تاریخ انتشار
پنجشنبه ۴ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۱۰
کد مطلب : ۴۱۳۱۷۹
علی لاریجانی از چه چیز عصبانی است؟

​​​​​​​خروش لاریجانی در مجلس

۱
۰
​​​​​​​خروش لاریجانی در مجلس
کبنا ؛علی لاریجانی در دو روز گذشته از عملکرد صداوسیما و رفتارهای برخی نمایندگان به تندی انتقاد کرده است.
در دو روز اخیر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی به چهره‌ خبرساز مجلس تبدیل شده است. او انتقاد‌های تند و صریحی از صداوسیما و رفتار برخی از نمایندگان مجلس داشته است. لاریجانی سعی کرده که از مجلس دفاع کند او تمسخر مجلس و نمایندگان در صداوسیما را به شدت زیر سوال برده است.
به گزارش کبنا، ماجرا از نطق توفانی لاریجانی در روز سه شنبه آغاز شد. او پس از پایان تعطیلات مجلس به حاشیه‌های ایجاد شده در روز‌هایی که مجلس تعطیل بود پرداخت.
در این مدت سخنان علیرضا پناهیان علیه نمایندگان مجلس درباره تصویب نکردن طرح شفافیت آرای نمایندگان جنجال بزرگی به پا کرده بود. پناهیان با ادبیاتی غیر متعارف سخن گفته بود و اظهاراتش با واکنش‌های تندی از سوی نمایندگان همراه شد.
در اتفاق دیگری در روز‌های گذشته انتقادات زیادی به تصویب برخی مواد لایحه تجارت در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس صورت گرفته است. اصولگرایان و نمایندگان جبهه پایداری نیز از منتقدان این لایحه هستند. درباره نحوه تصویب مواد این لایحه در کمیسویون قضایی، صداوسیما نیز ادعا‌ها و انتقاداتی مطرح کرده بود. در چند برنامه رسانه ملی این ادعا مطرح شده بود که لایحه تجارت مورد بررسی کارشناسی قرار نگرفته است. در برنامه‌های تلویزیون به طنز و تمسخر درباره این لایحه سخن گفته شد.
علیرضا سلیمی و حسینعلی حاجی دلیگانی نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری نیز روز گذشته در مجلس مدعی شدند مواد این لایحه ده دقیقه‌ای به تصویب رسیده است.
واکنش‌های برخی نمایندگان به ماجرای دختر آبی نیز در دوران تعطیلات مجلس جنجالی شده بود. سخنان پروانه سلحشوری و علی مطهری بیش از همه با انتقاد روبه رو گردید. باز هم در این ماجرا تلویزیون در کانون تحولات قرار داشت و در یک برنامه علیه این نماینده‌ها ادعا‌هایی مطرح شد. پس از این برنامه تلویزیونی علی مطهری در نامه‌ای به رییس صداوسیما خواستار حضور در تلویزیون برای توضیح درباره این ادعا‌ها شد که البته صداوسیما واکنشی به آن نشان نداد.
ماجرای دیگر ادعای کذب علیه پروانه سلحشوری نماینده تهران بود. جنجال "ماساژور جنسی" که در شبکه های اجتماعی سروصدای زیادی به پا کرد. زاهدی نماینده اصولگرا مجلس مدعی شد که یک باند ماساژ جنسی دستگیر شده اند و سردسته این باند برادر زاده پروانه سلحشوری است، این نماینده با این بهانه موضع‌گیری سلحشوری درباره ماجرای "دختر آبی" را زیر سوال برد. اما به سرعت روشن شد که ادعای صورت گرفته بی اعتبار و کذب است. موجی از واکنش در انتقاد از این نماینده به راه افتاد.
 
