تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۳۵
کد مطلب : ۴۵۹۹۹۰
حاشیه‌های تمام نشدنی یک نشست در علوم پزشکی؛

تودیع و معارفه یا میتینگ انتخاباتی؟

احسان خانمحمدی
۱۵
۱
تودیع و معارفه یا میتینگ انتخاباتی؟
کبنا ؛
احسان خانمحمدی؛ تنها چند ساعت از انتشار مطلبی با عنوان «حاشیه‌نگاری جلسه معارفه دانشگاه علوم پزشکی» نمی‌گذرد که نویسنده آن، با حجم زیادی از واکنش‌های غیرمتعارف از سوی عده‌ای خاص روبه‌رو شد.
لب لباب و جان کلام مطلب این بود که چرا در کهگیلویه و بویراحمد شور و شوق و هیجان خاصی برای شرکت در جلسات تودیع و معارفه مدیران وجود دارد و در نهایت تحلیلی کوتاه از آن ارائه داده بود.
معلوم نیست کجای این یادداشت، توهین نسبت به شخص خاصی بود. اما همین واکنش‌ها تأییدی بر تحلیل نویسنده مطلب است.
میدان سیاست، میدان منازعه قدرت است و افراد بر اساس میزان برخورداری از قدرت، در نقطه‌ای از این میدان قرار می‌گیرند. شکل کلی میدان سیاست در همه جوامع به همین صورت است. اما وجه تمایز جوامع از یکدیگر، منبع چنین قدرت‌هایی است. در حالی که در بسیاری از موارد، منافع اقتصادی و در مواردی منزلت اجتماعی می‌تواند منبع و منشأ قدرت سیاسی باشد، شوربختانه در کهگیلویه و بویراحمد یکی از اصلی‌ترین منابع قدرت، تعلقات طایفه‌ای است.
در میدان سیاستی که در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، به‌طور تاریخی قدرت بین چند شخص خاص که به تعداد انگشتان دو دست نیز نمی‌رسند، توزیع شده است که از کودک تا کهنسال نیز همگی آنها را می‌شناسند. مهمتر از همه اینکه پیوند بسیار محکمی بین جایگاه‌های سیاسی، منافع اقتصادی و علایق طایفه‌ای شکل گرفته است. شخص واجد قدرت سیاسی، بر اساس علایق طایفه‌ای‌اش دست به توزیع منافع اقتصادی از قبیل پول و مناصب مدیریتی بین نزدیکان خود می‌زند. از این منظر است که می‌توان شور و شوقِ حضور در تودیع و معارفه‌های مدیران را درک و فهم کرد.
در حالی که نویسنده مطلب مذکور، تنها به معارفه رؤسای قبلی و کنونی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اشاره کرده بود، اما نمونه‌های بسیار زیاد دیگری نیز می‌توان به عنوان شاهد مثال ردیف کرد.
معارفه حسنعلی عزت‌خواه مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد که جا برای سوزن انداختن نبود، بیش از آن‌که به یک جلسه رسمی شبیه باشد، همچون جشن و سرور بعد از پیروزی بود. معارفه مقدم شهردار یاسوج نیز بیادماندنی است؛ آنجایی که عده‌ای با دسته‌های گل به پیشواز مهمانان می‌رفتند.
