تاریخ انتشار
پنجشنبه ۳ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۳۹
کد مطلب : ۴۵۱۷۷۲
جنگ روسیه و اوکراین /

نابودی جهان با بمب اتم؟ لیز: آماده‌ام!

۰
نابودی جهان با بمب اتم؟ لیز: آماده‌ام!
کبنا ؛
بوریس جانسون دوباره به کی‌یف رفت، حرکتی همسو با امریکا و در مقابل بقیه اروپا! کشور‌های اروپایی در تلاشند قبل از زمستان مسائل خود را با روسیه حل کنند، آنچنان که ماکرون دیشب گفت: «عصر فراوانی‌ها به پایان رسید. فرانسه در نقطه اوج مشکلات قرار دارد و با زمستان سخت و دوره جدیدی از بی‌ثباتی ناشی از تغییرات آب و هوایی و حمله روسیه به اوکراین مواجه است.»، اما امریکا که گاز خود را در غیاب گاز روسیه، هفت برابر قیمت به اروپا می‌فروشد و از جنگ در اوکراین نهایت لذت و فایده و احساس قدرت را دارد، دنبال ادامه جنگ است و انگلیس نیز، هم! مهم‌تر از رفتن جانسون به کی‌یف، اظهارات جانشین احتمالی او، لیز تراس، وزیر خارجه فعلی انگلیس است که در پاسخ به اینکه «چه احساسی درباره فشار دادن دکمه هسته‌ای و نابودی جهان دارد» گفت: «آماده‌ام! این وظیفه مهم نخست‌وزیر انگلیس است». تهدید اتمی اروپاییان علیه یکدیگر و روسیه، مطلبی کاملاً جدا از هیاهوی خاورمیانه‌ای و آفریقایی و جهان سومی آنهاست. چیزی نیست که بتوانند برای آن یک اسلام هراسی یا خاورمیانه‌هراسی پیدا کنند. خودشان با خودشان، فقط زبان بمب اتم را می‌فهمند، همچنان که قبلاً آن را به کار برده‌اند و در ذات ناپاک و نامبارک آنهاست. اروپایی‌ها به دلیل بحران‌های اقتصادی و انرژی که بعد از جنگ اوکراین با آن مواجه شده‌اند، خواستار پایان دادن به درگیری‌ها و کاهش تنش‌ها هستند، اما امریکا و انگلیس که دور از خط مقدم ایستاده‌اند بر طبل جنگ می‌کوبند. امریکا گفته که کمک‌های میلیاردی جدیدی را برای کی‌یف ارسال خواهد کرد و مقامات لندن هم علاوه بر اینکه خواستار افزایش حمایت‌های نظامی اروپا از اوکراین شده‌اند، مدعی شدند که اگر لازم باشد به استفاده از سلاح هسته‌ای نیز متوسل می‌شوند.
هر چه زمان به سمت زمستان پیش می‌رود ترس ناشی از کمبود انرژی و تشدید بحران‌های اقتصادی لرزه بر جان اروپایی‌ها می‌اندازد، اما برخی کشور‌ها که خود عامل اصلی شروع جنگ در اوکراین بودند دل‌شان به حال متحدان اروپایی نیز نمی‌سوزد و قصد دارند تا زمانی که اهداف‌شان محقق نشده، به درگیری‌های اوکراین ادامه دهند. امریکا و انگلیس که خارج از اروپا و دور از درگیری‌های مستقیم اوکراین و روسیه هستند، سیاست‌های متفاوتی از اروپایی‌ها در پیش گرفته‌اند. جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات استراتژیک در شورای امنیت ملی کاخ سفید روز چهار شنبه گفت که در عملیات روسیه در منطقه دونباس، زمان علیه اوکراین است. کربی در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» اظهار داشت: «ما می‌دانیم که زمان به نفع اوکراین نیست. ما فوریت کمک‌رسانی به اوکراین را درک می‌کنیم و به تلاش برای تطبیق با آن ادامه خواهیم داد». به گفته وی، امریکا و متحدانش از یافتن راه‌های جدید برای کمک به اوکراین دست برنمی‌دارند و به تأمین نیاز‌های نظامی کی‌یف برای مقابله با عملیات روسیه ادامه می‌دهند. یک مقام امریکایی اعلام کرد که انتظار می‌رود واشنگتن چهار شنبه شب به وقت محلی بسته کمک‌های امنیتی جدیدی را به اوکراین به ارزش ۳ میلیارد دلار اعلام کند.
ادعای لندن به استفاده از سلاح هسته‌ای
علاوه بر امریکا، برخی کشور‌ها نیز هستند که بنزین روی آتش جنگ در اوکراین می‌ریزند و اراده‌ای برای پایان آن ندارند. روزنامه تلگراف به نقل از منابعی گزارش داد که دیپلمات‌های انگلیسی با هدف متقاعد کردن رهبران اروپایی درخصوص متوقف نکردن کمک‌ها به اوکراین، به پایتخت‌های اروپایی سفر می‌کنند. در این گزارش آمده است: «لندن در بحبوحه افزایش قیمت انرژی، نسبت به توقف حمایت کشور‌های اروپایی از کی‌یف نگران است.» به گفته یک منبع، همزمان با اینکه شهروندان اروپایی با قیمت‌های فزاینده انرژی مواجه هستند، رهبران آن‌ها نسبت به مخارج تسلیحات و کمک‌های بشردوستانه به کی‌یف به شدت نگران به نظر می‌رسند. براساس این روزنامه، مقامات بلندپایه اتحادیه اروپا نگرانند که پاییز یا اوایل زمستان می‌تواند زمان تصمیم‌گیری برای مردم باشد؛ زمان و شرایطی که موضع مردم را درخصوص کمک به اوکراین تغییر خواهد داد.

