تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۱۷
کد مطلب : ۴۷۲۱۷۱
مدیرعامل آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد:

هزینه بالا رفت، ولی نخواستیم پروژه برای همیشه تعطیل شود / عدم پاسخ میراث فرهنگی خوزستان به نامه های محرمانه دفتر رئیس جمهوری

۳
۰
هزینه بالا رفت، ولی نخواستیم پروژه برای همیشه تعطیل شود / عدم پاسخ میراث فرهنگی خوزستان به نامه های محرمانه دفتر رئیس جمهوری
کبنا ؛
پروزه خط انتقال آب شرب و صنعتی از سد کوثر به شهرستان بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد بخاطر  عدم پاسخ میراث فرهنگی استان خوزستان و معارضات محلی در یکی از روستاهای این استان، بیش از یک سال با تأخیر مواجه شد و هم اکنون با تغییر مسیر پروژه و تحمیل 50 میلیارد تومان هزینه اضافی، پیشرفت فیزیکی 78 درصدی دارد و احداث 10 کیلومتر آن باقی مانده است.
به گزارش کبنا نیوز، مدیرعامل آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار کبنا نیوز گفت: نیمی از این پروژه از استان خوزستان می گذرد و این یکی از معضلات موجود پروژه بوده است، یعنی با اداراتی از جمله منابع طبیعی، راه، امور اراضی، میراث فرهنگی، بخشداری که در استان کهگیلویه و بویراحمد ارتباط داریم، با همین ادارات در خوزستان هم باید ارتباط داشته باشیم.
وی گفت: دو چالش داشتیم، بحث میراث فرهنگی، از روزی که این پروژه شروع شد میراث فرهنگی مجوز برای عبور دادن خط انتقال صادر نکرد، یکی دیگر از مشکلات، ایستگاه پمپاژی است که در استان خوزستان در روستایی به نام اسدآباد قرار می گیرد که معارضات مردمی و محلی داشت، در حالی که مجوز منابع طبیعی آن، اخذ شده است.
    

وی بیان کرد: همکاری ادارات استان خوزستان خوب بود و بوروکراسی کمتری دارند، اما چالش بزرگ ما برای این پروژه میراث فرهنگی است، بیش از یک سال است که دفتر رئیس جمهور،استاندار، وزیر نیرو، معاون اجرایی رئیس جمهور با وزارت میراث فرهنگی نامه محرمانه زده اند و میراث فرهنگی پاسخی نداد. ما مجبور شدیم که مسیر را تغییر دهیم، با وجود این وقفه پیشرفت فیزیکی پروژه از 35 درصد به 78 درصد رسیده است و اگر میراث فرهنگی همکاری می کرد پروژه الان بهره برداری می شد. منتها با وجود عدم همکاری میراث فرهنگی مسیر خط انتقال لوله تغییر کرد، قطر لوله،ضخامت و جنس لوله، ایستگاه های پمپاژ تغییر کردند و حدود 50 میلیارد تومان به پروژه بار مالی اضافه شد.
مصلح بیان کرد: نکته این است که در همان مسیری که درخواست عبور دادیم، لوله های نفت منصور آباد به سمت گچساران عبور کرده اند، چاه های نفت در حال حفاری هستند، کارخانه سیمان بهبهان مصالح برای کارخانه سیمان بارگیری می کند.

لوله های آب شرب خطری ندارند
وی گفت: ما این را عنوان کردیم که لوله های آب شرب نه خطری دارند، نه احتمال انفجار دارند و هیچ مشکلی ندارند، حتی ما می توانیم انشعاب آب به قطعه باستانی میراث فرهنگی بدهیم. و با پهپاد و بالگرد مسیر را بصورت ژئوفیزیک اسکن می کنیم، اگر حتی یک موی باستانی هم در این مسیر باشد، شیء یا چیزی باشد کار انجام نمی دهیم، ناظر میراث فرهنگی نیز 24 ساعته حضور داشته باشد و ما هزینه اش را پرداخت می کنیم.
مصلح بیان کرد: متأسفانه رئیس پژوهشگاه باستان شناسی کشور، مدیر پژهشگاه، معاون وزیر میراث فرهنگی، خود وزیر میراث فرهنگی، مدیرکل میراث فرهنگی استان خوزستان، مدیر میراث فرهنگی ارجان، از این منطقه بازدید کردند، اول توافق کردند و بعد دیگر خبری از توافق نبود، حتی بعد از یک سال و نیم جواب مکاتبات محرمانه دفتر رئیس جمهور را نیز ندادند.
وی بیان کرد: ما مسیر را تغییر دادیم، هزینه بالا رفت، ولی نخواستیم پروژه برای همیشه تعطیل شود، کار را ادامه دادیم، این مسیر 60 کیلومتر خط انتقال دارد که 50 کیلومتر آن انجام گرفته و 10 کیلومتر باقی مانده نیز طراحی شده و عملیات اجرایی آن در حال شروع است.

