تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۳۷
کد مطلب : ۴۴۶۷۵۷
سازمان هواشناسی اعلام کرد

هواشناسی ایران 1401/01/21؛ توده گردوخاک جدید آخر هفته وارد کشور می‌شود / سازمان محیط زیست: منشأ آلودگی اخیر هوا در ۲۶ استان، توفان گرد و غبار از عراق و سوریه بود؛ بخشی هم مربوط به اردن و عربستان بوده / این آلودگی، عصر امروز تشدید می‌شود / پروژه سدسازی ترکیه خطر تشدید گرد و غبار در ایران را به‌شدت افزایش می‌دهد / اگر حق‌آبه کانون‌های گرد و غبار تأمین نشود، باید از بوته‌کاری، نهال‌کاری و مالچ‌پاشی استفاده کرد؛ این اقدامات ۱۰ سال طول می‌کشد

۰
توده گردوخاک جدید آخر هفته وارد کشور می‌شود
کبنا ؛سازمان هواشناسی با اشاره به ورود توده جدید گردوخاک از عراق به داخل کشور از بارش باران در برخی استان‌ها طی امروز تا جمعه خبر داد.
به گزارش کبنا، بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در دامنه‌های جنوبی البرز واقع در استان‌های سمنان و تهران،‌استان‌های مازندران، گلستان،‌خراسان شمالی و برخی مناطق خراسان رضوی ابرناکی،‌رگبار پراکنده باران،‌رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی شده است. در برخی مناطق شرق و جنوب شرق کشور نیز وزش باد شدید گاهی گردوخاک روی می‌دهد.
در جنوب غرب و غرب کشور آسمان همچنان غبارآلود خواهد بود. فردا دوشنبه در اکثر مناطق کشور جو آرامی حاکم است و در ارتفاعات غرب و جنوب غرب وزش باد،‌ابرناکی و در نوار جنوبی کشور وزش باد شدید روی می‌دهد که باعث مواج شدن خلیج‌فارس و دریای عمان می‌شود.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی از روز سه‌شنبه تا جمعه گذر امواج تراز میانی جو از  نوار غربی کشور پیش‌بینی می‌شود که باعث ابرناکی  ورگبار در ارتفاعات واقع در شمال غرب و غرب کشور و ارتفاعات البرز مرکزی می‌شود.
روزهای چهارشنبه و پنجشنبه علاوه بر ارتفاعات البرز مرکزی در شمال آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان،‌دامنه‌های زاگرس مرکزی وافع در غرب و جنوب غرب و مناطقی از اصفهان،‌فارس و بوشهر بارش پیش بینی می‌شود.
طی این دو روز وزش باد روی کشور عراق باعث خیزش گردوخاک و انتقال آن به غرب کشور می‌شود که کاهش کیفیت هوا و دید افقی در این مناطق را به‌دنبال دارد.
سازمان محیط زیست: منشأ آلودگی اخیر هوا در ۲۶ استان، توفان گرد و غبار از عراق و سوریه بود؛ بخشی هم مربوط به اردن و عربستان بوده / این آلودگی، عصر امروز تشدید می‌شود / پروژه سدسازی ترکیه خطر تشدید گرد و غبار در ایران را به‌شدت افزایش می‌دهد / اگر حق‌آبه کانون‌های گرد و غبار تأمین نشود، باید از بوته‌کاری، نهال‌کاری و مالچ‌پاشی استفاده کرد؛ این اقدامات ۱۰ سال طول می‌کشد

داریوش گل‌علیزاده سرپرست مرکزملی هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: منشأ آلودگی هوای دیروز که تقریباً ۲۶ استان کشور را در بر گرفت، طوفان گرد و غباری بود که منشأ خارجی داشت. این طوفان از سمت مرزهای غربی کشور، شرق عراق و سوریه بوده است، همچنین بخشی از این گرد و غبار نیز برخاسته از اردن و عربستان بوده است. 
 سرپرست مرکزملی هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه "منشأ گرد و غبار روز گذشته از کشورهای همسایه بوده است، گفت: آلودگی هوا عصر امروز تشدید می‌شود.
  داریوش گل‌علیزاده به تسنیم گفت: منشأ آلودگی هوای دیروز که تقریباً ۲۶ استان کشور را در بر گرفت، طوفان گرد و غباری بود که منشأ خارجی داشت. این طوفان از سمت مرزهای غربی کشور، شرق عراق و سوریه بوده است، همچنین بخشی از این گرد و غبار نیز برخاسته از اردن و عربستان بوده است.
 وی ادامه داد: در سال‌های گذشته هم شاهد این اتفاق بودیم و بادهای عمودی و افقی این ذرات گرد و غبار را که بسیار ریز و کمتر از ۱ میکرون هستند به‌راحتی به شهرهای مختلف کشور ما منتقل کرده است.
 سرپرست مرکز ملی هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: مقدار آلودگی از روز گذشته کاهش پیدا کرده است، اما بر اساس گزارش هواشناسی از عصر امروز انتشار این گردو غبار مجدداً افزایش پیدا می‌کند.
 گل‌علیزاده دیپلماسی را اصلی‌ترین راهکار مقابله با این پدیده دانست و گفت: سازمان محیط زیست از کشورهای همسایه برای مهار و تثبیت این گرد و غبار درخواست جلسه و نشست مشترک کرده است، اما تا الآن توفیقی در این زمینه به دست نیامده است. وزارت امور خارجه، وزارت نیرو، سازمان محیط زیست و سایر دستگاه‌های مسئول چه در زمینه دیپلماسی خارجی و چه در زمینه کانون‌های گرد و غبار داخلی باید همگرایی داشته باشند و به حل این مشکل کمک کنند.
 
