تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۳۸
کد مطلب : ۴۳۷۳۸۱
آیا ابراهیم رئیسی تسلیم فشارهای جبهه پایداری خواهد شد؟

تندروها در تکاپوی سهم خواهی گسترده

۱
۰
تندروها در تکاپوی سهم خواهی گسترده
کبنا ؛در حالی که تنها چند روز به برگزاری مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی باقی مانده، از مدت‌ها پیش گروه‌های سیاسی اصولگرا برای گرفتن سهم خود از کابینه، لابی‌ها و بازی‌های رسانه‌ای گسترده‌ای را آغاز کرده‌اند، اما در این باره، جبهه پایداری به عنوان مهمترین جریان اصول‌گرایی است که فشارها به ابراهیم رئیسی را تشدید کرده است.
به گزارش کبنا، در حالی که گروه‌های اصول‌گرا فشارهای خود را به رئیسی و اطرافیانش تشدید بخشیده‌اند، اما در سوی مقابل همه جریان‌های اصولگرایی از سهم‌خواهی اعلام برائت می‌کنند. در همین رابطه محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا می‌گوید: بیشترین طیفی که برای حضور در دولت به آقای رئیسی فشار می‌آورد، جبهه پایداری است. آن‌ها می‌خواهند مابازای کنار رفتن آقای جلیلی را دریافت کنند و از حالا شائبه معاون اولی جلیلی یا وزیر خارجه شدن او را مطرح می‌کنند تا بتوانند به آقای رئیسی فشار بالایی بیاورند که برای جلیلی جایگاه ویژه‌ای در نظر بگیرند و به نوعی جلیلی را به رئیسی تحمیل کنند.
این فعال سیاسی درباره این سخن رئیسی که کابینه فراجناحی خواهد بود، اظهار کرد: آقای رئیسی حتی اگر خودش هم بخواهد کابینه‌ای معتدل تشکیل دهد، جبهه پایداری نمی‌گذارد و نیروهای پایداری سهم‌شان را از دولت می‌خواهند. آن‌ها برای وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت اقتصاد، وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه، معاون اولی و رئیس‌دفتری برنامه‌ریزی کرده‌اند. مهاجری در پاسخ به این پرسش که اگر رئیسی دست رد به سینه پایداری بزند، آیا این احتمال وجود دارد که پایداری‌ها به منتقدان دولت سیزدهم تبدیل شوند یا خیر، گفت: جبهه پایداری اگر نتواند پست‌های مورد نظرش در دولت را به دست آورد، بازنده بزرگ سیاسی خواهد شد، زیرا از یک‌سو نمی‌توانند اپوزیسیون دولت شوند، چون اصلاً این کار از سوی آنها معنا ندارد و از سوی دیگر راضی نمی‌شوند که هیچ سهمی از دولت نگیرند. به همین دلیل برای آنها بعد از پست نگرفتن از رئیسی وجود ندارد و اصلاً نمی‌خواهند به چنین حالتی فکر کنند، زیرا شرایط بسیار بدی برایشان به وجود می‌آید».
رئیسی نباید به پایداری‌ها سهمی در کابینه بدهد
حسین کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصول‌گرا در گفت‌وگو با فرارو در واکنش به فشار جبهه پایداری به ابراهیم رئیسی برای سهم خواهی از کابینه سیزدهم، اظهارداشت: اگر رئیس‌جمهوری منتخب وامدار جبهه پایداری باشد برای کسب رأی مردم و انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور، با توجه به لابی‌هایی که صورت می‌گیرد سهم پایداری‌ها را خواهد داد، اما اگر وامدار این جبهه و گروه سیاسی نباشد، تحت فشار پایداری‌ها قرار نخواهد گرفت. وی با اشاره به اینکه سهم‌خواهی‌ها در دولت‌های گذشته نیز اتفاق افتاده است، گفت: چه در دولت‌های اصلاح طلب و چه در دولت‌های اصولگرا چنین لابی‌هایی برای گرفتن سهم از کابینه‌های مختلف تجربه‌ای شکست خورده است و ما باید از این تجربه‌ها استفاده کنیم و بر اساس شایسته سالاری مناسب را تقسیم کرد، در غیراین صورت مشکلات به قوت خود باقی خواهد ماند. کنعانی‌مقدم اضافه کرد: اگر قرار باشد بر اساس لابی‌های گروه‌های سیاسی کابینه سیزدهم انتخاب شود، بار دیگر ناکارآمدی به وجود خواهد آمد و مشکلات به قوت خود باقی می‌ماند، اما اگر یک دولت فراجناحی و بر اساس کارآمدی، شایستگی‌و تعهد شکل بگیرد، دولت سیزدهم می‌تواند مشکلاتی که امروز در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی وجود دارد را می‌تواند از میان بردارد.
این فعال اصول‌گرا ادامه داد: با توجه به تبلیغات سیاسی آقای رئیسی در انتخابات و وعده‌هایی که وی داده ما باید شاهد تشکیل یک دولت فراجناحی و کارآمد باشیم، این سهم خواهی جبهه پایداری و برخی از اصول‌گرایان برای کسب کرسی در کابینه انجام می‌دهند، خلاف اصولی است که آقای رئیسی در انتخابات در مورد آنها صحبت کرد، بنابراین رئیس‌جمهور منتخب نباید تحت فشار قرار گیرد و باید بر اساس شعارهایی که رئیس جمهوری منتخب داده، بر اساس آنها کابینه خود را چینش کند.
