تاریخ انتشار
چهارشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۲۸
کد مطلب : ۴۶۰۳۸۰
آنچه بر نظام آموزشی کشور گذشت؛

از آموزش حضوری تا مسمومیت دانش‌آموزان

۰
از آموزش حضوری تا مسمومیت دانش‌آموزان
کبنا ؛سالی که گذشت آموزش حضوری در مدارس پس از دو سال وقفه از سر گرفته شد اما در این میان آلودگی بی‌سابقه هوا، زمستان سخت و مسمومیت دانش‌آموزان تعطیلات زیادی را برای مدارس رقم زد.
به گزارش کبنا؛ با ورود به سال 1401 و کاهش همه‌گیری کرونا به نظر می‌رسید که بارقه‌های امید برای رونق گرفتن آموزش به خصوص آموزش حضوری زنده شد اما چند اتفاق این امیدها را به ناامیدی تبدیل کرد. 
از جمله این اتفاق‌ها تعطیلی چندین و چند مرتبه‌ای تعطیلی مدارس به دلیل تشدید کم‌سابقه آلودگی هوا، زمستان سخت و کمبود گاز و منابع انرژی بود که باعث شدند بارها و بارها در نیمه دوم سال 1401 و همزمان با سال تحصیلی 1401-1402 نظام آموزشی کشور به خصوص مدارس تعطیل شوند یا به صورت غیرحضوری دربیایند. این تعطیلات تا حدی افزایش پیدا کرد که دولت و وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که به دلیل آلودگی هوا دیگر مدارس را تعطیل نمی‌کنند. 
هنوز چند روزی از حضوری شدن دوباره مدارس نگذشته بود که موضوع مسمومیت‌ها در ماه آذر به وجود آمد و یک بحران بی‌سابقه را در مدارس سراسر کشور به خصوص دبیرستان و هنرستان‌های دخترانه به وجود آورد. 
ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان دختر از استان قم و پس از مسمومیت دانشجویان چند دانشگاه کشور آغاز شد. در هفته‌های ابتدایی مسمومیت دانش‌آموزان این اتفاق به طور کامل رسانه‌ای نشد و مسئولان نسبت به آن واکنش نشان ندادند.  
مسمومیت‌ دانش‌آموزان به مدارس استان‌های دیگر هم تسری پیدا کرد و از زمانی که این اتفاق در هفته‌های پایانی سال بسیار شیوع پیدا کرد و مدارس تهران و شهرهای دیگر را درگیر کرد، مسئولان به ناچار واکنش‌هایی نشان دادند و همان طور که از وزیر آموزش و پرورش انتظار می‌رفت کمترین و کم‌رمق‌ترین واکنش را از سوی یوسف نوری شاهد بودیم. 
بعد از آن موضوع مسمومیت دانش‌آموزان جنبه امنیتی پیدا کرد و در روزهای پایانی سال به نظر رسید که موج خبررسانی از مسمومیت‌ها کاهش شدیدی پیدا کرده و در همین روزها والدین تصمیم گرفتند به صورت خودجوش فرزندانشان را در یکی دو هفته پایان سال به مدرسه نفرستند. حتی موضوع مسمومیت دانش‌آموزان جهانی شد و خبرگزاری بلومبرگ به آن پرداخت.
با این حال همچنان علت مسمومیت دانش‌آموزان دختر در مدارس کشور در هاله‌ای از ابهام است و مسئولان کشور هنوز اطلاعات دقیقی در این زمینه به مردم نمی‌دهند. 
بنابراین سال تحصیلی که پس از دو سال مختل شدن نظام آموزشی کشور دست کم از نظر آموزش حضوری به دلیل کرونا آغاز شد و می‌توانستیم امید به بازگشتت رونق و نشاط به مدارس و دانشگاه‌ها داشته باشیم با سوءمدیریت مسئولان کام مردم نه تنها در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بلکه در حوزه آموزشی هم در سال سخت 1401 تلخ و تلخ‌تر شود. 
رتبه‌بندی معلمان و وعده‌های مسئولان
در سال 1401 شاهد آغاز اجرای رتبه‌بندی معلمان از 26 ماه مرداد هم بودیم که بنا شد افزایش حقوق از 31 شهریور 1400 اجرایی و در این طرح ۹۰۰ هزار نفر از فرهنگیان مشمول رتبه‌‌بندی شوند.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش اعتبار در نظر گرفته شده برای رتبه‌بندی معلمان را 38 همت(38 هزار میلیارد تومان) اعلام کرده و گفته بود که دو میلیون و 300 هزار تومان به‌طور میانگین با اجرای رتبه‌بندی معلمان به حقوق این افراد اضافه خواهد شد.
به گفته وزیر آموزش و پرورش، معلمانی که از شهریور سال گذشته بازنشسته شده‌اند و مستندات خود را در سایت رتبه‌بندی قرار داده‌اند، در طرح رتبه‌بندی قرار گرفته‌اند و فرهنگیانی که قبل از شهریور سال 1400 بازنشسته شده‌اند در طرح رتبه‌بندی معلمان قرار نمی‌گیرند؛ زیرا قانون رتبه‌بندی از شهریور سال ۱۴۰۰ تصویب شده است.
براساس اظهارات صادق ستاری‌فرد معاون برنامه‌ریزی و توسعه وزارت آموزش و پرورش، 930 هزار پرونده رتبه‌بندی تشکیل شده که شامل شاغلین و بازنشستگان می‌شود و 130 هزار نفر از این تعداد نو معلمان هستند.
آخرین خبرها از آزمون استخدامی آموزش و پرورش
آنطور که صادق ستاری فرد، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده آزمون استخدامی به سال 1402 موکول شده و در تاریخ ۸ اردیبهشت برگزار می‌شود که در مجموع ۲۸ هزار و ۱۷ آموزگار دوره ابتدایی، استثنایی، عشایری و مرزی جذب خواهند شد.
با اتفاقاتی که در سال 1401 بر آموزش و پرورش گذشت باید منتظر ماند و دید مشکلات این حوزه در سال جدید رفع می‌شود یا همچنان دانش‌آموزان و معلمان با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما

چرا رابطه آمریکا و اسرائیل دیگر معنی ندارد؟

چرا رابطه آمریکا و اسرائیل دیگر معنی ندارد؟

اگر اسرائیل و حامیان‌اش می‌خواهند که این کشور به دریافت کلان آمریکا ادامه دهد باید روایت ...
آینده کشور در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟

آینده کشور در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟

آینده قرن بعد نیست، آینده همین فردا است. اگر برای ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ سال بعد هم آینده‌نگری ...
روایت مجلس از رکوردهای تاریخی ارز / راهکار کنترل دلار چیست؟

روایت مجلس از رکوردهای تاریخی ارز / راهکار کنترل دلار چیست؟

سیاستگذاری‌های ارزی که در خلال نوسانات نیمه دوم سال انجام شد، به تشدید نوسانات ارز منجر ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1