تاریخ انتشار
دوشنبه ۷ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۰۲:۳۹
کد مطلب : ۴۵۴۹۵۲
داستان ادامه‌دار کمبود مرغ در کهگیلویه و بویراحمد؛

وقتی مسوولان کهگیلویه و بویراحمد برای راه‌اندازی ۱۰ مرغداری راکد عاجزند

۱
وقتی مسوولان کهگیلویه و بویراحمد برای راه‌اندازی ۱۰ مرغداری راکد عاجزند
کبنا ؛معضل کمبود و نبود مرغ در بازار کهگیلویه و بویراحمد در سال‌های اخیر به داستان ادامه داری در این استان تبدیل شده و بارها برای رفع آن مسئولان تصمیمات مختلفی در نظر گرفته‌اند که تنها برای مقطع زمانی کوتاهی مفید بوده ولی تاکنون نسخه درمانگری برای آن پیچیده نشده است.
سرانه تولید روزانه مرغ در کهگیلویه و بویراحمد 70 تُن بوده که لازم است این میزان افزایش یابد تا دیگر نیاز به وارد کردن مرغ از دیگر استان‌ها نباشد که این امر با تدبیر متولیان امر برای بازگشت 20 مرغداری راکد به چرخه تولید امکان پذیر است.
به گفته متولیان سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در 6 سال گذشته مجوز احداث مرغداری از مرکز به استان داده نشده بود و این موضوع موجب کاهش تولید و جوجه ریزی شده است و این مهم سبب شده تا همیشه پای استان در تامین مرغ برای مردم و مسافران به شهرهای مختلف آن بلغزد.
راه خودکفایی کهگیلویه و بویراحمد در تولید مرغ چیست؟
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: 20 مرغداری راکد در استان وجود دارد و چنانچه فعال شوند مشکل تولید مرغ در استان وجود نخواهد داشت و افزایش تولید گوشت مرغ را هم در پی خواهد داشت.
رضا بهنام‌پور با اشاره به اینکه تعداد مرغ‌داری‌های استان 146 مورد بوده که تنها 116 مورد از این تعداد فعال است. افزود: 20 مرغداری راکد قابل احیا در استان وجود دارد و 10 مرغداری دیگر غیر قابل احیا هستند که به خاطر مسائل زیست محیطی و مشکلات بهداشتی گواهی بهداشتی آنها تمدید نمی‌شود.
وی افزود: اگر این متقاضی خواهان گرفتن مجوز برای مرغداری خود باشند می‌تواند برای مکان دیگری مجوز بگیرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: طبق برنامه سال 1395 تا 1400مجوز تاسیس مرغ‌داری ممنوع بود و سال جاری آزاد شد اما تسهیلات بانکی منوط به 70 درصد پیشرفت فیزیکی مرغداری است و 30 درصد دیگر را تسهیلات می‌گیرند.
بهنام‌پور تصریح کرد: متقاضیان این شرایط را دشوار می‌دانند که در این باره نامه‌نگاری انجام شده که استان کهگیلویه و بویراحمد این شرایط را ندارد و علی‌رغم 34 مجوز در دست مردم اما تسهیلات نیست.
وی خاطرنشان کرد: در حالی‌که برای گاوداری‌ها، پرورش شترمرغ، بره و دیگر موارد 80 درصد تسهیلات می‌دهند و 20 درصد با سرمایه‌گذار بوده اما مرغ‌داری 70 درصد با سرمایه‌گذار و 30 درصد تسهیلات است.
 سماصط ابزاری کاربردی برای کاهش انحراف ها
مرغداری

