تاریخ انتشار
جمعه ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۵۴
کد مطلب : ۴۵۹۹۱۲
دو مقام ارشد آمریکایی:

توافق ایران-سعودی صلح نامه نیست، بلکه بازگشت به وضعیت قبل از ۱۳۹۴ (زمان حمله به سفارت عربستان) است / ریاض یک روز قبل از توافق، به ما گفت که به تفاهم با ایران نزدیک شده اند / اگر موشک ها دوباره از یمن شروع به پرواز کنند، سفارتی باز نخواهد شد

۰
توافق ایران-سعودی صلح نامه نیست، بلکه بازگشت به وضعیت قبل از ۱۳۹۴ (زمان حمله به سفارت عربستان) است / ریاض یک روز قبل از توافق، به ما گفت که به تفاهم با ایران نزدیک شده اند / اگر موشک ها دوباره از یمن شروع به پرواز کنند، سفارتی باز نخواهد شد
کبنا ؛رسانه آمریکایی اکسیوس نوشت: دو مقام ارشد آمریکایی گفتند که دولت بایدن شاهد بهبود تدریجی، اما قابل توجهی در روابط خود با ریاض بوده است.
به گزارش کبنا، در ادامه این مطلب آمده است: روابط بین ایالات متحده و عربستان سعودی از زمان روی کار آمدن دولت بایدن متشنج بوده است.
این تنش‌ها در ماه اکتبر به اوج خود رسید، وقتی سعودی‌ها اقدامی برای کاهش تولید جهانی نفت را رهبری کردند. ایالات متحده این اقدام را نقض تفاهمی دانست که با عربستان سعودی بدست آمده بود.
توافق عربستان و ایران، که نقشه راه از سرگیری روابط را ظرف دو ماه تعیین می‌کند، از نظر بسیاری به عنوان یک پیروزی برای چین و ضربه‌ای به سیاست ایالات متحده در خاورمیانه تلقی می‌شود. اما دولت بایدن به دنبال کم اهمیت جلوه دادن این توافق و نفوذ چین در منطقه بوده است.
یک مقام ارشد آمریکایی به آکسیوس گفت: «سعودی‌ها موافقت کردند که احتمالاً ظرف دو ماه سفارت خود را در تهران بازگشایی کنند. هیچ معاهده صلحی در اینجا وجود ندارد، بلکه بازگشت به وضعیت قبل از ۲۰۱۶ است.»
این مقام ارشد آمریکایی گفت که دولت بایدن مشکلی در مورد تلاش چینی‌ها برای کاهش تنش بین عربستان سعودی و ایران نمی‌بیند، البته تا زمانی که این موضوع به همکاری نظامی یا فناوری مربوط نباشد.
به گفته این مقام ارشد آمریکایی، سعودی‌ها از زمان آغاز به کار دولت بایدن، با انگیزه پایان دادن به جنگ در یمن و توقف حملات حوثی‌ها علیه عربستان، می‌خواهند روابط دیپلماتیک خود را با ایران برقرار کنند.
توافق هفته گذشته پس از چندین دور مذاکرات بین عربستان سعودی و ایران در عمان و عراق حاصل شد.
این مقام گفت، در ماه دسامبر، عربستان سعودی به کاخ سفید اطلاع داد که دولت چین در جریان سفر رئیس جمهور شی جین پینگ به سعودی ابراز اطمینان کرده است که می‌تواند به توافقی دست یابد که اقدامات ایران در منطقه را محدود کند.
به گفته این مقام، سعودی‌ها در طول مذاکرات پکن، دولت بایدن را که در حصول توافق تردید داشتند، در جریان قرار دادند.
این مقام آمریکایی گفت سعودی‌ها که در ابتدا نیز شک داشتند، یک روز قبل از اعلام توافق با همتایان خود در کاخ سفید تماس گرفتند و گفتند که به توافق نزدیک شده اند.

این مقام آمریکایی گفت که هم کاخ سفید و هم عربستان سعودی نسبت به پایبندی ایران به توافق شک دارند، «اما ما از کاهش تنش در منطقه از طریق دیپلماسی تا جایی که ممکن است استقبال می‌کنیم.»
وی افزود: سعودی‌ها در این زمینه عجله نمی‌کنند و در توافق هم قرار نیست که هفته آینده سفارتخانه‌های آن‌ها بازگشایی شود. این مشروط به اتفاقی است که طی دو ماه آتی رخ خواهد داد. این مقام افزود: اگر موشک‌ها دوباره از یمن شروع به پرواز کنند، سفارتی باز نخواهد داشت.
مقامات آمریکایی می‌گویند که صرف نظر از این توافق، در ماه‌های اخیر بهبود تدریجی در روابط بین دولت بایدن و دولت سعودی مشاهده شده است.
آن‌ها به سفر وزیر خارجه عربستان سعودی به کیف اشاره می‌کنند که طی آن او بسته کمکی به اوکراین را اعلام کرد که دولت بایدن برای آن تلاش کرد و همچنین توافقی در مورد فناوری ۵G و قرارداد چند میلیارد دلاری بوئینگ که روز سه شنبه به عنوان نشانه‌هایی اعلام شد. آن فرآیند
یک مقام ارشد آمریکایی گفت: «ما در موقعیت بهتری هستیم. آن‌ها کار‌های مهمی انجام داده‌اند و ما ارتباطات خوبی در مورد برخی مسائل دشوار از یمن گرفته تا فناوری ۵G/۶G و هماهنگی امنیتی داشته‌ایم.»
کاخ سفید همچنین فکر نمی‌کند که این توافق تلاش‌های دولت بایدن برای فشار برای عادی‌سازی بین عربستان سعودی و اسرائیل را مختل کند و همچنین کشور‌های توافق‌نامه آبراهام مانند امارات و بحرین را به سرد کردن روابط خود با اسرائیل سوق دهد.
این مقام ارشد آمریکایی گفت: ما کاملاً این ایده را رد می‌کنیم که بازگشایی سفارت عربستان سعودی در تهران به نوعی روند عادی سازی اسرائیل و عربستان را ناکام بگذارد.
کاخ سفید امیدوار است که توافق عربستان - ایران و ماه رمضان به دستیابی به موفقیت در تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ در یمن کمک کند.
تیم لندرکینگ، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور یمن روز سه شنبه وارد عربستان سعودی شد تا راه‌های تمدید آتش بس با میانجیگری سازمان ملل را که در سال گذشته برقرار بوده است، بررسی کند. او بعداً به عمان سفر خواهد کرد که نقش میانجی کلیدی در این موضوع دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما

چرا رابطه آمریکا و اسرائیل دیگر معنی ندارد؟

چرا رابطه آمریکا و اسرائیل دیگر معنی ندارد؟

اگر اسرائیل و حامیان‌اش می‌خواهند که این کشور به دریافت کلان آمریکا ادامه دهد باید روایت ...
آینده کشور در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟

آینده کشور در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟

آینده قرن بعد نیست، آینده همین فردا است. اگر برای ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ سال بعد هم آینده‌نگری ...
روایت مجلس از رکوردهای تاریخی ارز / راهکار کنترل دلار چیست؟

روایت مجلس از رکوردهای تاریخی ارز / راهکار کنترل دلار چیست؟

سیاستگذاری‌های ارزی که در خلال نوسانات نیمه دوم سال انجام شد، به تشدید نوسانات ارز منجر ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1