تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۱ ساعت ۰۱:۰۹
کد مطلب : ۴۵۰۵۳۸
با حضور روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه؛

«هفتمین اجلاس سران کشورهای ضامن روند آستانه» برگزار شد

۱
«هفتمین اجلاس سران کشورهای ضامن روند آستانه» برگزار شد
کبنا ؛«هفتمین اجلاس سران کشورهای ضامن روند آستانه» با حضور روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه در تهران برگزار شد.
به گزارش کبنا، مذاکرات آستانه با ابتکار عمل ایران و روسیه و همراهی ترکیه در سال ۲۰۱۷ با هدف حل و فصل منازعات سوریه و پایان بخشیدن به شش سال جنگ و آوارگی و ویرانی در این کشور آغاز شد. دور اول نشست آستانه یا نشست صلح سوریه در  ژانویه ۲۰۱۷ با حضور ایران، روسیه و ترکیه در قزاقستان برگزار شد.
آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی شامگاه سه‌شنبه در آغاز هفتمین اجلاس سران کشورهای ضامن روند آستانه در سالن اجلاس سران، گفت: حضور نامشروع نیروهای اشغالگر رژیم آمریکا به عاملی بی‌ثبات کننده برای سوریه و منطقه تبدیل شده است. آمریکا ضمن افزایش پایگاه‌های نظامی غیرقانونی در حال غارت منابع طبیعی به ویژه نفت سوریه می‌باشد و تاکید می‌کنم ضروری است هر چه سریع‌تر نیروهای این کشور از کل منطقه از جمله سوریه خارج شوند.
متن کامل سخنان رئیس جمهور در این اجلاس به شرح زیر است؛

