تاریخ انتشار
جمعه ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۳۰
کد مطلب : ۴۷۳۵۹۲
کبنانیوز در گفت‌وگو با پرویز یزدانپناه عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بررسی کرد

لزوم توجه بودجه‌ای برای عقب ماندگی‌های تاریخی کهگیلویه و بویراحمد / نمایندگان اجازه تصویب قوانین توسط شورا‌ها و نهاد‌های شبه قانونی را ندهند / شایسته‌سالاری و توازن منطقه‌ای را در پست‌های مدیریتی در نظر بگیرند تا افراد بی‌تجربه، غوغاسالار، رانت‌خوار و سیاست باز نتوانند به مدیریت سازمان‌های استانی برسند / نماینده باید گزارش کار دهد

۶
۲
لزوم توجه بودجه‌ای برای عقب ماندگی‌های تاریخی کهگیلویه و بویراحمد / نمایندگان اجازه تصویب قوانین توسط شورا‌ها و نهاد‌های شبه قانونی را ندهند / شایسته‌سالاری و توازن منطقه‌ای را در پست‌های مدیریتی در نظر بگیرند تا افراد بی‌تجربه، غوغاسالار، رانت‌خوار و سیاست باز نتوانند به مدیریت سازمان‌های استانی برسند  / نماینده باید گزارش کار دهد
کبنا ؛
نمایندگان استان باید بتوانند ضمن لحاظ نمودن سهم استان از بودجه ملی، درصدی از بودجه ملی را نیز برای عقب ماندگی‌های تاریخی استان تخصیص بگیرند. نمایندگان باید عمده وقت خود را برای شناخت قوانین مصوب و ارایه راه حل‌ها و برنامه‌های كوتاه مدت و یا دراز مدت در مجلس بگذرانند و همچنین نظارت كامل بر عملكرد قوه مجریه در استان و كشور داشته باشند.
کبنا نیوز به منظور پیگیری فضای انتخاباتی و مطالبات مردمی، بعد از برگزاری انتخابات، با نخبگان سلسله گفت‌وگو‌هایی را پیش می‌برد. ازاین‌رو، با یک سؤال به سراغ پرویز یزدانپناه عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و رئیس اسبق دانشگاه رفتیم. به نظر شما الان مهم‌ترین مسأله استان کهگیلویه و بویراحمد بعد از انتخابات چه چیزی است؟ نمایندگان چه وظیفه‌ای در قبال مردم دارند؟
عرض تبریک به منتخبین استان در مجلس شورای اسلامی دارم، به نظر من برای رشد و پیشرفت توسعه در استان و كشور لازم است دیدگاه‌های تصمیم گیرندگان در مجلس و سایر قوا تغییر كند، و رشد و پیشرفت مملكت و حفظ منافع ملی و پایبندی به قوانین و مقررات در اولویت قرار گیرد. بزرگترین مشكلات استان در حال حاضر مشكلات اقتصادی، در اولویت نبودن تولید، عدم تمایل سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی برای سرمایه‌گذاری در استان کهگیلویه و بویراحمد، عدم رشد زیر ساخت‌ها و تكنولوژی‌های قدیمی در صنایع نفت و گاز، كشاورزی و صنعت، فراری دادن نخبگان، عدم شایسته سالاری در سازمان‌های استانی، مشكلات زیست محیطی، سرمایه‌گذاری ناكافی در آموزش و پرورش و بهداشت و درمان، زیر ساخت‌های ضعیف گردشگری، مشكلات زنان و جوانان، سرمایه‌گذاری نا كافی در زیر ساخت‌های جاده‌ای و هوایی، بیكاری، تورم، گرانی‌های كمر شكن طبقات متوسط و فقیر، مالیات‌های تصاعدی سالانه با وجود ركود و تورم، مشكل یارانه‌های نقدی و تأثیر منفی آن بر تولید، تورم و اشتغال، مشكل سد‌های غیر كارشناسی و انتقال آب‌های استان به استان‌های برخوردار و عدم توجه به مشكلات زیست محیطی و اجتماعی ناشی از جابجایی مسیر رودخانه‌ها، جلوگیری از احداث سد آبریز در كهگیلویه، زیر ساخت‌های ناكافی بهداشت و درمان در كهگیلویه است.
