تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۲۱
کد مطلب : ۴۲۸۵۹۹
گزارش رسانه‌های آمریکایی درباره آینده چهل و پنجمین رئیس‌جمهوری ایالات متحده؛

پایان راه ترامپ و دادستان وفادار / سرنوشت سیاه در انتظار ترامپ

۰
پایان راه ترامپ و دادستان وفادار / سرنوشت سیاه در انتظار ترامپ
کبنا ؛گروه سیاسی: «دونالد ترامپ» آخرین روزهای خود را در کاخ سفید می‌گذراند. سرویس امنیت مخفی آمریکا، چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا را همانند یک ولگرد اخراج خواهد کرد. نکته اساسی برای سیستم حکومت ایالات متحده این است که اگرچه ترامپ برای ایجاد بی نظمی مهندسی شده آمد اما او به تهدیدی علیه امنیت ملی آمریکا تبدیل شده است. حالا واشنگتن ناچار است ترامپ را سر به نیست کند. دیروز، نمایندگان کالج انتخاباتی۵۰ ایالت آمریکا که برای انتخاب رئیس جمهور این کشور در ایالت‌های خود به پای صندوق‌های رای رفته بودند، رسما «جو بایدن» را به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور ایالات متحده برگزیدند. به گزارش سی ان ان، جو بایدن مطابق پیش‌بینی‌ها، در مجموع  ۳۰۶ رای از آرای الکترال را ازآن خود کرد و دونالد ترامپ نیز با کسب ۲۳۲ رای الکترال متحمل شکست شد.  در همین حال، ترامپ شکست را نپذیرفته و می‌گوید که تقلب صورت گرفته است. در طرف مقابل، بایدن در سخنرانی ۱۳ دقیقه‌ای خود خواستار اتحاد شد و گفت که نهادهای دموکراتیک کشورش مقابل تلاش‌های ترامپ برای تغییر نتیجه این انتخابات ایستادند. در همین حال چندین سناتور ارشد جمهوریخواه دوشنبه پس از آنکه کالج الکترال پیروزی بایدن را تایید کرد، به پیروزی او اذعان کرده و ایده تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در کنگره را رد کردند.
به گزارش کبنا، کمتر از دو ماه تا پایان ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» باقی مانده اما تغییر و تحولات در دولت او همچنان ادامه دارد. ساعاتی پس از آنکه پیروزی «جو بایدن» دموکرات از سوی کالج‌های انتخاباتی تأیید شد، دونالد ترامپ در اقدامی که در هفته‌های اخیر انتظار آن می‌رفت، اعلام کرد که «ویلیام بار»، دادستان کل ایالات متحده، به‌زودی از مقام خود کناره‌گیری خواهد کرد. به گفته ترامپ، ویلیام باردر نامه‌ای اعلام کرده که قبل از کریسمس این سمت را ترک می‌کند. به گفته رئیس‌جمهور آمریکا، «جف روزن»، معاون دادستان کل، به‌طور موقت جانشین بار می‌شود.
بار با وجود آنکه از متحدان ترامپ بود، اما در ماه‌های گذشته تنش‌های زیادی با ترامپ و نزدیکانش داشت. نامه استعفای بار در فاصله کوتاهی پس از آن نوشته شد که او نتیجه تحقیقات وزارت دادگستری آمریکا درباره ادعاهای کمپین دونالد ترامپ مبنی بر بروز تقلب گسترده و سازمان‌یافته در انتخابات ریاست‌جمهوری را به او اطلاع داد. بار گفته بود بازرسان، هیچ تقلب سازمان‌یافته‌ای که منجر به تغییر نتیجه انتخابات شود مشاهده نکرده‌اند. این موضع‌گیری دادستان کل آمریکا با واکنش تند ترامپ و وکلایش از جمله «رودی جولیانی» همراه بود. تیم حقوقی ترامپ او را متهم کرد که در زمینه تحقیقات عملکرد ضعیفی داشته و شکایت‌ها را بررسی نکرده است.