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین
در ابتدا لازم می‌دانم از روسای محترم جمهور جناب آقای پوتین رئیس محترم جمهوری کشور دوست، روسیه و جناب آقای اردوغان رئیس محترم جمهوری کشور دوست و برادر، ترکیه تقدیر و تشکر کنم از اینکه دعوت جمهوری اسلامی ایران را پذیرفتند و در نشست هفتم کشورهای ضامن روند آستانه شرکت کردند.
 روند آستانه به عنوان چارچوبی برای حل مسالمت‌آمیز بحران سوریه دستاوردهای خوبی داشته است
معتقدم روند آستانه به عنوان چارچوبی موفق در حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران سوریه تاکنون دستاوردهای بسیار خوبی کسب نموده است که حفظ و توسعه آن در ابتدا وظیفه ما سه کشور دوست و همسایه به عنوان ضامنان آن می‌باشد.
مایلم در ابتدا بر اصول اساسی و تغییرناپذیر مشترک‌مان در موضوع سوریه یعنی لزوم حفظ یکپارچگی و تمامیت ارضی، احترام به حاکمیت ملی و استقلال جمهوری عربی سوریه و تعیین سرنوشت این کشور تنها به دست مردم آن از طریق گفتگوهای سوری- سوری و بدون مداخله خارجی تاکید نمایم.
امروز با گذشت حدود ۱۱ سال از آغاز بحران سوریه جمهوری اسلامی ایران همچنان معتقد است تنها راه حل بحران سوریه سیاسی بوده و اقدام نظامی نه تنها کارگشا نیست، بلکه بر وخامت اوضاع خواهد افزود.
 از تمامی شهدای مبارزه با تروریسم و در راس آنها شهید سپهبد قاسم سلیمانی تجلیل می‌کنیم
ما از گذشته به عنوان کشورهای ضامن روند آستانه همواره از راه‌حل سیاسی در چارچوب توافقات انجام شده از جمله برگزاری مذاکرات قانون اساسی سوریه حمایت نموده‌ایم و بر عزم خود برای مبارزه با تروریسم در اشکال مختلف آن در تمامی منطقه از جمله سوریه تاکید کردیم و همچنان بر این باوریم که عزم روسای کشورهای ضامن روند آستانه بر پیش بردن توافقات گذشته می‌باشد.
این روزها در شرایطی با افتخار از مبارزه با تروریسم سخن می‌گوییم که فداکاری‌های زیادی در این راه
صورت گرفته است لازم می‌دانم از تمامی شهدای مبارزه با تروریسم و در راس آنها شهید سپهبد قاسم سلیمانی یاد و تجلیل نمایم.
 ضمن محکومیت هرگونه تحریم اعلام می‌کنیم به حمایت‌های خود از سوریه با قدرت بیشتری ادامه می‌دهیم
هم اکنون در حالی اجلاس سران روند آستانه را برگزار می‌کنیم که تحریم‌های یکجانبه به ویژه توسط آمریکا فشار مضاعفی را بر مردم سوریه وارد آورده و امکان زندگی عادی را از آنان سلب نموده و برای همگان مسجل شده است که طرف‌هایی که موفق نشدند با ناامن کردن و بی ثباتی در سوریه به اهداف سیاسی خود برسند، اکنون از روش‌های دیگر و با سیاست تحریم و فشار به دنبال برآورده کردن مطامع نامشروع خود می‌باشند.
تحریم‌های یکجانبه و تروریسم اقتصادی ناقض حقوق بین‌الملل و حاکمیت کشورهاست و جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن هرگونه تحریم علیه ملت‌ها خصوصا ملت سوریه اعلام می‌کند که به حمایت‌های خود از مردم و دولت سوریه با قدرت بیشتری ادامه خواهد داد.
 مشروط نمودن کمک‌های انسان‌دوستانه به تحقق اهداف سیاسی روند حل مسائل سوریه را مختل خواهد کرد
مسئله آوارگان داخلی و پناه‌جویان سوریه موضوع بسیار مهمی است و کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی می‌بایست به بازگشت آوارگان به خانه و موطن خود کمک کنند. ما به خوبی از مشکلات و نگرانی‌های کشورهای همسایه سوریه در این زمینه آگاهی داریم و از هر گونه تلاش و ابتکار در این باره حمایت می‌کنیم.
معتقدیم مشروط نمودن کمک‌های انسان‌دوستانه به تحقق اهداف سیاسی برخی از کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی این روند را مختل خواهد کرد و در این رابطه خواستار توجه و اقدام جدی‌تر جامعه بین‌المللی هستیم.
 تجربه نشان داده نقض تمامیت ارضی سوریه کمکی به برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم نمی‌کند
تنها راه برقراری ثبات و امنیت در مرزهای سوریه با کشورهای همسایه، حضور پرقدرت ارتش این کشور در مرزها و همکاری آن با دولت‌های پیرامونی‌ است. تجربه‌های متعدد نشان داده است که نقض تمامیت ارضی سوریه هیچ کمکی به برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم نکرده، لذا احترام به حاکمیت ملی و استقلال سوریه اصلی خدشه‌ناپذیر است.
سوریه‌ای متحد، مستقل و بدون حضور نامشروع خارجی نه تنها منجر به بازگشت آرامش پس از سالها رنج به مردم این کشور می‌گردد، بلکه به ثبات و امنیت همسایگان آن نیز کمک خواهد نمود. حضور نامشروع نیروهای اشغالگر رژیم آمریکا به عاملی بی‌ثبات کننده برای سوریه و منطقه تبدیل شده است. آمریکا ضمن افزایش پایگاه‌های نظامی غیرقانونی در حال غارت منابع طبیعی به ویژه نفت سوریه می‌باشد و تاکید می‌کنم ضروری است هر چه سریع‌تر نیروهای این کشور از کل منطقه از جمله سوریه خارج شوند.
 پیامدهای ایجاد بی‌ثباتی و تهدید صلح و امنیت در منطقه و جهان متوجه رژیم صهیونیستی خواهد بود
همچنین افزایش دامنه تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه و هدف قرار دادن زیرساخت‌های اساسی این کشور از
جمله فرودگاه‌ها و بنادر را قویاً محکوم می‌کنیم. بر همگان عیان شده که این رژیم بقای خود را به تجاوز و ناامنی در منطقه ما پیوند زده است و اینگونه اقدامات در کنار اشغال منطقه جولان، نقض حاکمیت کشور سوریه و عامل بی ثباتی و تهدیدکننده صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی به شمار می‌آیند که البته پیامدهای آن متوجه این رژیم اشغالگر خواهد بود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد و دبیرکل محترم باید قبل از اینکه تجاوزات رژیم صهیونیستی به یک معضل بزرگ امنیتی تبدیل شود به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.
در پایان امیدوارم تصمیمات سازنده و مفیدی در این نشست اتخاذ شوند که در سایه آن بتوانیم شاهد ادامه و تقویت روند صلح در سوریه و سعادتی پایدار برای مردم شریف آن باشیم.
از توجه شما صمیمانه سپاسگزارم.
اردوغان: جایی برای تجزیه‌طلبی در منطقه وجود ندارد

