تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۲ ساعت ۰۳:۱۰
کد مطلب : ۴۷۱۰۳۵
انتقاد پدر علم هواشناسی ایران از پیش‌بینی‌های اشتباه سازمان؛

پدر علم هواشناسی: اطلاعات کشورهای دیگر را به خورد ملت می‌دهند

۱
انتقاد پدر علم هواشناسی ایران از پیش‌بینی‌های اشتباه سازمان
کبنا ؛کارشناس هواشناسی با بیان این‌که سازمان هواشناسی اطلاعات کشور‌های دیگر را به خورد دولت و ملت می‌دهند راهکار‌هایی را برای کاهش پیش‌بینی‌های اشتباه سازمان هواشناسی ارائه کرد.
به گزارش کبنا، پیش‌بینی‌های اشتباه سازمان هواشناسی از بارش‌های پاییز امسال باعث شده تا سطح اعتماد به این سازمان تخصصی در بین افکار عمومی کاهش یابد. چند سالی است که مردم پس از اظهارات برخی کارشناسان این سازمان به‌خصوص در رادیو و تلویزیون در خصوص پیش‌بینی آب و هوا کشور بلافاصله می‌گویند منتظر بروز اتفاقات برعکس باشیم!
اواخر آذرماه امسال سحر تاجبخش مسلمان در نشست خبری با اشاره به این‌که پیش‌بینی‌ها با استفاده از شواهد و مدل‌های عددی اعلام می‌شود، گفته بود: پیش‌بینی، پیش‌گویی نیست و اطلاعاتی است که به‌روش معادلات ریاضی حل می‌شود. از خرداد تا شهریور ماه امسال تمام مدل‌ها حاکی از افزایش بارش در کل کشور به‌خصوص غرب کشور بود و تا شهریور این مدل‌ها حفظ شد.
وی افزود: تا مهرماه هم روند افزایش بارش را داشتیم، اما در آبان و آذر پیش‌بینی بارش‌ها اتفاق نیفتاد. طی دهه‌های اخیر پیش‌بینی کوتاه‌مدت و بلندمدت بر اساس احتمالات است، الگو‌ها بارش‌های بالاتر از نرمال نشان می‌داد که آن را اعلام کردیم.
وی با اشاره به پیش‌بینی‌های نرمال و فرانرمال به‌خصوص غرب کشور، گفت: ۳۰ تا ۵۰ درصد هم این احتمال وجود دارد که این اتفاق نیفتد. روند افزایش قابل ملاحظه دما باید بررسی شود، شاید همین مورد یکی از اصلی‌ترین عوامل بود که اجازه نداد رطوبت به منطقه ما بیاید، حتی اگر این اتفاق نمی‌افتاد باید این را در نظر داشته باشیم که هوای خشک و نیمه‌خشک در ایران حاکم است.
تاجبخش درباره پیش‌بینی بارش‌ها در زمستان اظهار کرد: در خصوص زمستان هم بارش‌ها کمتر از نرمال است، اما با توجه به اتفاقات روی‌داده در حوزه تغییر اقلیم باید سناریو‌های بدبینانه را مدنظر قرار دهیم، حتی اگر زمستان پربارشی داشته باشیم، منابع آب کشور با بارش‌ها جبران نمی‌شود.
وی درباره مدل‌های هواشناسی برای پیش‌بینی‌ها هم گفت: از مدل‌های کشور‌های فرانسه، آلمان، انگلستان و ژاپن استفاده می‌کنیم، این مدل‌ها نیز افزایش بارش‌ها در پاییز امسال را فرانرمال نشان می‌داد.
سازمان هواشناسی مدل هواشناسی ندارد
در همین رابطه حسین اردکانی کارشناس هواشناسی به تسنیم می‌گوید: سازمان هواشناسی مدل بومی که بر مبنای آن پیش‌بینی‌ها را انجام دهند ندارند و از چند مدل خارجی استفاده می‌کنند. آن‌ها از مدل‌های هواشناسی کشور‌های دیگر «یک چیزی را در می‌آورند و آنرا به خورد دولت و ملت می‌دهند.»
وی با تاکید بر این‌که باید مدل بومی هواشناسی داشته باشیم، تصریح کرد:‌برای این کار باید مدیر داشته باشیم. الان در بخش هواشناسی ما فقدان مدیر داریم نه اجرایی نه تحقیقاتی. به‌عنوان مثال رئیس یک پژوهشگاه مرتبط با هواشناسی در پست مدیریتی که کار می‌کند، تخصص ندارد. وی فقط یک تخصص ماهواره دارد که توانسته با آن رئیس یک پژوهشگاه شود.
