تاریخ انتشار
شنبه ۳ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۴۸
کد مطلب : ۴۵۶۰۵۲
کبنا گزارش می دهد؛

سیلاب در منطقه بلهزار بویراحمد + فیلم / آقایان قول هایی که دادید کجا رفت؟ / حادثه تلخ مرگ کودک 2 ساله در سیلاب فراموش نمی شود

۱
سیلاب در منطقه بلهزار بویراحمد + فیلم / آقایان قول هایی که دادید کجا رفت؟ / حادثه تلخ مرگ کودک 2 ساله در سیلاب فراموش نمی شود
کبنا ؛
همزمان با آغاز فصل زمستان روستای بَلَهزار واقع در پنج کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد مردم نگران سیلاب های خطرناک این منطقه هستند.
به گزارش کبنا، مردم این منطقه با ارسال فیلم سیلاب در این منطقه و خطرناک بودن این وضعیت خواستار حل معضل این مشکل، ایجاد کانال و سیل گیر هستند. این منطقه سیلابی است و با بارش های زمستانی یا بارش های سیل آسای تابستانی وضعیت بسیار خطرناکی در این منطقه ایجاد می کند.
علیرضا نیکروز مدیرکل مدیریت بحران استانداری پیش از این خبر از احداث کانال و حل معضل این منطقه داده بود ولی هنوز هیچ خبری از مسوولان و عملی کردن قول هایشان نیست.
 
 
به گزارش کبنا، روایت ساکنین روستای بلهزار از راه افتادن سیلاب و دردسرهایی که برای آنها ایجاد می‌کند، تلخ و نگران کننده است. به گفته ساکنان این روستا، با پیگیری‌های که در طول این سال‌ها با ادارات ذیربط انجام گرفته تاکنون قدم مؤثری در جهت رفع این معضل برداشته نشده و این در حالی است که طی ۲سال اخیر تعدادی پل‌های پیش ساخته که برای هدایت اصولی سیلاب‌های فصلی در نظر گرفته شده همچنان در محل بی‌استفاده ر‌ها مانده است.
بیشتر بخوانید
آقای مدیرکل؛ مرگ تلخ مریم 2 ساله در بلهزار تکرار نشود
 
ساکنان بلهزار در خصوص علت این مسأله و ساخت و سازهای بی‌رویه و بی‌حساب و کتاب در این روستا حرف‌های زیادی دارند، آنها می‌گویند: روستایشان کاملاً در محاصره مهاجرینی از دیگر روستا‌های دور دست قرار گرفته و این امر موجب شده تا بارش‌های پاییزی و زمستانی و گا‌هاً رگباری بهاری از پشت بام‌ها و حدود ۳۰۰کوچه منتهی به این روستا به صورت سیل‌آسا و نهری بزرگ در آمده و ضمن ایجاد مشکل برای ساکنان خسارت‌های هنگفتی را به کشاورزان و اراضی آنان وارد کند.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، با توجه به بارش‌های چهار سامانه اخیر (از نیمه آبان ماه تاکنون) در کهگیلویه و بویراحمد از لحاظ میزان بارش‌ها و فاصله نسبت به نرمال، این استان در سطح کشور جایگاه نخست را داراست و با توجه به پربارشی استان این معضل هر ساله گریبانگیر مردم منطقه بلهزار است.