عدم توجه نمایندگان به آمایش سرزمین ملی و استانی و تعریف پروژه‌های غیر كارشناسی در اثر فشار طرفداران نماینده‌ها، عدم وجود شادی و سرگرمی برای جوانان، عدم توجه به هنرمندان و ورزشكاران، كم توجهی و عدم رعایت حقوق زنان و معلولین، رشد ناكافی احزاب و نهاد‌های صنفی و مدنی در استان، رشد تعصبات طایفه‌ای در استان، شرایط نابرابر استخدامی برای مردم، نزول كیفیت آموزش و پرورش در استان، افزایش آسیب‌های اجتماعی جوانان و گروه‌های آسیب‌پذیر، فیلترینگ اینترنت و فضا‌های مجازی، بی‌اعتمادی مردم به رسانه ملی، تخریب زمین‌های زراعی مرغوب و تبدیل به واحد‌های مسكونی و واحد‌های خدماتی، مشكلات حقوقی بازنشستگان، حقوق‌های ناچیز كارگران و معلمین، نارضایتی و عدم كفایت حقوق كادر‌های بهداشتی درمانی بخصوص پرستاران و پزشكان عمومی، كمبود محیط‌بان برای حفاظت از مناطق قرق شده، كمبود وسایل اطفا حریق در كل استان و نابودی جنگل‌های استان، ایجاد صنایع پر مصرف آب و آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از آن، مشكلات استخراج معادن استان، عدم شفافیت نمایندگان و نهاد‌های حكومتی، دخالت نمایندگان در قوه مجریه و عدم رعایت استقلال قوا، استفاده از نیرو‌های بی‌تجربه و غیر شایسته در ادارات و سازمان‌های استان با تغییر دولت و یا نمایندگان، نظارت‌های ناكافی نهاد‌های نظارتی بر عملكرد سازمان‌های دولتی، نظارت ضعیف نمایندگان بر عملكرد قوه مجریه در استان، در حاشیه امن نبودن روزنامه نگاران و سایت‌های خبری جهت نقد عملكرد مدیران استانی و ملی، بی‌توجهی به فرهنگ و تمدن ملی، زیر ساخت‌های ناكافی صنایع تبدیلی مواد غذایی و ... می‌باشد.
لازم است كه نمایندگان استان تعامل سازنده بین خود و نهاد‌های حكومتی در استان کهگیلویه و بویراحمد و كشور برای حل مشكلات فوق الذكر داشته باشند كه اولین مرحله ایجاد زیرگروه‌های مشاوره‌ای متشكل از اساتید دانشگاه، افراد صاحب تجربه، نمایندگان نهاد‌های مدنی و صنفی، و استفاده از نیرو‌های با تجربه استانی است كه در سطح ملی و استانی تجربه مدیریتی دارند. همینطور به نظرم این افراد باید ضمن شناخت مشكلات، راه حل‌های رفع مشكلات را به نماینده(‌گان) ارائه دهند.
نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد باید بتوانند ضمن لحاظ نمودن سهم استان از بودجه ملی، درصدی از بودجه ملی را نیز برای عقب ماندگی‌های تاریخی استان تخصیص بگیرند. نمایندگان باید عمده وقت خود را برای شناخت قوانین مصوب و ارایه راه حل‌ها و برنامه‌های كوتاه مدت و یا دراز مدت در مجلس بگذرانند و همچنین نظارت كامل بر عملكرد قوه مجریه در استان و كشور داشته باشند.
در تصمیم‌گیری‌ها و موافقت یا مخالفت با لوایح ارایه شده در مجلس باید ضمن رعایت منافع ملی، بتوانند از منافع و آینده مردم استان دفاع نمایند. دفاتر نمایندگان باید بتوانند مشكلات مراجعین به نماینده‌ها را حل كنند تا نیاز به تلف كردن وقت نمایندگان برای مسائل جزیی نباشد و عمده وقت نمایندگان صرف تصویب قوانین كارشناسی شده و علمی و نظارت بر عملكرد سایر قوا شود.
اجازه تصویب قوانین توسط شورا‌ها و نهاد‌های شبه قانونی را ندهند
نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی باید بدانند كه ریشه عمده مشكلات مردم تصمیم‌های سیاسی مجلس و سایر قوا می‌باشد. بنابراین باید تصمیم‌ها‌ی كارشناسی شده، علمی و متناسب با شرایط جهانی و ملی و نیاز روز مردم بگیرند. ریشه مشكلات كنونی استان و كشور به نحوه تعامل و روابط بین‌الملل ایران بر‌می‌گردد، بنابراین باید اصلاح سیاست خارجی و لغو تحریم‌های ظالمانه در اولویت نمایندگان باشد. اولویت اول خود را سرمایه‌گذاری در بخش‌های كشاورزی، دامداری، صنعتی و گردشگری قرار دهند و منابع مورد نیاز جهت تولید و تولید كنندگان را فراهم نمایند. نمایندگان باید از قانون اساسی و اقتدار مجلس دفاع نمایند و اجازه تصویب قوانین توسط شورا‌ها و نهاد‌های شبه قانونی را ندهند. شایسته سالاری و توازن منطقه‌ای را در پست‌های مدیریتی در نظر بگیرند تا افراد بی‌تجربه، غوغاسالار، رانت‌خوار و سیاست باز نتوانند به مدیریت سازمان‌های استانی برسند و باعث كندشدن روند توسعه استان شوند. اصول فراموش شده قانون اساسی را احیا نمایند و از رعایت حقوق شهروندی در نهاد‌های قضایی، انتظامی و امنتیتی اطمینان پیدا كنند.
نمایندگان اجازه رانت خواری به طرفداران‌شان ندهند
تصمیم‌گیری مبتنی بر تصویب پروژه‌ها در شهرستان‌ها باید با نظر شورای هماهنگی نمایندگان استان و قوه مجریه باشد و پروژه‌های كلان با رعایت آمایش سرزمین و تصویب نمایندگان استان، سازمان مربوطه، استانداری و فرمانداری‌ها باشد. نمایندگان استان باید مخالف رانت و رانت خواری باشند و اجازه رانت خواری به طرفداران‌شان را ندهند. تصمیم‌گیری درباره منابع حیاطی مانند آب‌ها، جنگل‌ها، سد‌ها، نفت و گاز و ... باید استانی و ملی باشد و نقش ملی نمایندگان برجسته باشد. با تصویب قوانین غیر كارشناسی دست دولت را برای حل مشكلات سیاست خارجی نبندند و پیمان‌نامه‌ها با كشور‌های خارجی باید در مجلس به تصویب برسد تا استقلال و منافع ملی و عزت ایران و ایرانی مخدوش نشود. نمایندگان باید هر چند ماه یكبار گزارش كار خود را در مجلس و نظارت خود را در سطح ملی و استانی به سمع مردم استان برسانند.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
فامیل بازی هم نکنند...درسته؟؟؟؟
دنا
Iran, Islamic Republic of
از استخدامهای فله و فک و فامیلی چه خبر ؟؟!!!
مردم را چه فرض کردی که رو در رو و چشم در چشم دوربین داری فرمایش گل میکنی و گل میشنوی ؟؟!!!!!
محمدحسن
Norway
دکتر شخصیت آکادمیکی دارند
ناشناس
United States
عملکرد امثال تو باعث وابی الان هزار نخبه از آینده بیشتر نا امید بشن
ناشناس
United States
عملکرد امثال تو باعث وابی الان هزار نخبه از آینده بیشتر نا امید بشن
فرزادخان
Iran, Islamic Republic of
تا دلت خواست سلیقه ای کار کردی حالا هم سکوت کن تا دیگران هم سکوت کنن درمورد ختو تیم که دانشگاه را به قهقرا بردیت.
مترویی که عموما خراب است! / آیا زاکانی بی‌خیال امور شهر تهران شده است

مترویی که عموما خراب است! / آیا زاکانی بی‌خیال امور شهر تهران شده است

«شهرداری دیگر مماشات نکند و منابعی که در اختیارشان گذاشتیم را هرچه سریع‌تر برای رفع نقص ...
۳ واکنش شفقت‌برانگیز  به انتخابات

۳ واکنش شفقت‌برانگیز  به انتخابات

اکنون که یکی از عجیب‌ترین انتخابات‌های بعد از انقلاب تمام شد، انتظار آن بود که تحلیل‌ها ...
صف‌کشی پسا انتخاباتي

صف‌کشی پسا انتخاباتي

انتخابات اسفند 1402 چه تغيير و تحولاتي را در بطن عرصه سياسي كشور ايجاد كرده است؟ تبعات ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1