انگلیس که خارج از اتحادیه اروپا است تلاش می‌کند تا در همسویی با امریکا، جنگ اوکراین را برای مدت نامعلومی ادامه دهد. بار‌ها نیز مقامات لندن اعلام کرده‌اند که برای پایان جنگ اوکراین چشم‌انداز روشنی در میان مدت دیده نمی‌شود و شاید سال‌ها طول بکشد. به نظر می‌رسد همه سیاست‌های انگلیس به جنگ اوکراین گره خورده است و حتی حاضرند بهای آن را با نابودی خودشان پس دهند. لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس گفت که در صورت لزوم آماده پرتاب موشک‌های هسته‌ای است. به گزارش اسپوتنیک، تراس در پاسخ به این سؤال که چه احساسی نسبت به فشار دادن دکمه هسته‌ای و ایجاد «نابودی جهانی» دارد، گفت: «فکر می‌کنم این وظیفه مهم نخست‌وزیر است و آماده انجام آن هستم.»‌وزیر امور خارجه در مورد اینکه «انگلیس ممکن است علیه کدام کشور متقاعد شود که از سلاح هسته‌ای استفاده کند»، توضیح بیشتری نداد. این درحالی است که در ماه‌های اخیر مقامات روسیه بار‌ها نسبت به جنگ‌افروزی‌های انگلیس در اوکراین هشدار داده‌اند و این کشور را به حمله اتمی نیز تهدید کرده‌اند. روس‌ها حتی برای اینکه نشان دهند هشدارهای‌شان جدی است، حمله اتمی به لندن را نیز شبیه‌سازی کردند. تنش بین لندن و مسکو به خاطر جنگ اوکراین تشدید شده است و مقامات دوطرف برای یکدیگر شاخ و شانه می‌کشند. این تنش‌ها تا جایی پیش رفته که برخی مقامات انگلیس در روز‌های اخیر از مردم خواسته‌اند برای جنگ احتمالی با روسیه آماده باشند.
جنگ‌افروزی‌های امریکا و انگلیس در اوکراین، درحالی است که شکاف‌ها بین مقامات اروپایی درباره حمایت و یا کمک به دولت کی‌یف افزایش یافته است و برخی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا ادامه حمایت‌های را به صلاح نمی‌دانند، زیرا معتقدند که کمبود انرژی و بحران اقتصادی چالش‌های جدیدی را برای آن‌ها ایجاد خواهد کرد. در ماه‌های اخیر گزارش‌های زیادی از کمبود مواد غذایی و انرژی در سراسر اروپا منتشر شده است و بسیاری از زمستان سرد در اروپا خبر می‌دهند.
عملیات کند برای دفاع از غیرنظامیان
سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه چهار شنبه گفت که کند شدن سرعت کارزار نظامی روسیه در اوکراین عمدی و با هدف کاهش تلفات غیرنظامیان بوده است. به گزارش رویترز، شویگو گفت: ارسال تسلیحات به اوکراین توسط ایالات متحده و متحدانش تعداد تلفات را دو برابر و درگیری را طولانی می‌کند. هدف واشنگتن در اوکراین این است که روسیه را به لحاظ استراتژیک خسته کند تا رقابت را از بین ببرد و به سایر کشور‌ها هشدار دهد. وزیر دفاع روسیه در ادامه، بار دیگر تأکید کرد عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین طبق برنامه پیش می‌رود و تمام وظایف آن انجام خواهد شد. به ادعای رویترز، تلاش‌های جنگی روسیه در اوکراین در ماه‌های اخیر، پس از عقب راندن نیرو‌های این کشور از کی‌یف در هفته‌های اولیه جنگ، پیشرفت کمی داشته است. بخش اطلاعات ارتش انگلیس هم در به روزرسانی خود ضمن ادعای حداقلی بودن روند پیشروی روس‌ها در عملیات، گفت جنگ در اوکراین پس از شش ماه برای روسیه پرهزینه و زیانبار شده است. این ادعا‌ها در حالی است که روسیه تأکید دارد روند عملیات نظامی در اوکراین طبق برنامه پیش می‌رود و تا رسیدن به اهداف خود ادامه خواهد داشت.
نام شما

آدرس ايميل شما

راه تغییرات از کدام طرف است؟

راه تغییرات از کدام طرف است؟

اولین و شاید جدی‌ترین گام در مسیر انجام اصلاحات و تغییرات در جوامع مختلف، نیازمند پذیرش ...
روزنامه جمهوری اسلامی: کاش یک استعفای نمایشی می‌دادید

روزنامه جمهوری اسلامی: کاش یک استعفای نمایشی می‌دادید

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: آنچه که اکنون در سرزمین ما اتفاق می‌افتد، به سادگی می‌شد ...
متن و حاشیه «مولوی عبدالحمید»

متن و حاشیه «مولوی عبدالحمید»

رهبر معنوی اهل سنت ایران در جریان حیات دینی و سیاسی خود همواره مواضع قابل تامل و جنجالی ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1