تکذیب تقلب در انتخابات تنها یکی از اختلاف‌های جدی ترامپ و وزیر دادگستری‌اش بود. تأخیر در اعلام تحقیق درباره پرونده مالیاتی و معاملات «هانتر بایدن»، پسر جو بایدن، در خارج از آمریکا دیگر موضوعی بود که خشم تیم ترامپ را نسبت به ویلیان بار شدت بخشید.
به‌تازگی هانتر بایدن اعلام کرده که وزارت دادگستری مشغول بررسی پرونده مالیات‌های پرداختی‌اش است. بر اساس گزارش‌ها، از سال 2018 تاکنون مأموران فدرال در حال تحقیق درباره مالیات‌های هانتر بایدن بودند تا ببینند آیا او مالیات درآمدهای حاصل از کارهایش در چین و اوکراین را به‌درستی اعلام کرده یا نه.
ترامپ هم در چند توییت نارضایتی خود را از زمان اعلام این تحقیقات اعلام کرده و نوشته بود که «چرا ویلیام بار زودتر از این حقیقت را به مردم نگفت؟». ترامپ معتقد است اگر اطلاعات مربوط به تحقیقات درباره هانتر بایدن پیش از انتخابات منتشر شده بود، بر رأی مردم تأثیر می‌گذاشت. تصور ترامپ این است که خودداری بار از علنی‌کردن تحقیقات نوعی عدم وفاداری بود؛ اما بر اساس دستورالعمل‌های وزارت دادگستری آمریکا، این وزارتخانه نمی‌تواند در زمان بررسی پرونده‌های سیاسی و خبرساز، درباره آن اطلاع‌رسانی کند.
«ویلیام بار» دومین وزیر دادگستری در دولت ترامپ است. او پس از «جف سشنز» به این سمت انتخاب شده بود. سشنز نیز چالش‌هایی تقریبا مشابه با ترامپ داشت. سشنز به دلیل اینکه خود را از تحقیقات مربوط به نقش روسیه در انتخابات 2016 کنار کشیده بود، مورد خشم دونالد ترامپ قرار گرفت و در نهایت او را برکنار کرد.
منتقدان ترامپ و حتی بسیاری از جمهوری‌خواهان آمریکا معتقدند ترامپ منافع شخصی و وفاداری افراد به خود را مهم‌تر از وفاداری به قانون می‌داند و به‌ همین ‌دلیل نتوانسته با هیچ‌کدام از وزرای دادگستری خود که زمانی از حامیانش به‌شمار می‌آمدند، رابطه‌ای بدون تنش داشته باشد.
آب پاکی روی دست ترامپ
اعضای کالج انتخاباتی آخرین امید رئیس‌جمهور فعلی آمریکا برای تغییر نتیجه انتخابات را بر باد دادند. نشست کالج‌های انتخاباتی برای تأیید نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که نشستی تشریفاتی محسوب می‌شود، این‌بار بیش از هر دوره مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته بود. عدم پذیرش نتیجه انتخابات از سوی دونالد ترامپ و تکرار ادعای تقلب در رأی‌گیری بدون ارائه شواهد مستند، این گمانه را مطرح کرده بود که شاید اعضای کالج انتخاباتی شش ایالتی که دونالد ترامپ مدعی تقلب در آنهاست، به جو بایدن پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری رأی ندهند؛ اما این‌گونه نشد و خروجی این نشست‌ها که در 50 ایالت و همچنین واشنگتن‌دی‌سی برگزار شد، دقیقا مشابه نتیجه انتخابات سوم نوامبر بود. جو بایدن دموکرات 306 رأی الکترال به دست آورد و دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه هم 232 رأی.
بر اساس قانون اساسی ایالات متحده، رئیس‌جمهور این کشور باید با رأی اکثریت کالج‌های انتخاباتی برگزیده شود. اگر او نتواند اکثریت را به ‌دست آورد، مجلس نمایندگان در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کند. هر ایالت بر اساس تعداد نمایندگان خود در کنگره، رأی الکترال دارد؛ دو سناتور به‌علاوه هر تعداد نماینده که در مجلس نمایندگان دارند. واشنگتن، پایتخت ایالات متحده هم بر اساس الحاقیه قانون اساسی سه رأی دارد.
در آرای مردمی نیز اختلاف آرای بایدن و ترامپ بیش از هفت میلیون رأی به سود بایدن بود. به این ترتیب عملا شانسی برای برگرداندن نتیجه انتخابات برای ترامپ و تیم حقوقی‌اش باقی نماند. در مرحله بعد، نتیجه نشست کالج‌های انتخاباتی به کنگره ارسال خواهد شد تا در نشست مشترک کنگره در ششم ژانویه که به ریاست مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، برگزار می‌شود، مورد تأیید نهایی قرار گیرد و روز 20 ژانویه 2021 هم مراسم تحلیف جو بایدن انجام شود.
جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، پس از اعلام نتیجه، در یک سخنرانی در شهر ویلمینگتن ایالت دلور گفت: «این انتخابات صادقانه، آزاد و منصفانه بود و باز هم دموکراسی پیروز شد».