«رجب طیب اردوغان» سه شنبه شب در هفتمین اجلاس روسای کشورهای ضامن روند آستانه که به میزبانی جمهوری اسلامی ایران و در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: به عنوان کشورهای ضامن روند آستانه باید همکاری ها را توسعه دهیم و با ادامه همکای‌ها به اهداف اصلی خود برسیم.
وی ادامه داد: مهمترین چیزی که امنیت سوریه را تهدید می کند، ترور است و باید به شکل مداوم مبارزه با «ی.پ.گ»، «پ.ک.ک»  و سایر گروه‌هک‌های تروریستی ادامه یابد چون آنها در عراق به فعالیت‌های تجزیه طلبانه خود ادامه می‌دهند.
اردوغان تأکید کرد: در آینده منطقه ما جایی برای تجزیه طلبی و شاخه‌های این گروه‌های تروریستی وجود ندارد. ترکیه سعی کرده بخش‌های جنوبی خود را از تروریست‌ها پاکسازی کند که با این کار به امنیت سوریه هم کمک کرده است. ترکیه به مبارزه با تروریست‌هایی که دست شان به خون مردم آلوده شد ادامه می‌دهد و امیدواریم بحران سوریه به راحتی رفع شود و بتوانیم در این زمینه با یکدیگر رایزنی داشته باشیم.
رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه رفع نیازهای انسانی سوریه باید ادامه یابد، خاطرنشان کرد: این دغدغه همه ما است و مهاجران سوری باید با حفظ کرامت انسانی و با امنیت به کشورهای خود برگردند.
وی این بحث را از موضوعات اصلی روند آستانه دانست و افزود: امیدوارم تصمیماتی که امروز اتخاذ می‌شود به حل بحران سوریه و رشد روند آستانه کمک کند.
اردوغان تصریح کرد: گرچه گروه‌های تروریستی در منطقه سعی می‌کنند با کسب حمایت‌های خارجی به خاک سوریه دست اندازی کنند و درحالی به فعالیت‌های تجزیه طلبانه خود ادامه می‌دهند که ما نمی‌توانیم نفوذ کنیم.
وی با بیان اینکه بیان جملات درمان دردها نیست، افزود: «پ.ک.ک» و «ی.پ.گ» باید حداقل ۳۰ کیلومتر از مرزهای ما دورتر بروند و در این زمینه با شما به توافق رسیده ایم. باید این مکان ها را که تبدیل به لانه ترور شده پاکسازی کنیم و از دوستان در روند آستانه خواهش می کنیم و انتظار داریم از این فعالیت های ما حمایت کنند.
اردوغان گفت: می دانم شکست مذاکرات کمیته قانون اساسی به معنای شکست روند
آستانه است، از همین رو دیدارها و مذاکرات با تنظیم کنندگی سازمان ملل در یکی از مقرهای سازمان ملل باید برگزار شود. متاسفانه تا کنون به نتایج دلخواهی نرسیده ایم که در سایه کمک‌های ترکیه به شکل سازنده‌ای سعی می کنیم نتیجه حاصل شود. اگر این روند با موفقیت پیش نرود در حقیقت ما موفق نشده‌ایم.
رئیس جمهور ترکیه تأکید کرد: روند آستانه را باید احیا کنیم، باید به افکار عمومی جهان نشان دهیم که مذاکرات کمیته قانون اساسی خوب پیش می رود. رژیم سوریه باید در مذاکرات شرکت کند.
وی با اشاره به وجود برخی نگرانی ها در خصوص ادلب گفت: این نگرانی‌ها را درک می‌کنیم و همه تدابیر لازم را در این زمینه انجام می دهیم. در این مناطق ترکیه میزبان ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار خواهر و برادر سوری است و بحران سوریه ترکیه را از نظر اقتصادی در تنگنا قرار داده و بار سنگینی بر دوش ترکیه از این منظر قرار داده است. بنابراین زمینه بازگشت سوریه‌ای ها به خاک خود باید فراهم شود.
