تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۳۰
کد مطلب : ۴۷۰۹۶۴

عملیات نجات سردار آزمون

۰
عملیات نجات سردار آزمون
کبنا ؛روز گذشته فهرست ۲۷‌نفره‌ای از بازیکنان مدنظر امیر قلعه‌نویی جهت حضور در جام ملت‌های آسیا منتشر شد. فهرستی که مطابق با انتظار، با نقد‌های ریز و درشتی هم همراه بود. با‌این‌حال، اتفاق مهم این فهرست، حضور سردار آزمون است. شاید اگر شرایط عادی بود، این انتخاب نباید چندان بحث‌برانگیز از آب درمی‌آمد، ولی ماجرا این است که حضور سردار آزمون در جام ملت‌های آسیا، از چند ماه قبل، به‌طور دقیق از زمانی که راهی رم شد، تبدیل به علامت سؤال مهمی شد.
سردار آزمون، بازیکن بایرلورکوزن آلمان که در این فصل با قراردادی قرضی و البته با بند خرید دائمی در صورت رضایت طرفین، راهی رم شده است، از همان ابتدا با شایعه بزرگی دست‌و‌پنجه نرم کرد؛ شایعه‌ای که خبر می‌داد او قرار نیست تیم ملی را در جام ملت‌های آسیا همراهی کند. دلیل این موضوع، هم‌زمانی رقابت‌های جام ملت‌ها با برگزاری لیگ‌های اروپایی است. رم هم مثل سایر باشگاه‌هایی که بازیکنان آسیایی و آفریقایی در ترکیب دارند، دل خوشی از اینکه بازیکنانش را در این مقطع حساس فصل از دست بدهد، ندارد. درباره سردار آزمون، ولی از همان روز نخستی که پا به پایتخت ایتالیا گذاشت، این شایعه رواج پیدا کرد.
دو نفر از خبرنگاران مشهور حوزه نقل‌و‌انتقالات در ایتالیا خبر دادند که سردار آزمون با این شرط به رم پیوسته که میانه‌های فصل به تیم ملی نرود. بعدتر حتی شایعه شد که این توافق به صورت یک بند در قرارداد او گنجانده شده است؛ موردی که البته هیچ‌گاه به تأیید رسمی نرسید. پس از انتشار این خبر از سوی همان خبرنگاران مذکور بود که رفته‌رفته حساسیت‌ها درباره بودن یا نبودن سردار آزمون در جام ملت‌ها به اوج رسید.
اولین نفراتی که از این مورد اظهار بی‌اطلاعی کردند، کادر فنی تیم ملی بود. آن‌ها از این گفتند که خبری از بند‌های قرارداد سردار آزمون با باشگاه رم ندارند. در ادامه مسیر، این داستان وارد فاز تکذیب شد و آهسته‌آهسته فضا به این سمت رفت که چنین موردی شایعه‌ای بیش نیست و سردار قطعا تیم ملی را در قطر همراهی خواهد کرد. با وجود این، یکی دو اتفاق مهم در این بین رخ داده که نشان می‌دهد چنین قطعیتی هرگز در کار نبوده است. اولین آن‌ها همین بیانیه روز گذشته فدراسیون فوتبال است که اگر تردیدی در این میان وجود داشت، برداشته شد.
فدراسیون ذیل خبری که اسامی بازیکنان دعوت‌شده به تیم ملی را منتشر کرده، نوشته است رایزنی سفت و سختی با باشگاه رم خواهد داشت تا بتواند مجوز حضور سردار آزمون در تیم ملی را مطابق با قانون به دست بیاورد. این به آن معناست که مسئولان فدراسیون فوتبال ایران پیش از این در جریان شرایط سردار بوده‌اند و می‌دانستند که رمی‌ها قرار نیست به این سادگی اجازه دهند سردار پایتخت ایتالیا را در این مقطع زمانی ترک کند. از سوی دیگر، در روز‌های اخیر فاش شده که امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران نیز قصد داشته برای مذاکره با ژوزه مورینیو، سرمربی باشگاه رم، به ایتالیا سفر کند تا در ملاقاتی حضوری، کار‌های سردار آزمون برای حضور در تیم ملی ایران را نهایی کند. اتفاقی که با توجه به عدم صدور به‌موقع ویزا برای قلعه‌نویی، رخ نداد. این ابهامات در شرایطی رنگ و رو باخته که پیش‌تر سردار آزمون از اینکه مدام در معرض چنین پرسشی قرار داشت، عصبانی شده و صحنه گفتگو با خبرنگاران را هم ترک کرده بود.
پس، تا به اینجا و با استناد به خبری که خود فدراسیون منتشر کرده است، مشخصا غیبت احتمالی سردار آزمون در تیم ملی یک شایعه نیست و حقیقت داشته است. از آنجا که بند‌های قرارداد این بازیکن با رم محرمانه توصیف شده، هنوز مشخص نیست آیا همه چیز به‌صورت قانونی قید شده یا اینکه سردار آزمون به صورت شفاهی به رمی‌ها قول داده ژانویه را در ایتالیا بماند و به تیم ملی ایران نرود.
