تاریخ انتشار
دوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۲۰:۰۰
کد مطلب : ۴۶۲۶۴۷
رسانه‌های روسی:

علی‌اف خواستار صلح با ارمنستان شد

۰
علی‌اف خواستار صلح با ارمنستان شد
کبنا ؛
رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان گفته است که امضای تفاهنامه صلح میان ایروان و باکو اجتناب‌ناپذیر است.
به گزارش کبنا نیوز به نقل از مشرق، «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان امروز (دوشنبه) تصریح کرد که امضای پیمان صلح بین باکو و ایروان،‌ اجتناب‌ناپذیر است.
اوایل امروز، رسانه‌های روسی گزارش دادند «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان گفته است که ایروان آماده است منطقه قره‌باغ کوهستانی را به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت بشناسد مشروط بر این که باکو امنیت جمعیت ارمنی این منطقه را تضمین کند.
خبرگزاری روسی تاس در این خصوص گزارش کرد، پس از آن‌که پاشینیان شرایطی را برای صلح با جمهوری آذربایجان مطرح کرد، رئیس‌جمهور باکو نیز خواستار انعقاد پیمان صلح با ایروان شد.
علی‌اف پس از گفت‌وگو با «هیتاناس ناوسدا» رئیس‌جمهور لیتوانی در «ویلنیوس» با تأکید بر لزوم برقراری صلح با ارمنستان گفت: «ما فکر می‌کنیم که انعقاد یک پیمان صلح (با ارمنستان) اجتناب‌ناپذیر است و تلاش می‌کنیم که تلاش‌های سازنده‌ای را برای رسیدن به این هدف صورت دهیم. طبیعتاً این پیمان صلح باید هنجارها و اصول بین المللی را در بر گیرد».
پیش از این، پاشینیان درباره احتمال امضای پیمان صلح در مذاکرات آتی در مسکو با رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان گفت ایروان «امیدوار است واکنش‌های مورد انتظار جمهوری آذربایجان در مورد پیمان صلح منعکس‌کننده گفت‌وگوها و تفاهم (به دست آمده) مذاکرات واشنگتن بین وزرای خارجه باشد».
گزارش‌ها نشان می‌دهد که ارمنستان نسخه اصلاح شده توافق صلح را قبل از گفت‌وگوی اخیر وزرای خارجه دو کشور در واشنگتن به باکو منتقل کرده و ایروان اکنون منتظر پاسخ باکو است.
پاشینیان در اظهارات امروز خود درباره دستیابی به توافق صلح افزود: «اگر (جمهوری) آذربایجان پاسخش را این هفته بفرستد که یک هفته برای بررسی آن کافی است و اگر پیشنهادات و رویکردهای آن از نظر منطق سازش قابل قبول باشد، چرا که نه؟ اما تاکنون پاسخ آن‌ها را دریافت نکرده‌ایم».
کرملین بارها تاکید کرده که اجرای توافقات سه‌جانبه بین روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امکان دستیابی به توافق در قفقاز جنوبی را فراهم می‌کند.
جنگ بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای نخست‌وزیر ارمنستان، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و رئیس‌جمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد. جمهوری آذربایجان در این دور از درگیری‌ها مناطقی از جمله قره‌باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت.
به‌رغم آتش‌بس، این دو کشور همواره در خطوط مرزی درگیری‌ دارند و طرفین یکدیگر را به نقض آتش‌بس و تیراندازی به مواضع هم متهم می‌کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما

پروژه حذف قالیباف؟

پروژه حذف قالیباف؟

مجادله جریان اصلی در مجلس به رهبری قالیباف با جریان پایداری در هفته‌های اخیر به شکل بی‌سابقه‌ای ...
(عکس) داستان حجاب به ماراتن شیراز کشید

(عکس) داستان حجاب به ماراتن شیراز کشید

ماجرا وارد فاز تازه‌تری هم شد؛ چون به غیر از حضور ورزشکارانی که گفته شد حجاب را به‌صورت ...
قطع شبانه درختان بلوط در روستاهای دنا

قطع شبانه درختان بلوط در روستاهای دنا

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: متخلفی که شبانه با اره موتوری ۱۵ اصله ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1