تاریخ انتشار
جمعه ۲۹ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۴۶
کد مطلب : ۴۱۵۷۱۶
تحلیلی بر جلسه انتخاباتی دکتر وکیلی؛

وکیلی و بختی که یار نیست!

۹
۰
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
وکیلی و بختی که یار نیست!
کبنا ؛متن ارسالی؛ این روزها تنور انتخابات روز به روز شعله ورتر می‌شود و در فضای استان کهگلویه و بویراحمد به دلیل مختصات ویژه قومیتی آن همچنین رشد کمی و تعدد رسانه‌ها سبب شده است چنین امری بیش از پیش تشدید پیدا کند.
در چنین فضایی کاندیدای انتخاباتی به اشکال مختلف سعی دارند با استفاده از متینگ های سیاسی و تأثیرگذاری رسانه‌ای بر ذهنیت مخاطبان و تولید  و انتشار محتواهای مختلف اهداف انتخاباتی خود را به پیش ببرند.
در این یادداشت قصد داریم جلسه سخنرانی محمد علی وکیلی که در حوزه تهران و شمیرانات کاندیدا شده است اما سخنرانی اخیر ایشان حضورشان را در میدان انتخاباتی شهرستان بویراحمد پررنگ کرده است را مورد تحلیل قرار دهیم.
 محمد علی وکیلی از آنجایی که خود از جنس رسانه هستند و به مدد روزنامه مشهور خود ابتکار سالها پیش اسمی برای خود در فضای سیاسی دست و پا کرده و از طریق همین اهرم موفقیت‌های چشم گیری در حوزه‌های سیاسی به دست آورد و در نهایت به بهارستان راه پیدا کرد.
 جلسه شنبه شب وکیلی به دعوت انجمن اسلامی این دانشگاه نیز در راستای مدیریت تأثیرگذاری رسانه‌ای و  تحت شعاع قرار دادن حریفان انجام پذیرفت و به زعم برخی‌ها به دلیل مهارت‌های سخنوری محمدعلی وکیلی دارای پیامدهای مثبتی برای ایشان بود.
اما به زعم نگارنده این یادداشت وکیلی علیرغم تجربیات بالای رسانه‌ای برای حضور در این جلسه شتاب زده عمل کرد و حتی در ابتدا شروع سخنرانی ایشان اثرات اضطراب و اتمسفر حاکم بر جلسه نطق ایشان چیره پیدا کرد.
میزان تأثیرگذاری رسانه‌ها بر افکار عمومی دو نظریه کلان وجود دارد. یک نظریه تأثیر رسانه‌ها در افکار عمومی را مطلق دانسته و تأکید می‌ورزد که رسانه‌ها اولویت‌های فکری مردم را تعیین می‌کند. به عبارت دیگر، در این نظریه هیچ گونه قدرت انتخاب برای مخاطبین قائل نشده است و رسانه‌ها را تأثیرگذارترین عامل تعیین کننده افکار عمومی دانسته است. البته باید متذکر شد که این نظریه بیشتر در مورد جامعه کم سوادتر است. بر اساس این پیش فرض محمد علی وکیلی و حامیان اش سعی داشتند با برگزاری جلسه مذکور در ابتدا  ذهنیات مخاطبان و بدنه اجتماعی را برای مطرح شدن در روزهای آینده آماده کنند و همچنین نخبگان و لیدرهای سیاسی از طریق این مکانیسم آنها را تحت شعاع قرار دهند اما شواهد میدانی حاکی از آن ست که علی‌غم ایراد سخنرانی بسیار جدی و هوادار پسند توسط دکتر وکیلی به دلایلی مانند نمایشی و تا حدودی مهندسی بودن این جلسه و حضور افراد با تعلق‌های قومیتی نزدیک به وی در این جلسه تا حدود زیادی پیامدهای منفی این جلسه برای ایشان پررنگ‌تر شد به گونه‌ای که در سطح نخبگانی و فضای مجازی این جلسه با واکنش‌های منفی گروه‌های مختلف روبه رو شد.
نظریه دیگر در ارتباط با تأثیر رسانه بر افکار عمومی بر قدرت انتخاب و فعال بودن رسانه‌ها اشاره می‌کند. بر اساس این نظریه، مردم اولویت‌های فکری و رفتاری را خود تعیین می‌کند و رسانه‌ها تنها گفته‌ها و سخنان مردم را بسط و گسترش می‌دهند و تاثیری بر افکار عمومی ندارند.
با مشاهده کامنت ها در رسانه‌های مجازی و همچنین مشاهده میدانی گفت و شنودهای مردمی بنظر می‌رسد مخاطبان دیگر مانند گذشته منفعل نیستند بلکه عاملیت و کنشگری فعالانه‌ای در فرآیند تولید پیام دارند.
به زبان ساده، جلسه وکیلی برگزار می‌شود و حتی استقبال می‌شود ولی مخاطبان آنرا ساختگی و تا حدوی فریب کارانه قلمداد می‌کنند.
 دکتر وکیلی و تیم همراه شاید از جهاتی خود متوجه این موارد شده باشند. برای مثال در پرسش و پاسخ دانشجویی حتی دانشجویان همفکر وکیلی نیز روی خوشی به ورود انتخاباتی ایشان به دانشگاه انجام ندادند و سبب همین موضوع وکیلی در این جلسه برای خودی‌ها آنچنان جدی گرفته نشد زیرا که حضور ایشان به نوعی با عرف‌های متعارف فضاهای دانشگاهی و آکادمیک متفاوت بود.
بنظر می‌رسد دکتر وکیلی و مشاوران اش بعنوان یک روزنامه نگار و فعال رسانه روایت سنتی و پیش پا افتاده مدیریت تاثیرگذاری تاکید می‌کنند و توجه چندانی به خلق معنا توسط مخاطبان ندارد. چناچه مشاهده می‌شود موج گسترده رسانه‌ای بصورت کاذب در حمایت از ایشان شکل گرفته که تحریفی از واقعیت می‌باشد.
باید توجه داشت دیگر مخاطبان جامعه امروزی را سخنرانی و گفتار درمانی با چاشنی شور هیجان چاره ساز نیست و ذهنیت فعال مخاطبان در مقابل تأثیرپذیری رسانه‌ای مقاومت می‌کنند و به راحتی اثرگذار نیستند.

