتی یه قبر بخره ؟، میبینید که اجاره بها تقریبا ۴ برابر شده و خانه ها همچنان خالی و وضعیت اجاره مسکن بهتر که نشده بلکه بدتر ام شده تعداد خانه های اجاره ای نسبت به پارسال بیشتر نشده اگر هم درصد محدودی اضافه شده با قیمت های نجومی حاکی از فقربیشتر و زیاده خواهی صاحبخانه و بی قانونی در این زمینه و عدم کنترل دولت و بی لیاقتی مسئولین امر مسکن در این حوزه داره ، مردم روز به روز درمانده تر و فقیر تر میشن و دولت ناکارامد نمیتونه رفاه مردم را تامین کنه حاصل مدیریت دولت در حوزه مسکن در 12 سال گذشته شده اینه که مردم باید تاوان ندانم کاریها و کم کاری های مسئولین رو پرداخت کنند و صاحبان سرمایه و بساز بفروش ها و دلالان مسکن که دستشون تو دست وزیر مسکن هست دارن سودهای چند برابری خودشون رو میشمارن مسئولین هر کدام چند تا خانه و باغ و مسکن و ویلا همه در کاخ های خودشون تکیه زدن ودر خانه های دولتی زندگی میکنن مردم بینوا در کف خیابان یا پارک ها چادر زدند ویا بر روی پشت بام ها پشت بام خواب شدن این عدالت نیست عملا مسئولین حوزه مسکن و نمایندگان مجلس و دولت خودشون چندین خانه دارند و صاحبخانه محسوب میشن پس نباید انتظار داشت قانونی بر علیه صاحبخانه تصویب کنند و به داد مستاجر برسند وزیر و مدیرانی که خودشون حتی یه روز مستاجر نبودند که نمیتوانند مشکلات مستاجران و اجاره نشینان رو برطرف کنند چند صباحی وزیر و مسئول و مدیر هستند به پست و مقامشون چسبیدن و حقوق های نجومی میگیرن صفا میکنن هر کی هم پرسید تقصیر رو به گردن این و اون میندازن تا سمت بهتر و پست بالاتری بگیرند این وسط خدا به داد مردم برسه ، هل من ناصر ینصرنی ؟؟!!! آیا کسی هست که مردم را محض رضای خدا یاری کند و فقط به فکر خودش و جیبش و پست و مقامش نباشه و قدم خیری برای بهتر شدن اوضاع مسکن بردارد به نظر نمیاد دولت عزم جدی در این خصوص داشته باشه فقط یک نگاه به قیمت های نجومی سایت دیوار بکنید متوجه وخامت اوضاع میشوید سایت دیوار و بنگاهها خودشون یکی از عوامل دامن زدن به گرانی هستند، بانکها پولهای مردم رو گرفتن و با خرید خانه و زمین و ملک و غیره سرمایه گذاری کردند برای جلوگیری از ورشکستگی خودشون ارزش ملک رو تا ۴ برابر به صورت کاذب بالا بردند حالا این وسط قشر ضعیف و متوسط مستاجر اجاره نشین هم بیچاره شدند به خودشون مربوطه ظاهرا دولت هیچ وظیفه ای برای تامین این مهمترین نیاز جامعه نداره و فقط به فکر خودشه قانونی هم وجود نداره ظاهرا برای افزایش اجاره بها در سال آینده فقط مصوبه 20 درصد که اونم هیچ صاحبخانه ای قبول نداره و اجرا نمیکنه حل اختلاف و وقوه قضاییه هم میگن ما مستقل از دولت عمل میکنیم دولت مصوب کرده ولی بهشنامه ی اجرایی به به صنف املاک نیامده و بدون مهلت برای پیدا کردن خانه حم تخلیه سه روزه برای مستاجر بدبخت صادر میکنند مجلس هم هیچ قانونی در مورد افزایش 20 درصد سالانه اجاره بها تصویب نکرده، یعنی هر کی صاحبخانه هست ملک خودشه مال