بایدن با اشاره به اختلافاتی که پس از آغاز شمارش آرا در آمریکا به وجود آمد، گفت: «واقعا امیدوارم دیگر هرگز نبینیم هیچ‌کس دیگری این سطح از تهدید و آزار را که ما در این انتخابات تجربه کردیم، دوباره شاهد باشد. ستاد ترامپ ده‌ها و ده‌ها و ده‌ها شکایت کرد تا نتایج انتخابات را بسنجد. آنها دوباره و دوباره شنیدند که شکایت‌هایشان مبنا نداشته است. بیش از 80 قاضی در کشور به شکایت‌های آنها رسیدگی کردند، اما هیچ دلیل و مدرکی پیدا نشد که نتایج انتخابات را تغییر دهد یا زیر سؤال ببرد. اقدام سریع و یکپارچه دیوان عالی در رد شکایت دادستان کل تگزاس برای لغو آرای بیش از 20 میلیون رأی‌دهنده در چهار ایالت کلیدی پنسیلوانیا، جورجیا، ویسکانسین و میشیگان، این پیام واضح را به ترامپ داد که هیچ‌کس حتی رئیس‌جمهور نمی‌تواند چنین حمله بی‌سابقه‌ای را علیه دموکراسی ما انجام دهد. من رئیس‌جمهوری همه مردم آمریکا خواهم بود».
تاکنون هیچ‌کدام از دادگاه‌ها ادعای تیم حقوقی دونالد ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات و نقض قانون اساسی را نپذیرفتند و در آخرین پرونده که پس از رأی منفی دیوان عالی به شکایت دادستان کل ایالت تگزاس رسیدگی شد نیز دادگاه ایالت ویسکانسین استدلال‌های تیم حقوقی ترامپ را رد کرد. بااین‌حال دونالد ترامپ باز هم با تکرار ادعاهای خود در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز گفت: «من نگران کشورم هستم که یک رئیس‌جمهور غیرقانونی خواهد داشت؛ رئیس‌جمهوری که بازنده شده اما ادعای پیروزی می‌کند».
برکناری وزیر دادگستری آمریکا
در کشاکش ترامپ با سیستم انتخابات الکترال ایالات متحده ، دیروز «ویلیام بار» که با عدم حمایت از ادعاهای نادرست دونالد ترامپ در رابطه با نتیجه انتخابات سوم نوامبر خشم او را برانگیخته بود، گفت ۲۳ دسامبر (سوم دی)، کمتر از یک ماه پیش از ادای سوگند جو بایدن در ۲۰ ژانویه، از وزارت دادگستری آمریکا می‌رود. یک مقام کاخ سفید به رویترز گفت، ویلیام بار به خواست خودش استعفا داده است. این در حالیست که ترامپ در روزهای گذشته بعد از انتشار گزارشی در وال استریت ژورنال مبنی بر اینکه ویلیام بار از اوایل امسال از تحقیقاتی درباره پرونده مالیاتی هانتر بایدن، پسر رئیس جمهوری منتخب آمریکا مطلع بوده است، او را هدف انتقادات خود قرار داد.
ترامپ توییتی که یکی از گوینده‌های رادیو در آمریکا را بازانتشار داد که او گفته بود ویلیام بار باید بابت اینکه درباره این تحقیقات حین کمپین انتخابات افشاگری نکرد، اخراج شود. ترامپ در توییت خودش نوشت: یک ناامیدی بزرگ! سرنوشت ویلیام بار در آخرین روزهای باقیمانده از دولت ترامپ، از آن زمان زیر سوال رفت که او اوایل همین ماه گفت نتایج یک تحقیق وزارت دادگستری آمریکا هیچ نشانه‌ای از تقلب جدی در انتخابات نوامبر به دست نیاورد که این با ادعاهای ترامپ در تناقض بود. تیم حقوقی دونالد ترامپ، ویلیام بار را که وزیر دادگستری است و به نام دادستان کل شناخته می‌شود، به ناکامی در انجام مناسب یک تحقیق در رابطه با این ادعاها متهم کرد.
