تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۲۲:۱۳
کد مطلب : ۴۴۰۱۳۰
جلسه پیشگیری از وقوع جرم در شهرستان بهمئی برگزار شد

سلاح گرم در دست‌های ناصالح / جولان اسلحه غیر مجاز در بهمئی / اولتیماتوم دادستان بهمئی به اسلحه‌داران

۰
کبنا ؛جلسه پیشگیری از وقوع جرم با موضوع مبارزه با سلاح غیرمجاز و بکارگیری آن با حضوری اعضای شورای تأمین، شورای اداری، ریش سفیدان و متنفذین، دانشجویان، دانش آموزان و اصحاب رسانه به میزبانی دادستان شهرستان بهمئی در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ ارشاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش کبنا، در ابتدای این جلسه دادستان شهرستان بهمئی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی گفت: هر پرونده که ثبت می‌شود به معنای یک آسیب اجتماعی است و چنانچه معضلات و آسیب‌ها با اقدام به موقع مسولین و مردم حل شود موجب کاهش ورودی پرونده‌ها در دادگستری می‌گردد.
 عبدالله حبیبی منش افزود: مهم‌ترین آسیب‌ها در حال حاضر خودکشی، اعتیاد به مواد مخدر، نگهداری سلاح غیرمجاز و استفاده غیراصولی از آن  و فقر و  بیکاری و آسیب‌های موجود در فضای مجازی
 وی گفت: در خصوص نحوه برخورد با این آسیب‌ها کارهای علمی زیادی شده است اما ما عقیده بر آن داریم چنانچه دستگاهای مسئول بر اساس قوانین موجود عمل می‌کردند الان شاهد این معضلات اجتماعی و نابهنجاری‌ها نبودیم و دادستانی پیگیر این موضوع می‌باشد که برنامه ریزی و جدیت و تلاش ابتدا کم کاری‌ها رو گوشزد کنه و همه رو پای کار بیاورد و در برخی موارد که حرکت مطلوبی صورت نگیرد برخورد قانونی بشود و جلسه‌ای امروز با تکیه بر استفاده ناصواب از سلاح می‌باشد که بنا داریم تا با حضورمردم و ریش سفیدان وجوانان و  مسئولین نظامی و انتظامی، پای کار باشیم و با پیگیری مجدانه برای کاهش این آسیب اجتماعی تلاش و اقدام کنیم.
حبیبی منش اشاره کرد: بخصوص تلاش کنیم که استفاده از سلاح در مراسمات تشییع که زمانی به لحاظ عدم امکانات جهت اطلاع اهالی اطراف برای خبر فوت اشخاص استفاده می‌شد و الان نیازی به اینکه رفتارها نیست و یک پدیده ضد ارزش و نابهنجار تلقی می‌شود برای همیشه جمع آوری شود.
  وی افزود: با اینکه بگوییم فلان کار در حیطه شغلی من نیست کاری پیش نمی‌رود و این کاملاً غلط است و باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات را کاهش دهیم.
 دادستان شهرستان بهمئی ادامه داد: ما از تمام ریش سفیدان و متنفذین و حتی کوچک‌ترها برای مبارزه با سلاح دعوت می‌کنیم و باید از خودمان شروع کنیم و اگر سلاح غیرمجاز داریم زمین بگذرایم و تحویل مراجع انتظامی دهیم و برای امنیت و کمک به کاهش آسیب اجتماعی گام بلند و موثری برداریم.
 وی اضافه کرد: یکی از راهای پیشگیری از وقوع جرم برخورد مؤثر قانونی می‌باشد و ما برای مبارزه با سلاح غیر مجاز و نگهداری آن حداکثر مجازات قانونی پیش بینی شده رو لحاظ می‌کنیم و برخورد قاطع خواهیم کرد و در مقوله سلاح به هیچ عنوان کوتاه نخواهیم آمد و همزمان با ارتباط مؤثر با بدنه مردم و جامعه سعی بر انجام امورات فرهنگی و آموزشی داریم.
حبیبی منش در پایان تصریح کرد: جا دارد همینجا از زحمات و تلاش‌های مؤثر متنفذین محلی و بزرگان منطقه که مثل همیشه در صحنه بودند کمال تشکر و قدردانی رو به عمل آورم و از امام جمعه محترم و دغدغه مند شهرستان و الطاف ایشان سپاسگزاری نماییم.
