غیبت مدیران استانی در یک جلسه مهم صدای مهمان کشوری را درآورد / از تهران آمدم نبودید!
در نشست بازآفرینی شهری که با حضور نماینده شرکت بازآفرینی شهری کشور برگزار شد، اغلبِ مدیرانِ استانی غایب بودند.
در نشست بازآفرینی شهری که با حضور نماینده شرکت بازآفرینی شهری کشور برگزار شد، اغلبِ مدیرانِ استانی غایب بودند.
به گزارش کبنا، سید علی بابالحوائجی _نماینده شرکت بازآفرینی شهری کشور_ در سفری سهروزه به کهگیلویه و بویراحمد به منظور ارائه تجربیات زلزله بم، راهکارها و کاهش آسیبهای ناشی از زلزله، در نشست بازآفرینی شهری شهرستانهای دهدشت، گچساران و بویراحمد شرکت کرد.
در جلسه بازآفرینی شهری استان که صبح امروز (5 دی ماه 1401) با حضور نماینده شرکت بازآفرینی شهری کشور، استاندار کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مسوولان در یاسوج برگزار شد، بسیاری از مدیران استانی غایب بودند.
گفتنی است در این نشست، مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد، رئیس نظام مهندسی، رئیس بنیاد مسکن و فرماندار بویراحمد غایب بودند.
این در حالی است که حضور چنین افرادی در این نشست ضروری بود. ازاینرو استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست از شهردار سؤال کرد که آیا این مدیران دعوت شدهاند؟ شهردار در پاسخ به استاندار عنوان کرد: همه دعوت شدهاند، اما حضور نیافتهاند.
گفتنی است برخی از معاونین در این نشست حضور یافته بودند، که استاندار گفت: معاونان هم نقشآفرین هستند، اما این جلسه مهم است و باید خود مدیران میآمدند.
نماینده طرح بازآفرینی شهری در ادامه پیگیر حضور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان شد اما اعلام کردند که وی در تهران حضور دارد که با واکنش باب الحوائجی مواجه شده و گفت این هم از شانس ماست این همه از تهران آمدیم استان اما مدیران نیستند و به تهران رفتند.
وی در ادامه از غیبت برخی مدیران از جمله
مدیرکل راه و شهرسازی و رئیس سازمان نظام مهندسی، فرماندار و شهردار گچساران و مدیرکل پدافند غیرعامل استان گلایه کرد و گفت: اگر قرار است تغییر و تحولی در استان صورت گیرد باید مدیران حضور داشته باشند تا برای این تغییر و تحول برنامهریزی کنیم. سخنان نماینده طرح بازآفرینی شهری با واکنش استاندار مواجه شد و احمدزاده گفت وظیفه همه را خودم انجام میدهم.
در ادامه نماینده طرح بازآفرینی شهری ضمن قدردانی از استاندار گفت ما آمدیم گره از مشکلات استان حل کنیم از وزیر خواستم بین همه استانها به خاطر محرومیتی که وجود دارد با استان کهگیلویه و بویراحمد به صورت وئدیو کنفرانس ارتباط برقرار و مشکلات استان مطرح شود.
وی ادامه داد: ما روی این صندلیها نشستیم که مشکلات حل کنیم و به دنبال رقم زدن اتفاقات خوب برای استان هستیم البته اتفاقات خوب زمانی رخ میدهد که خود مسئولان هم به دنبال تغییر و تحول باشند، امیدوارم روزی که خواستیم وزیر را به استان بیاوریم همه مدیران حضور داشته باشند
وی در ادامه با اشاره به اینکه مشکلات زیادی در وضعیت بافت استان کهگیلویه و بویراحمد مشاهده کردم گفت: از آقای استاندار درخواست دارم در اولین فرصت جلسه را تشکیل دهند و موضوع پلهای که مطرح شده را پیگیری کنیم.
وی در خصوص بسته تشویقی وزارت راه و شهرسازی برای احیای بافتهای فرسوده خواستار توضیح بانک مسکن در این زمینه شد که نماینده بانک مسکن هم در جلسه نبود تا استاندار کهگیلویه و بویراحمد از شهردار بپرسد آیا افرادی که غایب هستند به جلسه دعوت شدند که مقدم گفت همه این افراد را دعوت کردیم.
