کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مصرف جگر خام و نیم‌پخته رایج‌ترین راه آلودگی انسان به باکتری‌های خطرناک

2 مهر 1402 ساعت 10:13

کارشناس نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: جگر یک ماده غذایی بسیار حساس است و بهداشت و سلامت آن اهمیت فراوانی دارد. مصرف جگر ناسالم و غیر بهداشتی می‌تواند باعث بروز بیماری‌های قابل سرایت بین انسان و حیوانات شود.


کارشناس نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: جگر یک ماده غذایی بسیار حساس است و بهداشت و سلامت آن اهمیت فراوانی دارد. مصرف جگر ناسالم و غیر بهداشتی می‌تواند باعث بروز بیماری‌های قابل سرایت بین انسان و حیوانات شود.
به گزارش کبنانیوز، راضیه نجات زاده افزود: مصرف جگر به صورت خام و نیم‌پخته (جگر آبدار) رایج‌ترین راه آلودگی انسان به یک سری از باکتری‌های خطرناک مثل سالمونلا، کمپیلو باکتر است و می‌تواند منجر به مبتلا شدن انسان به بیماری‌های انگلی و ویروسی از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شود.
وی با بیان اینکه جگر سالم و بهداشتی دارای رنگ قرمز متمایل به قهوه ای است، یادآور شد: جگر سالم فاقد هرگونه لکه‌ رنگی، رنگ پریدگی، پرخونی و خونریزی است. زرد بودن رنگ جگر و یا تیرگی بیش از حد آن غیرطبیعی است.
نجات زاده تاکید کرد: جگر سالم دارای لبه‌های تیز و قوام طبیعی است و نباید بافت آن به راحتی از هم پاشیده شود. گرد بودن لبه های جگر غیر طبیعی و نشانه متورم بودن آن است. جگر سالم بدون هرگونه کیست، دانه‌های غیر طبیعی، بوی غیرطبیعی از قبیل گندیدگی و تعفن و ترشیدگی است.
وی یادآور شد: عمر ماندگاری جگر تازه گاو و گوسفند در یخچال (دمای صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد) دو روز و جگر منجمد شده در دمای ۱۸- درجه سانتی‌گراد، به مدت سه ماه است.


کد مطلب: 467364

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/467364/مصرف-جگر-خام-نیم-پخته-رایج-ترین-راه-آلودگی-انسان-باکتری-های-خطرناک

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1