 جاوید ریحانی معاون دادگستری شهرستان بهمئی در جلسه‌ای که به منظور کنترل، پیشگیری و برخورد قاطع با مرتکبان جرم تیراندازی برگزار شد، گفت: با توجه به گزارش‌های رسیده، در شهرستان آمار جرم تیراندازی افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است بنابراین می‌طلبد پیگیری و اهتمام جدی و لازم را در این زمینه داشته باشیم و برای پیشگیری و برخورد با جرائم خشن و افراد شرور و نظر به اینکه جرم تیراندازی رابطه مستقیمی با حفظ امنیت و آرامش عمومی جامعه دارد، اقدامات و برنامه‌های مدوّنی اتخاذ شود.
وی گفت: سلاح‌های غیرمجاز امنیت شهرستان را به خطر انداخته است.
وی با بیان اقدامات انجام شده در کار گروه کاهش آسیب‌های اجتماعی شهرستان بهمئی، اذعان داشت: در این کارگروه ویژه به صورت مستمر با تشکیل جلسه و با  همفکری به دنبال راهکارهای اساسی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی هستیم، عضویت افراد مختلف از نهادهای متفاوت که هر یک به شکلی با اجتماع برخورد دارند مانند ریاست فرهنگ و ارشاد  اسلامی شهرستان، ریاست بهزیستی شهرستان، ریاست دادگستری و دادستان شهرستان، ریاست آموزش و پرورش، امام جمعه و دیگر افراد تأثیر گذار در این زمینه توانسته است نوعی تعامل سازنده در راستای حل مشکلات و کاهش آسیب‌های اجتماعی به وجود آورد.
وی در ادامه با اشاره به مهمترین جرائم و آسیب‌های اجتماعی موجود در سطح این شهرستان، گفت: یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی که شهرستان بهمئی با آن مواجه است معضل فراوانی سلاح‌های گرم غیرمجاز در دست افراد نا صالح است.
وی دسترسی افراد ناصالح به سلاح گرم را خطری جدی برای امنیت و آرامش شهروندان دانست و تصریح کرد: مسلم است که حمل سلاح غیر مجاز علاوه بر اینکه خود یک جرم مهم محسوب می‌شود اثر مستقیم بر سایر جرائم نیز دارد به گونه‌ای که فراوانی تیراندازی‌ها که منجر به آسیب‌های جسمانی و قتل‌های مختلفی در منطقه می‌شود به صورت مستقیم ناشی از  وجود سلاح‌های غیرمجاز در شهرستان بهمئی است که این تیراندازی خود معضلی بزرگ در این منطقه محسوب می‌گردد.
ریحانی افزود: بی شک کسی که سلاح غیرمجاز حمل می‌کند پتانسیل بیشتری برای گرایش  جرائم و سرقت‌های خشن خواهد داشت و حتی به دلیل بار روانی این موضوع این فرد ظرفیت بیشتری برای تهدیدکردن اقشار جامعه و حتی تمرد در مقابل انجام وظیفه مأمورین پلیس را داراست.
معاون دادگستری شهرستان بهمئی ادامه داد: دستگاه قضائی نمی‌تواند بدون همکاری مردم (‌ مسئولان، ریش سفیدان و متنفذین و....) سلاح را جمع آوری کند و افزود: لزوم تدوین میثاق نامه‌ای راجع به نه به سلاح در مراسمات ترحیم و شاد و حضوری تمامی اقشار مردم و حمایت همه جانبه مردم داریم.
ریحانی گفت: برگزاری همایش بزرگ نه سلاح در مراسمات ترحیم و شادی  با حضور تمامی اقشار مردم بهمئی در آینده‌ای نزدیک که توسط دستگاه قضا شهرستان برگزار خواهد شد.
