تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۵۷
کد مطلب : ۴۵۲۳۴۴
بوی ماه مدرسه در کهگیلویه و بویراحمد؛

بازگشایی مدارس در کهگیلویه و بویراحمد؛ علاج واقعی پیش از انفجار این درد مزمن!

۳
۱
بازگشایی مدارس در کهگیلویه و بویراحمد؛ علاج واقعی پیش از انفجار این درد مزمن!
کبنا ؛تا پایان یافتن فصل تابستان و پراکنده شدن بوی مهر در شهر‌ها و کوچه‌های کهگیلویه و بویراحمد چیزی نمانده است، مدرسه‌ها چشم به در دوخته‌اند و به انتظار نشسته‌اند تا سال تحصیلی جدید را همراه با دانش‌آموزان آغاز کنند اما آیا زیرساخت‌های لازم برای ورود دانش‌آموزان به کلاس‌های درس فراهم شده است؟
به گزارش کبنا، فعالیت آموزشی مدارس کهگیلویه و بویراحمد قرار است همزمان با سراسر کشور در مهر ماه آغاز و زمینه برای آموزش حضوری دانش‌آموزان پس از حدود بیش از ۲ سال وقفه در پی شیوع گسترده ویروس کرونا، فراهم شود.
کرونا بر همه عرصه‌های زندگی تأثیر خود را گذاشت و در حوزه زیربنایی آموزش خاصه مدارس از جمله مواردی بود که از این بیماری متأثر شد و مقوله آموزش تا اندازه‌ای رو به قهقرا رفت و دانش‌آموزان و مربیان ناچار به استفاده از روش‌های آموزش‌های مجازی شدند اما مطالعات مختلف در طی چند سال اخیر نشان داده‌اند هیچ روشی به اندازه آموزش حضوری و حضور دانش‌آموز در کلاس درس برای یادگیری آن‌ها مفید نخواهد بود.
البته این روز‌ها در آستانه بازگشایی مدارس، با توجه به عمق محرومیت و فقر در برخی مناطق استان به ویژه مناطق عشایری و روستایی عده‌ای از دانش‌آموزان استان دغدغه تهیه اقلامی چون کفش، کیف، لوازم التحریر و لباس دارند که توجه خیران نیک‌اندیش را بیش از پیش می‌طلبد.
دستان سخاوتمند خیران سال هاست آموزش و پرورش را در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد یاری می‌کند و زمینه ساز آرامش برای ادامه تحصیل دانش اموزان این مناطق شده‌اند.
شرایط مناسبی برای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی پیش رو در استان فراهم شود
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: شرایط مناسبی برای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی پیش رو در استان فراهم شود و مدارس باید برای حضور دانش‌آموزان در اول مهر ماه آماده باشند.
بوی ماه مدرسه در کهگیلویه و بویراحمد
سید علی احمدزاده روز گذشته بطور سرزده از برخی مدارس مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد بازدید کرد و با اشاره به تأمین تجهیزات لازم برای مدارس، افزود: اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان تمامی تجهیزات در اختیار خود را به آموزش و پرورش استان تحویل دهد و چنانچه کمبودی وجود داشت اعتبار در اختیار اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان قرار داده می‌شود.
احمدزاده با اشاره به بازگشایی مدارس پس از ۲ سال بیماری کرونا، تصریح کرد: آسیبی که کرونا به بخش علمی کشور وارد کرد تا چند سال قابل جبران نیست لذا برای کمک به ارتقای بخش علمی همه پای کار بیایند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: کلاس‌های درس دانش‌آموزان در اول مهرماه حضوری است بنابراین می‌طلبد، خبرگزاری‌ها، صدا و سیما دیگر رسانه‌ها کمک کنند تا خانواده‌ها با استرس و اضطراب کمتری شرایط حضوری شدن مدارس پس از ۲ سال بیماری کرونا را بپذیرند.
وی ادامه داد: نیاز است حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در روز‌های ابتدایی شروع کلاس‌های درس در مدارس حضور داشته باشند تا از نگرانی خانواده‌ها و دانش‌آموزان کاسته شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: اداره کل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس استان در ساخت مدارس اقدامات قابل توجهی انجام داده است.
بوی ماه مدرسه در کهگیلویه و بویراحمد
احمدزاده گفت: با توجه به آستانه بازگشایی مدارس، ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای خرید تجهیزات مدارس به استان اختصاص یافته است و بر اساس دستور وزیر آموزش و پرورش امکانات و تجهیزات لازم به استان اختصاص داده می‌شود.
شهرستان بویراحمد با کمبود فضا و تجهیزات مواجه است
بر اساس آخرین آمار سرانه دانش‌آموزی کشور ۵. ۳ درصد و سرانه استان کهگیلویه و بویراحمد ۸. ۲ دهم است. از این نظر استان کهگیلویه و بویراحمد سومین استان کشور به لحاظ سرانه اموزشی است اما برآورد‌ها نشان می‌دهد سرانه دانش‌آموزی در بویراحمد زیر سه درصد است.
کیفیت نظام آموزشی، ارتباط مستقیمی با امکانات مدارس و محیط دارد به عبارتی، وجود فضا و زمان مناسب و کافی، اولین نیاز در یادگیری است.
رئیس آموزش و پرورش بویراحمد گفت: آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد با ۲ مشکل عمده روبرو است مشکل حاد و بحران زایی که بار‌ها تکرار شده یکی بحران فضای آموزشی و دیگری کمبود تجهیزات آموزشی است.
کورش دلشاد افزود: هرساله بیش از سه هزار دانش‌آموز به آمار دانش‌آموزی شهرستان بویراحمد افزوده می‌شود و لذا شهرستان نیازمند تأمین تجهیزات جدید آموزشی است.
وی تأکید کرد: ۱۰ پروژه فضای آموزشی در شهرستان بویراحمد در دست اقدام است که تعدادی از این پروژه‌ها در نیمه راه مانده‌اند و تعدادی هم در آستانه افتتاح هستند.
دلشاد بیان کرد: چنانچه پروژه‌هایی که قول بهره‌برداری از آن‌ها داده شده است تا اول مهر افتتاح شوند، بخش عظیمی از مشکلات شهرستان در حوزه فضای آموزشی در حاشیه شهر رفع می‌شود.
ضرورت نیازسنجی درجانمایی احداث مدارس
فرماندار بویراحمد نیز گفت: عدم نیازسنجی باعث اجحاف در حق شهرستان بویراحمد شده است به گونه‌ای که شهرستان بویراحمد با کمبود و بحران فضا مواجه است و در برخی نقاط استان هزینه‌ای سنگینی برای احداث فضای آموزشی شده که اکنون این فضا‌ها خالی و بلا استفاده مانده است.