وی تأکید کرد: اگر امنیت در سوریه فراهم شود این مهاجران می توانند با آرامش خاطر به کشور خود بازگردند.
پوتین: باید برای احیای برجام تلاش ‌کنیم
 ولادیمیر پوتین امشب در نشست خبری مشترک با روسای جمهور ایران و ترکیه که پس از برگزرای نشست آستانه برگزار شد، اظهار کرد: دیدار روسای کشورهای ضامن آستانه بسیار مفید و پرمحتوا بود. به صورت مفصل مسایل مهم را مرور کردیم. تحکیم حرکت سه کشور به نفع عادی سازی وضعیت سوریه می شود.
وی در ادامه افزود: سه کشور امید دارند بر اساس گفت وگوی سوری و با راه حل سیاسی، بحران سوریه قابل حل است و باید به وحدت و تمامیت ارضی سوریه احترام گذاشته شود و سرنوشت سوریه باید به دست مردم این کشور تعیین شود.
رئیس جمهور روسیه ادامه داد: امروز توافق کردیم که سازوکار آستانه را ادامه دهیم. دولت، اپوزیسیون و کشورهای دیگر و سازمان ملل هم باید شرکت کنند. آستانه باید نقش اصلی در حل  بحران سوریه داشته باشد.
وی افزود: تهدیدهای تروریستی توسط سه کشور بررسی شد. نیروهای اصلی داعش در سوریه از بین رفته است، و دولت سوریه کنترل بیشتر سوریه را بدست آورده است و سه کشور تاکید کردند بر مبارزه با تروریسم در سوریه ادامه دهند. نیروهای خارجی در سوریه باید از بین بروند. در شرق فرات تلاش می شود حاکمیت دولت سوریه نقض شود. ما تاکید کردیم شرق فرات باید تحت کنترل دولت سوریه قرار گیرد.
پوتین گفت: از جامعه بین الملل دعوت می کنیم کمک خود به مردم سوریه را انجام دهند. تا مهاجران به صورت داوطلبانه به کشور خود بازگردند.
وی تصریح کرد: مذاکرات دو جانبه خوبی با رهبر ایران داشتیم. از هر دو طرف اعلام شد که روابط دو جانبه توسعه همه جانبه یابد و در مسائل منطقه ای و بین المللی همکاری داشته باشیم. در این زمینه با رئیس جمهور ایران هم مذاکره داشتیم و توافق کردیم استفاده از پول ملی را تقویت کرده و روابط اقتصادی  وتجاری را توسعه دهیم . در زمینه برجام ما فکر می کنیم باید برای احیای برجام تلاش ‌کنیم. باید برجام احیا شود و همه بدون تبعیض آن را اجرا کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما

سید محمد خاتمی: براندازی نه ممکن است نه مطلوب

سید محمد خاتمی: براندازی نه ممکن است نه مطلوب

سید محمد خاتمی: انکار وضع بدی که به نام زندگی بر مردم تحمیل می‌شود نارضایتی را از بین ...
راه تغییرات از کدام طرف است؟

راه تغییرات از کدام طرف است؟

اولین و شاید جدی‌ترین گام در مسیر انجام اصلاحات و تغییرات در جوامع مختلف، نیازمند پذیرش ...
روزنامه جمهوری اسلامی: کاش یک استعفای نمایشی می‌دادید

روزنامه جمهوری اسلامی: کاش یک استعفای نمایشی می‌دادید

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: آنچه که اکنون در سرزمین ما اتفاق می‌افتد، به سادگی می‌شد ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1