وی به موضوع انحراف در توزیع مرغ خارج از شبکه اشاره کرد و افزود: چنانچه سامانه سماصط در استان راه اندازی شود میزان جوجه‌ریزی و تولید هر مرغداری مشخص است. استان 16 هزار و 500 تن تولید صنعتی دارد و با مجموع تولید کبک، بلدرچین و مرغ بومی در استان به حدود 18 هزار تن می رسد؛ اما نیاز استان 21 هزار تن است و مشکل همان تسهیلات مذکور است.
بهنام‌پور ادامه داد: البته قرار است استان‌های کم برخوردار از تسهیلات بیشتری بهره ببرند؛ اما هنوز این اتفاق نیفتاده است پیش از این مقرر شده بود که 50 میلیارد تومان برای فعال‌سازی مرغ‌داری‌ها اختصاص یابد که هنوز به جهاد کشاورزی تخصیص داده نشده است.
وی یادآور شد: درباره قیمت نهاده‌های دامی تا اردیبهشت امسال ذرت کیلویی یک هزار و 900 تومان به فروش می رسید، هم اینک ذرت کیلویی 11 هزار و 600 تومان و سویا 16 هزار و 300 تومان است.
بهنام‌پور عنوان کرد: قیمت نهاده‌ها پنج تا 6 برابر افزایش یافت و نرخ مصوب مرغ 59 هزار و 800 تومان است اما قرار است قیمت جدید و مصوب دولت تعیین شود.
وی تصریح کرد: پیشنهاد این است قیمت مرغ در استان ها با توجه به تولید، عرضه و تقاضا باشد نه نرخ مصوب توسط دولت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به حجم تولید تخم‌مرغ در استان گفت: بیش از نیمی از نیاز این استان به محصول تخم‌مرغ در درون همین استان تولید می‌شود.
سید علی معتمدی پور با اشاره به وابستگی استان کهگیلویه و بویراحمد به تامین تخم‌مرغ از خارج از استان افزود: مصرف سالیانه تخم‌مرغ در کهگیلویه و بویراحمد 9000 تن بوده که بیش از 4800 تن آن در همین استان تولید می‌شود و به عبارت دیگر کمی بیشتر از نصف نیاز بازار داخل استان تولید می‌شود که پتانسیل‌های موجود بیانگر این است که با برنامه‌ریزی و مدیریت می‌توانیم این وابستگی را به حداقل برسانیم.
وی بیان کرد: 6 واحد تولید تخم‌مرغ در این استان وجود دارد که 2 واحد از این واحدها راکد و مابقی فعال هستند؛ هرچند با توجه به شعار سال در تلاش هستیم علاوه بر رفع مشکلات واحدهای راکد و بازگشت به تولید آنها زمینه سرمایه‌گذاری‌های جدیدی را هم در منطقه ایجاد کنیم تا علاوه بر کاهش وابستگی اشتغال پایدارتری در استان تجربه کنیم.
معتمدی‌پور با بیان اینکه جهاد کشاورزی همه توان خود را برای رفع مسائل حقوقی، قضایی و مالی واحدهای راکد به خرج خواهد داد، تصریح کرد: به تازگی چهار جواز تاسیس برای واحدهای پرورش مرغ تخم‌گزار صادر شده که امیدواریم هر چه سریع‌تر اقدام به احداث این واحدها کنند.
وی تخم‌مرغ را یک کالای پرمصرف خواند و تاکید کرد: سیاست جهاد کشاورزی خودکفایی کامل در تولید تخم‌مرغ مورد نیاز این استان است و هم اکنون 145 واحد مرغداری در این استان وجود دارد که 114 واحد آن فعال است.
تسهیلات برای احداث واحدهای مرغداری
از سوی دیگر چندی پیش استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به اینکه از سرمایه گذاران و متقاضیان پرورش طیور در این استان حمایت می‌کنیم و تسهیلات لازم در اختیار آنها قرار می‌دهیم، عنوان کرد: براساس سیاست‌های گذشته و متناسب با شرایط همان زمان صدور پروانه پرورش مرغ، چه تخم ‌گذار و چه گوشتی ممنوع بود، که با پیگیری‌های انجام شده این مانع رفع شده و امیدواریم در آینده شاهد افزایش تولید در منطقه باشیم.
سید علی احمدزاده افزود: اگر صنعت مرغداری در استان رونق یابد علاوه بر ایجاد اشتغال و تامین مرغ و تخم مرغ، چنانچه مازاد تولید داشته باشیم می‌توانیم به کشورهای همسایه هم صادرات داشته باشیم، هرچند تامین نیاز واحدهای فرآوری و تکمیلی در بخش‌های پایین دست می‌تواند ارزش افزوده بالاتری برای کشور ثبت کند نه اینکه فقط تخم مرغ صادر کنیم. 
نام شما

آدرس ايميل شما

درخشش دو عضو هیئت علمی و دو دانش‌آموخته دانشگاه یاسوج در جمع «دانشمندان برتر دنیا»

درخشش دو عضو هیئت علمی و دو دانش‌آموخته دانشگاه یاسوج در جمع «دانشمندان برتر دنیا»

دو عضو هیات علمی و دو دانش آموخته دانشگاه یاسوج در سال ۲۰۲۲ میلادی در لیست یک درصد دانشمندان ...
سید محمد خاتمی: براندازی نه ممکن است نه مطلوب

سید محمد خاتمی: براندازی نه ممکن است نه مطلوب

سید محمد خاتمی: انکار وضع بدی که به نام زندگی بر مردم تحمیل می‌شود نارضایتی را از بین ...
راه تغییرات از کدام طرف است؟

راه تغییرات از کدام طرف است؟

اولین و شاید جدی‌ترین گام در مسیر انجام اصلاحات و تغییرات در جوامع مختلف، نیازمند پذیرش ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1