تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۵۰
کد مطلب : ۴۳۱۴۳۰
کبنا گزارش می دهد؛

واقعیتی تلخ برای رقیبان بومی تلگرام

۰
واقعیتی تلخ برای رقیبان بومی تلگرام
کبنا ؛
طبق اعلام مسئولین ذیربط، پیام‌رسان‌های بومی زمانی که فعالیت خود را آغاز کردند توانستند ۱.۵ میلیون کاربر جذب کنند. پس از گذشت یک سال تعداد کاربران آن‌ها به ۱۵ میلیون نصب رسید. درست در همان سال و زمانی که پیام‌رسان‌ها در حال رشد بودند، پیام‌رسان تلگرام فیلتر شد. فیلترینگی که با رشد پیام‌رسان‌ها همزمان شد و اینطور به نظر رسید که از فیلتر تلگرام برای رشد پیام‌رسان‌ها استفاده شده است. اما این همزمانی مردم را از پیوستن به پیام‌رسان‌های بومی که رشد ارگانیک و خوبی داشتند، دچار تردید کرد. در واقع فیلتر تلگرام مانع از این نشد که کاربران به پیام رسان‌های بومی کوچ کنند. حالا با گذشت سالها، مسئولان اعتراف می‌کنند که فیلتر تلگرام، رشد پیام‌رسان‌های داخلی را دچار وقفه کرده است. در واقع آن همه هزینه و تبلیغ برای دیده شدن پیام رسان‌های داخلی برای هیچ بوده است.
فرآیند فیلترینگ به رشد پیام‌رسان‌ها ضربه زد
در این راستا محمدجواد آذری جهرمی درباره تاثیر فیلتر تلگرام بر رشد پیام‌رسان‌های بومی به ایرنا گفته است: «مدیران پیام‌رسان‌های داخلی به این اعتقاد دارند که فیلتر شدن تلگرام روند رشدشان را با وقفه مواجه کرده؛ نظر من نیز همین است که فرآیند فیلترینگ به رشد پیام‌رسان‌ها ضربه زده است.» وزیر ارتباطات تاکید کرد: «البته اکنون وضعیت پیام‌رسان‌های بومی خوب است و اگر شبکه دانش‌آموزی «شاد» را نیز جزو پیام‌رسان‌ها حساب کنیم ترافیک آن از برخی از پیام‌رسان‌های خارجی در ایران بیشتر شده است. جدا از شبکه دانش‌آموزی «شاد» پیام‌رسان‌های دیگر نیز وضعیت خوبی دارند. »وی افزود: «اگر شاد را پیام‌رسان محسوب کنیم میزان نصب‌ها از۲۰ میلیون بیشتر می‌شود و شاید بتوان تعداد کاربر فعال پیام‌رسان‌های داخلی را عددی معادل همین ببینیم.» اینترکانکشن یا اتصال متقابل، یکی از تسهیلاتی است که باید توسط وزارت ارتباطات در دسترس پیام‌رسان‌ها قرار بگیرد. آذری جهرمی درباره این امکان گفت: «یکی از مصوبات برای مرحله دوم حمایت از پیام‌رسان‌هایی که مرکز ملی فضای مجازی نام آن‌ها را اعلام کرد، اینترکانکشن بود. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور، مصوبه را به کمیسیون تنظیم مقررات آورد و تصویب شد. بخشی از این مصوبه به تایید دولت نیاز داشت که آن نیز تصویب و به اپراتورها و پیام‌رسان‌ها ابلاغ شده است. اکنون گزارشی مبنی بر این‌که اپراتورها مانع اتصال متقابل باشند به دست ما نرسیده است. باید بگویم‌عدم همکاری اپراتورها در مصوبه اینترکانکشن، جرایم سنگینی را شامل حال آن‌ها می‌کند.»

تعرفه اینترنت پیام رسان‌های داخلی
از سوی دیگر برای آنکه مردم تشویق به استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی شوند، نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته دولت را مکلف کردند که نرخ تعرفه اینترنت برای استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی ۲۰ درصد نرخ تعرفه‌های پیام‌رسان‌های خارجی باشد. این پیشنهاد را جعفر قادری نماینده شیراز داد و با بیان اینکه برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی نرخ تعرفه آن‌ها یک پنجم پیام‌رسان‌های خارجی تعیین شود ادعا کرد: «چون متاسفانه حمایت لازم از ناحیه دولت برای پیام‌رسان‌های داخلی
نشده است.»
پیام رسان داخلی برای عده‌ای تبدیل به رانت شده است
در این خصوص یک کارشناس رسانه به آفتاب یزد می‌گوید: «پیام رسان‌های داخلی چون با زیرساخت‌های غیر آماده به نوعی به حوزه فضای مجازی تحمیل شد و از سوی دیگر به دلیل اشکالات فنی و ناقص بودن زیرساخت‌ها از سوی مردم مورد استقبال قرارنگرفت از زمان طرح موضوع تا به الان طرحی شکست‌خورده بوده است». حسن معظمی بیان کرد: «این که وزیر ارتباطات می‌گوید فیلتر تلگرام رشد پیام رسان‌های داخلی را دچار وقفه کرده نشان می‌دهد که فشارهای بیرونی باعث شده که مسئولان در این خصوص تغییر عقیده بدهند». وی درخصوص تصمیم مجلس مبنی بر در نظر گرفتن اینترنت ارزان برای پیام رسان‌های داخلی گفت: «مجلس فعلی به دلیل نداشتن تخصص و اشراف به خواست و نیازهای جامعه، معمولاً هر تصمیمی که می‌گیرد به ضرر جامعه تمام می‌شود. در نظر گرفتن اینترنت ارزان برای پیام رسان‌های داخلی هم از این قاعده مستثنی نیست. در واقع از یک طرف چون به حوزه فضای مجازی آشنایی ندارند و از طرف دیگر تلاش دارند که برخی از مباحث را به سمت محدود کردن
پیش ببرند چنین طرح‌های تشویقی را مطرح می‌کنند.» معظمی گفت: «نکته اینجاست که پیام رسان‌های داخلی برای یک عده خاص تبدیل به رانت شده است به طوری که اگر همین الان جامعه خبری ما بخواهد پیام رسان خاص خودش را داشته باشد آیا اجازه چنین کاری را به آن‌ها می‌دهند؟ قطعا نه. به نظرم طرح ارزان شدن اینترنت پیام‌رسان‌های داخلی هم باعث این نخواهد شد که مردم به سمت این پیام رسان‌ها بروند.»
نام شما

آدرس ايميل شما

خاطره بد بورس از دخالت

خاطره بد بورس از دخالت

ریزش‌های اخیر بورس باعث شده که طرح تحقیق و تفحص از بازار سرمایه در دستور کار مجلس قرار ...
علی کریمی از خودی‌ها بنالد یا کت‌و‌شلواری‌ها؟

علی کریمی از خودی‌ها بنالد یا کت‌و‌شلواری‌ها؟

‌انتخابات فدراسیون فوتبال ایران فردا یکشنبه برگزار می‌شود تا تکلیف جانشین مهدی تاج، رئیس ...
بایدن نقاب برداشت / بازی جدید آمریکا

بایدن نقاب برداشت / بازی جدید آمریکا

همزمان با اقدام جدید آمریکا در ارائه قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی به شورای حکام ، ایران ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1