مصلح بیان کرد: این پروژه 60 کیلومتر خط انتقال آب و دو ایستگاه پمپاژ دارد، 18 هزار متر مکعب مخزن دارد، در حال حاضر جمعیت بهمئی 30 هزار نفر است و این پروژه تا جمعیت 85 هزار نفر از جمعیت شهر و روستاهای بهمئی را تأمین آب می کند. همچنین 3 میلیون متر مکعب آب برای واحدهای تولیدی و صنعتی انتقال می دهد، یعنی اینکه اگر در بهمئی 300 واحد تولیدی و صنعتی احداث شود آب این واحدها تأمین شده است. هر واحد تولیدی اگر 20 نفر اشتغال زایی کند، این پروژه 6 هزار نفر اشتغال زایی را حمایت کند. تنها پروژه در سطح کشور است که هم آب شرب و هم آب صنعت انتقال می دهد.
تکمیل طرح آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی و روستاهای اطراف تنها پروژه تامین آب شرب است که سه میلیون متر مکعب برای صنعت نیز آب تامین می‌کند و با تکمیل این طرح آب ۳۰۰ واحد تولیدی تامین و از محل این واحدهای صنعتی در بخش‌های مختلف سه هزار نفر اشتغالزایی می شود.
این طرح سالانه هشت میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب برای شرب و صنعت تامین می کند و با بهره‌برداری کامل از این طرح بیش از ۹۰ درصد جمعیت شهرستان بهمئی از آب آشامیدنی پایدار و سالم بهره مند می شوند.
طرح آبرسانی به لیکک و روستاهای اطراف از سد کوثر نقش مهمی در رفع تنش آبی شهرستان نفت‌خیز بهمئی دارد و از مهمترین پروژه های مصوب سفر نخست رئیس جمهور به استان کهگیلویه وبویراحمد به شمار می رود که هم اکنون در مراحل پایانی بهره برداری است.
به دلیل عدم صدور مجوز میراث فرهنگی علی رغم تاکید رئیس جمهور، هیچ گونه مجوزی صادر نشده و تاکنون حتی پاسخ همان مکاتبات نیز داده نشده است.




نام شما

آدرس ايميل شما

United States
آقای مصلح عزیز و نجیب و ارزشمند
پروژه اصلی که کهگیلویه را متحول می‌کند و هیچ انسانی بیکار در کهگیلویه بزرگ باقی نمی‌گذارد پروژه آبرسانی حومه غربی دهدشت هست که تمام مشکلات کهگیلویه را حل میکند و تا ده سال دیگر کهگیلویه نیاز به پروژه دیگر ندارد
این پروژه مادر همه پروژه هاست هر تلاشی که در این بخش کنی در زندگی شما ماندگار خواهد بود و حتی فرزندان تو هم داداش این تلاش را خواهد دید
پورانصاری
United States
پروژه اصلی که مادر پروژه هاست پروژه آبرسانی به زمین های کشاورزی حومه غربی دهدشت هست که تحول ایجاد می‌کند
این اتفاق برای مسولان می‌تواند ماندگاری و نام نیک خواهد داشت
یزدان پرست مطلع
Iran, Islamic Republic of
سلام دقیقا یادمه پارسال همین مصلح گفته دهه فجر ۱۴۰۲ طرح آبرسانی لیکک به سرانجام می رسد این قولت مثل بقیه قول هات هم خیال بافی بود مردم لیکک هیچ امیدی به مدیران ضعیفی مثل شما ندارند دولت انقلابی باید نیروهای انقلابی بیاورد سرکار و نیروهای نماینده های معامله گر مجلس را کنار بگذارد این ها فقط خوب حرف می زنند و نتیجه حرف هاشون هم مثل همین آبرسانی است .
تیشه به ریشه پول ملی

تیشه به ریشه پول ملی

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس از لایحه‌‌‌ای موسوم به «حجاب و عفاف» رونمایی کرده است که ...
مترویی که عموما خراب است! / آیا زاکانی بی‌خیال امور شهر تهران شده است

مترویی که عموما خراب است! / آیا زاکانی بی‌خیال امور شهر تهران شده است

«شهرداری دیگر مماشات نکند و منابعی که در اختیارشان گذاشتیم را هرچه سریع‌تر برای رفع نقص ...
۳ واکنش شفقت‌برانگیز  به انتخابات

۳ واکنش شفقت‌برانگیز  به انتخابات

اکنون که یکی از عجیب‌ترین انتخابات‌های بعد از انقلاب تمام شد، انتظار آن بود که تحلیل‌ها ...
فایل های مرتبط
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1