این مقام قضایی با اشاره به آمارهای جرائم ناشی از حمل سلاح غیرمجاز در شهرستان بهمئی، اذعان داشت: باید با یک برنامه مدون و کارشناسی شده در یک زمان بندی دقیق به فکر جمع آوری سلاح‌های غیرمجاز در منطقه باشیم به شکلی که این برنامه به صورت همزمان هم از لحاظ فرهنگی و اجتماعی این اقناع را در افراد به وجود آورد که وجود سلاح فراوان در منطقه به ضرر همه افراد است و هم برخورد با افراد خاطی  به صورت مناسب انجام و سلاح‌های غیر مجاز جمع آوری شود.
 ریحانی اشاره داشت: باید از تمام ظرفیت‌های شهرستان برای جمع آوری سلاح‌های غیر مجاز استفاده بشود و افزود: نیاز سنجی عشایر شهرستان به سلاح که باید مورد برسی قرار گرفته شود و با توجه به نیاز مجوز صادر بشود.
معاون قضایی رییس دادگستری شهرستان بهمئی در ادامه با بیان این مطلب که در تیراندازی‌ها توسط افراد شرور و اراذل و اوباش مشاهده می‌شود که افراد به قتل می‌رسند، گفت: افزایش اینگونه تیراندازی‌ها موجب رعب و وحشت مردم جامعه می‌شود بنابراین برای پیشگیری و جلوگیری از حمل سلاح غیرمجاز و تیراندازی، باید علل و عوامل مؤثر وقوع این جرم را شناسایی و بررسی کرد و باید مشخص شود چه عاملی باعث می‌شود که در آن شهر یا منطقه یا محله، حمل و نگهداری سلاح غیرمجاز افزایش یافته یا درحال افزایش است و پس از آن مطابق قانون برخورد سخت و شدید شود.
ریحانی اضافه کرد: شهرستان بهمئی جزء شهرستان‌های نخبه استان کهگیلویه و بویراحمد هست و افزود: هم قسم شدن مردم بعنوان مهم‌ترین پشتوانه دستگاه قضا نسبت به برچیدن این فرهنگ غلط و هنجار شکن بشود.
وی در پایان اهمیت و اولویت این موضوع بر کسی پوشیده نیست زیرا با امنیت فیزیکی و روانی جامعه ارتباط دارد و خط قرمز ما همیشه امنیت مردم و جامعه است بنابراین با دقت نظر بیشتر این دست از پرونده‌ها و جرائم رسیدگی و ارزیابی می‌شود و یقیناً با پیگیری‌ها و تذکرات می‌توان از وقوع چنین جرایمی پیشگیری کرد.
حجت الاسلام محمد یوسف افروغی امام جمعه شهرستان بهمئی در این نشست گفت: تیر اندازی و حمل سلاح در مراسمات ترحیم با توجه به اتفاقات تلخی که در سالیان اخیر رخ داده است نه تنها از یک رسم و حتی سرگرمی فاصله گرفته، بلکه امنیت جانی و روانی مردم را نیز هدف قرار داده است.
امام جمعه شهرستان بهمئی افزود: این بدعت و پدیده نامبارک نه تنها یک ارزش به حساب نمی‌آید بلکه با تبعات همیشگی خود یک ضد ارزش به شمار می‌آید و یک نمایش نامناسب از فرهنگ مردمی ارائه می‌کند که همواره به صفا، محبت و دین داری مشهور بوده‌اند.
وی با بیان اینکه طبق آیینی کهن در فرهنگ بختیاری، هنگامی که انسانی برجسته و ممتاز، از دنیا می‌رفت، بازماندگان، مطابق آداب و رسوم، کارهایی را، از جمله برپا کردن کُتل و... انجام می‌دادند که اگر دقت کرده باشیم، هنگامی که کُتلی را برپا می‌کنند، تفنگ‌ها را (به نشان سوگوار بودن) سربه زیر، بر اسبِ کتل آویزان می‌کنند؛ و این یعنی اینکه تفنگ هم در سوگ تفنگدار، سوگوار است.
وی ادامه داد: اما امروزه دهها جوان و نوجوان بر خلاف این اصل ایلی اقدام می‌کنند و نوعی بی احترامی به میت و صاحبان عزاست.
حجت الاسلام افروغی با بیان اینکه اکثر کسانی که در مراسمات از سلاح گرم استفاده می‌کنند نوجوانان و جوانان هستند که متاسفانه بدلیل شرایط خاص سنی و اوج هیجانات در عدم کنترل احساسات خود خسارات جبران ناپذیری بوجود می‌آورند گفت: بزرگان و سران طوایف و رسانه‌ها می‌توانند جهت جلوگیری از این رسم و فرهنگ نادرست نقش بسزایی داشته باشند