حوالی اردیبهشت ماه سال ۹۹ بود که مرگ تلخ دختر بچه 2 ساله به دلیل سقوط در کانال مملو از سیلاب در رسانه‌ها مخابره شد. دختر بچه ۲ ساله‌ای بر اثر سقوط در کانال هدایت آب در منطقه «بلهزار» یاسوج غرق و پس از تلاش و جستجوی سه ساعته نیرو‌های امدادی آتش نشانی، هلال احمر و نیرو‌های مردمی جسد این کودک در زمین‌های کشاورزی نزدیک فرودگاه یاسوج کشف شد.
این کانال بزرگ آب با توجه به بارش شدید پر از آب شده بود و کودک بیچاره را بلعید اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است چرا که اکنون باید فکری به حال این معضل کرد تا فرد دیگری قربانی حادثه‌ای مشابه نشود.
این کانال آنقدر غیراستاندارد و نامناسب است که با هر بار بارندگی، کانال زیر آب ناپدید و خیابان که یک خیابان اصلی هم است پر از آب می‌شود.
فرامرز حسن‌پور_ فعال رسانه‌ای ساکن روستای بلهزار_ در این زمینه به ایرنا گفت: طول آب سیلابی که در اغلب بارندگی‌های فصول پاییز، زمستان و بهار تشکیل می‌شود حدود یک و نیم کیلومتر بوده و به علت بسته شدن راه‌های این سیلاب‌ها بر اثر ساخت و ساز‌ها، مسیر جاده سی سخت که وسط روستا می‌گذرد را مشروب ساخته طوری که عبور ساکنان از عرض خیابان و جاده را برای ساعت‌ها ناممکن می‌سازد.
حسن‌پور افزود: این سیلاب‌ها در برخی مواقع آسیب و تلفات جانی هم بدنبال داشته طوری که سیلاب سال گذشته جان دختربچه ۲ ساله‌ای را گرفت و جسد این دختربچه در زمین‌های کشاورزی به فاصله چند کیلومتری روستا در میان گل و لای سیلاب پیدا شد.
وی اضافه کرد: از سیلاب‌های سال گذشته که منجر به خسارت جانی و مالی و تخریب اراضی ساکنان روستای بلهزار شده تاکنون که در آستانه زمستان قرار گرفته‌ایم مسئولان مربوطه برای انحراف مسیر این سیلاب‌ها هنوز فکری نکرده‌اند طوری که در سیلاب‌های هفته‌های گذشته پاییزی ساکنان روستا دچار خسارت‌های مالی شده و رفت و امد ان‌ها مشکل شد.
این پیشکسوت رسانه‌ای گفت: سیلابی که وارد روستای بلهزار می‌شود علاوه بر پیش‌بینی نشدن اصولی راه خروج این سیلاب در خود روستا، از سویی سیلاب‌های شهر مادوان و دیگر روستای پرجمعیت حاشیه نیز به سوی این روستا سرازیر می‌شود و روستا را برای ساعت‌ها حتی بعد از بارندگی آب فرا می‌گیرد طوری که ارتفاع آب برخی سیلاب‌ها در وسط این روستا به ۴۰سانتیمر می‌رسد و عبور و مرور را قطع می‌کند.
به گفته وی پل‌های پیش ساخته‌ای هم ۲ سال قبل از طرف ادارات راه و ترابری و راهداری کهگیلویه و بویراحمد در ۲ نقطه مادوان و مهریان برای جانمایی جهت تخلیه آب مشخص شده بود. اما هنوز کار نشده است و در واقع هیچگونه اقدامی برای بازگشایی پل‌های مسیر سیلاب انجام نگرفته است.
 
نام شما

آدرس ايميل شما

(تصاویر) دیدار زلنسکی و بایدن در کاخ سفید

(تصاویر) دیدار زلنسکی و بایدن در کاخ سفید

دولت آمریکا روز چهارشنبه و همزمان با سفر زلنسکی به واشنگتن اعلام کرد که یک بسته کمک نظامی ...
تحلیل مشاور رهبر انقلاب از اعتراضات ایران /جنگ هیبریدی بود

تحلیل مشاور رهبر انقلاب از اعتراضات ایران /جنگ هیبریدی بود

کمال خرازی گفت: آنچه در ایران رخ داد یک جنگ هیبریدی بود. که در آن جنگ سیستم خبری و عملیات ...
از انتخابات ۹۸ روشن بود ماجرا تمام شده است

از انتخابات ۹۸ روشن بود ماجرا تمام شده است

عباس عبدی نوشت: از همان میزان مشارکت در انتخابات مجلس در سال ۹۸ می‌شد حدس زد که دچار ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1