ترامپ علیه آمریکا
روزنامه نیویورک تایمز با خطرناک توصیف کردن دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نوشت: او نتوانست کشور را مطیع خواسته هایش کند، اما آن را دچار تفرقه و فروپاشی کرد. این روزنامه ترامپ را سیاستمداری فاشیست توصیف می‌کند که تلاش کرد دموکراسی در آمریکا را نابود کند ولی نتوانست اهداف خود را پیش ببرد و در ادامه می‌نویسد که روحیه ترامپیسم فاشیستی است.  فاشیست ها به «برتری غرایز رهبرانشان بر منطق جهانی اعتماد دارند» و چنین تعریفی  رفتارهای ترامپ را توصیف می‌کند. واقعیت دردناک برای نخبگان آمریکا این است که آسیبی که ترامپ به کشور وارد کرده ممکن است بازگشت ناپذیر باشد. میراثی که از ترامپ باقی مانده تخریب  و نابودی بوده است. 
توانایی ترامپ در دروغ گفتن به حامیانش قابل مقایسه با هیچ رئیس جمهوری نیست. دولت بوش به آمریکا دروغ گفت و جنگ با عراق را به راه انداخت. او بعد از تهاجم نظامی به عراق هیچ توضیحی در باره ادعایش مبنی بر وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق نداشت. در حالی که کاملا روشن بود چنین سلاح هایی در عراق وجود ندارد. به همین دلیل هم بود که کشور به این اجماع کلی رسید که این جنگ مخرب بوده است. این روزنامه با انتقاد از سیاست های ترامپ در سوء استفاده از قدرت، مدیریت غلط در مواجهه با ویروس کرونا  و شکست انتخاباتی اش نوشت او کشوری به هم ریخته را از خود به میراث گذاشت. نیویورک تایمز تاکید کرد حزب جمهوری خواه بیش از پیش با دموکراسی دشمن شده است. دوران ریاست جمهوری بوش و ترامپ با گذاشتن ویرانه ای از آمریکا به اتمام رسید.
ترس از حرکات انتحاری ترامپ
نخبگان آمریکا معتقدند که با اخراج ترامپ از کاخ سفید ، خطر فاشیسم حکومتی در آمریکا از بین می‌رود اما دردسر جایی است که او آرام نخواهد گرفت. قابل پیش بینی ترین اتفاق این است که چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا به یک دردسر برای حکومت ایالات متحده تبدیل خواهد شد ؛ پس سیستم ناچار است با عامل بی نظمی برخورد کند.
رویترز می‌نویسد که عطش ترامپ به مورد توجه قرار گرفتن، باعث می‌شود که وی جا پای روسای جمهوری قبلی آمریکا همچون جورج دبلیو بوش که بی سر و صدا به هنر نقاشی رو آورد و جیمی کارتر و فعالیت های جهانی اش نگذارد. آینده ترامپ همچون ریاست جمهوری اش، احتمالا پر سر و صدا، بی پروا و گستاخانه است.