طغیان لاریجانی در مجلس
روز اول؛ انتقاد شدید از صداوسیما
همه این رخداد‌ها باعث سخنرانی آتشین علی لاریجانی شد. او ابتدا از پروانه سلحشوری دفاع کرد و گفت: «این چه وضعی است که به یک یا چند نماینده اتهاماتی دروغ می‌زنند و چند سایت خبر آن‌ها را منتشر کرده و بعد معلوم می‌شود که اولین منتشرکننده سایت ضدانقلاب بوده است. آیا شما قبول ندارید و در روایات ندیده‌اید که آبروی مومن حرمت کعبه را دارد؟ در پیشگاه خدا چه می‌گویید؟»
لاریجانی در جلسه روز سه‌شنبه، بدون ذکر نام به سخنان علیرضا پناهیان علیه مجلس درباره لایحه شفافیت آرای نمایندگان انتقاد کرد خطاب به او گفت: «عبارات شما انتقاد از باب امر به معروف و نهی از منکر نبود. فحش و توهین بود. آیا در تاریخ انقلاب اسلامی هیچ سابقه‌ای برای چنین حرف‌هایی از جانب امام و رهبری بوده است؟»»
رییس مجلس از رییس قوه قضائیه خواست که فساد سیاسی در کشور را مورد توجه قرار دهد و پیگیری کند.
لاریجانی پس از آن به صداوسیما تاخت که چرا شان مجلس را رعایت نمی‌کند. این بخش از سخنان لاریجانی هم بسیار تند و گزنده بود. رییس مجلس با اشاره به انتقادات مطرح شده در صداوسیما درباره لایحه تجارت گفت: «بحث در محتوای این لایحه می‌تواند متفاوت باشد؛ کما اینکه در کمیسیون هم نظرات مختلف بود، اما اینکه در رادیو و تلویزیون یک‌مرتبه بدون توجه به سوابق طوری موضوع را مطرح می‌کنند که انگار یک روزه این لایحه مهم به مجلس آمد و با عجله تصویب شد، اقدامی ناصواب، غلط و ناعادلانه است. حداقل زحمت بکشید ابعاد مساله را بفهمید و بعد وارد کار شوید. تاسف‌آورتر برخی هزل‌گویی در برخی شبکه‌ها توسط مجریان است که هیات نظارت بر صدا و سیما باید رسیدگی کند.»
او افزود: "حکمرانی در سطح قانونگذاری از جنس امور فکاهی نیست که دستاویز یک مجری کم‌اطلاع شود و آن را وسیله هجوگویی قرار دهد و هرِ و کرِ راه بیندازند و متاسفانه برخی همکاران هم در این زمینه رعایت شأن مجلس را نکردند.»
رییس مجلس در ادامه از رییس صداوسیما خواست موضوع را رسیدگی کند. او گفت: «از آقای علی عسکری رییس محترم صداوسیما هم می‌خواهم به این وضع نابسامان شخصا رسیدگی کند. وظیفه صدا و سیما در حکمرانی خوب این است که زمینه تحقق قانون را فراهم کند.»
نطق علی لاریجانی با استقبال اصلاح طلبان و اعتدالگرایان روبه رو شد. علی مطهری، عبدالکریم حسین‌زاده، علیرضا رحیمی، محمدعلی وکیلی، قاسم میرزایی‌نیکو، محمدرضا تابش و چند نماینده دیگر که اغلب از امیدی‌های پارلمان بودند، همین که نطق لاریجانی به پایان رسید، به سوی جایگاه هیات رییسه هجوم برده و از لاریجانی تقدیر کردند.
امروز نیز رسانه‌های اصلاح طلب از سخنان لاریجانی استقبال کردند. روزنامه سازندگی وابسته به حزب کارگزاران سخنان لاریجانی را "اصولگرا علیه اصولگرایان" ارزیابی کرد. این روزنامه عکس صفحه اول خود را هم به علی لاریجانی اختصاص داد و تلاش کرد فاصله لاریجانی با اصولگرایان را نشان دهد. روزنامه اعتماد نیز سخنان لاریجانی "دفاع از حیثیت" مجلس ارزیابی کرد. اما سخنان لاریجانی کمتر توجه رسانه‌های اصولگرا را به خود جلب کرد و در این رسانه‌ها بازتاب زیادی نداشت.
طغیان لاریجانی در مجلس
نصرالله پژمانفر  نماینده مشهد که با لاریجانی درگیری لفظی پیدا کرد
روز دوم جدال با نماینده اصولگرا؛ دیکتاتور کیست؟