 -----------------------------------------
امیر قربانی
فارغ تحصیل روانشناسی تربیتی
دانشگاه علامه طباطبایی
 
نام شما

آدرس ايميل شما

تابنده
United Arab Emirates
بابا بیخیال وکیلی بشید ... یه هفته گذشت هنوز شعله حسادتتون نسبت به دکتر خاموش نشده ...
راشد
Iran, Islamic Republic of
اتفاقا موج غریب پور از یک طرف دلیری و شجاعت خود وکیلی از طرف دیگر شاهد افزایش روز به روز طرفدارانش میباشد درود بر غریب پور و وکیلی
Iran, Islamic Republic of
برادر خوب ایشون که قصد امدن راازاصل نداشتند برای بویراحمد فقط به احترام تعداد زیادی از هموطنان فرمودند اگر همه اجماع کنند حالا که هم اعلام کردند به اینجانمیایند دیگه چراتخریب میکنید زرو زور وتزویر وخفقان وتحجر ونفاق همه دست به دست هم دادند که ایشان رابشکنند والله به پیروپیغمبر خوبیت نداره وچوبش راخواهیدخورد چاه کن خود ته چاهه میگید نه بشینید وببیند
Iran, Islamic Republic of
تاثیر مثبت همینقدر بود که همه نامزدها دستپاچه شدند و از این موج حمایت ترسیدند
Iran, Islamic Republic of
با سوء مدیریت دولتی و استفاده از مدیران ناتوان و ناکارآ ، آسیب های جبران ناپذیری به کشور وارد شده است ...
به ناتوانی و ناکارآیی در اداره امور مدیریتی " سوء مدیریت " می گویند . متاسفانه با سوء مدیریت دولتی و استفاده از مدیران ناتوان و ناکارآ ، آسیب های جبران ناپذیری به بدنه اجرایی ، اقتصادی ، اداری ، اجتماعی و فرهنگی کشور وارد شده است .