وی با بیان " با این وضعیت ۲۰ سال دیگر هم به الگوی بومی پیش‌بینی هواشناسی نمی‌رسیم" اظهار کرد:‌برای پیش‌بینی درست اولین کاری که باید انجام دهیم این‌که متخصص‌هایی پیدا شود اقلیم منطقه را مدل بدهد. تمام اطلاعات ۳۰ ساله منطقه است و اولین قدم است که مدل بدهید. سپس در بازه‌های زمانی که داریم پیش‌بینی‌های یک ماهه یا سه ماهه پیش‌بینی‌های فصلی و ... انجام شود.
پدر علم هواشناسی ایران با یادآوری این‌که ۱۲ دورپیوند داریم و باید بدانیم کدام دورپیوند‌ها در کدام ماه روی ایران اثرگذار است، افزود: فکر می‌کنم اگر ما واقعا بخواهیم به این کار‌ها برسیم حداقل ۵ سال طول می‌کشد. مدل اختصاصی ایرانی و یک مدل ملی خواهیم داشت، ولی بعد از آن مدل هواشناسی باید کالیبره شود اپدیت شود و ضرایب تغییر کرده و علت خطا‌ها شناسایی شود.
برچسب ها :
هواشناسی ایران سامانه بارشی ورود سامانه بارشی بارش باران بارش برف و باران بارندگی پیش بینی وضع هوا هواشناسی راه های ارتباطی دیشموک راه های ارتباطی پیش‌بینی بارش برف و باران سازمان هواشناسی کشور آذربایجان غربی آذربایجان شرقی کردستان کرمانشاه زنجان قزوین استان گیلان مازندران گلستان استان البرز تهران اردبیل بوشهر فارس هرمزگان استان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج شمال شهرستان بویراحمد میزان بارش هشدار هواشناسی شهرستان گچساران شهرستان باشت شهرستان دنا سی سخت دهدشت قلعه رئیسی دیشموک شهرستان لنده ارتفاعات دنا باشت شهرستان بهمئی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی شمال خراسان رضوی خراسان رضوی کاهش دما چهارمحال و بختیاری نقشه‌ های هواشناسی پیش بینی هوا پیش بینی وضعیت جوی چاروسا سیل آب گرفتگی یخ زدگی زنجیر چرخ بخش بوستان لیکک دشتروم سد تنگ سرخ بخش چیتاب چیتاب مه گرفتگی کارشناس هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد کبنانیوز خلیج فارس دریای خزر بندرعباس هواشناسی بندر عباس زاگرس کوه های زاگرس خوزستان هواشناسی استان خورستان گرد و خاک اهواز گرد و خاک ریزگردها کاکان پیست اسکی کاکان منطقه کاکان کشاورزان کشاورزان و دامداران روستای منصورخانی کاکان حمزه خانی شهر سی سخت دمای هوا ایلام لرستان
نام شما

آدرس ايميل شما

عباس عبدی: کاری نکنید مردم به جای پول با طلا و دلار معامله کنند

عباس عبدی: کاری نکنید مردم به جای پول با طلا و دلار معامله کنند

عبدی ایده ستاندن مالیات به زور ولو با رنگ و لعاب قانون را نادرست می داند و می‌گوید: کوشش ...
آیا آمریکا مستقیم وارد جنگ خواهد شد؟

آیا آمریکا مستقیم وارد جنگ خواهد شد؟

در روز‌های اخیر گزارش‌ها حاکی از هشدار آمریکا نسبت به حمله علیه مواضع گروه انصار الله ...
چرا اقتصاددانان «رابینسون کروزوئه» را دوست دارند؟

چرا اقتصاددانان «رابینسون کروزوئه» را دوست دارند؟

کتاب‌های درسی اقتصاد تک نفره کروزوئه را به‌عنوان نوعی معیار معرفی می‌کنند که می‌توان ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1