پایداری‌ها به دنبال فشار به رئیسی هستند
جلال جلالی‌زاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه جبهه‌پایداری به دنبال فشار به ابراهیم رئیسی و سهم‌خواهی از او است، گفت: به نظر می‌رسد با توجه به اینکه جبهه‌پایداری در مجلس نماینده دارد، قصد دارد رئیسی را تحت فشار بگذارد، طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی که از سوی کمیسیون فرهنگی و نمایندگان جبهه پایداری در مرحله اول در صحن علنی مجلس به تصویب رسیده، به نوعی در راستای فشار به رئیس جمهور منتخب است. وی افزود: اگر ابراهیم‌رئیسی تحت فشار قرار بگیرد و با موافقت با این طرح‌ها سهم پایداری‌ها در کابینه را نیز بدهد، این قدرت را به آنها خواهد داد تا هرکاری که دلشان می‌خواهد انجام دهند، قدر مسلم وی نمی‌تواند هیچ کاری انجام دهد و شعارهایی که در دوران انتخابات داده هیچ کدام توان اجرایی شدن ندارند. جلالی‌زاده با اشاره به اینکه طرح صیانت از فضای مجازی بدتر از نظارت استصوابی شورای نگهبان است، اظهار کرد: این طرح توهین به شعور مردم بود و کاری خواهد کرد که رئیسی در مقابل مردم قرار بگیرد، از سوی فضای آزادی بیان را در کشور خواهد بست و نارضایتی‌های عمومی را تشدید خواهد کرد بنابراین باید دید آیا در همین ابتدای کار رئیسی تسلیم فشارهای جبهه پایداری خواهد شد یا اینکه در مقابل آنها خواهد ایستاد. این نماینده سابق مجلس با اشاره به این که رئیسی به عنوان نفر دوم کشور در طی روزهای آینده کار خود را آغاز خواهد کرد، اضافه کرد: زمانی که وی به عنوان نفر دوم کشور از لحاظ اجرایی انتخاب شده، باید از جایگاه رئیس‌جمهوری دفاع کرده و از حقوق مردم محافظت کند، اینکه یک گروه اقلیت در مجلس بخواهند یک طرح را مطابق عقاید خود تصویب کنند و آن را به ۸۰ میلیون ایرانی تحمیل کنند، قطعاً به هیچ عنوان قابل قبول نخواهد بود و نمی‌تواند اجرایی شود، بنابراین باید دید که رئیس جمهور منتخب در ابتدای کار با چنین طرح‌هایی چه خواهد کرد، بنابراین همانطور که اشاره شد، اگر رئیسی بخواهد در مقابل این گروه سیاسی تندرو اصولگرا پا پس کشد، در آینده مشکلات بسیار زیادی را باید تحمل کند.
اعلام زمان تنفیذ ابراهیم رئیسی توسط رهبر انقلاب 
پایگاه اطلع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، مراسم تنفیذ سیزدهمین دوره‌ی ریاست جمهوری اسلامی ایران سه‌شنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیه‌ی امام خمینی (ره) برگزار و منتخب ملت ایران توسط ولی فقیه به سِمت «ریاست جمهوری» منصوب می‌شود.
این مراسم با رعایت دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی برگزار و از ساعت ۱۰:۳۰ صبح به صورت زنده و مستقیم از شبکه‌های صدا و سیما، سایت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکه‌های اجتماعی بصورت زنده پخش می‌شود.
در این برنامه وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ ارائه می‌کند و پس از قرائت متن حکم تنفیذ رئیس جمهور منتخب و ایراد سخن توسط حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی، رهبر انقلاب سخنرانی خواهند کرد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما

رضا
Iran, Islamic Republic of
هدایت الله خادمی نماینده ایذه دوره قبل اولین نفرهست هیچ علمی هم نداره ادعاوزارت داره /حتی رای هم نداد اگرداده شناسنامش بیاره نشون بده خداوکیلی
بازار داغ گمانه‌زنی‌ها درباره کابینه

بازار داغ گمانه‌زنی‌ها درباره کابینه

به زودی دولت سیدابراهیم رییسی کلید پاستور را از حسن روحانی تحویل می‌گیرد و چندی بعد هم ...
سرنوشت نهاد اجماع‌ساز چه می‌شود؟

سرنوشت نهاد اجماع‌ساز چه می‌شود؟

تکلیف نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان که برای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 تشکیل شده بود، وضعیتی ...
نگران تکرار تجربه ترامپ؛ تضمین می‌خواهد

نگران تکرار تجربه ترامپ؛ تضمین می‌خواهد

گزاره‌هایی که نشان می‌دهد در بازگشت به برجام سیاسی‌کاری صورت می‌گیرد و راستِ سیاسی عزمش ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1