تاریخ انتشار
شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۲۳:۲۹
کد مطلب : ۴۳۱۴۱۳
آیا تحقیق و تفحص از بازار سرمایه می‌تواند بورس را سر و سامان دهد؟

خاطره بد بورس از دخالت

۰
خاطره بد بورس از دخالت
کبنا ؛در روزهای اخیر، موضوع تحقیق و تفحص از بازار سرمایه به یکی از دغدغه‌های این بازار تبدیل شده است. در حالی که برخی از آن حمایت می‌کنند، برخی دیگر نیز به تاثیر مثبت آن تردید دارند.
به گزارش کبنا، ایرنا نوشت؛ سیدناصر موسوی‌لارگانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی چندی پیش در صفحه شخصی خود در توییتر با اشاره به تصویب طرح ‌ تحقیق و تفحص از بورس در کمیسیون اقتصادی مجلس از طرح تحقیق و تفحص از بازار سرمایه خبر داد و نوشت: «مطابق وعده طرح ‌ تحقیق و تفحص ۵۰ نماینده از بورس در هفت محور در کمیسیون اقتصادی تصویب شد.»
در ادامه این پیام آمده است: «رشد حبابی شاخص، علت تشویق ‌به حضور مردم در بورس بدون آموزش، گران‌فروشی سهام، فروش سهام کاغذی، سرنوشت پول‌ها و رانت حاصله از محورهای مهم طرح است.»
وی اعلام کرد: «در این راستا تدوین طرح استقلال بورس از دولت را آغاز کرده‌ایم. همچنین جهت روشن شدن وقایع رخ داده در بورس، بررسی رانت‌ها و مفاسد رخ داده و حمایت از حقوق سهامداران طرح‌ تحقیق و تفحص از بورس هم با امضای ۵۰ نماینده تدوین و در کمیسیون اقتصادی تصویب و بزودی در صحن علنی مطرح می‌شود.»
تحقیق و تفحص از بازار سرمایه در اولویت کاری مجلس
در این زمینه محسن علیزاده عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس با اشاره به طرح تحقیق و تفحص مجلس از بازار سرمایه افزود: موضوع تحقیق و تفحص از بازار سرمایه مربوط به ماه گذشته نیست بلکه برای چند ماه گذشته است که بارها قرار بود این موضوع به اجرا در آید.
وی اظهار کرد: حدود چهار ماه گذشته درخواست تحقیق و تفحص از بازار سرمایه از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس در کمیسیون اقتصادی تصویب شد.
علیزاده لازمه شکل‌گیری طرح تحقیق و تفحص را ثبت درخواست در کمیسیون عنوان کرد و گفت: هیئت رئیسه باید بعد از ثبت درخواست، آن را به کمیسیون تخصصی ارجاع دهد که در نهایت بعد از بررسی، تایید و اخذ رای جهت تصویب، اقدامات لازم برای انتقال به صحن در دستور کار قرار گیرد.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس با بیان اینکه تحقیق و تفحص برای جلوگیری از ریزش بازار این موضوع مطرح نشد گفت: تحقیق و تفحص مجلس از بورس، زمانی مطرح شد که بازار در مدار صعودی قرار داشت اما برای جلوگیری از ریزش بازار این موضوع مطرح نشد و اجرای آن به زمانی دیگر موکول شد.
وی اظهار کرد: اکنون بررسی بودجه در صحن مجلس قرار دارد، به همین دلیل دستورالعمل دیگری مورد بررسی قرار نمی‌گیرد، اما تحقیق و تفحص مجلس از بورس جزو نخستین دستورالعمل‌هایی است که بعد از بودجه در صحن مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد.
علیزاده با تاکید بر اینکه صحن مجلس در این دوره حساسیت زیادی به همه امور دارد، گفت: تحقیق و تفحص زیادی در دستور کار قرار دارد که اکنون تحقیق از بورس در اولویت کاری مجلس قرار دارد.
تحقیق و تفحص از بازار سرمایه تیغی دو لبه برای سازمان بورس

   