شهرام مهدوی مطلق افزود: اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان در خصوص کمبود فضا‌های فیزیکی اقداماتی انجام داده و برخی مدارس این فضا‌ها در حال تکمیل هستند و قول افتتاح تا اول مهر را داده‌اند.
وی تصریح کرد: شهرستان بویراحمد به تنهایی حدود ۴۳ درصد دانش‌آموزان استان را تحت پوشش دارد این در حالی است سالانه بیش از سه هزار و ۵۰۰نفر بر آمار دانش‌آموزی افزوده می‌شود، اما متأسفانه در بحث توزیع اعتبارات اصلاً به این نسبت جمعیتی توجه نمی‌شود و امکانات و تجهیزاتی که در این شهرستان توزیع شده هیچگاه به این تعداد نمی‌رسد.
۷۶۶ مدرسه ناایمن در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۷۶۶ مدرسه ناایمن در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که شامل مدارس سنگی، کانکسی، مدارس آجری بالای ۲۵ سال و دیگر موارد هستند.
سیدرضا حسینی نیک افزود: مدارس دیگری هم موجود هستند که دیوار ندارند یا سرویس بهداشتی نامطلوب دارند و برخی از آن‌ها نیز نیاز به تعمیرات کلی و جزئی دارند.
بر اساس آخرین آمار، ۲۳۲ مدرسه مشکل دار در استان فاقد سرویس بهداشتی یا سرویس بهداشتی متروکه دارند، ۳۰۰ مدرسه بدون انشعاب، ۳۰۵ مدرسه کانکسی و ۲۱۶ مدرسه دو نوبتی و چرخشی در استان وجود دارد.
وی اضافه کرد: برخی اوقات، در مدارسی که دانش‌آموزان آن افزایش یافته، برای برخی از دانش‌آموزان و کلاس‌ها چند کانکس درون حیاط مدرسه گذاشته شده و فضای اموزشی با این کانکس‌ها تأمین شده‌اند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: دولت سیزدهم، نگاه ویژه‌ای به مقوله آموزش دارد و در ابتدای کار اعلام کرد که مدارس سنگی و کانکسی همگی برچیده شوند.
وی ادامه داد: به تبع این سیاست جمع‌آوری مدارس کانکسی بالای ۱۵ دانش‌آموز در استان در دستور کار قرار گرفت و در فاز یک ساخت ۳۶ مدرسه به کمک بنیاد برکت و اعتبارات مصوب سفر آغاز شد.
مدارس عشایری کهگیلویه و بویراحمد نیازمند توجه ویژه هستند
بر اساس آخرین آمار‌های منتشر شده از اداره آموزش و پرورش عشایر استان، در مناطق عشایری هم مشکلات عدیده‌ای وجود دارد که ۱۸ مدرسه عشایری استان فاقد سرویس بهداشتی و بیش از ۱۰۰ مدرسه فاقد سرویس بهداشتی مطلوب هستند.

