تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۲۱
کد مطلب : ۴۵۹۶۷۰
بر اساس گزارش‌هاي رسمی

فرار دزدان اسناد هسته‌ای ایران از کانال «باکو»

۰
فرار دزدان اسناد هسته‌ای ایران از کانال «باکو»
کبنا ؛گزارش‌هاي دو سال پيش حاکي است که عوامل موساد که آرشيو هسته‌اي ايران را دزديده‌اند، آن را از طريق جمهوري باکو به اسرائيل ارسال کرده‌اند. بر اساس گزارش‌هاي رسمي از باکو، در طول سال‌هاي اخير، اسرائيل پيشرفته‌ترين سيستم‌هاي تسليحات خود از جمله موشک‌هاي بالستيک، سامانه‌هاي دفاع هوايي و جنگ الکترونيک، پهپاد‌هاي کاميکازه و ... را به اين کشور فروخته است.
به گزارش کبنا نیوز، هفته گذشته روزنامه هاآرتس چاپ تلاويو گزارشي منتشر کرده و گفته اسرائيل در دو دهه گذشته يک اتحاد استراتژيک با آذربايجان داشته و به اين کشور با اکثريت شيعه، تسليحات به ارزش ميليارد‌ها دلار مي‌فروشد و در مقابل، آذربايجان، براي اسرائيل نفت و دسترسي به ايران را تامين مي‌کند. يکي از اين موارد، فرار عوامل موساد با اسناد هسته‌اي ايران از طريق آذربايجان به سمت اسرائيل بوده است. در اسناد افشا شده «ويکي‌‍ليکس» در سال 2009، تلگرامي از «راب گاروريک» رئيس بخش سياسي و اقتصادي سفارت آمريکا در باکو متتشر شد. او در اين پيام گفته بود روابط آذربايجان با اسرائيل محتاطانه، اما نزديک است. هر کدام از اين دو کشور، ديگري را بر اساس مشکلات ژئوپليتيکش شناسايي کرده‌اند و هر دو ايران را به عنوان يک تهديد امنيتي وجودي رتبه‌بندي مي‌کنند.
صنعت دفاعي اسرائيل با اين نگرش، مطابقت کاملي با نياز‌هاي دفاعي اساسي آذربايجان دارد که عمدتاً به دليل مشکلات با ارمنستان توسط ايالات متحده، اروپا و روسيه تامين نشده است. علي‌اف رئيس جمهور آذربايجان که مانند يک کوه يخ است، که 9 دهم آن در زير زمين است، با به رسميت شناختن عملگرايانه اسرائيل به دنبال تامين نياز سياسي آذربايجان است.
اقتصاد آذربايجان اساساً بر نفت و گاز استوار است و به عنوان بخشي از اتحاد استراتژيک خود با اسرائيل، به بزرگترين تامين‌کننده نفت اين کشور تبديل شده است. بر اساس برآوردها، حدود نيمي از نفت وارداتي اسرائيل از آذربايجان است. در اولين سال‌هاي استقلال، ارمنستان و آذربايجان هر دو به زرادخانه تسليحات شوروي متکي بودند، اما به گفته موسسه صلح بين‌المللي استکهلم، از سال 2016 وضعيت تغيير کرده است و اکنون تقريباً 70 درصد تسليحات آذربايجان توسط اسرائيل تامين مي‌شود.سيلک‌وي يکي از بزرگترين خطوط هوايي باربري در آسيا است و طبق اسناد رسمي به عنوان پيمانکار براي وزارتخانه‌هاي مختلف دفاع در سراسر جهان فعاليت مي‌کند. اين شرکت سه پرواز هفتگي بين باکو و فرودگاه بين‌المللي بن‌گوريون با هواپيما‌هاي باربري بوئينگ 747 انجام مي‌دهد و سال گذشته سومين شرکت حمل‌ونقل خارجي بزرگ از نظر حجم بار در بن گوريون بود.
ارقام فاش‌شده در هاآرتس براي اولين بار نشان مي‌دهد که از سال 2016، هواپيما‌هاي IL76 اين شرکت حداقل 92 بار در فرودگاه عودا، مقصدي غيرعادي براي هواپيما‌هاي باري غيرنظامي، فرود آمده‌اند. Silk Way يکي از معدود خطوط هوايي است که در عودا فرود مي‌آيد. در طول اين سال‌ها، تعداد انگشت‌شماري از خطوط هوايي اروپاي شرقي حامل مواد منفجره و تسليحات، در آنجا فرود آمده و برخاسته‌اند.
در اکتبر 2022، بني گانتز وزير دفاع اسرائيل از آذربايجان بازديد و با علي اف ديدار کرد. گانتز در بيانيه‌اي رسمي گفت که سفرش به مسائل امنيتي و سياسي و تعميق همکاري‌هاي دو کشور مربوط مي‌شد. چيزي که در آن زمان علني نشد اين بود که يک ماه قبل از سفر گانتز، «ياير کولاس» رئيس اداره صادرات دفاعي اسرائيل (SIBAT) به آذربايجان سفر کرده بود و با وزير مسئول صنايع دفاعي آذربايجان ديدار کرده بود. / آرمان امروز

 
نام شما

آدرس ايميل شما

روایت مجلس از رکوردهای تاریخی ارز / راهکار کنترل دلار چیست؟

روایت مجلس از رکوردهای تاریخی ارز / راهکار کنترل دلار چیست؟

سیاستگذاری‌های ارزی که در خلال نوسانات نیمه دوم سال انجام شد، به تشدید نوسانات ارز منجر ...
ایران و عربستان؛ پایان نقش تندروها

ایران و عربستان؛ پایان نقش تندروها

چینی‌ها در سیاست خارجی خود اصلی را تحت عنوان توسعه مسالمت‌آمیز به عنوان راهبرد اصلی چهل ...
ایران قرارداد خرید سوخو-۳۵ از روسیه را نهایی کرد

ایران قرارداد خرید سوخو-۳۵ از روسیه را نهایی کرد

نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل اعلام کرد، ایران قرارداد خرید هواپیمای سوخو-۳۵ از روسیه ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1