احمدزاده هم گفت: لیست مدیرانی که نیستند به من داده شود تا با آنها اتمام حجت کنم البته از وزارتخانه مدیرکل راه و شهرسازی را ضروری خواستند برای همین در جلسه نیست.
احمدزاده بیان کرد: وظیفه مدیرانی که در جلسه نیستند به آنها ابلاغ میشود.
احمدزاده از نماینده طرح بازآفرینی شهری ایران عذرخواهی کرد و گفت همه آنهایی که در جلسه حاضر شدن محترم هستند اما انتظار میرفت مدیر خودش شخصاً در جلسه حاضر میشد نه اینکه نماینده بفرستد جلسه بعدی جبران کنند و در جلسه حاضر شوند.
به گزارش کبنا، صحبتهای نماینده شرکت بازآفرینی شهری و استاندار کهگیلویه و بویراحمد به شرح زیر است؛
بابالحوائجی در این نشست با اشاره به تعداد محدود خبرنگاران گفت: تعداد خبرنگاران هم برای اطلاعرسانی محدود هست.
وی عنوان کرد: امروز که باید همه مدیران باید در جلسه امروز حضور مییافتند گویا در تهران جلسه مهمتری داشتند.
بابالحوائجی در انتقاد به عدم حضور مدیران اظهار داشت: ما از تهران کیلومترها طیالطریق کردیم ولی دوستان قابل ندانستند.
وی در این نشست عنوان کرد: بستههای تشویقی طرح بازآفرینی شهری گسترده و چند بعد دارند که یک بعد آن اداری است و در زمان اخذ مجوزهای شهرداری و سازمان نظام مهندسی کاهش زمانی مد نظر گرفته شده است و بین دو هفته تا دو ماه نهایتا باید جواز ساخت صادر شود.
وی افزود: در بحث انشعابات هم هر ملکی که جزو بافت فرسوده و بنای ناپایدار محسوب می شود، انشعابات آن همچون آب، برق، گاز، فاضلاب و تلفن پایدار باقی می مانند و در صورتی که نیاز به افزایش انشعابات جدید داشته باشند درخواست ها در اسرع وقت پیگیری میشود.
نماینده شرکت بازآفرینی شهری کشور تصریح کرد: در بعد مالی تخفیفاتی وجود دارد که یکی از آن ها تخفیف در حوزه صدور جواز ساخت است که تقریبا به ازای هر متر مربع جواز حدود ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد و شهرداری ها موظفند حداقل ۵۰ درصد این مبلغ را تخفیف بدهند.
بابالحوائجی اضافه کرد: در شهرهایی همچون تهران شهرداری ۱۰۰ درصد تخفیف را داده است و در دیگر شهر ها نیز نیاز به مطالبهگری مردم و (NGO) است که شهرداریها تخفیف ها را مبذول کنند. وی از مردم و رسانهها خواست یک سفیر نوسازی برای ایران قوی باشند و این بستههای تشویقی به اطلاع همه رسانده شود. نماینده شرکت بازآفرینی شهری کشور ادامه داد: بحث زلزله شوخیبردار نیست و زلزله در کمین ما است و با توجه به ناپایداریهای بناهای موجود در سطح کشور، بیش از ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، تا سال ۹۵در بناهای ناکارآمد سکونت داشتند که هم اکنون به ۲۲ میلیون نفر رسیده است.
بابالحوائجی بیان کرد: بیش از ۲۰ درصد سطح شهری شامل بناهای ناپایدار در کل کشور است و ۳۲ درصد مردم کشور در بناهای ناپایدار زندگی میکنند.
وی با تاکید بر اینکه زلزله در کمین است، افزود: مرگ همیشه برای همسایه نیست و ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد وجدان مسئولان باید بیدار شود تا خانه های امن ایجاد شوند.
سید علی احمدزاده در نشست ویدئوکنفرانس با وزیر راه و شهرسازی که به مناسبت زلزله بم برگزار شد با گرامیداشت یاد درگذشتمان حادثه دلخراش زلزله شهر بم گفت: سال ۹۹ زلزله ۵. ۶ ریشتری شهر سیسخت، خسارات زیادی به بار آورد بنابراین باید از زلزلههایی که در کشور رخ داده برای مقاومسازی بناها سرمشق و الگو بگیریم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر ضرورت مطالعات پهنهبندی و ریز پهنهبندی تأکید کرد و افزود: باید مطالعات در این زمینه هر چه سریعتر انجام و در اختیار مهندسان قرار گیرد.