وی گفت: سلاح در عشایر برای دفاع و حفظ جان انسانها بوده است نه گرفتن جان انسانهای بیگناه که از روی غفلت رخ می‌دهد.
حجت الاسلام افروغی افزود: بهترین کار در این زمینه فرهنگ سازی است و آن هم در قالب استفاده از ظرفیت بزرگ ریش سفیدان و بزرگان و فرهیختگان که در این زمینه باید تدبیر لازم صورت پذیرد.
افروغی عنوان کرد: قطعاً نیروی انتظامی و دستگاه قضا ربرای حفظ امنیت شهروندان اقدامات لازم را مبذول خواهند داشت اما بیایید با ظرفیت نهی از منکر توسط عموم مردم جلوی این بدعت زشت گرفته شود.
امام جمعه شهرستان بهمئی در پایان بیان کرد: مردم شهرستان فرهنگ سازی کنید و این فرهنگ غلط و اشتباه را کنار بگذارید و گفت: ان شاءالله که این جلسات گسترش پیدا کنند و متنفذین هم با دستگاه قضا در بحث جمع آوری سلاح همکاری کنند 
الماس عابدی معاون سیاسی امنیتی فرماندار شهرستان بهمئی در این جلسه گفت: یکی از معضلاتی که در مراسم مختلف در شهرستان بهمئی موجب ایجاد زحمت و خسارت‌های مالی و جانی برای مردم شده است داشتن اسلحه چه به صورت مجاز و چه غیرمجاز بوده است.
وی گفت: داشتن اسلحه مجاز یا غیرمجاز در نزد مردم تبعاتی به دنبال خواهد داشت که موجب بروز حوادث ناگواری نیز شده است.
معاون سیاسی امنیتی فرماندار شهرستان بهمئی تیراندازی در مراسم را یکی از رسوم قدیمی و منسوخ شده برشمرد و گفت: در قدیم به خاطر حفظ جان عشایر در مقابل سارقان، حیوانات وحشی یا نیاز عشایر به خاطر شیوه زندگی داشتن اسلحه و تیراندازی لازم بود اما در حال حاضر ضرورت این امر از بین رفته است.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر در برهه‌ای خاص به خاطر وجود جنگ و برای دفاع از مال و ناموس این فرهنگ وجود داشته و پسندیده بوده اما در این زمان نه تنها کاربردی ندارد و ناپسند است بلکه خسران و شرارت‌های زیادی را به بار آورده است.
عابدی با تاکید بر اینکه باید از این رسم غلط جلوگیری شود توضیح داد: نیروی انتظامی تاکنون خوب عمل کرده است اما تقاضا داریم با همکاری بزرگان از این آسیب جدی پیشگیری کند.
وی بیان کرد: متنفذین و بزرگان به خاطر حفظ جان خودشان و پیشگیری از حوادث و مشکلات ناشی از تیراندازی تلاش کنند این رسم را آرام آرام از بین ببرند.
معاون سیاسی امنیتی شهرستان بهمئی تاکید کرد: از بزرگان، متنفذین، نیروی انتظامی و عوامل مؤثر در مقابله با رسم غلط تیراندازی می‌خواهم در این زمینه همکاری کنند تا این رسم برچیده شود.
وی افزود: همه مسئولان مختلف شامل نیروی انتظامی و نظامی تلاش کنند هر جا تمرد و خلاف قانون صورت گرفت برخورد قانونی با آن انجام‌دهند.
سرگرد فرزین جمشیدی فرمانده نیروی انتظامی شهرستان بهمئی گفت: یکی از مشکلات شهرستان سلاح‌های غیر مجاز است و این موضوع بسیار خطرناک است.
 وی ادامه داد: در گذشته در مناطق  ما سلاح برای محافظت از دام  بوده اما متاسفانه مردم امروزه سلاح را برای موارد غیر این و گاها به فرزندان کم سن و سال می‌دهند که متاسفانه همین امر باعث مشاهده‌ی اتفاقات تلخ اخیر بوده است.
 وی از مردم برای رفع مشکلات و پیشگیری از جرائم  درخواست همکاری کرد و گفت: با این فرهنگ سازی در خانواده‌ها انجام شود تا از وقوع حوادث تلخ و آسیب اجتماعی و وقوع این حوادث تلخ جلوگیری شود.
