شرکتِ ایلان ماسک مجوز کاشت تراشه در مغز انسان را گرفت
5 خرداد 1402 ساعت 14:02
شرکت تراشههای مغزی به نام «نورالینک» میگوید که تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (اف دی اِی) را برای انجام اولین آزمایشهای خود بر انسان دریافت کرده است.
شرکت تراشههای مغزی به نام «نورالینک» میگوید که تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (اف دی اِی) را برای انجام اولین آزمایشهای خود بر انسان دریافت کرده است.
این شرکت، که میلیاردر آمریکایی ایلان ماسک بنیانگذار آن است، میخواهد با وصل کردن مغز به کامپیوتر به احیای بینایی و تحرک افراد معلول کمک کند.
به گزارش بی بی سی؛ با این حال این شرکت میگوید که برنامهای فوری برای دعوت از داوطلبان برای انجام این آزمایش ندارد. هدفهای بلندپروازانه آقای ماسک برای شروع این آزمایشها در گذشته به جایی نرسیده است.
«اف دی اِی» هنوز در مورد این خبر اظهار نظر نکرده است.
بر اساس گزارشی که خبرگزاری رویترز در ماه مارس به نقل از چندین کارمند فعلی و سابق این شرکت منتشر کرده بود، درخواست قبلی «نورالینک» (Neuralink) برای کسب تاییدیه از سازمان غذا و داروی آمریکا به دلایل ایمنی رد شده بود.
نورالینک چیست؟
نورالینک امیدوار است از ریزتراشههای خود برای درمان مشکلاتی مانند معلولیت و نابینایی استفاده کند و به افراد دچار برخی ناتوانیهای خاص کمک کند از کامپیوتر و فناوری موبایل استفاده کنند.
این تراشهها - که روی میمونها آزمایش شده - برای تعبیر سیگنالهای ساطع شده از مغز و رله این اطلاعات به دستگاههای دیگر از طریق بلوتوت طراحی شده است.
آقای ماسک همچنین قبلا اشاره کرده است که فناوری پیشنهادی میتواند به کاهش نگرانیها در مورد جایگزین شدن انسان توسط هوش مصنوعی کمک کند.
نورالینک با اعلام این خبر در توییتر گفت این یک «گام مهم اول است که روزی به فناوری ما اجازه خواهد داد تا به خیلی از مردم کمک کند.»
این شرکت قول داده است «به زودی» اطلاعات بیشتری در مورد برنامه خود برای ثبت نام از داوطلبان برای شروع آزمایشها ارائه کند.
این شرکت در وبسایت خود وعده داد که «ایمنی، قابلیت دسترسی و اطمینان» در طول فرآیند مهندسی در اولویت باشند.
کارشناسان میگویند ایمپلنتهای مغزی (دستگاههای قابل کاشت) نورالینک، پیش از آنکه به طور گسترده در دسترس قرار گیرد، نیازمند تستهای گسترده برای فائق آمدن بر موانع فنی و اخلاقی است.
این شرکت که در سال ۲۰۱۶ تاسیس شده بارها از برنامههایش عقب بوده است.
هدف اولیه شرکت شروع کاشت تراشهها در مغز انسان در سال ۲۰۲۰ بود، بعد از قولی که یک سال پیشتر داده بود. نورالینک بعدا قول داد که در سال ۲۰۲۲ این کار را شروع کند.
این شرکت دسامبر گذشته با عقبگرد دیگری مواجه شد، که بنابه گزارشها بعد از آن بود که به دلیل نقض حقوق حیوانات تحت بازرسی قرار گرفت. این شرکت پیشتر ادعاهای مشابه را رد کرده بود.
اعلامیه نورالینک در مورد دریافت تاییدیه از «اف دی اِی» برای آزمایشهای انسانی بعد از آن منتشر میشود که دانشمندان سوئیسی از کاشت موفق حسگرهایی در مغز و نخاع یک فرد معلول خبر دادند.
یک مرد هلندی به لطف ایمپلنتهایی که افکار او را به پاهایش میفرستد، توانسته است راه برود.
کد مطلب: 462793