بوی ماه مدرسه در کهگیلویه و بویراحمد

مدارس عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر تجهیزات سخت‌افزاری و فضای آموزشی به امکاناتی همچون میز و نیمکت، بخاری، کولر، وسایل ورزشی، صندلی، تخته وایت برد، لپ تاپ، کامپیوتر نیاز دارند.
به گفته مسئولان آموزش و پرورش عشایری از مجموع ۲۱۳ مدرسه عشایری استان تنها چهار مدرسه هوشمند وجود دارد که می‌طلبد توجه ویژه‌ای به این مقوله شود.
بسیج فرهنگیان به کمک آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد می‌آید
مسئول بسیج فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در دوران مهم و سختی قرار داریم و نظام و انقلاب انتظارات بیشتری از جامعه آموزش و پرورش دارد و درواقع توقع انقلاب از این نهاد آموزشی و تربیتی بیشتر از دیگر دستگاه‌ها است.
سرهنگ جاماسب بهمن‌یار به اقدامات بسیج فرهنگیان اشاره کرد و افزود: ۴۰ درصدتجهیزات پژوهش سرا‌ها و آزمایشگاه‌ها در سطح استان تأمین شده است.
وی ادامه داد: در بحث نوشت‌افزار برای دانش‌آموزانی که نیازمند مساعدت هستند، ۲ گروه جهادی آماده شده‌اند و هماهنگی‌های لازم صورت گرفته که اقدامات لازم انجام شود.
مسئول بسیج فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: سهم آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد در بحث توزیع نوشت‌افزار در بین دانش‌آموزان محروم ۴۰ درصد است که در اول مهر این نوشت‌افزار در بین دانش‌آموزان توزیع می‌شود.
۱۱ میلیارد تومان تجهیزات برای مدارس کهگیلویه و بویراحمد ارسال شد
مدیرکل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: دوم شهریور ماه امسال، در راستای پروژه مهر جهت تجهیز مدارس استان کهگیلویه وبویراحمد نخستین کاروان تجهیزات آموزشی با اعتبار ۱۱میلیارد تومان راهی مدارس شد و این کاروان‌های تجهیزات به ۱۳ شهرستان و منطقه آموزش و پرورش برای توزیع در آموزشگاه‌های سراسر استان ارسال شد.
بوی ماه مدرسه در کهگیلویه و بویراحمد