البته هر‌کدام از این دو مورد هم باشد، عملیات نجات سردار آزمون شدنی و ممکن است. ماجرا از این قرار است که سردار آزمون زمانی به رم پیوست و قراردادش را منعقد کرد که یکی از سه گزینه اصلی مورینیو برای خط حمله به شمار می‌رفت. بدیهی بود که در آن زمان، سرمربی پرتغالی رم نگران شرایط تیم ملی ایران باشد. با وجود این، پس از چندی، رم با روملو لوکاکو به توافق رسید و او را به پایتخت ایتالیا کشاند. به این ترتیب، جایگاه اولیه سردار آزمون در تیم مورینیو تحلیل رفت و دیگر احساس نیاز چندانی به او نشد. آمار بازی‌های سردار آزمون در همین باشگاه ایتالیایی هم مؤید این است که سردار هرگز تا به الان جایی در تفکرات ژوزه مورینیو برای حضور در ترکیب اصلی نداشته است.
این اتفاق وقتی بیشتر خودنمایی می‌کند که بدانیم مورینیو حتی اسم سردار را به دلیل در اختیار داشتن بازیکنان زیاد در خط حمله، از فهرست اروپایی این تیم کنار گذاشت. سردار در این فصل تا به الان ۱۳ بار برای رم در سری «آ» ایتالیا به میدان رفته که در هیچ‌کدام از آن‌ها در ترکیب اصلی قرار نداشته و معمولا به‌عنوان بازیکن جانشین در دقایق پایانی به میدان فرستاده شده است. سردار تا به الان، در مجموع فقط ۲۳۵ دقیقه برای رم بازی کرده که مشخصا دقایق زیادی نیست.
اینجا دوباره همان گزاره قبلی قابل‌تکرار است. مرور همین دقایق نشان می‌دهد سردار مهره‌ای چندان کاربردی برای مورینیو در این فصل نبوده؛ دست‌کم تا به الان که چنین است. این بازیکن ایرانی در این فصل تبدیل به مهاجم پنجم مورینیو شده و با استناد به همین بخش، راه رایزنی با باشگاه رم برای در اختیار داشتن سردار آزمون کاملا باز خواهد ماند. از طرفی، حتی اگر رم و مورینیو بازی‌های فشرده این تیم در روز‌های آتی در دو لیگ اروپا و ایتالیا را بهانه کنند، باز مسیر دیگری برای سردار آزمون می‌توان جست. مرور برنامه‌های تیم ملی در جام ملت‌های آسیا نشان می‌دهد ایران در گروه به نسبت ساده‌ای قرار گرفته است؛ فلسطین، هنگ‌کنگ و امارات رقبای ایران در مرحله گروهی جام ملت‌های آسیا هستند.
شرق در پایان نوشت: مشخص است این رقبا نمی‌توانند دردسر زیادی برای تیم ملی به وجود بیاورند. پس تا قبل از صعود به مرحله حذفی که کاملا هم محتمل است، تیم ملی شاید احساس نیاز چندانی به سردار نکند. این یکی، از آن دست مواردی است که مسئولان فدراسیون فوتبال ایران می‌توانند به آن به چشم یک گزینه جدی نگاه کنند؛ اینکه به سردار اجازه دهند تا پایان مرحله گروهی در رم باقی بماند، به شرط آنکه رمی‌ها به این بازیکن اجازه دهند اوایل بهمن به اردوی تیم ملی در قطر اضافه شود. این‌طوری شاید مشکل پیش‌آمده بین سرمربیان دو تیم حل شده و سردار آزمون که در موقعیت عجیبی گیر آمده، نفس راحتی بکشد. فهرست تیم ملی این روز‌ها با در‌نظرگرفتن شرایط سردار آزمون اعلام شده و هنوز قرار است یک نفر از این فهرست ۲۷‌نفره خط بخورد؛ اینکه نفر آخر قرار است سردار باشد یا بازیکنی دیگر، بستگی به رایزنی بین مسئولان فدراسیون فوتبال ایران، باشگاه رم و سردار آزمون دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما

آیا آمریکا مستقیم وارد جنگ خواهد شد؟

آیا آمریکا مستقیم وارد جنگ خواهد شد؟

در روز‌های اخیر گزارش‌ها حاکی از هشدار آمریکا نسبت به حمله علیه مواضع گروه انصار الله ...
چرا اقتصاددانان «رابینسون کروزوئه» را دوست دارند؟

چرا اقتصاددانان «رابینسون کروزوئه» را دوست دارند؟

کتاب‌های درسی اقتصاد تک نفره کروزوئه را به‌عنوان نوعی معیار معرفی می‌کنند که می‌توان ...
مزایا و معایب «مهاجرت»

مزایا و معایب «مهاجرت»

این که نیرو‌های انسانی ما به کشور‌های مختلف و به ویژه کشور‌های حاشیه خلیج فارس مهاجرت ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1