اما علی لاریجانی امروز نیز در مجلس خبرساز بود. او که روز گذشته از رفتار‌های برخی نمایندگان انتقاد کرده بود امروز هم در پاسخ به اعتراض‌های یک نماینده به شدت به او تاخت.
طرح تشکیل تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی در دستور کار روز چهارشنبه نمایندگان مجلس قرار داشت که پس از تصویب این طرح حواشی ایجاد شد.
پس از تصویب کلیات طرح، مخالفین آن، تعدادی از نمایندگان همچون نصرالله پژمان فر، حمیدرضا حاجی‌بابایی، رمضانعلی سبحانی فر و سید ناصر موسوی لارگانی پشت تریبون مجلس مقابل رئیس مجلس حاضر شده و با فریاد نسبت به تصویب کلیات این طرح اعتراض کردند. اعتراض آن‌ها به این طرح این بود که این طرح خلاف قانون برنامه است و نتوانسته رای لازم را کسب کند.
 لاریجانی به سخنان این نمایندگان توجهی نکرد و از  انها خواست در جای بنشینند.
پس از آن پژومانفر که از نماینده اصولگرا و نزدیک به جبهه پایداری است، با فریادهای بلند تذکرات متعددی را به علی لاریجانی اعلام کرد که علی لاریجانی رئیس جلسه خطاب به وی اعلام کرد: "حق ندارید این گونه حرف بزنید شما هم باید سر جایتان بنشینید و همچون سایر نمایندگان طبق آیین‌نامه اگر تذکری دارید باید آن را ثبت کرده و منتظر طرح آن باشید در مجلس که فقط شما تشریف ندارید. مجلس آیین نامه دارد تذکر دهید و صبر کنید."
در این هنگام پژمان فر با فریادهایی لاریجانی را دیکتاتور خطاب کرد که رئیس مجلس در واکنش به او گفت: "شما عادت کرده‌اید که هر جا اعتراضی دارید با فریاد اعتراض‌تان را پیش ببرید. شما واژه‌ای به نام دیکتاتوری یاد گرفته‌اید در حالی که دیکتاتوری شماها در کشور هستید."
پژمانفر خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس گفت: "آقای لاریجانی! شما تریبون یکطرفه راه انداخته‌اید."
لاریجانی در پاسخ به پژمانفر گفت: «تریبون یک طرفه شما هستید. همه تریبون‌ها دستتان است. هر چه خواستید به همه می‌گویید کسی هم چیزی به شما نمی‌گوید که این مملکت این طور شده است. 4 نفر این طور حرف می‌زنند و بقیه تسلیم می‌شوند، ما چیزی به شما نمی‌گوییم ولی شما هر چه دلتان خواست گفتید.»
ماجرا به همین جا ختم نشد. نصرالله پژمان‌فر نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز قوه مقننه طی تذکری خطاب به علی لاریجانی، گفت: "آقای رئیس بنده واقعا متأسفم که شما فرمایشاتی را در صحن علنی مجلس بیان کردید که شاید رادیوهای بیگانه نیز این مسائل را به راحتی به زبان نمی‌آورند. شما با یک نماینده مجلس که در قانون جمهوری اسلامی قصد استفاده از حق قانونی خود را داشت، اینگونه برخورد کردید."
 نماینده مردم مشهد در مجلس تصریح کرد: "برادر شما 10 سال رئیس قوه قضائیه بود و شخص شما نیز 12 سال است رئیس مجلس هستید. در میدان سیداسماعیل نیز می‌گویند بین دیدگاه شما و آقای روحانی تفاوتی وجود ندارد. به عبارت دیگر سه قوه دست شماهاست. آیا اکنون تریبون در دست ما بوده است یا شما؟"
 او لاریجانی را متهم کرد که اختیارات مجلس را به جلسه سران قوا برده است.
 او دوباره لاریجانی را متهم به دیکتاتوری کرد و گفت: «شما اجازه نمی‌دهید حرف مردم از پشت تریبون مجلس زده شود. شما تریبون را بسته‌اید و باعث این بی‌نظمی‌ها و حمله رادیوها و رسانه‌های بیگانه شده‌اید وگرنه ما در چارچوب نظام حرف‌های خود را می‌زنیم.
علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر گفت: «شما مطالبی را فرمودید که قضاوتش با نمایندگان مجلس و ملت است. آیا ما مانع حرف زدن شما می‌شویم؟ اکنون مگر شما پشت تریبون صحبت نمی‌کنید؟ این مسائل است که رادیوهای بیگانه از آن سوء‌استفاده می‌کنند.»
رییس مجلس گفت: «شما می‌گویید بنده اختیارات مجلس را به جای دیگر بردم در حالی که همه می‌دانند این تدبیر رهبری بود که شورای اقتصادی سران سه قوه تشکیل شود، اما شما این موضوع را به من نسبت می‌دهید.»
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد:‌  «شما می‌گویید "کشور دست ماست" در حالی که این‌گونه نبوده و نیست؛ بلکه کشور در دست مجلس و دولت است. مجلس نیز یک نفر نیست. شما خودتان با حرف‌هایی که می‌زنید مجلس را تخریب می‌کنید.»
او همچنین در پاسخ به انتقادات از سخنانش درباره صداوسیما گفت: «بنده از اینکه مجلس را در یک رسانه تمسخر کنند، ناراحتم. مجلس پایگاه دموکراسی است. اگر به شخص بنده مطلبی بگویند، مسئله‌ای نیست، اما زمانی که کیان مجلس به میان می‌آید، همه باید از آن دفاع کنیم.»
نام شما

آدرس ايميل شما

محمدرضا حميدي
Iran, Islamic Republic of
علي باريجاني در همكاري دولت بي برنامه ي روحاني بركسي پوشيده نيست .ار به اميد گندم ري(كرسي رياست جمهوري از طريق اصلاح طلبان) عزت و امنيت ايران
تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1