اجرای این طرح با برخی از ابهام‌ها از سوی فعالان بازار همراه شده است که در این زمینه جلال روحی، کارشناس بازار سرمایه به اجرای طرح تحقیق و تفحص مجلس از بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: تحقیق و تفحص از بازار سرمایه تیغی دو لبه است، زیرا سازمان بورس به عنوان سازمان و نهاد تخصصی تلقی می‌شود که از جایگاه خاصی برخوردار است و باید به طور حتم این جایگاه را حفظ کند.
وی اظهار کرد: اظهارنظر دستگاه‌های دیگر در زمینه عملکرد سازمان بورس سبب ایجاد لطمه در استقلال و عملکرد سازمان بورس خواهد شد و می‌تواند تاثیرگذار بر روی معاملات بازار سهام باشد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: ریاست جدید و مدیران سازمان بورس باید اقدام‌های موثر و سازنده درون سیستمی را آغاز و ضمن ارزیابی ساختار مجموعه سازمان بورس به یک نظام تحول اداری بیاندیشند، زیرا در مدت کمتر از یک‌سال سازمان بورس سه مدیر به خود دیده است اما مشکلات همچنان باقیست و باید اقدامی انجام شود تا این سازمان به جای نمایندگان مجلس کار تحقیق و تفحص را انجام دهند.
وی تاکید کرد: مذاکراتی در چند وقت گذشته با عضو هیئت رئیسه مجلس انجام و در این جلسه مطرح شد که سهامداران به دنبال ضرر و زیان‌های سنگینی که از افت شاخص بورس تجربه کردند، خواستار رسیدگی نمایندگان مجلس به وضعیت بازار سرمایه شدند و این امر باعث شد تا مجلس به دنبال اجرای طرح تحقیق و تفحص از بازار سرمایه باشد.
روحی اظهار کرد: سازمان بورس باید در این زمینه فعالیت مستمری داشته باشد و حرکتی را انجام دهد که مانع از ضرر و زیان‌های سهامداران شوند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: نمایندگان مجلس از اهرمی برخوردارند که می‌توانند از وزیر به عنوان رئیس شورای عالی بورس طرح سوال کنند، حتی در چند وقت گذشته این موضوع در مجلس به اجرا در آمد اما نمایندگان مجلس از جواب‌های داده شده از سوی وزیر اقتصاد اقناع نشدند.
وی خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس خواستار بهبود و بررسی شرایط خاص بازار سرمایه توسط وزیر اقتصاد و مسوولین مربوطه بودند اما به دلیل برخی از سهل‌انگاری‌های انجام شده مجبور شدند طرح تحقیق و تفحص را در دستور کار قرار دهند تا برای پاسخگویی مطالبات سهامداران از اهرم های خود استفاده کنند.
روحی اظهار کرد: مردم در چند وقت اخیر ضرر و زیان‌های سنگینی را متحمل شدند، این موضوع باعث ایجاد عدم اطمینان و کاهش ارزش معاملات در بازار شده است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: این مسائل دست به دست هم دادند تا نمایندگانی تصمیمی را در مجلس در خصوص تحقیق وتفحص از سازمان بورس واوراق بهادار اتخاذ کنند.
وی با بیان اینکه طرح تحقیق و تفحص اقدام خوشایندی نیست که دستگاهی بخواهد در عملکرد سازمان دیگری دخالت داشته باشند، گفت: در چند وقت گذشته دخالت برخی عوامل برون سازمانی را در بورس شاهد بودیم که نه تنها مثبت نبود بلکه زمینه روند نزولی بازار را فراهم و سبب خروج سرمایه‌ها از این بازار شد.
نام شما

آدرس ايميل شما

خاطره بد بورس از دخالت

خاطره بد بورس از دخالت

ریزش‌های اخیر بورس باعث شده که طرح تحقیق و تفحص از بازار سرمایه در دستور کار مجلس قرار ...
علی کریمی از خودی‌ها بنالد یا کت‌و‌شلواری‌ها؟

علی کریمی از خودی‌ها بنالد یا کت‌و‌شلواری‌ها؟

‌انتخابات فدراسیون فوتبال ایران فردا یکشنبه برگزار می‌شود تا تکلیف جانشین مهدی تاج، رئیس ...
بایدن نقاب برداشت / بازی جدید آمریکا

بایدن نقاب برداشت / بازی جدید آمریکا

همزمان با اقدام جدید آمریکا در ارائه قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی به شورای حکام ، ایران ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1