حذف و حاشیه نشینی مدیران کارآمد و لایق ، استفاده از افراد بی تجربه و غیرمرتبط ، بی برنامگی و اغراق آمیز بودن برنامه های دولتی ، ناهمگونی ساختار تشکیلاتی دولت ، رانت جویی و فساد اقتصادی ، انحصارطلبی و تعصب ورزی ، اسراف منابع ، فرصت سوزی ، عدم بهره گیری از نخبگان و کارآفرینان و مشاوران با تجربه و ... در سوء مدیریت نقش داشته است .

در ایران رسم براین است که هر دولت یا مدیر دولتی که سرکار می آید ، دولت و مدیران قبلی دستگاه های اجرایی را زیر سوال می برد . در سال اول انتقادها شروع و تشدید می شود . کلنگ ها برزمین زده می شود و در سال های بعد آمارهای افزایش و کاهشی جهت عملکرد ارائه می گردد . در بعضی دستگاه ها و استانداری ها ، مدیران اتوبوسی و فامیلی وارد عمل می شوند
اشکان
Iran, Islamic Republic of
با سلام،. در حاضر بهترین گزینه برای برون رفت از این شرایط دکتر درخشنده پور هست، دسته ب دسته دارن به طرف درخشنده پور اضاف میشه
صابری
Iran, Islamic Republic of
درود بر وکیلی که ای اینطور باعث ترس و دلهره بعضی از منفعت طلبا شده . وکیلی اصلا قصد ورود به یاسوج ندارد و اینطور همه ترسیدن ..... حیف نیست وکیلی نماینده یاسوج بشه ؟؟؟ وکیلی اگه تهران هم به فرض محال قبول نشه باز به قبول شدنش در یاسوج می ارزد ...
ن
نه به وکیلی من که شخصا با توجه به شناختی که دارم نظرم نسبت به ایشون منفی هست . اگه هرکس بهش رای بده ظلم به خودش و سایر مردم کرده عبارت درمورد ایشون کاملا درسته و صرفا منافع شخصی خودش و دوستانش را مهیا می کنن
احسان..
Iran, Islamic Republic of
بنام خدا..
گفت دانایی که گرگی خیره سر هست پنهان در نهاد هربشر
لاجرم جاریست پیکاری سترگ روز وشب مابین این انسان و گرگ
زور وبازو چاره این گرگ نیست صاحب اندیشه داند چاره چیست....
مهندس کبنا ی عزیز مگر وکیلی چقدر طی این چهار سال رشد سیاسی داشته و کاریزما شده که اینقدر ازش ترس و دلهره دارید مگر یادتون رفته کتاب دلهره های ۸۸روی کاغذ کاهی را .....
وکیلی طی این ۴سال درپارلمان چقدر تاج تون را تضعیف کرد که اینقدر بهش حمله میکنند....؟؟
قشنگ معلومه نقش رسانه کبنا صرفا جانبداری بوده و به دوراز تز روشنفکری تحلیل میکنه ....
دیگر بس است هر چه ملت ر/ ازشون گرفتید....
بویراحمد خیلی تغییرکرده.....این را درعمل خواهیم دید ..ما پراگماتیسم و عمل گرا هستیم...
مصایب اعتمادزدایی میان دولت و مردم ( به قلم؛ محسن خرامین )

مصایب اعتمادزدایی میان دولت و مردم ( به قلم؛ محسن خرامین )

«اعتماد» از عناصر لازم‌ و ابتدایی حکومت‌داری است که حکومت‌ها باید در خلق و حفظ آن گام ...
اگر بایدن پیروز شود...

اگر بایدن پیروز شود...

بايدن با مطرح کردن بحث موشک‌ها، قصد توافق دارد و قطعا ايران هم خطوط قرمزي براي مذاکره ...
اصلاح‌طلبان در سه راهی انتخاب

اصلاح‌طلبان در سه راهی انتخاب

حزب ندای ایرانیان هم یک طیف نواصلاح‌طلب محسوب می‌شود خواهان حضور در رقابت‌های انتخاباتی ...
به نظر شما کدام دانشگاه سال 1402 در استان کهگیلویه و بویراحمد عملکردی بهتری داشته است؟
دانشگاه یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه پیام‌نور
دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه فنی و حرفه‌ای
هیچ کدام
1