تاریخ انتشار
شنبه ۱۸ تير ۱۴۰۱ ساعت ۲۰:۰۶
کد مطلب : ۴۵۰۱۲۲
یادداشت ارسالی؛

هیجار برای بلوط‌های زاگرس

۰
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
هیجار برای بلوط‌های زاگرس
کبنا ؛ سید علی حمیده کیش شاه قاسمی در یادداشتی نوشت: این روزها آفات و بیماری‌هایی چند و شناخته شده، جنگل‌های بلوط زاگرس را سیاه کرده است. آفاتی همچون آفت جوانه خوار بلوط که به موازات تغییرات اقلیمی، خشکسالی‌های این سال‌ها و قاچاق مستمر چوب و بهره‌برداری‌های بی‌رویه و آتش سوزی‌ها، موجب خطر نابودی و زوال درختان بلوط شده است.
 شکی نیست که معشیت بخشی از مردم زاگرس نشین بدلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی و البته نامتعارف موجود در کشور به جنگل‌های آن وابسته شده است، هر چند نقش سودجویان در تخریب این جنگل‌ها و درختان اساطیری نیز مشهود بود.
اما متاسفانه آنچه مایه‌ی تأثر و تأسف است، اینکه نقش و جایگاه مسئولین منطقه‌ای و استانی در پیشگیری، پی گیری و مقابله با این پدیده‌های خطرناک و البته شناخته شده چه بوده است؟
آیا راهکار متناسبی برای ریشه‌کنی این آفات که در دو دهه گذشته گریبان این دیار بویژه در سال‌های اخیر را گرفته است، به مراجع ذیربط در سطح ملی پیشنهاد، پیگیری و اجرا شده است؟
 پر واضح است که انتطار است که مدعی العموم و دستگاههای نظارتی در سطح استانهای جنوبی و کشور به این مهم ورود می‌کنند و مقصرین احتمالی و کسانی که مسئولیت صیانت از جنگل‌های زاگرس و درخت‌های افسانه‌ای بلوط را بعهده داشتند، را شناسایی و مورد بازخواست قرار دهد.
آن که باید دانست این است که بلوط با زندگی اهالی زاگرس عجین است.
بلوط از دیرباز هم قوت (نان) ما بود، هم سرپناه ما و هم سنگر ما در برابر مهاجمین و بیگانگان.
بی شک بلوط یکی از موئلفه های قدرت ما در جنگ‌های تاریخی بویژه جنگ با محمود افغان و اسکندر مقدونی بود.
و یکی از موثرترین دلایل پیروزی ایل در مصاف با مهاجمین در نبردهای دورگ مدین، جنگ تنگ تامرادی و تنک گجستان بود که در کتب تاریخ نگاران نظامی به آن پرداخته شده است.
 آنچه بسیار مهم است اینکه جنگل‌های بلوط نیازمند اقدام فوری مسئولان استانی و کشوری هستند، چنانچه احیای جنگل‌های زاگرس مورد بی‌توجهی قرار بگیرد، باید در آینده‌ای نه چندان دور شاهد زوال کامل این گنجینه طبیعی و کهن (درختان بلوط) که ریشه در تاریخ زاگرس و دیار آسمان و ستاره دارد، باشیم.
 بر خود وظیفه می‌دانم از حرکت خودجوش فرهنگی و مطالبه گری مردان و زنان ایلم در تاریخ ۱۶ تیر ماه که در جهت پاسداشت طبیعت و صیانت از جنگل‌های بلوط انجام گرفت، از صمیم قلب قدردانی نمایم. امید است که متولیان و مبادی ذیربط پاسخگوی عملی، در خور و شایسته به این خواسته و مطالبه گری عمومی دهند.
والسلام
 
نام شما

آدرس ايميل شما

سید محمد خاتمی: براندازی نه ممکن است نه مطلوب

سید محمد خاتمی: براندازی نه ممکن است نه مطلوب

سید محمد خاتمی: انکار وضع بدی که به نام زندگی بر مردم تحمیل می‌شود نارضایتی را از بین ...
راه تغییرات از کدام طرف است؟

راه تغییرات از کدام طرف است؟

اولین و شاید جدی‌ترین گام در مسیر انجام اصلاحات و تغییرات در جوامع مختلف، نیازمند پذیرش ...
روزنامه جمهوری اسلامی: کاش یک استعفای نمایشی می‌دادید

روزنامه جمهوری اسلامی: کاش یک استعفای نمایشی می‌دادید

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: آنچه که اکنون در سرزمین ما اتفاق می‌افتد، به سادگی می‌شد ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1