خودشه امسال میخواد ۵ برابر اجاره بگیره وهیچ مالیاتی هم نمیپردازه و یا خالی بزاره باشه به کسی ربطی نداره متاسفانه حدود نصف منازل مسکونی خالیه دولت و مجلس محترم کم کاری کرده اند قرار بود منازل مسکونی خالی از سکنه شامل مالیات سنگین شوند و قانون مشخصی تدوین بشه که کسی نتونه از این اوضاع آشفته سوءاستفاده بکنه قانون جنگل که نیست هر کس هر کاری خواست انجام بده ، دقیقا مصداق گران فروشی و کم فروشی هست وقتی دولت کاری نکنه یعنی تایید میکنه که شما که صاحب خونه هستید هر کاری میخواهید انجام بدین مستاجر بدبخت تو این شرایط چکار کنه با این حقوق و شرایط فعلی خونه هم نمیشه خرید ، مردم نمیدونن چکار کنن و دیگه نمیشه این شرایط رو تحمل کرد باید دولت و قوه قضاییه و مجلس و سازمان بازرسی و نهاد های زیربط کاری انجام بدن قبل از اینکه دیر بشه و مردم آواره بشوند قانون طوری نباید باشه که هر چقدر دلش خواست بفروشه و یا اجاره بده این امر را دولت گذاشته بر عهده اصناف ، متاسفانه اصناف به مردم رحم نمیکنن خود رییس اصناف بنگاه املاک داره مطمئنا به ضرر خودش کاری انجام نمیده باید قانون طوری تنظیم شده باشه که برای هر دو طرف معامله سود باشه نه به نفع اصناف فقط و صاحبان خانه و مسکن جناب اقای وزیر نسخه شما برای خرید خانه اینه که نخرید قیمتها کاذب هست خریدار ندارد میاد پایین و حباب میترکد قبول نمیخریم نسخه شما برای مستاجرین که تو این اوضع با این حباب باید جابجا بشن چیه آیا تدبیری اندیشیده اید که مستاجران که نزدیک 68 درصد جامعه هستند چکار کنند یعنی دولت و مجلس زورشون به دلالان و بنگاهها و صاحبین خونه میرسه ؟؟؟!!! اصلا فکر نمیکنم دولت چنین قدرتی داشته باشه اگر دولت و مجلس با قدرت در برابر بنگاهها و صاحب خانه های سوءاستفاده چی نایسته هرج و مرج میشه باید بنگاههای غیر قانونی و بدون مجوز فورا تعطیل بشوند چون متاسفانه آتیش بیار معرکه بنگاهها هستند که مدام در گوش صاحبان خونه ها میخونند گرفتن مالیات هم باید مبلغ بالا باشه که مجبور به فروش و یا رهن و اجاره خونه دوم و سوم بشن و منازل مسکونی رو احتکار نکنند در کشورهای اروپایی برای داشتن منزل مسکونی دوم باید تا ۷۰ درصد قیمت خانه دوم رو مالیات بپردازند به همین خاطر کسی خونه ی دوم ویا به قول نماینده تهران ۷۰۰ یا ۲۵۰۰ منزل مسکونی ندارند ، صاحبین محترم منازل بهتره به فکر درامد با زحمت از راه حلال باشند متاسفانه بعضی از صاحبخانه ها با اجاره دادن خونه یک راه درامد مفت بی مالیات و عوارض و بسیار راحت پیدا کردند و اصلا مبادا به خودشون سختی بدن مثل مستاجرین که دنبال کار و زحمت حلال و رزق و روزی از راه کار کردن و زحمت کشیدن هستند البته با قوانین الان موجود مجلس و دولت متاسفانه تا الان صاحبین خانه ها هر کاری که خواستند انجام دادن کسی هم نتونسته اعتراضی بکنه میگن مال خودمه و اختیارشو دارم اجاره ۵ برابر ، میخوای بمون نمیخوای برو هر جا میتونی ، تا کی میتونید اینجوری به