وی شناسایی گسلهای زلزله خیز در استان را مهم و حیاتی دانست و عنوان کرد: گسل شهر یاسوج فعال است و متأسفانه بیشترین ساخت و سازها در مسیر همین گسل انجام شده است که توجه به این مورد در کاهش تلفات ناشی از زلزله نقش دارد.
استاندار بیان کرد: در رسیدگی به شهرهای زلزلهزده از روستاها غافل نشویم، مقاومسازی روستاها یک ضرورت اجتناب ناپذیر است لذا استفاده از تکنولوژی و مصالح نوین در ساخت و سازها در کاهش تلفات ناشی از زلزله مؤثر است.
وی با تأکید بر توجه به پدافند غیرعامل گفت: مهندسین و ناظران باید وجدان کاری داشته باشند و قدر جایگاهی که در آن هستند را بدانند.
احمدزاده بیان کرد: شهرهای استان از جمله یاسوج، دوگنبدان، دهدشت، لیکک، چرام، لنده، سی سخت وسوق همه نیازمند اجرای طرح بازآفرینی هستند که ۹۱۳ هکتار بافت فرسوده و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه در استان وجود دارد.
احمدزاده با اشاره به اجرای ۴۵ طرح اجرایی و ساخت ۱۸ پروژه تکمیلی از سال ۹۶ تاکنون در بافت فرسوده استان، گفت: از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ تسهیلات بافت فرسوده ۴۰ میلیارد تومان بود اما اعتبار پیشنهادی امسال برای بافت فرسوده ۶۰ میلیارد تومان است ضمن اینکه به حداقل ۲۰ هزار تن قیر نیازمندیم.
وی به وضعیت شهر سیسخت بعد از زلزله سی سخت اشاره و عنوان کرد: تعداد واحدهایی که در این حادثه تخریب شدند یک هزار و ۶۹۰ واحد بودند که یک هزار و ۳۰۰ واحد با اعتبار ۳۸۷ میلیارد تومان بازسازی و به بهرهبرداری رسید.
وی بیان کرد: ۲۸۵ واحد در شرف تکمیل است و مالکان بقیه واحدهایی که احداث نشدند به دلیل مشکلات مالی و در مضیقه بودند نتوانستند کاری انجام دهند که این افراد مورد توجه قرار بگیرند و ۱۴٠ میلیون به سقف اعتبارات زلزله سی سخت برای افراد بیبضاعت اضافه شود.
احمدزاده درخواستهایی از وزیر راه و شهرسازی داشت که افزایش اعتبارات بازآفرینی شهری، افزایش تعداد محلات در طرح بازآفرینی شهری، در نظر گرفتن تمام بافتهای فرسوده استان، افزایش سهمیه قیر استان برای تکمیل مبلمان شهری از جمله خواستههای استاندار از مهرداد بذرپاش بود.
وی ادامه داد: مرکز استان در محاصره رودخانههای مهریان، بشار وکبگیان قرار دارد و در مواقع بحرانی شرایط مرکز استان پیچیده میشود لذا چند پل برای یاسوج تعریف کردیم که نیازمند اعتبارات برای تسریع در روند احداث پلهای در دست ساخت و آغاز عملیات احداث یکی دو پل دیگر هستیم.
احمدزاده در پایان خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: برای ساخت مسکن طرح نهضت ملی مسکن در شهر یاسوج با مشکل زمین مواجه هستیم و با توجه به اینکه بیشترین متقاضیان در شهر یاسوج نامنویسی کردهاند لذا برای خرید زمین توجه ویژه به مرکز استان شود.
در ادامه سید علی بابالحوائجی نماینده طرح بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی از ارائه بستههای تشویقی برای نوسازی بافتهای فرسوده در طرح بازآفرینی شهری خبر داد و عنوان کرد: هیچ محدودیتی برای بازسازی واحدهای فرسوده، ناپایدار و ناکارآمدی که قصد بازسازی دارند وجود ندارد.