حسنعلی عزت خواه ادامه داد: این تجهیزات شامل میز، صندلی، وایت برد (تخته سفید)، میز معلم و صندلی معلم بوده و برای خرید این تجهیزات پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.
وی ابراز داشت:‌امید می‌رود هنرجویان استان، با استفاده از امکانات ارسالی بتوانند با کیفیت بهتری آموزش دیده و بازخورد مطلوبی در راستای تعالی استان در عرصه‌های فنی، حرفه‌ای و مهارتی ارائه نمایند.
عزت خواه همچنین از ارسال تجهیزات آموزشی جهت هنرستان‌های فنی وحرفه‌ای و کاردانش استان با اعتباری بالغ بر ۶ میلیارد تومان خبر داد و گفت: با همکاری اداره کل نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس استان و کمک خیرین‌امید می‌رود که تا ابتدای مهرماه تجهیزات لازم در اختیار مدارس قرار گیرد تا دانش‌آموزان بدون هیچ دغدغه‌ای سال تحصیلی را آغاز نمایند.
مدارس کهگیلویه و بویراحمد گران‌ترین آموزش را دارند
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به صعب العبور بودن استان و وجود یکهزار و ۶۰۰ روستا در استان، در امر ساخت و ساز مدرسه و مسائل نرم‌افزاری مدارس کهگیلویه و بویراحمد گران‌ترین آموزش را دارند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: در استان مدارس ۲کلاسه با سه دانش‌آموز و حتی مدارس ۶ کلاسه با ۳۰۰ دانش‌آموز هم وجود دارد و با توجه به شرایط توپوگرفی استان، به گونه‌ای ناهمگونی در توزیع دانش‌آموزان مشاهده می‌شود که این مهم سبب شده که آموزش و پرورش استان یکی از گرانترین آموزش و پرورش‌های کشور باشد.
حسینی نیک عنوان کرد: حدود ۵۰۰ مدرسه زیر ۱۰ نفر در استان وجود دارد که برای هر مدرسه باید یک معلم و مدیر مدرسه گمارده شود و فضای این مدارس تجهیز شوند.
وی بیان کرد: این اداره در حوزه تجهیزات مدارس در سال ۱۴۰۰ به اندازه ۱۰ سال گذشته اعتبار دریافت کرده است.
حسینی نیک تأکید کرد: در مهرماه هیچ مشکلی در زمینه تجهیزات مدارس وجود نخواهد داشت و سال جدید مدارس بدون عیب و نقصی آغاز می‌شود.
وی ابراز داشت: کهگیلویه و بویراحمد حدود سه هزار مدرسه و ۱۰ هزار کلاس درس و در مهر امسال ۲۰۰ هزار دانش‌آموز دارد.
وی ادامه داد: حدود ۲۰۰ پروژه در حوزه فضا‌های آموزشی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و در یکسال دولت سیزدهم ۸۰ فضای آموزشی و ورزشی احداث و تا اول مهرماه تحویل استان می‌شود که بی‌سابقه است.
مدیرکل نوسازی مدارس کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ۵۰ میلیارد تومان تجهیزات برای مدارس سی‌سخت، مدارس و هنرستان‌های استان خریداری شده و ۲۰۰ مورد تجهیزات سرمایشی و گرمایشی در اختیار مدارس استان قرار گرفت.
وی با اشاره به اختصاص ۴۴ میلیارد تومان به فصل آموزش در بودجه استان با بیان اینکه اعتبارات محرومیت‌زدایی استان ۱۱۱ میلیارد تومان است، گفت: ۲۳۲ مدرسه کانکسی در سطح استان وجود دارد که ۶۶ مدرسه ۱۰ نفر به بالا هستند و مابقی زیر ۱۰ دانش‌آموز هستند.
حسینی نیک از احداث ۱۸۵ چشمه سرویس بهداشتی و تحویل به آموزش و پرورش خبر داد و عنوان کرد: ۲۳ طرح محرومیت‌زدایی توسط نوسازی مدارس در حال احداث است.
آغاز طرح بازرسی و نظارت ویژه بازگشایی مدارس در کهگیلویه وبویراحمد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه وبویراحمد از شروع طرح مقدماتی بازرسی و نظارت ویژه بازگشایی مدارس در سراسر استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.
کریم روزبهان گفت: با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس و افزایش تقاضا برای خرید برخی از کالا‌ها و خدمات و پیشگیری از افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها، طرح تشدید بازرسی و نظارت ویژه بازگشایی مدارس در سراسر استان آغاز می‌شود.
