تاریخ انتشار
جمعه ۲۸ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۴۰
کد مطلب : ۴۶۸۳۳۹
یک کارشناس: وقتی کل اقتصاد درگیر بحران است نمی‌توان توقع حل بحران بورس را داشت

بورس واکنشی به فرمان‎‌های پیاپی دولتی ندارد! / چقدر سرمایه از بورس تهران فرار کرد؟

۰
بورس واکنشی به فرمان‎‌های پیاپی دولتی ندارد! / چقدر سرمایه از بورس تهران فرار کرد؟
کبنا ؛صدور فرمان‌های متعدد موسوم به ده فرمان اولیه، پنج فرمان، ده فرمان ثانویه، دستور به وزیر اقتصاد و ... هیچ کدام نتوانست در دو سال اخیر بحران بازار سرمایه در ایران را برطرف کند.
نکته مهم اینجاست کسی در خیابان پاستور بر مسند ریاست‌جمهوری تکیه زده است که پیش از انتخابات با حضور در جمع سهامداران وعده داد مشکلات بورس را حل خواهد کرد.
صدور فرامین متعدد در حالی صورت گرفته است که پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری، ابراهیم رییسی به صورت سرزده در جمع سهامداران بورس که البته مالباخته عنوان می‌شدند حضور یافت و وعده حل مشکل را به آنها داد.
رییسی که حالا رکورددار صدور دستورات متعدد است، آن روزها اعلام کرد: بازار بورس و مسائل آن مثل نرخ‌گذاری و دامنه نوسان را نمی‌توان دستوری اداره کرد بلکه باید سازوکارهایی برای آن ایجاد شود.
وی پس از شنیدن حرف‌های مالباختگان بورس تصریح کرد: متاسفانه کار اشکالاتی داشت که سهامداران به ویژه سهامداران خُرد را نگران کرده است. نباید مشکلات را پشت گوش انداخت بلکه باید در دل مشکلات رفت، راه‌حل‌ها را پیدا کرد و با کمک همه کسانی که می‌توانند نقش آفرین باشند، وضعیت را به سرعت اصلاح کرد.
حالا اما از پس گذشت دو سال و اندی از استقرار دولت سیزدهم نه تنها بحران بورس برطرف نشده است بلکه مروری بر اخبار نشان می‌هد اردیبهشت ماه بورس یکی از تاریخی‌ترین سقوط‌های خود را تجربه کرد.
بورس واکنشی به فرمان‎ها ندارد/ چقدر سرمایه از بورس تهران فرار کرد؟
همه راهکار داشتند اما...
این تنها رییسی نبود که برای حل بحران بورس راهکار داشت. سایر کاندیداها نیز راهکارهای متعددی را مطرح کردند، از حل سه روزه بحران بورس تا راه‌اندازی صندوق بیمه سهام و ... اما در این شرایط همچنان شاهدیم که بورس ایران با کمترین بادی به لرز می‌نشیند و بنا بر اعلام کارشناسان حتی با رشد تورم نیز به واسطه‌ی بی‌اعتمادی و ... منطبق نشده است.
حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرآنلاین درباره‌ی دلایلی که فرمان‌های متعدد بورس نتوانست مشکلات بورس را برطرف کند، گفت: بورس نیاز به فرمان ندارد. مشکل بورس سه روزه که هیچ سه ساعته نیز قابل حل است به شرط آن‌که اقتصاد ایران به ریل برگردد ودولت دست از قیمت‌گذاری دستوری و دخالت در همه‌ی امور بردارد.
او گفت: چطور ممکن است وقتی در یکی از بحران‌ترین مقاطع اقتصادی ایران هستیم توقع بهبود وضعیت بورس را داشته باشیم؟ بورس چیزی جدای از اقتصاد نیست، در حقیقت پیشانی اقتصاد ایران است و وقتی اقتصاد بحران‌زده است، بورس نیز درگیر بحران است .