مستاجر بیچاره فشار بیارید و ظلم کنید البته بماند که درصدی خیلی خیلی کمی هم بسیار با وجدان هستند و مشکلات مستاجر و شرایط نابسامان اقتصادی رو در درک میکنند و فقط شرعا ۱۰ درصد اجاره رو اضافه کردن که اجرشون با خدا هم در این دنیا و هم در اون دنیا، ضمنا وام دادن به مستاجرین یعنی صاحب خانه با هر شرایطی که خواست خانه رو اجاره بده و مستاجر هم هر چقدر لازمه با هر بدبختی بره وام بگیره که اوضاع از اینی که هست وخیم تر خواهد شد و هیچ مستاجری نمیتونه زیر بار این فشار بره اونم با این شرایط وام دادن الان بانکها به افراد معمولی جامعه که متاسفانه خیلی سخت میگیرند نه کنترلی و نه نظارتی و نه قانونی همش وعده های پوچ مستاجر بیچاره باید چکار کنه که دولت عرضه سروسامان دادن به وضعیت مسکن رو نداره بهانه میاره که که امر اجاره مسکن مربوط به مردم و شخصی هست و دولت نمیتونه کنترل و نظارتی داشته باشه نصف خانه های مسکونی در ایران خالی از سکنه هست و هر روز به منازل مسکونی اضافه میشه و جمعیت با توجه به مشکلات عدیده کمتر و کمتر میشه یعنی بی لیاقتی رو به حد اعلا رسوندن جالب اینه که نمیتونن جلوی سوءاستفاده کنندگان و سوداگران مسکن رو بگیرند و نمیتونن بنگاهها رو کنترل کنن و بر روی قیمت زمین و مسکن که امری بسیار ضروزی مردم هست نظارت کنند وزیر مسکن در 8 سال گذشته چکار میکرده تا الان که وضعیت مسکن شده حتما خودش بساز و بفروشه وگرنه با مدیریت میشد جلوی گرونی افسار گسیخته اجاره بها و قیمت زمین و مسکن رو گرفت نمیخوان چون خودشون ۱۰ تا خانه دارن چرا برای خانه های خالی خودشون که برای سرمایه گذاری خریدن ماایات ببندن، 8 سال حقوق نجومی دریافت کردن در خانه های دولتی با ماشین و راننده دولتی با حساب بیت المال مردم چکارکردند باید پاسخگو باشند اگر مشکلی وجود داشته چرا نگفتند اگر نمیتوانستند اوضاع را سروسامان بدهند چرا استعفا ندادند و 8 سال دست روی دست گذاشتند که شرایط اینگونه شود به نظر من مقوله مسکن نباید دست ایرانی جماعت باشه ببخشید اینو میگم چون همه سواستفاده چی هستیم بهتره برون سپاری بشه به کشورهایی که تجربه موفقی داشتن تا مشکل حل بشه ایرانی فقط فکر سود خودشه نه فکر سازنده و نه فکر مستاجر و نه فکر صاحبخونه
دعوای دنباله‌دار بر سر فیلترشکن‌ها

دعوای دنباله‌دار بر سر فیلترشکن‌ها

اختلاف‌نظرها میان موافقان و مخالفان محدودیت‌های اینترنتی ادامه دارد. وزیر ارتباطات و ...
آذری‌جهرمی؛ وزیر دیروز، هوادار امروز

آذری‌جهرمی؛ وزیر دیروز، هوادار امروز

محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی، چهره متمایزی است. از او بارها به‌عنوان ...
پایانِ فاطمی امین در وزارت صنعت، معدن و تجارت

پایانِ فاطمی امین در وزارت صنعت، معدن و تجارت

در جریان استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت جلسه علنی امروز مجلس یازدهم با نطق‌هایی در مخالفت ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1