بوی ماه مدرسه در کهگیلویه و بویراحمد
وی عنوان کرد: این طرح از۱۷ شهریور تا ۱۵ مهر ادامه دارد و بازرسان این اداره‌کل در بازرسی‌ها با تخلفاتی از قبیل گران فروشی، کم فروشی، تقلب، عدم درج قیمت، عدم صدور فاکتور خرید و همچنین فروش برای مشتریان، تبلیغ خلاف واقع و حراج غیر قانونی برخورد می‌کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان تصریح کرد: همه صنوف و مراکز عرضه این کالا‌ها موظفند با نصب برچسب بر روی کلیه کالا‌ها و درج نرخ نامه انواع خدمات، صدور فاکتور رسمی از سوی واحد‌های صنفی برای مشتریان، رعایت نرخ‌های مصوب با درصد سود قانونی را رعایت نمایند.
وی افزود: همشهریان از خرید و فروش هر گونه کالا و نوشت‌افزار خارجی قاچاق، تقلبی و یا داشتن تصاویر خارج از فرهنگ اسلامی ایرانی خودداری کنند.
روزبهان عنوان کرد: بازرسان واحد بازرسی ونظارت این اداره در قالب تیم‌های محسوس و نامحسوس با حضور در بازار ضمن پایش عرضه اقلام ضروری با هرگونه تخلفات صنفی برخورد و ضمن تشکیل پرونده متخلفین، آن‌ها را به اداره کل تعزیرات حکومتی استان معرفی خواهند نمود.
وی با تأکید بر اهمیت نقش شهروندان در جلوگیری از تخلفات صنفی، ادامه داد: شهروندان هنگام خرید لوازم مورد نیاز خود به واحد‌های صنفی معتبر و دارای پروانه کسب مراجعه نمایند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی، مراتب را به سامانه ستاد خبری ۱۲۴ گزارش تا به شکایت آن‌ها رسیدگی شود.
مدرسه محیطی برای یادگیری و تربیت نسل آینده است و هر گونه سرمایه‌گذاری در آموزش و بهبود زیرساخت‌های آن به رشد و تعالی جامعه منجر خواهد شد.
نیاز است برنامه مدونی برای رفع مشکل کمبود فضای آموزشی در این استان و به ویژه شهرستان بویراحمد و مناطق عشایری استان تهیه شود.
ایرنا در ادامه نوشت: با این میزان افزایش تعداد دانش‌آموز باید شاهد انفجاری بزرگ در افزایش شمار محصلان مدارس استان باشیم و تا پیش از اینکه دیر نشده آموزش و پرورش باید علاج واقعی برای این درد مزمن پیدا کند.
همیاری و مشارکت دستگاه‌ها و ارگان‌ها و خیران برای امر مدرسه‌سازی، بدون شک رفاه و آسایش دانش‌آموزان را برای تحصیل در پی خواهد داشت.
دستان سخاوتمند خیران سال‌هاست آموزش و پرورش را در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد یاری می‌کند و زمینه ساز آرامش برای ادامه تحصیل دانش اموزان این مناطق شده‌اند.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
آقای استاندار چشم را بر املاک آموزش و پرورش بستی و املاک را به تاراج می برند واقعا تا کی به این سیاست زدگی و میخواهی ادامه دهید و چشم را بر واقعیات ببندید
Romania
آقای مدیرکل آموزش و پرورش سرت را زیر برف نکن مدرسه دهبرزگ را چگونه واگذار کردی
Romania
آموزش و پرورش را باسیاسی کاری منفجر کرد
بحران بدهی دولت؛ بدهکاری چه بر سر دولت می‌آورد؟

بحران بدهی دولت؛ بدهکاری چه بر سر دولت می‌آورد؟

انتشار صورت‌های مالی بانک‌ها دولتی در سال گذشته، حاکی از زیان انباشته قابل توجه آن‌ها ...
اوین؛ از گاف لندنی تا بحران روایت

اوین؛ از گاف لندنی تا بحران روایت

اغتشاش در اوین، به‌واقع یک گاف بزرگ انگلیسی بود. اول از جهت آنکه تصور کردند اوین را می‌توانند ...
در اوین چه گذشت؟ / در زندان اوین چه زندانیانی نگهداری می‌شوند؟ ( + فیلم )

در اوین چه گذشت؟ / در زندان اوین چه زندانیانی نگهداری می‌شوند؟ ( + فیلم )

زندان اوین شامگاه شنبه ۲۳ مهرماه شب نا آرامی داشت. پس  از وقوع حادثه، علی صالحی  دادستان ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1