تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۲ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۵۵
کد مطلب : ۴۶۰۹۱۷
چرا مرغ دوباره گران شد؟

تولیدکننده و مصرف کننده هر 2 گرفتار قیمت مرغ

۰
تولیدکننده و مصرف کننده هر 2 گرفتار قیمت مرغ
کبنا ؛به تازگی قیمت مرغ و قطعه مرغ در بازار افزایش یافته است، در این راستا وزارت جهاد برای کنترل بازار، مجوز واردات 50 هزار تن مرغ را داد، این در حالی است که در صورت حمایت از تولیدکننده و جوجه ریزی منطقی، با این ظرفیت کشور، می توانیم سالانه تا یک میلیون تن مرغ صادر کنیم.
به گزارش کبنا، فارس نوشت: قیمت مرغ در روزهای اخیر حدود 17 هزار تومان از قیمت مصوبِ تنظیم بازار عبور کرده است، همچنین قیمت قطعه مرغ هم که این روزها فروشندگان محصولات پروتئینی به دلیل سود مناسبش روی فروش آن تمرکز کرده اند، رشد کرده است.
گزارش میدانی از فروشندگان مرغ در تهران حاکی است که قیمت مرغ کامل در ویترین مغازه های فروش محصولات پروتئینی کیلویی در حال حاضر 80 هزار تومان است در حالی که نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار 63 هزار تومان است همچنین قیمت سایر قطعه های مرغ هم تا 140 هزار تومان فروخته می شود.
بر اساس این گزارش فیله مرغ کیلویی 180 هزار تومان، سینه مرغ با استخوان 84 هزار تومان، ران مرغ 75 هزار تومان، سینه مرغ بدون استخوان 130 هزار تومان به فروش می رود.
بسیاری از مردم معتقد هستند با این افزایش قیمت مرغ در کنار افزایش بی رویه قیمت گوشت قرمز، دیگر امکان تأمین مرغ را هم ندارند و ضرورت دارد قیمت این ماده غذایی مدیریت شود.
بر اساس این گزارش قیمت مرغ کامل و قطعات آن بر اساس مشاهدات خبرنگار فارس از منطقه 19 تهران در جدول زیر گردآوری شده است:
قیمت مرغ و قطعات آن در بازار
واحد(کیلوگرم) قیمت (تومان)
مرغ 80000
فیله مرغ 140000
ران مرغ 75000
سینه مرغ با استخوان 84000
ران مرغ بدون کمر 79000
بال مرغ  85000
کتف مرغ 85000
کمر مرغ 95000
گردن مرغ 20000
دل مرغ 25000
جگر مرغ 20000
دل مرغ 25000
جگر مرغ 20000
سنگدان مرغ 23000
چرا قیمت مرغ گران شد؟
کاهش تولید و کاهش جوجه ریزی از دلایل اصلی افزایش قیمت مرغ در بازار است که نشانه های آن مجوز وارداتی است که اخیرا از سوی سازمان دامپزشکی کشور صادر شده است، همچنین گزارش هایی وجود دارد که میزان جوجه ریزی در ماه اسفند نسبت به ماه های گذشته کاهش یافته که اثرات آن اکنون به صورت کاهش عرضه و رشد قیمت در بازار خودش را نشان می هد.
* مجوز واردات 50 هزار تن مرغ صادر شد
در این باره، محمدآقامیری، رئیس سازمان دامپزشکی واردات گوشت مرغ  گرم را براساس تقاضای بازار می داند و می گوید: از آنجا که گوشت مرغ گرم در بازار تقاضای زیادی دارد، وزارت جهاد کشاورزی به واردات گوشت گرم مرغ  را در دستور کار خود قرار داده است. 
پیش از این سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرده بود: برای اولین بار در کشور مجوز بهداشتی واردات 50 هزار تن گوشت مرغ گرم صادر شده و تا کنون بخشی از آن وارد کشور شده است.
همچنین به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور همه پروتکل های بهداشتی کشور جمهوری اسلامی ایران رعایت شده است، این سازمان علاوه بر وظایف ذاتی و تکالیف قانونی خود مبنی بر حفظ سلامت و امنیت غذایی کشور در راستای ارتقاء بهداشت عمومی جامعه، خود را موظف به همیاری و همکاری با وزارت جهاد کشاورزی برای تامین مایحتاج پروتئینی ضروری مردم ایران می داند.