او در پاسخ به این سئوال که چرا بورس ایران حتی با آهنگ تورم هماهنگ نیست؟ گفت: دلیل این اتفاق مهم بی‌اعتمادی، مداخله‌ی گسترده، اتخاذ تصمیمات ضد و نقیض و ... است.
چقدر سرمایه از بورس خارج شد؟
بررسی وضعیت ورود و خروج سرمایه نیز نشان از قرمز بودن شرایط در تالار شیشه‌ای دارد. در روزهای معاملاتی مهرماه بیش از ۶ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌ی حقیقی از بورس خارج شده است.
اگر مقطع زمانی بررسی را تنها یک هفته در نظر بگیریم، می‌بینیم در هفته‌ اخیر روند خروج سرمایه از بورس تهران تداوم داشت و شاهد خروج پول حقیقی در تمام روزهای معاملاتی به جز روز دوشنبه بودیم. در اولین روز هفته ۶۳۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. رقم خروج پول حقیقی در روز یکشنبه ۴۹۶ میلیارد تومان و روز دوشنبه ۸۲ میلیارد تومان وارد شد. روز سه‌شنبه نیز رقم پول خروجی ۱۴۰ میلیون تومان بود.
در آخرین روز معاملاتی هفته شاهد خروج پول بودیم و ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار ۷۱۱ میلیارد تومان بود.در مجموع کل هفته هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۳۸۰ میلیارد تومان بود .
از سوی دیگر میانگین ارزش معاملات خرد بورس در هفته اخیر ۳ هزار و ۶۵۵ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۴ هزار و ۱۸۵ میلیاردی هفته پیشین، افت ۱۳ درصدی داشته است.
حالا امیرمهدی صبائی سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار در توییتی نوشت: با هدف حمایت از بازار سرمایه، تزریق ١٠٠٠٠ میلیارد ریال منابع جدید به صندوق تثبیت توسط صندوق توسعه ملی و تزریق ۵٠٠٠ میلیارد ریال به صندوق توسعه بازار توسط بانک‌ها انجام می‌گردد. همچنین فرآیند ورود منابع پذیره‌نویسی شده سایر صندوق‌ها به بازار تا مبلغ ٢٨ هزار میلیارد ریال نیز تسریع گردید.
باید در نظر داشت که بورس ایران با قرارگیری در کف کانال دو میلیون واحدی موقعیت شکننده‌ای دارد. باید دید آیا بازار سرمایه با نقدینگی در حال تزریق می‌تواند بر زانوهای خود بایستد یا همچنان خط بحران را دنبال خواهد کرد.
 پیش‌بینی بورس فردا 29 مهر 1402 / تعطیلات پایان هفته بورس برای بررسی صورت‌های مالی شرکت‌ها
 بازار روز چهارشنبه در نیمه دوم در سکوت کامل و بدون تغییری خاص به کار خود پایان داد تا شاخص کل بورس تهران با تغییرات هر چند کم در هفته گذشته در محدوده‌های 2 میلیون واحدی قرار گرفته باشد.
 به گزارش اکو ایران، ارزش معاملاتی نیز همچون روزهای پیشین روی اعداد و ارقام کمتر از 3 هزار میلیارد تومانی برای معاملات نقد بازار بورس تهران رقم می‌خورد. در بازار پایان هفته­ای نماد بانک ملت با انتشار گزارش شش ماهه حسابرسی نشده خود رخ مثبتی داشت و جز معدود نمادهایی بود که تأثیر مثبتی روی شاخص کل بورس تهران داشت. در مقابل خودرو، اخابر، خساپا و نماد ذوب نمادهایی بودند که تلاش خود را برای منفی نگه داشتن شاخص کل به کار بردند.