ترامپ همین حالا هم یک کمیته اقدام سیاسی تشکیل داده است که به وی امکان جمع آوری پول و اعمال نفوذ در حزب جمهوریخواه پس از ترک پستش را می‌دهد، خواه نامزد انتخابات شود یا نه. به گفته مشاوران، ترامپ همچنین درمورد چندین سرمایه گذاری احتمالی در رسانه های خبری سخن گفته است تا وی را در کانون توجه نگه دارد. ترامپ با مشاورانش در مورد طرحی برای آغاز به کار یک شرکت فعال در زمینه رسانه های اجتماعی صحبت کرده است که با توئیتر رقابت کند. نکته ناخوشایند برای ترامپ این است که او بخشی از ثروتش را از دست داده است. نشریه فوربس ماه سپتامبر (شهریور ماه) ارزیابی کرد که ارزش خالص دارایی های ترامپ با کاهش ۶۰۰ میلیون دلاری در سال گذشته به ۲.۵ میلیارد دلار رسیده است. روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که ترامپ شخصا ۴۲۱ میلیون دلار از بدهی های شرکتش را تقبل می‌کند. منهای بحران مالی، ترامپ با یک دو جین اتهامات ریز و درست مواجه است. رسوایی «راشاگیت»، پرداخت رشوه به خانم های پورن استار، پرونده تجاوز، فرار مالیاتی و چند اتهام دیگر جنایی و مدنی علیه او مطرح شده است. ترامپ  به محض ترک قدرت باید با چند موضوع قانونی مبارزه کند، مسائلی که تهدیدآمیزتر می‌شوند زیرا وی مصونیت قانونی را که برای یک رئیس جمهوری قابل اجرا بود، از دست می‌دهد. «سیروس ونس» دادستان منطقه منهتن نیویورک در حال تحقیقات جنایی درمورد ترامپ و شرکت خانوادگی اش موسوم به سازمان ترامپ است. این تحقیقات در ابتدا متمرکز بر پرداخت وجوهاتی بود که به دو زن قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶پرداخت شده بود، موردی که ترامپ آن را رد کرده است. ونس دموکرات اعلام کرد که این تحقیق ممکن است تخلفات بانکی، مالیاتی و بیمه‌ای و جعل سوابق تجاری را نیز دربرگیر «لیتیشیا جیمز» دادستان کل دموکرات نیویورک نیز تحقیقاتی درمورد تخلفات مالیاتی ترامپ و شرکت خانوادگی اش را آغاز کرده است. «مری ترامپ» برادرزاده ترامپ نیز دادخواستی علیه رئیس جمهوری و دو عضو خانواده اش در ارتباط با کلاهبردای و توطئه برای محروم کردن وی از سهم ارث خانوادگی در زمینه املاک و مستغلات تنظیم کرده است. ترامپ همچنین ممکن است به دلیل فرار مالیاتی، تحت پیگرد جنایی وزارت دادگستری آمریکا قرار گیرد. روزنامه نیویورک تایمز به تازگی گزارش داد که ترامپ در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، تنها ۷۵۰ دلار مالیات بر درآمد فدرال پرداخت کرده است. با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت که آینده تیره و تاری در انتظار ترامپ است. چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا احتمالا در دادگاه به گونه ای محکوم می‌شود که دیگر نتواند به عرصه سیاسی بازگردد اما خوشایند واشنگتن این است که تعمدا با ایجاد حفره حفاظتی، ترامپ توسط یک گروه خارجی ترور شود.
 
نام شما

آدرس ايميل شما

واشنگتن در بحران ( + تصاویر )

واشنگتن در بحران ( + تصاویر )

همزمان با اردوکشی خیابانی هزاران نفری طرفداران ترامپ که به دنبال رد شکایت وی از وقوع ...
پای اقتصاد روی مین تورم!

پای اقتصاد روی مین تورم!

بودجه 1400 مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان و نمایندگان مجلس است، چراکه این بودجه نمی‌تواند ...
حکم «سحر تبر» اعلام شد

حکم «سحر تبر» اعلام شد

فاطمه خویشوند معروف به «سحر تبر» از صدور حکم محکومیت ده سال حبس خود خبر داد و گفت که ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1