در حالی این مسئول از افزایش تقاضا می گوید که به گفته برخی کارشناسان، سرانه مصرف مرغ از 32 به 25 کیلوگرم کاهش یافته است.
* تولید و جوجه ریزی اسفند کاهش یافت/ می توانستیم سالی یک میلیون تن  مرغ صادر کنیم 
دوره رشد جوجه در مرغداری ها 45 روز است اگر اسفندماه، میزان جوجه ریزی پایین باشد اثرات آن در بازار حدود 15 فروردین خود را نشان خواهد داد. طبق گزارش ها، نیاز کشور با سرانه مصرف فعلی با 95 میلیون قطعه جوجه ریزی تامین می شود.
در این باره یک کارشناس کشاورزی می‌گوید: سیاست های غلط و عدم استفاده از ظرفیت تشکل ها و نظرات آنها موجب شده که تولید مرغ کاهش یابد این در حالی یاست که حتی می توانستیم یک میلیون تن سالانه مرغ صادر کنیم.
ابراهیم مرادزاده درباره علت های کاهش تولید گفت: زمانی که تولید کننده ماه ها محصول خود را با 15 هزار تومان ضرر در هر کیلو می فروشد علاقه ای به جوجه ریزی جدید نخواهد داشت. علاوه بر آن در زمان مازاد تولید شرکت پشتیبانی کشور که باید حامی تولید کننده باشد خود را کنار می کشد و مرغ تولید کنندگان را ذخیره نمی کند و انتظار دارند که مردم در یخچال های خود ذخیره کنند، نتیجه اکنون غیر از این نخواهد شد.
به گفته این کارشناس در حال حاضر سرانه مصرف مرغ از 32 به 25 کیلوگرم کاهش یافته است.
* مشکلات تامین مرغ منجمد برای فروشگاه ها
علاوه بر کاهش تولید، تامین نیاز فروشگاه ها که در قالب توزیع مرغ منجمد پوشش داده می شد نیز مشکلاتی دارد، گزارش هایی که در استان ها و سطح تهران وجود دارد این است که برخی از میادین و فروشگاه ها مرغ منجمد دریافت نمی کنند، یا به اندازه کافی دریافت نمی کند.
گزارش هایی وجود دارد که برخی میادین که نیاز سهمیه مرغ منجمدشان 100 تن بوده است، فقط 10 تن دریافت کرده اند.
کشور ما سال هاست در تولید مرغ علاوه بر اینکه خودکفا است بعضا صادرات هم داشته است، تولید مرغ در کشور به 2.5 میلیون تن هم رسیده بود و گفته می شد که ظرفیت های بسیار بالاتری هم وجود دارد به طوری که جایگاه دهم دنیا را در تولید کسب کرده بود.
در سال مهار تورم و رشد تولید قرار داریم، به گفته کارشناسان مشکلات تامین و گرانی نهاده، عدم مدیریت در جوجه ریزی که خود را به صورت کمبود در بازار یا اشباع بازار، نشان می دهد و استفاده نکردن از ظرفیت های بخش خصوصی و تشکل ها، از عمده مشکلاتی است که اکنون گریبان تولید و بازار مرغ را گرفته و موجب رشد قیمت در بازار شده است اما در صورت توجه دولت به این مفاهیم، قطعا در کنار مدیریت قیمت مرغ، می توانیم صادرکننده خوبی در این ماده غذایی باشیم.
نام شما

آدرس ايميل شما

زنان و دخترانی که با حجاب‌های گوناگون به مراسم «احیا» رفتند/ عکس

زنان و دخترانی که با حجاب‌های گوناگون به مراسم «احیا» رفتند/ عکس

اعتماد نوشت: برخی از کاربران شبکه‌های فضای مجازی با انتشار تصاویری از مراسم شب احیا ماه ...
میرکاظمی رفت

میرکاظمی رفت

خداحافظی مسعود میرکاظمی از سازمان برنامه و بودجه قطعی شده است؛ بااین‌حال، احتمال جابه‌جایی ...
(ویدئو) جایزه ۴۰ میلیارد تومانی عربستان به قاری ایرانی

(ویدئو) جایزه ۴۰ میلیارد تومانی عربستان به قاری ایرانی

شاهمرادی جایزه ۳ میلیون ریالی (۸۰۰ هزار دلاری) خود را از دستان «ترکی آل الشیخ» رییس کمیته ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1