تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۰۷:۳۳
کد مطلب : ۴۵۹۷۶۸
افزایش نرخ بهره در آمریکا به خاطر جنگ اوکراین قربانی گرفت ۳ بانک ورشکسته شدند

دومینوی ورشکستگی بانک‌های آمریکا

۰
دومینوی ورشکستگی بانک‌های آمریکا
کبنا ؛
2 ماه پس از شروع عملیات ویژه نظامی روسیه علیه اوکراین، فدرال رزرو به دلیل تشدید تورم جهانی تصمیم به افزایش نرخ بهره گرفت. بر این اساس میزان نرخ بهره از اواسط مه ‌2022 از رقم 0.5 به یک درصد و در مدت حدود 9 ماه به 4.75 درصد رسید. رشد 800 درصدی نرخ بهره در حالی اتفاق افتاد که برخی بانک‌‎های آمریکا توان بازدهی این میزان نرخ بهره را نداشتند؛ بویژه بانک‌هایی که در حوزه تامین مالی رمز ارزها فعالیت می‌کردند به دنبال این تصمیم بخشی از بازار خود را از دست دادند. البته این موضوع را هم باید در نظر داشت که دلیل دیگر رشد نرخ بهره در ایالات‌متحده آمریکا مهار تورم حاصل از خلق نقدینگی دوره کرونا بود. بنابراین می‌توان گفت یکی از اصلی‌ترین دلایل سقوط ادامه‌دار بانک‌های آمریکایی، روسیه است.
به گزارش کبنا نیوز به نقل از وطن امروز، نشریه آمریکایی فایننشال تایمز در چند گزارش به بررسی و تحلیل سقوط بانک‌های آمریکایی که از چهارشنبه هفته گذشته کلید خورده، پرداخته که بخش‌هایی از آن در ادامه آمده است: «گلدمن ساکس (بزرگ‌ترین بانک سرمایه‌گذاری جهان) پیش‌بینی می‌کند فدرال رزرو افزایش نرخ بهره را در اواخر این ماه به دلیل استرس سیستم بانکی متوقف خواهد کرد. به دنبال افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، قیمت اوراق قرضه دولتی افزایش یافت و برخی از بزرگ‌ترین تورم‌ها از زمان بحران سال 2008 را به ثبت رساند، زیرا مدیران صندوق‌های مالی تصور داشتند فدرال رزرو ایالات‌متحده نرخ‌های بهره را در نشست سیاست پولی برنامه‌ریزی شده بعدی خود در این ماه بدون تغییر باقی می‌گذارد تا سیستم مالی جهانی را ثابت نگه دارد. هفته گذشته، بازارها برای افزایش نیم درصدی دیگر آماده شدند. در همین حال، سهام بانک‌ها بشدت ریزش داشت. شاخص بانکی Stoxx اروپا 5.7 درصد کاهش یافت و کاهش خود را از اواسط هفته گذشته به کمی بیش از 11 درصد رساند و همه 22 سهام این شاخص در محدوده منفی قرار گرفت. چند وام‌دهنده از جمله گروه Bawag اتریش و Commerzbank آلمان تنها در روز دوشنبه دچار افت دورقمی شدند. بانکو سابادل اسپانیا نیز بیش از 9 درصد سقوط کرد. در این رابطه قانونگذاران ایالات‌متحده روز یکشنبه هفته جاری گفتند سپرده سپرده‌گذاران بانک سیلیکون‌ولی به طور کامل بازپرداخت خواهد شد و از اقدامات مالی اضطراری رونمایی کردند.
همچنین سهام First Republic، یکی دیگر از بانک‌های مستقر در سانفرانسیسکو، پس از اینکه روز یکشنبه اعلام کرد 70 میلیارد دلار از جی‌پی مورگان و طرح جدید بانک مرکزی فدرال رزرو دریافت می‌کند، در معاملات پیش از بازار تا 68 درصد ریزش داشت. ورشکستگی بانک سیلیکون‌ولی و بسته شدن بانک سیگنچر تنها چند ماه پس از بحران کوتاه‌مدت در اوراق قرضه دولتی بریتانیا رخ داده است، که بر خطرات نهفته در سیستم مالی تاکید می‌کند. سرمایه‌گذاران و تحلیلگران می‌گویند سیاست‌گذاران در فدرال رزرو و نهادهای مالی دیگر باید با احتیاط حرکت کنند، زیرا به دنبال کاهش تورم هستند.
«مارک هفله» مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در مدیریت ثروت جهانی UBS در یادداشتی نوشت: داده‌های Refinitiv نشان می‌دهد معامله‌گران احتمال ۱۵ درصدی می‌دهند بانک مرکزی ایالات‌متحده نرخ‌ها را اواخر این ماه بدون تغییر باقی بگذارد. انتظارات برای افزایش نیم واحدی کاهش یافت و تقریبا 85 درصد احتمال می‌دهند فدرال رزرو تصمیم بگیرد نرخ بهره را با یک‌چهارم درصد افزایش، به محدوده هدف بین 4.75 تا 5 درصد برساند. روابط عمومی بانک گلدمن ساکس روز دوشنبه هفته جاری گفت دیگر افزایش نرخ بهره با توجه به نشست فدرال رزرو محتمل نیست.