وی در رابطه با پروژه سدسازی کشور ترکیه موسوم به "گاپ" هشدار داد: این پروژه عملاً بخش اعظمی از حق‌آبه دجله و فرات را قطع می‌کند و زمین‌هایی که بر اثر قطع حق‌آبه به منشأ گرد و غبار تبدیل شده‌اند، با وزش ضعیف‌ترین بادهای عمودی و افقی گرد و غبار را به کشور ما می‌آورند. این سد خطر تشدید گرد و غبار در ایران را به‌شدت افزایش می‌دهد و لازم است با دیپلماسی درست هرچه سریع‌تر از طریق مجامع بین‌المللی در رابطه با این سدسازی‌ها اقدام کنیم و ترکیه را ملزم کنیم حق‌آبه را تأمین کند.
 
سرپرست مرکز ملی هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: لازم است سازمان‌های مسئول در این زمینه کانون‌های گرد و غبار خارجی و داخلی را شناسایی کنند، در جایی که بشود از بوته‌کاری و نهال‌کاری توسط گونه مناسب و در سایر کانون‌ها از مالچ‌پاشی به‌وسیله مالچ مناسب و دوستدار محیط زیست برای مهار گرد و غبار استفاده کنند.
 گل‌علیزاده خاطرنشان کرد: این اقدامات در یک پروسه ۱۰ ساله انجام می‌شود، مگر اینکه حق‌آبه اراضی‌ای که به کانون گرد و غبار تبدیل شده‌اند، تأمین شود و این اراضی زیر کشت بروند، در این صورت می‌توان انتظار داشت که این برنامه زودتر انجام شود.
 
برچسب ها :
هواشناسی ایران سامانه بارشی ورود سامانه بارشی بارش باران بارش برف و باران بارندگی پیش بینی وضع هوا هواشناسی راه های ارتباطی دیشموک راه های ارتباطی پیش‌بینی بارش برف و باران سازمان هواشناسی کشور آذربایجان غربی آذربایجان شرقی کردستان کرمانشاه زنجان قزوین استان گیلان مازندران گلستان استان البرز تهران اردبیل بوشهر فارس هرمزگان استان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج شمال شهرستان بویراحمد میزان بارش هشدار هواشناسی شهرستان گچساران شهرستان باشت شهرستان دنا سی سخت دهدشت قلعه رئیسی دیشموک شهرستان لنده ارتفاعات دنا باشت شهرستان بهمئی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی شمال خراسان رضوی خراسان رضوی کاهش دما چهارمحال و بختیاری نقشه‌ های هواشناسی پیش بینی هوا پیش بینی وضعیت جوی چاروسا سیل آب گرفتگی یخ زدگی زنجیر چرخ بخش بوستان لیکک دشتروم سد تنگ سرخ بخش چیتاب چیتاب مه گرفتگی کارشناس هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد کبنانیوز خلیج فارس دریای خزر بندرعباس هواشناسی بندر عباس زاگرس کوه های زاگرس خوزستان هواشناسی استان خورستان گرد و خاک اهواز گرد و خاک ریزگردها کاکان پیست اسکی کاکان منطقه کاکان کشاورزان کشاورزان و دامداران روستای منصورخانی کاکان حمزه خانی شهر سی سخت دمای هوا ایلام لرستان گردو خاک پدیده ریزگردها ریزگرد داریوش گل‌ علیزاده سرپرست مرکزملی هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست
نام شما

آدرس ايميل شما

سناریوهایی مهیب برای پایان جنگ اوکراین

سناریوهایی مهیب برای پایان جنگ اوکراین

تهاجم گسترده نظامی روسیه و خسارات مادی و تلفات انسانی ناشی از آن برای بسیاری از تحلیل‌گرانی ...
مناقشه اوکراین و نبرد رسانه‌ای

مناقشه اوکراین و نبرد رسانه‌ای

 روز ۲۴ فوریه‌ی ۲۰۲۲ (5 اسفندماه 1400) بود که اعلام شد روسیه تهاجم نظامی به اوکراین، ...
به عصر «دیکتاتورهای چرخشی» خوش آمدید!

به عصر «دیکتاتورهای چرخشی» خوش آمدید!

دیکتاتورها همیشه دروغ گفته‌اند، براین اساس، ادعاهای اخیر کرملین محلی از اعراب ندارند....
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1