معارفه روزبهان مدیرکل صنعت و معدن و معارفه فرماندار بویراحمد و ... نیز دقیقاً به همین صورت بودند؛ حجم عظیمی از جمعیت که ارتباط چندانی با دستگاه یا اداره‌کل مورد نظر نداشتند.
در جلسه معارفه رؤسای دانشگاه علوم پزشکی، کادر درمان، غایب بزرگ جلسه بودند؛ مردانی جقه‌جناره‌پوش و زنانی با لباس محلی قری (غری) چه نسبتی می‌توانند با حوزه سلامت و بهداشت داشته باشند. افرادی با چنین لباس‌هایی در خوشبینانه‌ترین حالت می‌توانند در جلسه معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد حضور داشته باشند. چرا که آنجا می‌توان این بهانه را آورد که این لباس‌ها نشان دهنده فرهنگ بومی استان هستند.
از سوی دیگر سخنرانی‌های حماسی و جملات غرا و خطابه‌وار مجریِ این معارفه، مخاطبان را یاد نبرد آریوبزرن و اسکندر می‌انداخت؛ مجری به‌جای سخنان رسمی و معقول، معارفه را به یک میتینگ انتخاباتی شبیه کرده بود. همین اتفاق چند ماه پیش در نشست خبری مدیرکل بیمه سلامت نیز دیده شده بود.
از آنجا که سیاست نه یک بازی منطقی، بلکه بیشتر به نوعی درگیری طایفه‌ای در کهگیلویه و بویراحمد تقلیل داده شده است، افراد زیادی از نزدیکان مدیر و یا مسئول منصوب شده در جلسه معارفه حاضر می‌شوند تا پیروزی خود را نشان دهند. در این میان آنچه که نادیده گرفته می‌شود،  شایستگی و یا توانایی مدیر جدید است. در واقع این حضور نه از سر قدردانی، بلکه ناشی از شور و شوق پیروزی است.
بنابراین یکی از اصلی‌ترین دلایل حضور گسترده در تودیع و معارفه‌ها، پیگیری نوعی منفعت و یا چشمداشت برای منفعت در آینده است.
روشن نیست چه می‌شود تحلیلی کوتاه از یک معارفه، این‌چنین عده‌ای را برآشفته می‌کند که عنان از کف بریده و به خود اجازه می‌دهند هر نوع تهمت و توهینی را به نویسنده روا بدارند.
اما همین شوق توهین و افترا را نیز باید در همین میدان که انتصابات نوعی پیروزی برای خودی و شکست برای رقیب در نظر گرفته می‌شوند، فهم کرد.
نکته جالب ماجرا اینجاست که عده‌ای که به هر نحوی پیوندی سیاسی و طایفه‌ای با قدرتمندان دارند، سعی می‌کنند از این آب گل‌آلود ماهی بگیرند و هر چه بیشتر بر آتش حاشیه‌ها دامن بزنند.
به هر حال، شور و شوق حضور در معارفه‌ها و پس از آن، ریشه تاریخی دارد که در پیوند سیاست با منافع اقتصادی و طایفه‌ای آنچنان سفت و سخت شده که هر گونه انتقاد به آن، از سوی ذینفعان برتابیده نمی‌شود و واکنش‌های تند و بعضاً همراه با توهین و افترا را به همراه خواهد داشت.
نام شما