«جورج ساراولوس» استراتژیست در دویچه بانک می‌گوید بسته نجات بانک سیلیکون‌ولی از سوی فدرال رزرو که شامل پیشنهادی برای جذب بدهی‌های دولتی و اوراق قرضه با پشتوانه وام مسکن با قیمت‌های بالاتر از بازار است، نشان‌دهنده شکل جدیدی از برنامه خرید اوراق قرضه است که سیاست‌گذاران ایالات‌متحده پس از شیوع بیماری همه‌گیر برای تثبیت سیستم مالی به کار گرفتند. ساراولوس گفت: ما در چند روز گذشته ۲ چیز یاد گرفتیم؛ اول اینکه این چرخه انقباض سیاست پولی مانند هر چرخه دیگری با تاخیر عمل می‌کند. دوم، این چرخه فشرده اکنون به دلیل استرس در سیستم بانکی ایالات‌متحده تقویت خواهد شد.
«لی هاردمن» تحلیلگر ارز در MUFG نیز گفت: فروپاشی سریع بانک سیلیکون‌ولی باعث شد شرکت‌کنندگان در بازار دوباره آگاه شوند که اگر فدرال رزرو به افزایش نرخ‌ها ادامه دهد، در نهایت چیزی را خواهد شکست. هاردمن افزود: فروپاشی بانک‌ها همچنین با برجسته کردن ریسک‌های مرتبط با افزایش نرخ‌ها، باد را از بادبان دلار آمریکا خارج کرد. شاخص قدرت دلار در برابر سبدی متشکل از ۶ همتای بین‌المللی روز دوشنبه 0.6 درصد کاهش یافت.
***
سومین  رمزنگاری آمریکا  تعطیل شد     
رگولاتورها بانک سیگنچر را پس از سقوط سهام آن در پی ورشکستگی بانک سیلیکون‌ولی تعطیل کردند. آن‌طور که راشاتودی گزارش داده است، بانک سیگنچر مستقر در نیویورک روز یکشنبه توسط تنظیم‌گرهای ایالات‌متحده تعطیل شد و به سومین شکست در صنعت بانکداری این کشور در کمتر از یک هفته تبدیل شد. بر اساس بیانیه مشترک فدرال رزرو، خزانه‌داری ایالات‌متحده و شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC)، وام‌دهنده «توسط مرجع اجاره ایالتی آن بسته شد». بیانیه رگولاتورها برای اعلام برنامه اضطراری جدید برای حمایت از سپرده‌گذاران بانک‌های ورشکسته صادر شد. آنها توضیح دادند برای هر دو بانک سیگنچر و سیلیکون‌ولی - دو بانک وام‌دهنده متمرکز بر فناوری و استارت‌آپ که هفته گذشته تعطیل شدند - یک «استثنای ریسک سیستمی» ایجاد خواهند کرد که به مشتریان هر دو بانک اجازه می‌دهد دسترسی کامل به سپرده‌های خود داشته باشند و در این راستا سپرده‌گذاران [SVB] از دوشنبه 13 مارس به تمام پول خود دسترسی خواهند داشت«... ما یک استثنا ریسک سیستماتیک مشابه را برای بانک سیگنچر اعلام می‌کنیم.... مانند تصمیم بانک سیلیکون‌ولی هیچ ضرری متوجه مالیات‌دهندگان نخواهد شد». رگولاتورها گفتند که از صندوق بیمه سپرده FDIC برای محافظت کامل از همه سپرده‌گذاران، چه بیمه‌شده و چه غیربیمه‌شده، استفاده خواهند کرد. سیگنچر یک وام‌دهنده بزرگ به صنعت کریپتو بود. مقامات ایالت نیویورک گفتند اقدام برای بستن بانک «در پرتو رویدادهای بازار» به منظور محافظت از مشتریان بانک و سیستم مالی انجام شده است. در پی سقوط SVB در هفته گذشته، سیگنچر همچنین شاهد سقوط سهامش به دنبال خروج سپرده‌ها بود. سقوط بانک سیگنچر سومین شکست مهم در صنعت بانکداری ایالات‌متحده در هفته گذشته است. بانک سیلورگیت مستقر در کالیفرنیا که روی رمزارز متمرکز است، نخستین بانکی بود که انحلال قریب‌الوقوع خود را چهارشنبه گذشته اعلام کرد و به دنبال آن سقوط بانک سیلیکون‌ولی در روز جمعه رخ داد؛ بزرگ‌ترین سقوط بانک‌های ایالات‌متحده از زمان بحران مالی 2008. ورشکستگی بانک‌ها نگرانی‌هایی را درباره سلامت کل سیستم بانکی ایالات‌متحده ایجاد کرد، در حالی که بسیاری از وام‌دهندگان دیگر شاهد سقوط سهام خود هستند.

 
نام شما

آدرس ايميل شما

آینده کشور در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟

آینده کشور در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟

آینده قرن بعد نیست، آینده همین فردا است. اگر برای ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ سال بعد هم آینده‌نگری ...
روایت مجلس از رکوردهای تاریخی ارز / راهکار کنترل دلار چیست؟

روایت مجلس از رکوردهای تاریخی ارز / راهکار کنترل دلار چیست؟

سیاستگذاری‌های ارزی که در خلال نوسانات نیمه دوم سال انجام شد، به تشدید نوسانات ارز منجر ...
ایران و عربستان؛ پایان نقش تندروها

ایران و عربستان؛ پایان نقش تندروها

چینی‌ها در سیاست خارجی خود اصلی را تحت عنوان توسعه مسالمت‌آمیز به عنوان راهبرد اصلی چهل ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1