تاریخ انتشار
چهارشنبه ۸ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۴۲
کد مطلب : ۴۴۹۶۹۷
از تمسخر پوتین تا سرمایه‌گذاری 600 میلیارد دلاری سران گروه هفت؛

نشستی برای مقابله با چین و روسیه

۰
نشستی برای مقابله با چین و روسیه
کبنا ؛سران گروه هفت در نشست خود در آلمان وعده دادند که برای مقابله با تغییرات اقلیمی و بهبود وضعیت سلامت جهانی و همچنین برابری جنسیتی و ارتقای زیرساخت‌های دیجیتال درمجموع حدود ۶۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنند. هفت کشور صنعتی دنیا شامل ایالات متحده، ایتالیا، آلمان، بریتانیا، فرانسه، ژاپن و کانادا در نظر دارند در پنج سال آینده پروژه‌های خصوصی و دولتی در کشورهای در حال توسعه را با هدف مهار طرح سرمایه‌گذاری در زیربناهای اقتصادی چین که با نام «ابتکار کمربند و جاده» معروف است، تأمین مالی کنند.
جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا به همراه دیگر سران
 گروه هفت طرح جدیدی را با نام تازه «مشارکت و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های جهانی» راه‌اندازی کرده‌اند. آمریکا به‌تنهایی حدود ۲۰۰ میلیارد دلار از این بودجه را قرار است تأمین کند. جو بایدن در نشست سه‌روزه سران گروه هفت تصریح کرد که «این کمک یا فعالیت خیرخواهانه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است که در زمان خود، با سوددهی همراه خواهد شد». رئیس‌جمهوری آمریکا تأکید کرد این ابتکار به همه کشورها امکان می‌دهد تا نفع مشخصی از همکاری با «دموکراسی‌ها» عایدشان شود. بایدن بر این باور است که صدها میلیارد دلار دیگر هم می‌تواند از طریق بانک‌های توسعه متقابل و مؤسسات تأمین مالی و نهادهای مرتبط دیگر تأمین شود. اورسلا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا هم تأکید کرد که کشورهای اروپایی هم حدود ۳۰۰ میلیارد یورو در همین مدت زمانی برای به‌ثمرنشاندن یک گزینه جانشین پایدار در برابر آنچه رئیس‌جمهور چین در سال ۲۰۱۳ ایجاد کرده، سرمایه‌گذاری خواهند کرد. طرح اقتصادی گسترده چین با هدف ایجاد نسخه‌ای مدرن از راه ابریشم سابق، شامل «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» برای اتصال آسیا به اروپاست و حدود صد کشور را در بر می‌گیرد. سران این هفت کشور صنعتی در این نشست خود همچنین درباره بحران حال حاضر انرژی در دنیا بحث و تبادل نظر کردند و بر لزوم سرمایه‌گذاری در سوخت‌های فسیلی تأکید کردند.
آنها همچنین لحظاتی قبل از گرفتن عکس دسته‌جمعی دست به مزاح زدند و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را مورد تمسخر قرار دادند. بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا بود که جرقه این شوخی را با گفتن این جمله زد: «کت‌های خود را در بیاوریم یا نه؟» این در حالی بود که همه آنها دور میز گردی در چند متری خبرنگاران مشغول نشستن بودند. این جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا بود که موضوع را ادامه داد و گفت «و صبر کنیم تا از ما عکس بگیرند» و باز جانسون ادامه داد: «باید نشان دهیم که از پوتین قوی‌تر و باحال‌تریم» و باز ترودو گفت «بله این حق ماست که لخت سوارکاری کنیم». اشاره آنها به عکس مشهور نیمه‌برهنه ولادیمیر پوتین در سال ۲۰۰۹ است که مرد شماره یک کرملین را در حال سوارکاری و نشان‌دادن آمادگی بدنی‌اش به تصویر می‌کشید. اورسلا فن درلاین، تنها زن این جمع ۹نفره بدون اشاره به برهنه‌بودن پوتین به این نکته که «اسب‌سواری بهترین کار» است اکتفا کرد. البته در انتها هیچ‌کدام از این جمع ۹نفره کت خود را درنیاورد.
سفر  پوتین  به اقمار  شوروی  سابق
تلویزیون دولتی روسیه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین در روزهای آینده به دو کشور کوچک عضو اتحاد جماهیر شوروی سابق سفر می‌کند. سفر پوتین به تاجیکستان و ترکمنستان در آسیای میانه، اولین سفر خارجی رئیس‌جمهوری روسیه پس از صدور فرمان حمله به اوکراین به شمار می‌رود. حمله روسیه به اوکراین بیست‌و‌چهارم فوریه انجام شد. این جنگ که همچنان ادامه دارد تاکنون هزاران کشته و میلیون‌ها آواره بر جا گذاشته است. این حمله کشورهای غربی را بر آن داشت تا تحریم‌های اقتصادی و مالی سنگینی علیه روسیه اعمال کنند؛ اقدامی که به گفته پوتین دلیلی است برای ایجاد مناسبات اقتصادی قوی‌تر با کشورهایی مانند چین، هند و ایران. کانال یک تلویزیون روسیه اعلام کرد که پوتین در هفته پیش‌رو به ترکمنستان و تاجیکستان سفر می‌کند و بعد قرار است در مسکو میزبان جوکو ویدودو، رئیس‌جمهوری اندونزی باشد. به گزارش خرویترز، پوتین با امامعلی رحمان، متحد نزدیک روسیه و دیرپاترین رهبر تاجیکستان ملاقات خواهد کرد. پوتین در عشق‌آباد در نشست کشورهای حوزه دریای خزر شرکت خواهد کرد. مقامات آذربایجان، قزاقستان، ایران و ترکمنستان نیز در این نشست حاضر خواهند بود. از سویی، سخنگوی مجلس دومای روسیه به تلویزیون بلاروس گفت که پوتین قصد دارد در پایان ماه ژوئن، در سفری دوروزه به شهر گرودنو در بلاروس برود تا با الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس ملاقات کند. آخرین سفر خارجی رسمی پوتین، دیدار او از پکن در اوایل فوریه بود. در جریان این سفر پوتین و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین از پیمان دوستی «نامحدود» پرده‌برداری کردند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما

راه تغییرات از کدام طرف است؟

راه تغییرات از کدام طرف است؟

اولین و شاید جدی‌ترین گام در مسیر انجام اصلاحات و تغییرات در جوامع مختلف، نیازمند پذیرش ...
روزنامه جمهوری اسلامی: کاش یک استعفای نمایشی می‌دادید

روزنامه جمهوری اسلامی: کاش یک استعفای نمایشی می‌دادید

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: آنچه که اکنون در سرزمین ما اتفاق می‌افتد، به سادگی می‌شد ...
متن و حاشیه «مولوی عبدالحمید»

متن و حاشیه «مولوی عبدالحمید»

رهبر معنوی اهل سنت ایران در جریان حیات دینی و سیاسی خود همواره مواضع قابل تامل و جنجالی ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1