آدرس ايميل شما

ا
Iran, Islamic Republic of
مسخره بازیه
پزشک
Iran, Islamic Republic of
میتینگ ..
واقع بین دنا
Iran, Islamic Republic of
این نشان میدهد آقای هاشمی مهر بسیار ضعیف و ناتوان است در همان جلسه می توانستند جلوی شوی انتخاباتی را بگیرند یا جلسه را به صورت اعتراضی ترک نماید اینکه چرا همراهی کرده نشان از ضعف عملکرد ایشان است
برزی
Iran, Islamic Republic of
یکی از ماندگارترین مراسم تودیع معارفه بود. خلاصه اینکه حضور مردم از هر سن و هر قشر و طایفه زینت بخش مراسم و البته کوبنده مغرضان اتحاد و یکدلی مردم بویراحمد و استان بود.
تا بسوزد هر آنکه نتواند دید.. هر چه دوست داری در جهت تخریب قلم بزن کمایی فقط تف سربالاست
Iran, Islamic Republic of
خاک بر سر این تو‌جیهات شما
Iran, Islamic Republic of
قبلا این گونه معارفه ها نشان داده شد که نتیجه اش برای آن سازمان بدبختی و پسرفت است . محیط دانشگاه محل این رجز خوانی ها نیست
افسوس برای استان ما که الان مشخص شد دلیل محرومیتش چیست
Iran, Islamic Republic of
عیب ما همین است که نقد را غرض می دانیم.
Iran, Islamic Republic of
وقتی لباس محلی و بومی منطقه رو تن مهمان کشوری میکنن 🤔 حتما متنیگ انتخاباتی هست !!
چون شما در هیچ جای کشور ، در مراسمات رسمی ، چنین رسم و آئینی نخواهید دید !!
یک دوست
United Kingdom
سلام آقای دکتر خانمحمدی جوان؛ مودب وباسواد
خود میدانی که من نه سهمی در قدرت سیاسی ونه درثروت وقدرت اقتصادی دارم.
فکری به حال قوه چهارم درتصمیم‌گیریها بنمایید و.با علاقه وذوق وذائقه مردم که به ماو انسجام اجتماعی جامعه آسیبیی نمیرساند لطفا آسیب نرسانیم .
ولی یکه نکته عرض نمایم خدمتتون:
کلمه الحق ویُرادبهاالباطل
Iran, Islamic Republic of
هنوز که که هنوزه ساز و دهل و شادی برخی از مدیران و نمایندگان قبلی تمام نشده ....حالا شما گبر دادین که چرا لباس محلی پوشیدن تو این معارفه
احسان غلامی
Iran, Islamic Republic of
اتفاقا من طرفدار روشنفکر نیستم
ولی بیادماندنی ترین معارفه در استان بود از نظم گرفته تا اجرای خانم با لباس محلی و اجرای خوب مجری توانمند طوری بود که حتی معاون وزیر از کل برنامه و خصوصا مجری تقدیر و تشکر نمود.
علیرضا ارجمندی
Iran, Islamic Republic of
خدایی اگر ناراحت نیستید چرا تو این دو روز اینقدر مطلب می‌زنید
واقعا اول از هر چیز معارفه ای بود که تا سالها در ذهنها باقی میماند
دوم طوری بود که حتی معاون وزیر خیلی خوشش اومده بود و حتی از مجری برنامه هم تمجید کرد
مگر لباس مادران ما همین لباس غری نبوده و لباس پدران ما چغا زناره نبوده چرا نوسینده مطلب اصالت خود را زیر سوال برده
از بختیاری ها و کردها یاد بگیر که در جلسات رسمی کشوری با لباس محلی شرکت میکنن
فقط متاسفم با این ادبیات کوچه بازاری
رضا براتی
Iran, Islamic Republic of
بر اطلاعاتت بیفزای جناب خانمحمدی
تنها یک خانم با لباس محلی در سالن حضور داشت برای قرائت دکلمه
اون هم خانم عبادی بود که خود از کادر درمان و از قشر پرستاران زحمتکش بود
Iran, Islamic Republic of
در کشور ما بخصوص استان تا بوده همین بوده
حیدرزاده
Iran, Islamic Republic of
دادستان باید همانند کسانی که در جشن عروسی اسلحه بدست می‌گیرند با افرادی که در جلسات معارفه با لباسهای خارج از عرف حضور پیدا می‌کنند برخورد شدید و آنها را دستگیر ‌کند .
چرا رابطه آمریکا و اسرائیل دیگر معنی ندارد؟

چرا رابطه آمریکا و اسرائیل دیگر معنی ندارد؟

اگر اسرائیل و حامیان‌اش می‌خواهند که این کشور به دریافت کلان آمریکا ادامه دهد باید روایت ...
آینده کشور در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟

آینده کشور در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟

آینده قرن بعد نیست، آینده همین فردا است. اگر برای ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ سال بعد هم آینده‌نگری ...
روایت مجلس از رکوردهای تاریخی ارز / راهکار کنترل دلار چیست؟

روایت مجلس از رکوردهای تاریخی ارز / راهکار کنترل دلار چیست؟

سیاستگذاری‌های ارزی که در خلال نوسانات نیمه دوم سال انجام شد، به تشدید نوسانات ارز منجر ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1