 وی ادامه داد: کسانی هستند که مجوز سلاح دارند اما  سلاح خود را در دست فرزندان ویا دیگران قرار می‌دهند که این کاملاً خلاف قانون است و جرائم سنگین دارد و نیروی انتظامی و دستگاه قضایی با این افراد برخورد قاطع خواهد کرد.
 سرهنگ علی محمدی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان بهمئی در این مراسم گفت: طبق هماهنگی و همکاری که با دادستان  و قاضی محترم شهرستان بهمئ داشتیم بنا براین شد،
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان بهمئی گفت: این جلسات را بیشتر کنیم و تعدادی از اعضای شورای تأمین استان و ۱ نفر نماینده از هر طایفه دعوت کنیم در جلسات آینده که در خصوص این موارد برای کاهش آسیب‌های اجتماعی علی الخصوص سلاح غیر مجاز در شهرستان بهمئی بحث و تبادل نظر کنیم.
 وی در پایان ادامه داد: ما در کشور عزیزمان کمتر جایی سراغ داریم که اینگونه به ریش سفیدان احترام بگذارند و ما برای مبارزه با این مسئله مهم می‌توانیم از این ظرفیت بزرگ نهایت استفاده را ببریم.
 محمد مهدی نصیری نماینده دانش آموزان در این نشست گفت: آسیب‌های اجتماعی، واژه مصطلح سال‌های متمادی است که از زبان مسئولان و مردم عامه به گوش می‌رسد و هرکس به‌زعم خود، آن را تحلیل می‌کند، اما آنچه وجه اشتراک همه تعاریف است، واژگان مشمئز کننده‌ای مانند «اعتیاد»، «بزهکاری»، «مصرف مشروبات الکلی»، «روابط غیراخلاقی و ارتباط نامشروع با جنس مخالف» و... است.
وی بیان کرد: یکی از گروه‌های آسیب‌پذیر در منجلاب آسیب‌های اجتماعی، دانش‌آموزان هستند؛ گروهی که به دلیل اقتضائات سنی و شرایط روحی و روانی خود در برابر این مخاطرات اجتماعی آسیب‌پذیرتر هستند.
وی در پایان گفت: نوجوانان و جوانان به دلیل گذر از دوران وابستگی‌های محض در دوران کودکی به والدین و به خاطر ورود به دوران استقلال اجتماعی و تلاش برای ابراز وجود به ویژه میان همسالان و دوستان خود و میل و رغبتی که برای نشان دادن توانایی‌ها، استعدادهای خود دارند، در مواجه با مسائل مختلف اجتماعی و هنجارها و ناهنجاری‌های جامعه دچار فرازو نشیب‌های زیادی می‌شوند و اگر رهبر فکری، نقشه‌راه و والدین آگاه و معلمان دلسوز آنها را مدیریت و راهنمایی نکنند، به دلایل مختلف و از جمله نداشتن تجربه رویارویی با این آسیب‌ها، در اقیانوس بیکران اجتماع متلاطم و سرگردان می‌شوند و بی‌هیچ هدف مشخصی توانایی تشخیص راه را از بیراهه ندارند.
گفتی است متنفذین هم هر کدام یک پیشنهاد دادند و از دستگاه قضا خواستند تا به جد وارد شود و هر چه زودتر این فرهنگ غلط را کنار بگذارند.
نام شما

آدرس ايميل شما

صبحانه‌ای با طعم روحانی در دولت رئیسی

صبحانه‌ای با طعم روحانی در دولت رئیسی

ضرغامی گویا بنا بر ترک عادت صبحانه‌های سیاسی‌اش ندارد؛ حتی حالا که در مقام وزارت میراث ...
معلم نان ندارد، آموزش رمق ندارد

معلم نان ندارد، آموزش رمق ندارد

پنج میلیون و 800هزار تومان؛ متوسط حقوق فرهنگیان در سال 99. دریافتی‌ای که به گفته رئیس ...
خاتمی و کروبی پس از سال‌ها روی جلد آمدند

خاتمی و کروبی پس از سال‌ها روی جلد آمدند

مهدی کروبی و سیدمحمد خاتمی پس از یازده سال در نشست‌های جداگانه سخنرانی کردند که بازتاب‌های ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1