تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۵۴
کد مطلب : ۴۵۷۲۰۳
سلامتی و تندرستی؛

چرا شکم چاق می‌شود، چگونه آن را آب کنیم؟

۰
چرا شکم چاق می‌شود، چگونه آن را آب کنیم؟
کبنا ؛کارشناس تغذیه گفت: چاقی شکمی احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن و التهابی را در افراد افزایش می‌دهد.
به گزارش کبنا به نقل از ایسنا، تهمینه خلفی چهارشنبه ۲۸ دی اظهار کرد: به تجمع چربی در ناحیه شکم، چاقی شکمی گفته می‌شود و چاقی شکمی در مردان و زنان پس از یائسگی بیشتر دیده می‌شود.
وی تصریح کرد: به‌اندازه دور کمر مساوی یا بیشتر از ۹۰ سانتی‌متر در هر دو جنس چاقی شکمی گفته می‌شود و هر چه دور کمر بیشتر باشد احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن و التهابی نیز بیشتر می‌شود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: چاقی شکمی باعث بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲، فشارخون بالا، سرطان سینه، سرطان کولون، آسم، سکته قلبی یا مغزی می‌شود. رژیم غذایی ناسالم، مصرف مشروبات الکلی، کم‌تحرکی، استرس ژنتیک، خواب ناکافی و استعمال دخانیات از دلایل اصلی چاقی شکمی است.
وی در خصوص تأثیر رژیم غذایی ناسالم در ایجاد چاقی شکمی گفت: مصرف خوراکی‌های شیرین مثل انواع شیرینی‌ها، شکلات، خوراکی‌های صنعتی و نوشابه‌ها از بدترین عادات غذایی هستند که در کوتاه‌مدت منجر به جذب کالری بالا و ازدیاد چربی شکمی می‌شوند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه از دیگر عادت‌های غذایی غلط، رژیم کم پروتئین است و کمبود بعضی ویتامین و املاح باعث افزایش چاقی شکمی می‌شود، افزود: اگر کالری جذب‌شده در وعده‌های غذایی بالا و فعالیت بدنی پایین باشد و کالری مازاد به‌صورت چربی در اطراف شکم جمع می‌شود بنابراین تحرک و ورزش یکی از اقدامات بسیار مهم برای سوزاندن چربی و چاقی شکمی است.
خلفی با اشاره به نقش استرس‌ها در چاقی شکمی تصریح کرد: در استرس‌های مزمن، هورمونی در بدن با نام کورتیزول آزاد می‌شود که متابولیسم و سوخت‌وساز بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این هورمون، چربی‌های مازاد را به سمت شکم هدایت می‌کند.
وی گفت: طی تحقیقات انجام شده در حوزه چاقی و عوامل مرتبط با آن؛ ژنتیک فرد یکی از عوامل مؤثر در بروز چاقی شکمی است و ژن‌های چاقی با کاهش سوخت‌وساز بدن، افزایش هورمون‌های اشتهاآور و جذب بیشتر کالری غذایی در ابتلای فرد به چاقی نقش دارند به همین دلیل کودکانی که والدین آن‌ها مبتلا به چاقی هستند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به چاقی شکمی هستند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان خاطرنشان کرد: خواب ناکافی در پرخوری و جذب کالری بیشتر تأثیر دارد و از سویی دیگر کم‌خوابی تعادل هورمونی بدن را برهم می‌زند و با ایجاد اختلالات متابولیسمی سبب ازدیاد چربی شکمی می‌شود.
خلفی بیان کرد: متأسفانه استعمال دخانیات نیز همانند خواب ناکافی به‌عنوان یک فاکتور خطر برای ابتلا به چاقی عمل می‌کند، این فاکتور اگرچه ارتباط مستقیم و آشکاری با چاقی ندارد، اما با تأثیر مخرب بر متابولیسم بدن زمینه را برای بروز چاقی مهیا می‌کند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: با رعایت برنامه غذایی متعادل و متناسب، افزایش فعالیت بدنی، کنترل استرس، تنظیم ساعت خواب و دریافت کافی ویتامین D می‌توان چربی شکمی را کاهش داد.
نام شما

آدرس ايميل شما

نرخ تورم بالای ۴۰ درصد باقی می‌ماند

نرخ تورم بالای ۴۰ درصد باقی می‌ماند

مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۲پیش بینی کرده است که با فرض تداوم وضعیت موجود،...
تذکرات مهم محسن رنانی: هیچ‌چیز در کشور سر جایش نیست

تذکرات مهم محسن رنانی: هیچ‌چیز در کشور سر جایش نیست

محسن رنانی عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان، در پاسخی به درخواست مرکز پژوهش‌های ...
شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی مطالبات خود از رئیس جمهور را بیان کنند

شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی مطالبات خود از رئیس جمهور را بیان کنند

با توجه به اینکه رئیسی به زودی به کهگیلویه و بویراحمد سفر خواهد کرد، شهروندان می‌توانند ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1