 در جریان هفته گذشته و همچنین هفته پیشین آن گروه انبوه سازی و مستغلات با وجود این که ارزش معاملات پایینی برای بازار سرمایه رقم خورده بود جز سه گروه بر تر بازار از نظر ارزش معاملاتی بود و نمادهای این گروه حتی در روزهای بد بازار تا صف خرید هم پیش می‌رفت. این گروه در روز چهارشنبه و آخرین روز معاملاتی هفته پیش با ثبت ارزش معاملاتی بیش از 407 میلیارد تومانی جایگاه اول برترین ارزش معاملاتی را به خود اختصاص داد و گروه حمل و نقل و گروه خودرو به ترتیب در جایگاه دوم و سوم ایستادند تا گروه‌های فلزات اساسی و شیمیایی‌ها به ترتیب با ارزش معاملاتی 230 و 176 میلیارد تومانی در رتبه‌های بعدی این ارزش گذاری قرار گرفته باشند.
 همچنین در انتهای هفته گذشته شرکت کنتورسازی ایران با نماد آکنتور پس از هفت سال بالاخره برای تصویب صورت‌های مالی خود آگهی دعوت به مجمع عمومی را منتشر کرده است. تا به بررسی صورت‌های مالی بپرداز و باز هم به چرخه معاملات در بازار سرمایه باز گردد.
 رئیس سازمان برنامه و بودجه هم در روزهای پایانی هفته گذشته عنوان کرده که کلیات لایحه سال آینده آماده شده و پس از تصویب برنامه هفتم توسعه، تقدیم مجلس خواهد شد.
 وزیر نفت نیز در آخرین مصاحبه خود با خبرنگاران گفته است که بنزین داریم؛ اما کم. اوجی همچنین در درباره اتصال کارت بانکی به کارت سوخت عنوان داشته است که در حال مطالعه‌ایم و هنوز به قطعیتی نرسیدیم.
 بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس تهران
 شاخص همچنان در محدوده‌های 2 میلیون واحدی قرار دارد محدوده‌ای که از منظر تکنیکالی پایین‌تر از میانگین 55 روزه خود است میانگینی که تا یکشنبه هفته پیش به عنوان سطح حمایتی در حال عمل کردند بود و تکنیکالیست‌ها بازار اعتقاد داشتند این سطح می‌تواند روند بازار را تغییر دهد اما با شروع جنگ در خاورمیانه شاهد افت بیش از 51 هزار واحدی در شاخص کل بودیم و خروج بیش از 1440 میلیارد تومانی پولی حقیقی‌ها در یک روز اتفاق افتاد و مسیر بازار را تغییر دارد.
 البته نباید این موضوع را در نظر نگرفت که اهالی تکنیکالیست بازار همچنان به دنبال پیدا کردن سیگنال‌های خوب برای برگشت شاخص کل هستند تا از فرصت‌های احتمالی نهایت استفاده را داشته باشند.
 از همین رو این گروه از فعالیت بازار سرمایه در خصوص وقوع واگرایی دوم در شاخص کل و اندیکاتور RSI صحبت می‌کنند و این انتظار را دارند که بازار رخ مثبتی از خود را نشان دهد و همچنین اهالی بنیادی کار بازار چشم به گزارش‌های شش ماهه شرکت‌ها دوخته‌اند تا مسیر درست در بازار را پیدا کنند.
 از سویی هم چشم بازار به اتفاقات منطقه‌ای است و بازار در حال رصد مداوم اخبار و حواشی جنگ در خاورمیانه است.
کل
 
نام شما

آدرس ايميل شما

سیاه‌ و سفید آمار اشتغال

سیاه‌ و سفید آمار اشتغال

 مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش اعلام کرد نرخ بیکاری به رقم ۷.۹درصد رسیده است. بررسی ...
هر دولتی که باشد قصه همین است؟

هر دولتی که باشد قصه همین است؟

همه که توان‌مان را هم افزا کنیم، قدرت مان چند برابر می‌شود و مشکلات را از سر راه برمی‌دارد....
قتل بهت‌آور داریوش مهرجویی؛ آنچه می‌دانیم، آنچه نمی‌دانیم!

قتل بهت‌آور داریوش مهرجویی؛ آنچه می‌دانیم، آنچه نمی‌دانیم!

یکی دیگر از شایعات مربوط به این اتفاق تلخ هم، گزاره بریده شدن سر این کارگردان شهیر سینمای ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1